Schwarzkopf Gliss Kur Summer Repair Kondícionáló Spray
Ár: | 1599 Ft | Kategória: | Hajápolók | |||
Kiszerelés: | 150 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: PaNel95, Módosítva: 2019. június 18.
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Hajápolók | |
UVA/UVB-szűrővel regenerálja a napsugárzás következtében sérült hajat és segít helyreállítani annak természetes ragyogását és puhaságát.
Water / Aqua
Potassium Sorbate
Citronellol
Geraniol
i
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Anyukám vett egyszer amikor akciós volt éy hát azt kell mondanom hogy nekem amíg a gliss kur balzsamok borzasztóak voltak ez a kis spray egy csoda volt és megváltás.. :D az illata mennyei de ezután nem lett újra véve nekem elég a balzsam a hajamra bár néha jó lenne egy ilyen spray is szóval akár az is lehet hogy újra veszek elfér itthon :)

Balatoni strandolások alkalmával szoktam fújni belőle az UV-szűrőben bízva. A hajszínfakulást biztosan nem gátolja, de a haj kiszáradásán segít. Ha nem kötöm össze a hajamat, akkor pedig szebben hullámosodik tőle. Nem mellesleg isteni kókuszos, igazi nyár-illata van. Nekem ez az a termék, ami nélkül azért ellennék, nem létfontosságú, de kellemes élményt nyújt a használata :)

Más csomagolásban vettem meg, de ha jól sejtem a termék majdnem ugyan az. Az UV szűrő miatt vettem meg, pedig egyébként csurig van szilikonnal. Alapból a szilikonmentesség híve vagyok, de nyárra tök jól jön a plusz védelem, szóval betárazok, mert szeretem.

Nagyon szerettem ezt a terméket. Nem tudom, hogy lehet-e még kapni de biztos betárazok belőle. Imádom az illatát, finom puha könnyű lesz tőle a hajam!

Az enyémnek más az üvege. Jó illatú, nem nehezíti el a hajam, segíti a kifésülést.

Amikor épp túl száraznak érzem a hajam, ez nagyon szépen helyre teszi, nem lesz tőle nehéz vagy zsíros. Az illata is kellemes. Nagyon örülök hogy megvettem.

Nagyon jó illata van. Szép puhává varázsolja a hajat. Nem zsírosít, az egész család szereti használni.

Az illata nagyon jó, végre egy eltérő, nem szokványos Glass Kur hajspray illat.
A hatásával meg vagyok elégedve, nagyon szépen ki tudom vele fésülni a hajamat.
Igazából nekem be szoktak válni a Gliss Kur spray-k, mert a kifésülésben nekem sokat segítenek.
Nyárra pedig gondoltam kipróbálom, mert a hajnak is jót tesz, ha védve van a káros sugárzással szemben. Ez a kis plusz, meg a finom illata pedig kárpótol a magasabb árért és a kisebb kiszerelésért, mert én úgy érzem, valóban használ, nem száraz a hajam és nem roncsolja az UV sugárzás.

Az illata nagyon jó, végre egy eltérő, nem szokványos Glass Kur hajspray illat.
A hatásával meg vagyok elégedve, nagyon szépen ki tudom vele fésülni a hajamat.

Nagyon kellemes illata van, könnyed, nem nehezíti el a hajat, nem zsírosít, nem irritál. Mivel csak spray, valószínűleg nem produkál intenzív fényvédést vagy hidratálást, de kellemes használni.

Antioxidánsok: Tocopheryl AcetateHidratálók: Cyclomethicone, Hydrolyzed Keratin, Dimethiconol, Lactic Acid
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Panthenol
Emolliensek: Cyclomethicone, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Panthenol, Dimethiconol
Emulgeálószerek: Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone, Cetrimonium Chloride
Fényvédők: Benzophenone-4, Benzyl Salicylate
Szilikonok: Cyclomethicone, Phenyl Trimethicone, Dimethiconol
Tisztítószerek: Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone, Cetrimonium Chloride
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Benzyl Salicylate, Linalool, Hexyl Cinnamal, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Alcohol, Citronellol, Geraniol
Tartósítószerek: Cetrimonium Chloride, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate
Az egyik leggyakrabban használt szilikon. A többi szilikonhoz hasonlóan bársonyos, selymes érzetet hagy a bőrön. A cyclomethicone un. módosítatlan szilikon viszonylag nagy molekulamérettel, így a bőrbe nem szívódik fel, viszont segíti a bőr felső rétegébe juttatni a hatóanyagokat. Gyorsan elpárolog. Bőrápoló és hajápoló termékekben egyaránt használt. Részletesebb információ itt.
Szilikon féle, mely a dimethicone-nál szárazabb utóérzetet hagy maga után. A többi szilikonhoz hasonlóan bőr- és hajkondícionáló anyag. Habzásgátló tulajdonsága is van, vagyis megakadályozza, hogy a krém habozzon ha rázzák.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Más néven sulisobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-360 nm hullámhosszú) ellen véd. Magas stabilitású összetevő, amely véd más összetevőket is az UV-sugárzás okozta károktól. A sulisobenzone viszonylag gyenge fényvédő, önmagában nem véd eléggé, így leginkább csak a többi összetevőt védő segédanyagként használt. Az összetevővel kapcsolatban felmerült a a gyanú, hogy elősegíti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. További információ a smartskincare-en.
Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Elektromos töltődést megakadályozó, felületi hártya képző, hidratáló és hajkondícionáló anyag. A hidrolizált keratint hidrolizált gyapjúnak is hívják, mert leggyakrabban gyapjús állatok szőréből állítják elő. Az állat szőréből kivonják a keratint, majd azt túlságosan nagy molekula mérete miatt kisebb egységekre bontják (hidrolízis). A hidrolizált keratint elsősorban hajápoló termékekben használják a hajat erősítő és hidratáló tulajdonsága miatt. További részletek itt.
Hajápolókban használt hajkondícionáló és elektromos töltődést megakadályozó (antistatic) anyag.
A többi szilikonhoz hasonlóan bőrpuhító (emollient), hidratáló tulajdonsága van. Könnyen kenhető, nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után.
A CosIng besorolás szerint felületaktív anyag és emulgeálószer.
Hajápolókban használt elektromos töltődést megakadályozó és felületi hártyaképző anyag.
Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.
Hajápolókban és samponokban gyakran használt összetevő, melyet elsősorban az elektromos töltődés megakadályozására használnak (antistatic). Ezenkívül emulgeáló, tisztító és tartósítószerként is használt.
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.
Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.
2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.