The Body Shop Epres Fürdőbomba
Ár: | 690 Ft | Kategória: | Fürdőtermékek | |||
Kiszerelés: | 28 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | The Body Shop márkaboltok | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Dhewilgirl, Módosítva: 2017. november 13.
Kiszerelés: | 28 g | |
Lelőhely: | The Body Shop márkaboltok | |
Kategória: | Fürdőtermékek | |
Limitált szezonális kiadás
Megszínezi a fürdővizet és fantasztikus illatával segít ellazulni egy hosszú nap után. 100% vegán, színes és illatos.
Sodium Bicarbonate
Titanium Dioxide / CI 77891
CI 14700
Red 33 Lake / CI 17200
sz
Finom epres illata volt, könnyen feloldódott. Nagyon szép színe lett a víznek és a kádat sem fogta meg. Ekcémás bőrömet sem irritálta.

A víz színét imádtam. Illata kissé mű, de nem rossz. Nem irritálta a bőröm.

A víz színét imádtam. Illata kissé mű, de nem rossz. Nem irritálta a bőröm.

Az illata epres, de nem a gyümölcs napérlelte illata köszön vissza benne, hanem inkább cukorkás, engem azokra a kör alakú, lapos, piros-fehér csíkos, krémes cukrokra emlékeztetett, amiket gyerekkorunkban szopogattunk néha, és ez fürdésnél tetszett. Az egész fürdőszoba ilyen illatban pompázott, még szellőztetés után is. A vízzel érintkezve pezsegett, de nem habosította azt, nem oldódott gyorsan. A vizet opálos korallpirosra színezte, nem áttetszőre. Picikét szárított, de nem annyira, hogy kilószámra kellett volna kennem a testápolót, vagyis testápolózás nélkül sem volt rossz. Nem teli kádas fürdéshez két alkalommal használtam fel, és így is megfelelően színes, illatos volt. A kádat nem fogta be.
Ajándékba kaptam, és magamtól nem rohannék, hogy feltöltsem vele a fürdőszobai rakrárt (csakúgy, mint a grapefruitos társából), de ha egyszer-egyszer megkívánom, akkor szívesen fogok fürdeni vele.

Finom illata van, szép a csomagolása, de ennyi. Nem tetszik, hogy opálos lesz tőle a víz. Biztosan nem vásárolom meg újra.

Epres Hubba Bubba, brutálisan művi verzióban. Szerencsére a vízben tompult kicsit az illata. Gyorsan és intenzíven pezseg, az persze nagyon tetszett a bennem élő gyereknek. Nem irritálta a bőröm, de nagyon jól esett utána a testápoló. Egynek elment, de nem veszem újra.

Nagyon-nagyon jó illata van. Még csomagoláson keresztül is csak úgy árasztja magából az eper illatot. A vizet rózsaszínné varázsolja, viszont akkor én már nem éreztem annyira erősen az eper illatot. Amúgy semmi extra, de egyszer érdemes kipróbálni ha valaki eper függő.

Ez volt az első fürdőbombám, így nagy elvárásokkal néztem elébe. Nagyon aranyosan és hangosan pezsgett kb 5 percig, gyönyörű halvány rózsaszín (de nem átlátszó) lett a víz tőle, és finom eperillata volt, de nagyjából ennyi. Barátom szerint selymes volt a víz, én ezt annyira nem éreztem. Alapból csak 3 csillagot adnék neki, mert többet vártam, de amiért mégis 4 lett: a megvásárlás és a felhasználás közötti két hétben az egyik komódfiókomban pihent, és annyira fantasztikus illat volt ez idő alatt, hogy azt elmondani se tudom. Szóval szerintem veszek 3 db-ot (más illatban is, mert a boltban szagolgatva mind jónak tűnt az újak közül), és illatosítónak fogom őket használni :D

Hidratálók: SucroseKémiai hámlasztók: Citric Acid
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Limonene, Cinnamal
Színezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, CI 14700, Red 33 Lake / CI 17200
Szódabikarbóna. Lúgos kémhatású összetevő, mely a savas kozmetikumok ph-ját semlegesíti és ezzel kevésbé irritálóvá teszi őket. Az acne.org közösség szerint viszonlyag hatékony összetevő pattanások ellen is.
Ph stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illat, íz semlegesítése) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag.
Keményítőből előállított összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül ételadalékként is használnak. A CosIng szerint a maltodexrin emulzió stabilizáló, a krémet homogénné tevő, felületi hártyaképző, bőr- és hajkondícionáló anyag.
Kovasav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulziókat stabilizáló, porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású összetevő és dörzsszemcse (aránylag enyhe). Nagy duzzadóképessége miatt paszták, pakolások készítésére, fogkrémekben és fogporokban is alkalmazzák.
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint felületképző, szagokat semlegesítő hatása miatt használják a kozmetikumokban. Mivel nagyon keserű íze van, ezért gyakran kerül olyan termékekbe, melyek lenyelése különösen veszélyes az egészségre, illetve amit finom illata miatt szívesen megkóstolnának vagy megennének a gyerekek. A leggyakrabban körömlakklemosók, parfümök, samponok, tusfürdők és folyékony szappanok összetevőjeként találkozhatunk vele.
A fahéj fűszerességét adó sárgás, olajos folyadék. A kozmetikumokban illatanyagként használt. Előállítható mesterségesen, vagy kivonható a fahéjfa kérgéből is. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Színezék. Lilás piros.