Lelőhely: Neroli luxusparfüméria

Robert Piguet Fracas

4.4
Hozzáadva 2016.08.04.by

médea

A Fracas Robert Piguet mesterműve, az összetéveszthetetlen párizsi stílus iskolapéldája. Provokatív, mégis tiszta, alapvetően modern, mégis egy másik, dicsőségesebb kor jegyeit viseli magán. Ahogy alkotója mondta: "A Fracas a szív káoszának illata".

Illatjegyek: bergamott, jácint, mandarin, gardénia, ibolya, jázmin, narancsvirág, nárcisz, neroli, rózsa, tubarózsa, mósusz, szantálfa, vetiver.

Utoljára szerkesztve: 2024.11.10. 16:50 - 2024.11.09. 21:04

65 and above korcsoport

Madonna Truth or dare illatát többek között a Fracas ihlette . Sőt, elhangzott néhány promócióban, hogy a Fracas méltó párja ill utódja . Véleményem szerint pont annyira, mintha Kolesnyák Marika a helyi népdalkör üdvöskéje próbálna Taylor Swift reinkarnációjává válni. Összefoglalva: de legalább megpróbálta. És szerencsére nem sikerült. A Fracas légies bujaságát igen nagy bravur lenne túlszárnyalni.. Úgy dögös, hogy közben rebegteti a szempilláját. Pont annyira marad észrevétlen, mint egy vörös estélyi ruhás nő a gyászmenetben. Úgy halk, hogy még a süketek is veszik a rezgéseit. Gumicsizmához kevésbé ajánlott, kis fekete ruhahoz fehér gyöngysorral , annál inkább. Mottója: Higyj magadban, és a Fracas is hinni fog benned. Hódítás projekt indul.

2024.05.23. 17:27

Nem mindegy ki viseli, ki fújja magára legyen az bármelyik parfum. IMAN - David Bowie özvegye- az amerikai modell kedvence, egy 180 cmMagas fekete ború szépség hez illik is de rajtam szörnyunek tűnt. Nem éreztem a finom tubarozsat, keserédes pedig én a klasszikusokat kedvelem nem a divatos “cukor illatokat” amiből évente kidobnak ötöt, de nem vált be nekem.

Utoljára szerkesztve: 2022.02.25. 17:47 - 2022.02.25. 17:46

Fracas....hmmmm egy csoda. Az egyik kedvenc parfüm alapillatom a vanília, a másik a tubarózsa. Kell ennél többet mondani? Rengeteg tubarózsát szagoltam, nyilván mind más, de ő a krémességével, és töménységével kitűnik mind közül. A Fracas a világ legjobb tubarózsája. Maguk a híres parfümőrök is úgy emlegetik, hogy ha "tubarózsát csinálsz" a Fracast úgy sem tudod lenyomni és ez igaz is. Na ez egy tömény virágbomba, arcon csap, ami isteni ha szereted a tubarózsát. A virágot valami hihetetlen krémességgel adja vissza, és ebbe belejátszik az is, hogy picit megbújik benne a klasszikus "bubble gum" illat. Az a régi fajta szuper illatú rágó. (Egyébként a rágó illatát is imádom, így a Demeter illatkönyvtárból a Bubble Gum is megvan) Úgy emlegetik a szakértők, hogy a parfümvilág lángvörös rúzsa, és olyan igazuk van. Ebben egy nő istennő lehet. Mi kellhet még? Tubarózsa fanatikusok ki ne hagyják a Fracast, a klasszik rózsa (bolgár rózsa) fanoknak inkább a Juliett has a Gun-t ajánlom.

2020.03.19. 13:11

Nehéz jól értékelni parfümöt, Dottir véleményéről nekem például a Baccarat jutott eszembe inkább annál a parfümnél éreztem hasonlót, mint ő Fracasnál. Nagyon érdekes kiből mit vált ki egy illat, belőlem pont az ellenkezőjét :) A Diva-t rendeltem meg a Notinn személyes átvétel, ha már ott járok, gondoltam beleillatoltam Fracas kupakjába. Annyira orrbatörölt a tubarózsa, mármint gondolom csak ő lehetett az :D Hogy fincsorogva sétáltam ki a boltból és “örültem”, hogy nem tetszik, mert most nem tudnám úgyse megvenni, és a pénztárcám is fellélegezhet. De igazságtalannak éreztem, hogy csak így leírom, ki se próbálom, milyen a kapcsolatunk, így pár nap után megvettem a zsibin egy fújóst. Gondoltam annyi csak elég, hogy eldöntsem a viszonyunkat. Egy hete a csuklómra tettem egy negyedfújást, ha mégse tetszene le tudjam mosni, de az az igazság, hogy a kezdeti rágógumira, ez a cuki kislányos rágó illatélmény után szépen megnyugodott az illat és azt vettem észre, folyton a csuklómat szagolgatom, így felfújtam a nyakamra egy-egy félfújást. Hát akkor éreztem legyőzve magam a tubarózsás krémes felhőben és nem tudtam betelni az illattal. Nap végére már majdhogynem, “eltűnt”, de még így is elegánsan tartotta magát rajtam, szerintem simán elfért volna a bőrömön az egy-egy teljes fújás is (jaj nekem hát így hamar végére érek a mintámnak :) ).Nekem nem volt semmiféle virágos parfümöm, a nyanyósokat szeretem sok sok fűszerrel, púderrel, ámbrával, pézsmával, így abszolút a komfortzónámon kívülre tolt Fracas. Számomra a legnagyobb örömömre, mert egyébként szeretem és nyitott vagyok az újdonságokra (vagyis ami nekem az, a modern parfik nem nyűgöznek le ez van :) ).Szerintem nagyon nőies ez az illat, igazi Haute Couture parfüm, annyira éreztem benne ezt a francia buja eleganciát fehér virágba öltöztetve, a legkellemesebb csalódásom volt a parfümök világában, annyira örülök, hogy adtam esélyt a kapcsolatunknak. Rajtam szerintem jól működött, nem volt fojtogató, sem tolakodó, de valóban kikéri magának a figyelmet és az elegáns lépteket. Szinte éreztem is, hogy na most szépen ki kell húznom magam, mert Fracas nem tűr ellentmondást. :)Amióta meg van mindig rájárok a kupakjára illatolni, nagyon szeretnék majd egy teljes üveggel megvenni belőle később :)

Utoljára szerkesztve: 2018.12.05. 09:51 - 2018.12.05. 08:52

Szeretem, ez nem is lehet másképp, hiszen nem elég, hogy - ahogy többen is írták már - nagy klasszikus, kölcsönös vonzóerő van köztem és a tubarózsa-illatok között. Ami meglepett az első használata során, hogy sokkal inkább a virágillatok érvényesülnek rajtam, egy fehér virágokból álló meghitt kis kert jut eszembe róla. Kedvesebb illat, mint gondoltam. Alapjában véve édes, mégis egy pici fanyarság társul hozzá, ami szerintem a virágos illatjegyeknek köszönhető. Luxusérzetet ad, érzem rajta a minőséget, a történetét és azt, hogy nagy hatást vált ki. Szofisztikáltan erőteljes, régies, de nem ódivatú, valóban a régi Hollywoodra emlékeztet, pedig fogalmam sincs igazából, milyen lehetett. :) Lehet, hogy egy kicsikét még fiatal vagyok hozzá, mert magamon kissé rideg illatnak érzem, ezért egyelőre a Petit jobban tetszik, inkább azt használom, de lehet, hogy 5-6 év múlva fordul a kocka, meglátjuk. :) Jelenleg a Top 3-as listám 3. helyezettje.

Utoljára szerkesztve: 2018.08.30. 12:01 - 2018.08.30. 12:01

Előre bocsátom, hogy allergia miatt jelenleg nem túl 100%-os a szaglásom, de még ennek tudatában is igencsak ledöbbentem, mikor kipróbáltam ma ezt az illatot. Teljesen másra számítottam, valami ultra erotikus, nehéz, elegáns, fülledt illatra. Ehhez képest kb. arra asszociálok, hogy 9 éves vagyok, és az illatos radírokat szaglászom a papír-írószer boltban :)) Ez egy kifejezetten könnyű, szolid, nem túl édes, barackos jellegű rágógumiillat. Ami nem rossz, mert szeretem a rágógumiillatot, csak meg vagyok lepődve, mert másmilyenre számítottam.

Piactér

Több mutatása