Thefaceshop Mild Papaya Peeling
Ár: | $10 | Kategória: | Pakolások, Hámlasztók | |||
Kiszerelés: | 150 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: garden32, Módosítva: 2018. január 5.
Ár: | $10 | |
Kiszerelés: | 150 g | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Pakolások, Hámlasztók | |
Enyhe peeling termék, lágyan hámlasztja a bőrt, miközben feltölti nedvességgel.
- Természetes papaya enzim összetevők lágyan eltávolítják az elhalt hámsejteket irritáció nélkül.
- Parabén, alkohol,ásványi olaj, mesterséges színezék, állati összetevő mentes.
- Minden bőrtípusra, érzékenyre is ajánlott.
Water / Aqua
Isopropyl Alcohol
i I al
Parfum/Fragrance
i
Erős dörzsölés nélkül alkalmazható, és puha lesz az arcom használat után.
Szuper száraz, érzékeny bőrre is jó mint amilyen nekem van és egyáltalán nem csíp.
Az illata kellemes és előre vizezett bőrre teszem fel, így nem nehéz eloszlatni.
Nem hagy ragadós érzetet annyira, hogy zavarjon.
Ár érték aránya annyira nem topos, de nem rossz termék.

Erős dörzsölés nélkül alkalmazható, és puha lesz az arcom használat után.
Nem hagy ragadós érzetet annyira, hogy zavarjon.
Ár érték aránya annyira nem topos, de nem rossz termék.

Az itteni pozitív vélemények hatására vettem meg, de nekem nem lett kedvenc. Zavaró a ragadós réteg és darabkák, nem lehet jól lemosni, nálam csak áll a polcon, ritkán nyúlok érte.

Ez egy semmi extra termék, legalábbis nekem. Nem látom a hatását, nem érzékelem a pozitívumait, és körülményes a használata. Nem nyúlok utána és nem is tudom mire használjam el. Törölköző száraz arcon elkenegetem én, kukacosodik is, de sokáig tart lemosni, és hát sokkal hatékonyabb hámlasztóim vannak. Tuti nem fogom újravásárolni és nem is biztos, hogy el tudom használni. Nem mondom, hogy teljes pénzkidobás, mert ártani nem árt, de számomra teljesen felesleges termék.

Nagyon szuper kis bőrradír ez. Alapból a fizikai bőrradírok híve vagyok, viszont az almás testvérét nagyon szerettem. Sajnos azt már nem találtam a neten, ezért gondoltam, adok egy esélyt a papayásnak. Ennek is nagyon fincsi az illata, de valahogy nekem kicsit fura az állaga. Olyan, mintha kicsit túlsűrítették volna, és ilyen darabokban tudom felkenni az arcomra a gélt :S ezt leszámítva ugyanolyan elégedett vagyok vele, mint az almással voltam. Szívesen fogom elhasználni.
(Rajtam semmiféle arcba ragadást nem produkál, könnyen lemosható. Testre őszintén nem tudom, mennyi értelme van... ár-érték arányban biztos nem rentábilis, úgy nem használnám, maximum dekoltázsba.)

Én is arca használtam először, de ekkora mennyiség gondoltam úgyis rámromlik, így kipróbáltam testradírként! És woww, nagyon bejött, extra puha lett tőle a bőröm. Igaz, hogy a lábszáramat a szokásos Dove testradírommal radíroztam le, amit szintén imádok, és szerintem erősebb mint ez, és oda azt éreztem, hogy kell a nagyobb hatékonyság. De az összes többi helyen, különösen a mellkasomon és a nyakamon elégedett voltam ezzel a termékkel, mert ott azért finomabb a bőr, nem szeretem pl a mellkasomat szemcsés radírral karcolni. Örülök, hogy kipróbáltam. ráadásul húzódó érzés sincs utána, csak puha bőr :)

Kicsit csalódott vagyok miatta, nagyon szerettem volna szeretni. A kémiai hámlasztók között egyenlőre még nem találtam meg az igazit így azt gondoltam majd ez tuti alternatíva lesz. Nem szeretem használni, nekem akár milyen alaposan mosom le, az állkapcsom vonalán lévő kis pihékbe nagyon beleragad én utána bene is marad vagy egy napig kis csomókban - rettentő idegesítő, kellemetlen húzó érzés. A végeredménytől sem vagyok elájulva, az orrom gyakran hámlik, azzal pl. semmit nem kezd. Nekem ez egy felesleges termék, semmi hasznát nem látom és kellemetlen is használni. Hogy ne menjen pocsékba, megfogadom a korábbi tanácsokat és kipróbálom testradírként, ha úgy remekel, visszajövök updatelni.

Fura, hogy még nem írtam róla véleményt, mivel több, mint hét hónapja használom... Először arcon használtam csak, mivel drága mulatságnak gondoltam a hámlasztást: első peeling terméknek jó volt. Több helyen olvastam, hogy ahogy időközben kukacosodik a bőrön, az nem maga a levált bőrréteg, hanem a papaya enzimjei állnak össze fura kis grízekké, úgyhogy csalódottan vártam a csomag érkezését, de szerencsére jó vége lett a dolognak. Egy idő után nem is érdekelt, hogy látványosan szabadít-e meg az elhalt hámsejtektől, vagy nem, mert a végeredmény pihe-puha bőr volt. Amit nem szerettem benne, hogy az arcom egy bizonyos részén néha apró kis bőrgöbök maradtak (mint amikor kibolyhosodik a pulcsi), amik egy idő után (néha egy kis dörzsölés hatására, amit nem kellett volna) eltűntek, de elég zavaró volt. Emellett néha kipirosodott tőle a bőröm, viszont fél évnyi használat után sem tudtam eldönteni, ez mitől függ. Aztán jobban beleástam magam a tudatos bőrápolásba, úgyhogy megrendeltem az első mandulasavas+bha-s hámlasztómat, ebben a kicsikében viszont még mindig rengeteg van, így kipróbáltam testre. Innentől lépett fel négyről öt csillagra. Az arcomat jobban ápolom, mint a testemet, így nem volt annyira feltűnő a végeredmény -- a karomról, vállamról és nyakamról egy jó két hetes leégés után brutális mennyiségű bőrt szedett le (bocsi a vizualitásért), és a végeredmény pihe-puha, hidratált, selymes bőr lett (hála a benne lévő hyaluronsavnak). A testemen nem tapasztaltam semmiféle irritációt, és milliószor többet ér, mint a karcos bőrradírok. Úgyhogy simán lehet, hogy ha elfogy, újra rendelek, és megint testpeelingként fogom használni, mert nagyon jó kis termék, és ebay-en olcsón hozzá lehet jutni. Az illatát is imádom.

Eddig a Cosrx AHA/BHA hámlasztóit használtam, kombinált bőröm különböző részein (AHA-t a szemem alatt és az orcáimon, mindenhol máshol BHA-t), de egy idő után azt vettem észre, mintha ez az egész kémiai hámlasztás dolog sok lenne a bőrömnek, pedig csak heti kétszer alkalmaztam őket... Az AHA-ra gyanakszok, az állítólag érzékeny bőrre nem túl jó, és az enyém sajnos hiperszenzitív: kipirosodott, égett, viszketett és hámlott tőle... :/ A hámlasztásról nem akartam lemondani, de emiatt másfelé kellett néznem, és mivel szemcsés fizikai bőrradírt megint csak nem szerettem volna használni (állítólag felületi hámsérülést okozhat), ezért nagyon örültem, amikor a blogon megláttam az ajánlást erről a kíméletes enzimes hámlasztóról, és még aznap meg is rendeltem Ebay-ről szuper áron.
És akkor magáról a termékről: az összetevőlista minimalista, aminek csak örülni tudok, és bár van benne parfüm, az is utolsó helyen. Egyáltalán nem irritálja a hiperérzékeny, mindenre hisztis bőrömet, még minimálisan sem! A kézfejemen és az arcomon szoktam használni, mindenhol ugyanolyan hatékony, bár egy kicsit macerás és hosszadalmas a használata (vagy csak én csinálok valamit rosszul), ugyanis mindig ügyelni kell rá, hogy tényleg törölközőszáraz bőrfelületre kenjük, ugyanis se túl vizes, se csontszáraz bőrön nem használ! Ha viszont úgy használjuk, ahogy kell, akkor nagyon vicces jelenségnek lehetünk szemtanúi: a gél szinte pillanatokon belül elkezd kis kukacokba összeállni. :) Aki szeretné látni, mit értek ezalatt, olvassa el a fentebb belinkelt blogposztot, Wishes ott meg is mutatta. :) Szóval használat közben a termék kukacosodik, ami bevallom, hogy a gyermeki énemet furcsa élvezettel tölti el, nagyon szórakoztatónak találom. :D Amúgy átlátszó, gélszerű, és nagyon finom természetes barackillatú, ami szintén óriási pluszpont a számomra, mivel imádok mindent, ami barackos. :D
Hatékonyan távolít el minden elhalt hámsejtet, szennyeződést, használata után a bőröm nagyon finom, selymes, puha tapintású, szinte olyan, mint a bababőr, arcon is, kézen is! Hagy ugyan egy minimális réteget maga után, de ez lemosóval/szappannal könnyedén eltávolítható. Kicsit sem szárít, nem éget, nem hámlik tőle a bőr, nem csíp! Viszont sajnos nem érzem annyira hatékonynak, mint az AHA/BHA kombót. :( Utóbbinál teljesen megújult a bőröm, kezdtek eltűnni a pattanásaim, gyönyörű volt a tónusa, a zsírosodás is visszaszorult kissé, ennél az enzimes hámlasztónál viszont ezt sajnos nem tapasztaltam: a meglévő pár pattanásom nem tűnt el, a pórusaim ugyanúgy kráter méretűek, stb... Úgy sejtem, a "valamit valamiért" elv alapján ez egy olyan hámlasztó, ami érzékeny bőrre nagyon jó, hiszen nem irritál, eltávolítja az elhalt hámsejteket, tehát végzi azt, ami egy hámlasztótól elvárható, viszont "cserébe" ennél többet nem nagyon tud, nem olyan látványos a hatása, mint a kémiai hámlasztóknak... Szerintem is inkább szinten tartásra jó, a bőrproblémákat nem igazán oldja meg, nem okoz drasztikus változást.
Egyetlen pontot vonok csak le az előzőekért, mert amúgy nagyon elégedett vagyok vele, és még mindig ez az első hámlasztó, ami nem irritálja a bőrömet, szóval számomra még így is sokkal jobb, mint mondjuk egy fizikai radír. Ráadásul szuper áron kaptam nagy mennyiségű terméket. Ettől függetlenül szeretném hinni, hogy találok egy fokkal jobbat is, aminek látványos is a hatása + nem is irritál. :D Ha mégsem így lenne, visszajövök és megkapja az 5. csillagát is. :)

Barátnőmtől kaptam mintát. Az illata tömény, erős gyógyszertár. Az állaga folyós, kukacosodik, ha felkenem az arcomra. Nagyon nem. :/

Nekem nagyon bejött, szép sima a bőröm utána. Az illata nem tetszik, és a kukackázás is már dörzsölés nélkül elkezdődik, alapvetően szerintem már a tubusban is, de összességében jó termék, nem bántam meg. Ha elfogy (szerintem előbb fog megromlani, mert sok van benne), akár még újra is vehetem :)

Hidratálók: Glycerin, Butylene Glycol, PEG-8, Sodium HyaluronateAlkoholok: Isopropyl Alcohol
Emolliensek: Triethylhexanoin
Emulgeálószerek: Cetrimonium Chloride
Tisztítószerek: Cetrimonium Chloride
Illatanyagok: Isopropyl Alcohol, Parfum/Fragrance
Tartósítószerek: Cetrimonium Chloride
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
A PEG a polyethylene glycol rövidítése. A PEG-8 egy vízmegkötő anyag. A kozmetikumokon kívül fogkrémekben is megtalálható.
Kvaterner ammóniumsó, mely a kozmetikai termékekben antisztatikus és (haj)lágyító tulajdonságai miatt használnak.
Emulzió stabilizáló, felületi hártya képző (film forming) és sűrűség szabályozó segédanyag.
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.
A Triethylhexanoin egy zsírsavakból és glicerinből származó triészter (triglicerid). Viszonylag tiszta zsírféle, melynek szerkezete nagyon hasonlít a természetben fellelhető állati- és növényi zsírokéhoz, péládul a kókuszolajhoz. A Triethylhexanoin egy elég sokoldalú összetevő, többek közt antisztatikus, bőrápoló és bőrpuhító tulajdonságai miatt használják a kozmetikumokban.
Hajápolókban és samponokban gyakran használt összetevő, melyet elsősorban az elektromos töltődés megakadályozására használnak (antistatic). Ezenkívül emulgeáló, tisztító és tartósítószerként is használt.
Papayából kivont fehérjebontó enzim, melyet elsősorban hámlasztó hatása miatt alkalmaznak kozmetikumokban. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, valamint bőr- és hajkondícionáló hatása van. Egy 2015-ös kutatás alátámasztotta, hogy az összetevő erőteljes allergiás reakciókat válthat ki a bőrből és sérülhet tőle a bőr barrier funkciója is, ezért érzékeny bőrűeknek mindenképpen érdemes kerülni.
Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.
Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.