Soliteint

Ár:   600 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   patikák, drogériák, hipermarketek, online   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet és az összetevőket feltöltötte: BRebi, Módosítva: 2019. május 3.

Kiszerelés:   150 ml
Lelőhely:   patikák, drogériák, hipermarketek, online
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő anyagokat, gyógynövényeket és fontos vitaminokat (Biotin, B5-Provitamin) tartalmazó arctonik, a zsíros arcbőr speciális ápolószere.

Alkoholt nem tartalmaz

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

noemii

2022. február 4.

Szerintem semmit nem csinál a bőrrel, de nyáron nagyon kellemes volt használni, hűsített és tisztábbnak éreztem tőle a bőröm. Elhasználtam de nem veszem újra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. február 4.

fruzsina18

2021. április 10.

Nekem nagyon csúnya pattanásokat okozott.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. április 10.

Nekem nagyon csúnya pattanásokat okozott.

Reb

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2020. december 13.

május 29: Bevált, ugyanúgy kordában tartja az arcbőrömet, mint az előző szalicilsavas tonikom. Újravevésen gondolkozom... :)
december 13: Újravettem, el is fogyott, bejött, ajánlom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. december 13.

december 13: Újravettem, el is fogyott, bejött, ajánlom.

barbika97

2020. december 9.

Update:
Olyan mély, dudoros ragyát okozott az arcom bal oldalán, hogy az belilult és konkrétan ki is lukadt. Még szerencse hogy nem dolgozom és nem kell emberek közé mennem. Szörnyű! 😭😭😭😭

Az összetevői gyönyörűek, és irritálni sem irritál, köszönhető ez bizonyára a Panthenol-Allantoin duónak, ennek ellenére a gyulladt dudoros ragyáimmal sajnos az ég világon semmit sem csinált. Tini koromban a régebbi változata csodákra volt képes, ennek okán felbuzdulva próbáltam ki ezt a megújult változatot, de semmi. Semmi extra. Ha még ma is 649Ft-ba kerülne, talán újra venném, de mivel már 899Ft, ráadásul a csúnya ragyákkal teli pofimon semmit sem javított, kétlem hogy megint meg veszem!

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. december 9.

Update:

Vivien77

2020. szeptember 30.

Nagyon sokat gondolkodtam, mire megvettem, hiszen úgy voltam, ami ennyire olcsó nem lehet jó, de tévedtem! Nagyon szépen letisztìtotta az arcom és külön tetszik, hogy nincs benne alkohol, sajnos a legtöbb tonikban van. Jelenleg kìsérletezek, ìgy mást is kipróbálok, de nem kizárt, hogy nem veszem újra!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. szeptember 30.

KozmaNikolett2001

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. június 14.

Nagyon finom illata van és nagyon jól frissíti a bőrömet. Az egyik kedvenc tonikom lett.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. június 14.

aniko_farago

2020. június 9.

Nagyon megszerettem ezt a tonikot mert fel frissíti a bőrt és nem szárítja egyáltalán. Az ára pedig nagyon pénztárcabarát.Sajnos hamar fogy. Valószínűleg újra fogom még venni de kísérletezgetek mással is.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. június 9.

bibike2000

2020. május 2.

Nagyon jó ez a tonik! 700 forintért vettem a tescoban, már bánom,hogy nem vettem belőle többet,na de sebaj,majd Debrecenben :) Nem ragad tőle az arcom, a pattanásokkal is szépen megbirkózik,illetve nem hoz ki újakat,nem zsírosít. Megéri megvenni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. május 2.

Bettii98

2020. március 31.

Kegyetlen rossz. Az itteni pozitív vélemények miatt vettem meg, de kár volt. Olyan brutális nagy pattanások jöttek ki tőle, több hét mire elmúlnak. Soha többet!

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. március 31.

creammaniac

2019. december 6.

Azt hiszem, megtaláltam a tökéletes tonikot!

Korábban rengeteget kipróbáltam már, mivel pattanásokra, mitesszerekre hajlamos a bőröm és szükségét érzem az alaposabb tisztításnak, de az ilyen bőrtípusra ajánlott tonikok általában szárítanak, kellemetlen szagúak, alkoholosak, stb.

Itt, az oldalon láttam meg ezt a terméket, magamtól biztos nem vettem volna meg, mert valahogy nem túl bizalomgerjesztő, hogy a drogéria legalsó polcán található, olcsó, korábban nem is hallottam róla. Épp leárazták 400 Ft-ra, így gondoltam nem sokat vesztek, ha nem válik be, az eredeti ára is csak 600 Ft körül van.

Első használat óta imádom, az illatát különösen, egy régi kölnit juttat az eszembe. 😊 Utolsó lépésként használom este, nem kenek fel utána krémet, sokkal tisztábbnak érzem így a bőröm, nem szárít, nem ragad és a pattanásaim száma is drasztikusan csökkent. A mitesszerekre is jó hatással van, de teljesen nem tudja kipucolni őket.

Remélem sokáig kapható lesz, mert ez most nagyon bevált nekem. 😊

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. december 6.

Azt hiszem, megtaláltam a tökéletes tonikot!

Remélem sokáig kapható lesz, mert ez most nagyon bevált nekem. 😊

Antioxidánsok: Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract, Tocopherol
Gyulladáscsökkentők: Allantoin
Hidratálók: Ethylene Glycol, Lactic Acid
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid
Vitaminok: Panthenol, Biotin, Tocopherol

A kozmetikumokban emulgeálószerként és felületaktív anyagként használt (surfactant). Az élelmiszeriparban is használt 0,5%-nál kisebb koncentrációban.

A vadgesztenye kivonata. Növényi hatóanyag, elősegíti a gyógyulást, a bőr értágulataira összehúzó hatással van, meggyorsítja a vérelvezetést. Ausztriában 3% fölötti koncentrációban gyógyszertárköteles.

Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Emulgeálószer, pozitív töltésű felületaktív anyag (surfactant). Antibakteriális és gombaölő hatású is, így tartósítószerként is használt.

Ásvány. Kisebb mennyiségben sűrítő, fehérítő és síkosító segédanyagként, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédőként használt. Fizikai fényvédőként kiváló UVB és UVA blokkoló egyaránt, megfelelő védelmet nyújt a 290-400 nm hullámhosszú napsugarak ellen, és még a 700nm hullámhosszú sugarak ellen is nyújt némi védelmet. Meglehetősen fotostabil. Talán nyugtató és antioxidáns hatása is van. Fő hátránya, hogy kozmetikailag kellemetlen, fehér réteget hagy maga után.

Kámfor. Friss, hideg, jellegzetes illatú, viaszos szilárd anyag, mely az Ázsiában élő örökzöld kámforfában található.  A kámfort a gyógyászatban használják fel fertőtlenítőszerek gyártásánál és helyi keringésfokozóként reumás kenőcsökben. Érzéstelenítő tulajdonságainak köszönhetően a a bőrbe dörzsölve hatásos fájdalomcsillapító ezért hátfájásra vagy akár idegbecsípődési fájdalmak enyhítésére is használhatjuk.

Paula Begoun szerint a kámfor a bőrre kenve hűsítő érzést okoz és értágító hatása van. Az ismételt, vagy gyakori használat bőrirritáló és allergiát válthat ki.

Eukaliptusz olaj, melynek baktérium, gomba és vírus ellenes hatása van a bőrön. Azonban lehetséges bőrirritáló, különösen sérült vagy epillált bőrön.

Borsmenta olaj. A CosIng besorolása szerint a borsmenta olaj frissítő, tonizáló, maszkoló (kellemetlen íz és illat semlegesítése)  összetevő és illatanyag. Paula Begoun szerint bár a borsmentának antibakteriális hatása van, a bőrt irritálhatja és érzékennyé teheti.

Orvosi zsálya olaj. A CosIng besorolása szerint tonizáló és maszkoló (kellemetlen íz és illat semlegesítése) összetevő.

H-vitamin vagy B7-vitamin. A szervezetünk a biotint felhasználja a sejtnövekedéshez, a zsírsavak termeléséhez, a zsírok és aminosavak anyagcseréjéhez (lebontásához és építéséhez). Szájon át bevéve ajánlott a haj és a köröm erősítésére. A bőrbe vagy a hajba azonban nem szívódik be, és helyileg használva nincs a bőrre gyakorolt ismert hatása. Részletes infó itt.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Nagyon jól oldódik vízben.