s-he stylezone Gel-Like'n Ultra Stay Nail Polish
Ár: | 700 Ft | Kategória: | Körömlakkok, lemosók | |||
Kiszerelés: | 10 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | DM | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: silver, az összetevőket feltöltötte: erynis, Módosítva: 2017. február 10.
Lelőhely: | DM | |
Kategória: | Körömlakkok, lemosók | |
Extra tartós, gélhatású körömlakk. 2 rétegben vigyük fel. Akár 10 napig tartós a gel-like'n ultra stay fedőlakkal.
Butyl Acetate
Red 6 / CI 15850
Yellow 5 Lake / CI 19140
VÁSÁROLD MEG
Állapot: Probaltak, kb 95% mind
En egy nagyon sotet kek arnyalatot vettem meg 399-es szammal.
Egesz jol fed, 2 reteg azert kellett hozza, de gyorsan megszaradt, igy nem zavart. Fenyes, es eddig 2 napot kibirt, szoval egyaltalan nem rosz.
Egyedul az ecsettel vannak gondjaim, sajnos kicsit szetallnak a szalak es igy nehezebb volt festeni vele.
Update: megvettem a fehér és a fekete színeket is, és imádom őket, nagyon pigmentáltak és az ecsetek is jobbak
Update 2:
Vettem 2 lilát is, 393 és 361, mindkettő tökéletes,semmi kifogásom nincs ellenük

En egy nagyon sotet kek arnyalatot vettem meg 399-es szammal.
Update 2:

Én most a 280-as árnyalatot használom, nagyon meg vagyok vele elégedve. Gyönyörű szín, három perc alatt megszárad, az ecsete is jó.

A 416-os, sötétzöld színű körömlakk két nap után lepattogott, a lakk eltávolítása után pedig teljesen besárgította a körmeimet, ami semmivel sem jön le. Dobom is a kukába...

A legfehérebb körömlakk után vadasztam a drogeriaban, még egymashoz is tettem a többi márka fehérjeivel 😅🤷🏻♀️
Rá esett a valasztas és nem bántam meg.
Gyönyörű hófehér❄👸 (230)
Igaz 2 rétegben, de ez minden világos színű lakknal így van. Sosem kenunk csak 1 reteget, pláne nem fehérből.
Géles állagú, mégsem túl sűrű így nagyon szépen fel lehet vinni a koromre. Az ára is baráti, szerintem nem keresgélek tovább.

Rá esett a valasztas és nem bántam meg.
Gyönyörű hófehér❄👸 (230)

2022. 10. 26.
Kb. 4 napig volt fent teljes pompájában. Utána kezdett lepattogni, de még egy napig vállalható volt. Először inkább a körömágynál volt feltűnő, mint a végeken. Fedőlakkot nem használtam. Ma távolítottam el, körömlakklemosóval gyorsan lejött, nem kellett vakarni, aminek nagyon örültem. Szerintem veszek még a márkától másik színben is.
2022. 10. 21.
Tejfehér színben kerestem lakkot a drogériában. Aztán szembejött velem egy halvány rózsaszín, majdnem fehér árnyalat, és olyan gyönyörű volt, hogy elhoztam. 240-es árnyalat. Azóta ki is próbáltam, egy rétegben is tetszik és észre is vették rajtam, de két rétegben is visszafogott, halvány színt ad a körmöknek és olyan jólápolt hatást kelt. Pont ilyet kerestem hétköznapokra. Tökéletes. A tartósságáról később tudok nyilatkozni.

2022. 10. 26.
2022. 10. 21.

extra tartós, haha jó vicc :) a 440 árnyalat van meg, sima fekete. két pozitívum: gyorsan szárad és szépen fed. ellenben fél nap után elkezd lepattogni a körömvégeknél, de láttam sokunknak ez a problémája vele. max két nap és annyira idegesít, hogy mosom is le...

380-asat rendeltem meg, üvegbe nagyon szép, de felkenve látszik, hogy ez kb csak egy áttetsző csillámos topping lakk :\ 1 réteg sötétkék lakkon 2 réteg is alig látszódott ebből, 3 réteg után pedig matricásan le lehet húzni a körmökről :( csalódás sajna

395 kék árnyalat van meg, de nem ez lesz az utolsó. 1 rétegben is szépen fed, de 2 az igazi. Közepesen gyorsan szárad, viszont nálam a hiba a tartósságával van. 2 másik lakkal együtt használtam és ez volt az egyetlen ami 3 nap alatt elkezdett pattogni, a körömvég pedig kopni. A másik 2 lakk egy essence és shaka volt, azok sokkal jobban teljesítettek tartósságban. Teszek még próbát egy másik színnel is, mert valóban szép árnyalatok vannak, ez a kék is gyönyörű, de ár-érték arányban eddig nem a legjobb. Ha lesz másik lakkom és tartósabb lesz, jövök update-elni.

Nekem ennek a márkának tetszenek legjobban a színei. Meg úgy az egész, egy igényesebb minőség. Ár-érték arányban nekem ez vált be és ez a legtartósabb rajtam. Kifejezetten szépek a nude színei! :-)

415: telítetlen középzöld árnyalat. Könnyű felvinni, egy rétegben is jól terül. Az ecsete kifogástalan. Egy rétegben is szépen fed. Viszonylag gyorsan szárad. (Még teljesen új.) Tartóssága is nagyon jó.
417: telítetlen sötétzöld árnyalat. Könnyű felvinni ezt is a széles ecsettel, viszont az első réteg még foltos, szükséges hozzá a két réget. Közepes a száradási ideje. Tartóssága is jó.
380: csillámos kék színű lakk: Az ecsete szétnyílt, mert túl sűrű a gélesebb formula. Áttetsző hatású a körmökön, korántsem adja vissza az üvegben látott árnyalatot. Lassan szárad, rajtam tartós sem volt.
???: csillámos barack színű árnyalat. Tökéletes fedőlakk volt. Áttetsző lakk, a csillámokat is egyenletesen lehetett felvinni vele.közepes száradási idővel száradt meg. Sajnos akkor még nem jöttem rá, hogy dupla kupak van rajta. Sajnos nem sikerült kinyitnom, ezért váltam meg tőle. Egyébként elégedett voltam fele, az üvegcse 3/4-ét elhasználtam. Bármilyen színű körömlakkra rá tudtam kenni, mindegyiken szépen mutatott. A körömlakkok színét is csak minimálisan változtatta meg.
Összefoglalva: nagyon jó lakkok, a 380-ast nem értem, miért ilyen. Bár simán lehet, hogy sokáig állt a polcon és sokan kinyitogatták és már régóta ketyeg a PAO. A dupla kupakot továbbra is értelmetlennek és feleslegesnek tartom. Mindentől függetlenül jó termékek. Pattogzást sem tapasztaltam egyik színnél sem, de az is igaz, hogy minden körömlakkozásnál betartom azt a szabályt, hogy csak akkor kenem fel a következő réteget, ha az előző teljesen megszáradt. Sosem halmozom a nedves rétegeket.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Alkoholok: Isopropyl AlcoholEmolliensek: Pentaerythrityl Tetraisostearate
Emulgeálószerek: Pentaerythrityl Tetraisostearate
Tisztítószerek: Pentaerythrityl Tetraisostearate
Illatanyagok: Ethyl Acetate, Isopropyl Alcohol
Színezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77499, CI 77491, Red 6 / CI 15850, Yellow 5 Lake / CI 19140
A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer. Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.
Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.
A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.
Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.
Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Bőrpuhító (emollient), emulgeáló és felületaktív anyag (surfactant).
Foszforsav. A kozmetikumokban pH stabilizáló anyagként használatos összetevő.
Színezék. Piros.
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.