Kövess minket Instagramon is! :)


TAO AHA Gyümölcssav 15%
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Pakolások, Hámlasztók | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrprobléma: | Pigmentfoltok |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: suriniki, Módosítva: 2012. március 18.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Kategória: | Pakolások, Hámlasztók | |
Bőrtípus: | Minden | |
Bőrprobléma: | Pigmentfoltok |
TERMÉKLEÍRÁS
Tulajdonságai megegyeznek az AHA gyümölcssav 10%-al.
Csak akkor alkalmazzuk a TAO AHA gyümölcssav 15%-t, ha a TAO AHA gyümölcssav 10%-osnál nem jelentkezett irritáció. Mindig kezdje a kezelést a TAO AHA gyümölcssav 10%-al.
ÖSSZETEVŐK (INCI)
Water / Aqua
,
Squalane
eo
1
0
,
Ethylhexyl Isononanoate
eo
,
Glycolic Acid
kh
,
Caprylic / Capric Triglyceride
eo
,
Phospholipids
h
,
Hydrogenated Lecithin
eu
,
Alcohol Denat.
al
,
Cholesterol
eo I eu
0
0
,
Sodium Hydroxide
,
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
eo
,
Glycosphingolipids
eo
,
Hydroxyethylcellulose
,
Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride
,
Propylene Glycol
h
,
Xanthan Gum
ti I eu
krémajánló
Fontos hatóanyagok a krémben
Hidratálók: Phospholipids, Propylene GlycolKémiai hámlasztók: Glycolic Acid
Alkoholok: Alcohol Denat.
Emolliensek: Squalane, Ethylhexyl Isononanoate, Caprylic / Capric Triglyceride, Cholesterol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Glycosphingolipids
Emulgeálószerek: Hydrogenated Lecithin, Cholesterol, Xanthan Gum
Tisztítószerek: Xanthan Gum
Összetevők megmagyarázva
A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.
A squalene ún. hidrogenizált formája. Az emberi bőrben, a bőr által termelt faggyúban is megtalálható természetes anyag. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító emollient anyag, természetes hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor). Mivel ez a forma kevésébé oxidálódik, mint a squalene, a squalane-t gyakrabban használják a kozmetikumokban.
Glikolsav. Az AHA-savak (alpha hydroxy acid) leggyakoribb formája. A bőr legfelső rétegére hámlasztó hatással van, ezáltal simítja a bőrt, felgyorsítja a sejtek életciklusát (cell turnover). A bőr legfelső rétege (stratum corneum) 3-5 hetente teljesen kicserélődik, ezen gyorsítanak a kémiai hámlasztók. A glikolsavat általában 5-15% közötti koncentrációban használják otthoni hámlasztók esetén, és a krém pH-értékének 3 és 4 között kell lennie ahhoz, hogy hasson. A megfelelő mennyiségben és pH-értéken enyhén irritáló összetevő, mely csípős, csipkedő érzést okoz a legtöbb bőrön. Mivel vízben oldódó, csökkenthetünk az irritáción, ha teljesen száraz bőrre kenjük. A glikolsav külön figyelmet érdemel azért is, mert 10% feletti koncentrációban nemcsak hámlaszt, hanem a kollagéntermelést is serkenti. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon. Részletesebb infó a glikolsavról a futuredermen.
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez olyan adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. Az alkohol denaturálása nem változtat a folyadék kémiai összetételén. A kozmetikumokban oldószerként, sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos. A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, és elősegítheti a káros szabad gyökök képződését is, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található. A híres amerikai bőrgyógyész, Leslie Baumann szerint kerüljük azokat a készítményeket, ahol az alkohol az INCI lista első 7 helyének egyikén található.
A zsírsavak és keramidok mellett a koleszterol a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) harmadik fő összetevője, mely a védőréteg mintegy 20%-t teszi ki. A bőrön alkalmazva a koleszterol segíti a bőr normál működését, bőrpuhító (emollient), vízmegkötő, stabilizáló és emulgeálószer.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.
Cellulózból származó zselésítő és sűrítő anyag. A CosIng besorolása szerint még felületi hártyaképző, emulzió stabilizáló és a krémet homogénné tevő segédanyag.
Vízoldékony guargumi származék, samponokban és hajápoló készítményekben használják kondícionáló és antisztatikus hatása miatt, ami könnyű kifésülhetőséget eredményez.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított sűrítőanyag