Skin 79

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

A krémet és az összetevőket feltöltötte: tunderlany, Módosítva: 2013. március 20.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   online
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

Speciálisan BB krémekhez kifejlesztve. Mélytisztító, exfoliáló hatással.

Tiria

vörösáfonya

2015. március 15.

Biztosan van benne valami kémiai hámlasztó, a másik koreai lemosómhoz hasonlóan nem hagy száraz, hámló foltokat maga után. Egyáltalán nem szárítja a bőrömet és az összetevőivel is elégedett voltam. Én 12 dollárért vettem ebayen, szerintem teljesen vállalható ár egy lemosóért,ami jó sokáig elég. Nem tökéletes az összetevőlistája (illatanyag, SLS, Butylene Glycol enyhén, a Polyhydroxystearic Acid pedig komedogén),, de ennek ellenére nekem nem okozott aknét.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. március 15.

v.szilvia789

Bőrtípus: Zsíros
Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2014. szeptember 28.

No, hát ilyen lemosóval sem találkoztam még! Nagyon vicces, ahogy működik. Zselé állagú és amint a bőrrel érintkezik, elkezd magától fehér habbá változni és buborékol. Elsőre alig bírtam ki nevetés nélkül, annyira csiklandoztak a bubik. A leírás szerint várni kell 1-2 percet, amíg fehér habbá nem válik és vízzel lemosni. Szerintem bő fél perc is elég neki. Alaposan tisztít, már-már csikorgósra, kicsit húzódott is tőle a bőröm. Viszont hihetetlenül sima lett utána az arcom, olyan volt, mintha egy alapos bőrradírozás után lennék. A sima érzés még másnap is megvolt. Azt hiszem beszerzek belőle egyet nagyban is.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. szeptember 28.

garden32

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2014. szeptember 17.

Mintát kaptam belőle egy rendelés mellé. Persze,hogy ki kellett próbálnom. Kicsit viccesnek érzem,hogy Koreában szinte a lemosónak is van lemosója, a krémekhez minimum 5 féle terméket használjunk, de egy sima BB krémhez is legalább 3 féle terméket ajánlanak. A poén: igen én megettem, és nálam működik is! :)
Na de a termékről: felkenve "bubis" lesz, ami tényleg mosolygásra készteti az embert, és valóban remekül tisztít. Nekem személy szerint túl "erős" nyikorgósra tisztítja a bőrömet, érzem a szárító hatását.
Négy pont az ötletért, és a napi mosolyért! :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. szeptember 17.

Négy pont az ötletért, és a napi mosolyért! :)

p.orsi

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2014. augusztus 22.

Én nem használok BB krémeket. Igaz, hogy ez a lemosó direkt erre van kifejlesztve :) Mintát kaptam belőle, gondoltam elhasználom :)
Első benyomások kellemes illat, jó tiszítás, puha sima arcbőr utána, a pórusokat összehúzza, de kicsit a bőrőm is húzódott tőle.
Amikor reggel kicsit habosan hagytam a minta száját, este ugyanúgy csillogóan habosan megkeményedve várt :O Müanyag hatást kelt, és az összetevői sem tetszenek nekem.
A minta kb 4-5 tisztításra volt alaklamas nálam. Nem változott meg a véleményem a végére sem.
Jó kis tisztító, de nem hiszem, hogy megvenném.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. augusztus 22.

Jó kis tisztító, de nem hiszem, hogy megvenném.

tunderlany

Bőrtípus: Zsíros
2014. augusztus 10.

Ritkán használom, mert nem jut mindig eszembe, hogy ott van a polc mélyén. Viszont a BB krémet és egyéb alapozókat tökéletesen leszedi, kicsit mókás ahogyan pezseg a bőrön, de tisztít és ez a lényeg. Akciósan vettem, így az árára nem panaszkodhatok, sokáig elég lesz. Hogy újravenném-e, azt nem tudom, amolyan tudnék nélküle élni termék, de nem árt, ha van.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. augusztus 10.

necra

2013. szeptember 5.

Érdekes lemosó. A hab pezseg a bőrömön. Csak akkor használom, ha eszembejut. Picit sokallom az árát, mert nem nyújt többet, mint bármelyik lemosó.

up. Elővadásztam a szekrény hátuljából, mivel az új, csigás skin 79 BB krémemet semmi nem hozza le. Ez viszont fantasztikus. Végülis csak erre találták ki :)) Elkezd pezsegni, ami picit csíp, de kárpótol érte, hogy teljesen lepezsegtet mindent a bőrömről: BB-t, púdert, szemfestéket..stb

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. szeptember 5.

Antioxidánsok: Persea Gratissima (Avocado) Oil, Punica Granatum (Pomegranate) Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract
Gyulladáscsökkentők: Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Opuntia Ficus Indica Fruit Extract, Avena Sativa (Oat) Meal Extract
Hidratálók: Butylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Opuntia Ficus Indica Fruit Extract, Ficus Carica (Fig) Fruit Extract

Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője, mivel rendkívül jó és tartós habot ad. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.

Kókuszból előállítható, erőteljes, jól habzó felület aktív anyag, tisztítószer. Magas koncentrációban (10%) erős bőr és szem irritációt okozhat, 1% alatti koncentrációban már nem jelentős az irritáló hatás. Leggyakrabban samponokban találkozhatunk vele. Forrás: wikipédia

Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.

Kókuszolajból előállított összetevő, melyet tisztítószerként, felületaktív anyagként, habképzőként használnak a kozmetikumokban. Az összetevő az EWG, Paula Begoun és a Wikipédia szerint is gyakran okoz allergiát  érzékeny bőr esetén. A Cocamide DEA rákkeltő hatásával kapcsolatban ellentmondó kutatások vannak, az EWG alacsony karcinogén kockázatot jelez az összetevőnél.

Bőrpuhító, emollient anyag, amely selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Paula Begoun szerint észter (egy alkohol és egy sav reakciójából víz kilépésével keletkező vegyület) féle, mely természetesen a kakaóban és a levendulaolajban található meg.

Vízben és alkoholban egyaránt oldódó, glicerinből és kókuszolajból előállított PEG vegyület. Elsősorban emulgeálószerként és felületaktív anyagként használt (surfactant) , de némi hidratáló, bőrpuhító tulajdonsága is van. Elsősorban lemosókban használt összetevő.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

nagylevelű csodamogyoró különböző részeiből készülő vizes kivonat - jellemzően a levelek, gallyak és kérgekből vonják ki, ezek a különböző részek pedig eltérő mennyiségű biológiailag aktív összetevőt tartalmaznak. Tonikokban gyakran használt szövetösszehúzó. Összehúzó, nyugtató, antioxidáns és antibakteriális hatása is van. Ugyanakkor viszont Paula Begoun szerint a csodamogyoró-kivonatba az előállításakor 14-15%-nyi alkoholt (ethanol) tehetnek, ami viszont érzékenyítő, irritáló hatással lehet a bőrre, ahogy az összetevő magas tannin tartalma is, ezért érdemesebb inkább kerülni az összetevőt, ha valakinek gyulladt, pattanásos, irritált bőre van, rosaceával küzd vagy kipirosodásra hajlamos az arca.

Mungóbab kivonat. A CosIng besorolása szerint bőrkondícionáló. A benne található vitaminok és fehérjetartalma miatt használt a kozmetikumokban.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.

Jojobaolaj. Természetes növényi olaj, melynek a szerkezete nagyon hasonló az ember által termelt faggyúhoz (sebum). Kiváló összetevő a pattanásokra hajlamos bőr számára, mert képes csökkenteni a faggyútermelést az aknekezelésektől kiszárított bőrben (sokszor a túlszárítás nagyobb faggyútermelésre ösztönzi a bőrt). A jojobaolaj kiváló tisztító, lemosó összetevő is, ugyanis feloldja a fölösleges faggyút, és ezáltal vízzel lemoshatóvá teszi azt. Mind a zsíros, mind a száraz bőr számára remek emollient és hidratáló anyag. A fenti tulajdonságain túl Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy a jojobaolaj gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik.

Makadámdió olaj, melyet a kozmetikumokban bőrpuhító (emolliens) anyagként használnak. Elsősorban a száraz bőrre ajánlott természetes növényi olaj.

Avokádóolaj. Vitaminokban és zsírsavakban gazdag (70%-a olajsav) természetes olaj, mely könnyen a bőrbe szívódik, kiváló emolliens és hidratáló anyag a száraz, érett bőr számára. Ekcémás és atópiás bőr számára is kiváló összetevő, mely hatásos a szárazság és viszketés enyhítésében. Antioxidáns tulajdonsága is van.

A Nopal kaktusz kivonata, aminek gyulladácsökkentő, nyugtató és hidratáló tulajdonsága is van. A gyártó szerint élesztő kivonattal kombinálva kifejezetten csökkenti a más hatóanyagok által okozott (pl. retinoidok vagy AHA-k) neuroszenzorális irritációt.

A gránátalma kivonata. A CosIng szerint tonizáló, bőrösszehúzó és a kozmetikai szerek szagát elfedő (maszkoló) összetevő. Paula Begoun kiváló alkotónak tartja antioxidáns illetve rákellenes hatása miatt, ám ezt egyelőre emberi bőrön nem, csupán állatkísérletekben sikerült bizonyítani. Az érett, ráncosodó bőr megjelenését jelentősen javítja.

A közönséges füge gyümölcsének kivonata. A CosIng besorolása szerint az összetevő segít a bőrben tartani a nedvességet, az EWG szerint pedig borkondicionáló, bőrlágyító tulajdonsággal is bír. Paula Begoun szerint pszoláréneket tartalmaz, ezért napfény hatására bőrirritációt, fitofotodermatitiszt válthat ki.

A fehér eperfa kivonata. In vitro, vagyis kémcsőben végzett kutatások szerint az összetevő arbutin tartalmának köszönhetően gátolja a melanin termelést, így kedvelt hatóanyag pigmentfolt elleni termékekben.

A levendula kivonata. Paula Begoun szerint a levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes hatása is. Viszont semmilyen kutatás nem utal arra, hogy a levendula hasznos lenne a bőr számára, sőt több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló és fényérzékenyítő, valamint a levendulában található linalool sejtmérgező. Paula Begoun összességében mint kerülendő összetevőt jellemzi a levendulát.

Rozmaring kivonat. Paula Begoun szerint bár anitoxidáns hatása van a bőrre, a benne lévő aroma komponensek irritáló hatással lehetnek a bőrre, bár jóval kevésbbé kockázatos ilyen téren, mint mondjuk a rozmaringolaj, sőt - bizonyos kutatások kimutatták, hogy a rozmaring egyik komponense nyugtató hatással van a bőrre, vagyis hasznos lehet számos gyakori bőrkiütés enyhítésére. A CosIng frissítő, tonizáló összetevőnek kategorizálja.

A szurokfű levelének kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondicionáló, bizonyos források szerint pedig antibakteriális és antioxidáns hatású összetevő. Paula Begoun szerint érzékenyítő hatással lehet a bőrre.

közönséges kakukkfű kivonata, melyet a növény virágából vagy leveléből nyernek. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag és bőrkondícionáló hatású összetevő.  Lásd kakukkfű.

A vadrózsa termésének, a csipkebogyónak a kivonata. A csipkebogyó legnagyobb mennyiségben C-vitamint tartalmaz, ezenkívül B1-, B2-, P-, K- és A-vitamin, valamint gyulladáscsökkentő hatású flavonoidok, karotinoid, pektin és szerves savak (pl. alma- és citromsav) is találhatók benne. Több kutatás is arra jutott, hogy magas a C vitamin, valamint polifenol tartalma révén a csipkebogyó kivonatnak a bőrön antioxidáns hatása van, valamint a Dr. Hauschka honlapja szerint szövetösszehúzó és nyugatató hatású összetevő is. E szerint a kutatás szerint gyulladáscsökkentő hatással is bír.

Az azték zsálya (ismertebb nevén a chia) magjának a kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint  bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló hatású összetevő. A chiamag az egyik leggazdagabb természetes forrása az omega-3 zsírsavaknak, ezért gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, valamint segít a bőr rugalmasságának fenntartásában.

Közönséges zab kivonat. Nyugtató, gyulladáscsökkentő összetevőként használt a kozmetikumokban.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.