Száraz bőr: Miért alakul ki, és hogyan ápoljuk hatékonyan?
Fiorentina
Fátyolpor, amely kivételesen jó a bőre megvilágítására és tökéletesítésére, köszönhetően az ULTRA-HIGH PERFORMANCE make-up fő összetevőinek:
Utoljára szerkesztve: 2025.02.11. 22:15 - 2019.06.04. 15:31
2019.06.07.:Érdekes egy hibrid termék ez. A tok elegáns, fényes, antracit színű, rajta egy egyszerű halványrózsaszín Sisley Paris felirat, benne tükör. Tetszik, hogy négyzet alakú, és olyan kis filigrán. Se bársony védőtok, se ecset nem jár hozzá, de én nem bánom, a Chanel összecsukható kabuki ecsetével használom. A púder felületén orchidea-minta, tapintásra finom és selymes, egyáltalán nem porzik, viszont aggasztóan kemény. Az ecsettel belenyúlva se poroz, de nem is krémes, nem olyan, mint egy kompakt alapozó. Egy laza fejű ecset alig vesz fel belőle valamit, kicsit tömöttebb fejű kell hozzá. Elsőre alig látszik belőle valami, de ennek a púdernek több rétegben sincs említésre méltó fedése. Talán púderpamaccsal jobban látszana, azzal én nem próbáltam. Valószínűleg azért létezik belőle csak egyetlen, univerzális árnyalat, mert ennyire áttetsző. Itt a finish a lényeg, az viszont mindent visz. Egyszerre mattít, és ad nagyon szép, természetes bőrfényt, ezért neveztem az elején hibridnek. Simább és egységesebb bőrkép illúzióját kelti, a legjobb kifejezés rá talán az, hogy tompít, homályosít, olyan, mint egy filter. És kinek ne lenne ilyenre szüksége ugyebár...A sminkelés befejezésekor, púder helyett használom. Nagyon tetszik, hogy ettől nem lesz "púderezett" az arcom. Se a túl fényes, se a túl matt finish-t nem szeretem, ez a Blur Expert meg pont annyit finomít-alakít a végeredményen, amennyit kell. Nem mattít, csak levesz egy picit az alapozó fényéből. Nem állítom, hogy borzasztóan nagy a különbség, a vele és a nélküle között, de én bizony észreveszem. Csillámok nincsenek benne, a kompaktot egészen közelről vizslatva látszanak csak ici-pici fényes részecskék, valószínűleg ezek szórják szét a fényt, és adják azt a szép bőrfényű fátyolt. Összehasonlítottam az eszköztáramban fellelhető hasonló termékekkel:1 - Guerlain Meteorites gyöngyök - a szépítő fátyol stimmel, de a Sisley-hez képest mindegyik kifejezetten szikrázó és több színű csillámos, és ezek azért az arcon is látszanak.2 - Chanel Les Beiges Healthy Glow Luminuous Color - sokkal fényesebb.3 - Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder - kissé mattabb, porosabb, púderesebb hatású.Szerintem az utóbbi kettő között helyezkedik el a fényét tekintve, de minkettőnél kevésbé pigmentált. Nekem tetszik, szeretem, használom, egyenlőre ennyit, hagyok Szeligernek is írnivalót. 2022.06.14.El se hiszem, több, mint három éve írtam a véleményemet erről a púderről...Azóta annyi változott, hogy alapozó után már ritkán használom, inkább csak színezett hidratálókrém fölött. Akkor a legszebb, akkor mutatja meg igazán, hogy mit tud. Ad egy leheletnyi színt, és szépen egységesít. Az elején a Chanel kabuki ecsetével használtam, aztán kipróbáltam hozzá a Sisley nagy púderecsetét és az alapozóecsetét is, de sose gondoltam volna, hogy végül majd a Guerlain barackszínű alapozóecsete passzol hozzá a legjobban. Az bizos, hogy jó beruházás volt, mert nagyon lassan fogy, és még mindig ugyanazt a legelső példányt nyúzom. (Felbontás után 36 hónap van ráírva.) A minőségéről csak annyit, hogy kutya baja. Se állagromlás, se felszíni zsírosodás, pontosan ugyanolyan, mint a legelején. Mondjuk én nagyon vigyázok a sminkcuccaimra, és mindent mániákusan, higiénikusan, tisztán tartok, az ecseteimet is sűrűn mosom. Csak akkor kérdem én, ha a Guerlain Terracotta Nude-t is pontosan ugyanígy használom, ráadásul csak harmadennyi ideje, akkor vajon annak a felszíne miért lett fényes, kemény, amitől az egész már használhatatlan?....