Shiseido Ibuki Gentle Cleanser
Ár: | 11 590 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 125 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Müller, Douglas | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: eyeye, Módosítva: 2013. szeptember 24.
Ár: | 11 590 Ft | |
Hexyl Cinnamal
Butylphenyl Methylpropional
Betaine
h
Tökéletes, eszméletlen sok ideig elég! Valószínűleg sosem fogok megválni tőle, csodát művel az egyébként érzékeny bőrömmel.

Nagyon tetszik. Teszi a dolgát, jó érzés használni. Tiszta érzetű lesz utána a bőröm. Az ára miatt viszont vacillálnék, hogy újra egyén-e.

az IBUKI vonala a Shiseidonak megújul, így tettem szert kb féláron erre a termékre. Nagyon szépen tisztít, tényleg érzem, hogy mindent eltávolít. Két lépésben szoktam tisztítani az arcom, először olajos lemosóval, utána jön ez. Ahogy előttem írták valóban döbbenetes, hogy milyen kevéske elég belőle, hihetetlen mennyire fel lehet habosítani és a hab selymes. A négy csillag tőlem azért jár, mert úgy érzem szárít és az illata engem szappanra emlékeztet. Mivel megújul ez a vonal így nem is gondolkodom, hogy újra vegyem-e, sőt, az is lehet addigra már az új változat sem lesz elérhető, annyira kevés kell belőle. Picit zsírosabb bőrűeknek tuti befutó lehet.

Nagyon szerettem ezt a lemosót, kisebb 30 ml kiszerelést használtam belőle. Nagy része a nyáron fogyott el, a kis tubust könnyen tudtam mindenhová cipelni magammal és hatékonyan tette a dolgát. Tényleg borsónyi is elég, a nedves tenyérre nyomva nagyon jól felhabosítható. Utána a szintén nedves arcomat a habos tenyeremmel megdörzsölöm, majd bő vízzel leöblítem. Az illatát nagyon szeretem, sok -sok vetélytársát lekörözi ezen a téren. Az arc szinte tapadós, csikorgósan tiszta érzetű lesz a használata után, jól eltávolít minden sminkmaradékot. A szemkörnyéket jobb kihagyni, mert nekem bizony csípi a szememet, ha belekerül, akkor a szemeim még másnap reggel is könnyeznek.
Kár, hogy nem kapható önállóan ilyen kisebb kiszerelésben, csak szettben láttam eddig. Nagyot nem vennék belőle, mert ha itthon vagyok, inkább olajos lemosókat használok, de úti terméknek ez a kis tubus kiváló.

Nekem is elég sok időbe telt, mire rájöttem hogyan is kell helyesen használni. Nekem úgy vált be, hogy egy kis mennyiséget szépen belemasszírozok az arcomba, pár percet várok, mire beissza magát és megszárad. Majd bő langyos vízzel lemosom. Nagyon szépen behabosodik és gyönyörűen letisztítja az arcot. A bőröm utána olyan puha és selymes, mint a bársony!! Nekem nagyon bevált!

Nagyon krémes, nagyon habos, nagyon illatos. Mégis lemosásnál szinte úgy érzem, hogy nyúzza a bőrömet annyira tapad.
Kicsit ragacsos érzés, nehéz megszabadulni tőle. A koncentrátum és a lotion használata segít ezen a gondon, utána már kellemes, finom és üde a bőrérzet.
Sminklemosásra nem igazán alkalmas, persze nagyjából lehozza, de a szemet pl. rettenetesen csípi.

Tipikus példája vagyok annak hogy előzetes tájékozódás nélkül NEM SZABAD elkezdeni használni japán/koreai termékeket. Az első használatkor lazán kinyomtam kb. 2 cm-es krémet, felkentem az arcomra és próbáltam vízzel felhabosítani, ami lehetetlennek bizonyult, alig bírtam lemosni. Sejtettem hogy nem jól csinálhattam valamit, ezért utánanéztem a Shiseido hivatalos youtube videóiban, és meg szeretném mindenkivel osztani hogy hogyan is kell helyesen használni ezt a szuper arclemosót.
Max. borsónyit szabad csak kinyomni a tenyérbe, és langyos vízzel felhabosítani. De nem elég 3-4 tenyérösszedörzsölés, legalább 8x kell csinálni, ekkor alakul ki az a csodálatosan lágy mégis magas hab amivel az arcot, szemet, szájat le lehet tisztítani, majd vízzel leöblíteni. Annyira jó a termék hogy tonik sem kell feltétlenül utána.
A videókban másik módszer az volt hogy egy kis tálba nyomták ki, ott több vízzel és hosszabb ideig egy arckefével habosították fel, így kb. 8 cm magas habot lehetett vele nyerni!! Mondjuk nekem ez már túl időigényes, és nem is vagyok híve az arckefe használatának sem...
Szóval csillagos ötös ennek az arclemosónak!

Szóval csillagos ötös ennek az arclemosónak!

30 ml-es kiszerelésben használtam az Ibuki próbacsomag két tagjával együtt. Tisztít, puhít, kellemes az illata és krémes az állaga, szóval úgy beleszerelmesedtem, hogy az elfogyasztásuk után megrendeltem külön az arckrémet. Érdekes módon a krémnél, tehát a lemosó és a koncentrátum nélkül nem volt hűha-érzésem, úgyhogy a termékcsalád tagjai közül ennek a tisztítónak jár az 5 csillag.

Egy öt ml-es minta több, mint egy hétig kitartott utazáskor, mivel nagyon kevés is elég belőle, egy fél borsószemnyi a tenyeremen elég habot képzett ahhoz, hogy le tudjam mosni magamról azt a kevéske sminket, amit nyaraláskor viseltem. Puhává tette a bőrömet és szerencsére egyáltalán nem is bántotta, úgyhogy kipróbálásra mindenképpen ajánlom.

Nagyon puha lett tőle a bőröm, tisztított is jól... De megnéztem a pH-ját, úgyhogy inkább nem veszek belőle többet. Akit az ilyesmi nem érdekel, annak ajánlom, mert nagyon sokáig tart pl.

Antioxidánsok: TocopherolHidratálók: PEG-8, Glycerin, Butylene Glycol, Trehalose, Betaine
Vitaminok: Tocopherol
Alkoholok: Alcohol Denat.
Emolliensek: Stearic Acid, Glyceryl Stearate SE
Emulgeálószerek: Stearic Acid, Myristic Acid, Lauric Acid, Glyceryl Stearate SE, Cocamidopropyl Betaine
Tisztítószerek: Myristic Acid, Lauric Acid, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl Cocoyl Taurate
Illatanyagok: Myristic Acid, Parfum/Fragrance, Limonene, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional
Tartósítószerek: Sodium Benzoate
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
A PEG a polyethylene glycol rövidítése. A PEG-8 egy vízmegkötő anyag. A kozmetikumokon kívül fogkrémekben is megtalálható.
Áttetsző, fehér, vízoldhatatlan, kristályos anyag. A kókusz- és pálmaolaj, a szerecsendió valamint a méhviasz alkotórésze. Paula Begoun szerint szárító hatása lehet. Mivel az összetevő habot képez, ezért gyakori összetevője a habzó arclemosó készítményeknek.
Magyar neve kálium hidroxid. A kozmetikumokban főként a pH beállítására (lúgosításra) használják. (pl. citromsav mellett, savasságának ellensúlyozására)
A kókuszolajban és az olajpálma magjának olajában is megtalálható zsírsav. Antibakteriális hatást tulajdonítanak neki. Megtalálható még a tehén- és kecsketejben, valamint az anyatejben is. Tanulmányok szerint hasznos összetevő lehet a pattanások kezelésében.
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
A Glyceryl Stearate SE egy anionos emulgálószer, egész pontosan a glyceryl stearatenak (nem ionos) az "ön-emulgeáló" * (self-emulsifying, innen az SE végződés) formája. Egyedül is képes egy O/W emulziót alkotni, mindenféle társemulgálószer hozzáadása nélkül.
*Az ön-emulgeálás azt jelenti, hogy egy olajos jellegű összetevő a vízzel szinte magától, emulgeálószer hozzáadása nélkül keveredik és emulziót formál.
Természetes eredetű cukorféle. A kozmetikumokban használva újrahidratáló, vízmegkötő és antioxidáns hatást tulajdonítanak neki. Az összetevő helyileg alkalmazva lehetővé teszi, hogy a bőr megtartsa azt a nedvességet, amelyet egyébként elvesztene a kiszáradása révén, vagyis potenciálisan növelné az öregedés látható jeleit. (forrás)
Elektromos töltődést megakadályozó és felületi hártya képző anyag, melyet elsősorban hajápolókban használnak, de találkozhatunk vele szappanokban és tisztítókban is. Ez egy polyquarternium által alkotott (utolsó) generáció, amelynek az a különleges tulajdonsága, hogy fényt adjon a hajnak. Biztosítja a haj simaságát, csökkenti a "ragadósságát".
Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője, mivel rendkívül jó és tartós habot ad. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, habképző és felületaktív anyag.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.
2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.
Cukorrépából kivont aminosav származék, amit főleg mint szuper hidratáló összetevő használnak a kozmetikumokban. Különlegessége, hogy egy ozmolita, ami képes a sejtek vízháztartását fenntartani. További pozitívuma, hogy sok más hidratálóval szemben nem tapad, sőt kifejezetten kellemes és selymes érzete van. Irritáció ellen is segít védeni, emiatt arra is használják, hogy pl. lemosókat gyengédebbé tegyen. A Cosing szerint továbbá antisztatikus (pl. a haj összetapadását gátló), hajkondicionáló és viszkozitásnövelő tulajdonsága is van.