Trend It Up Quick Dry Körömlakk
Ár: | 600 Ft | Kategória: | Körömlakkok, lemosók | |||
Kiszerelés: | 6 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | DM | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: szisza9, Módosítva: 2019. október 22.
Lelőhely: | DM | |
Kategória: | Körömlakkok, lemosók | |
Rendkívül gyorsan szárad és varázslatos színeredményt biztosít. Körömerősítő Hexa-3 komplexe táplálja a körmöket, miközben telt kárminpiros árnyalatba burkolja körmeit. Lapos ecsetével gyerekjáték a körömlakk felvitele, így egy szempillantás alatt látványos manikűrt alkothat magának.
Ethyl Acetate
Titanium Dioxide / CI 77891
CI 77499
Yellow 5 Lake / CI 19140
sz
Helia-D Krémes Hidratáló Testápoló Száraz Bőrre (régi)
KePalmaKiváló testápoló,imádom. Hamar felszívódik és nem hagy zsíros érzést,mint egyes drágább termékek.Nagyon jó illata van.Tescóban vettem leárazva 850 Ft-ért,ennyiért sehol nem kapni jobbat.Az érzékeny bőröm miatt kicsit aggódtam,hogy irritálni fogja-e az olaj ami benne van....ééés nem! Mindenkinek ajánlom! :)
Ez a legjobb körömlakk, amit valaha használtam. Egy rétegben csíkoz, de két rétegnél már semmi gond nincs. Én mindig elkenem valahogy a körömlakkom, de ez valóban gyorsan szárad, szóval ilyen gond nincs. Alaplakkot teszek alá, így fedőlakk nélkül is(!) 4-5 napig bírja, utána a körmöm végén kezd el kopni picit (de még így is abszolút vállalható néhány napig). Eddig bármit próbáltam, 1-2 nap után elkezdett pattogzani, kopni, szóval ennek nagyon örülök, mert nálam ez az idő rekord:D
5-ös és 39-es árnyalatokat vettem.

5-ös és 39-es árnyalatokat vettem.

Legrosszabb körömlakk ever.
Még jó, hogy csak egyet vettem és kifutóban, akcióban 300ft-ért. 1 rétegben nem az, hogy csíkos, az hagyján, 2. réteggel lehet korrigálni. De a fél körmömön nem ragad meg, másik felén igen. Foltokban marad rajta a körmön, javítanád, de akkor meg a másik oldalon jön le, amit már rákentél. Én ilyennel még nem találkoztam. És issszonyú büdös más lakkokhoz képest.
Szintén kuka!

Legrosszabb körömlakk ever.
Szintén kuka!

Egy téglás-vöröse színt vettem meg, ami nálam csodálatosan működött.
Az ecset mérete számomra megfelelő, gyorsan szárad, nagyjából 20 perc alatt kopogós volt, nem csíkos a végeredmény.
Amiért csillagot vonok, az a tartóssága, de lehet, hogy ez a fedőlakkomnak köszönhető, amit lecseréltem, szóval majd jön az update!

Egy téglás-vöröse színt vettem meg, ami nálam csodálatosan működött.

Ez borzasztó rossz! Én speciel nem pirosat, hanem bézst vettem, de szörnyű. Ragad, csíkos, széles használhatatlan ecsettel. Kuka...
Update: Viszont a DM minden probléma nélkül, azonnal visszaadta az árát, így a DM továbbra is a megbízható eladók között marad nálam.

Antioxidánsok: TocopherolHidratálók: Algae Extract, Mannitol
Vitaminok: Tocopherol
Emolliensek: Trimethylsiloxysilicate, Dimethicone, Algae Extract
Fényvédők: Octocrylene
Szilikonok: Trimethylsiloxysilicate, Dimethicone
Illatanyagok: Ethyl Acetate, Isopropyl Alcohol, N-Butyl Alcohol, Lauraldehyde
Színezékek: Red 7 / CI 15850, CI 77491, Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77499, Yellow 5 Lake / CI 19140
Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.
A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer. Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.
A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.
Izopropil-alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő. Paula Begoun a szárító, irritáló összetevők közé sorolja.
Szilárd állagú szilikon gyanta, ami növeli a sminktermékek tartósságát és a fényvédő termékek vízállóságát. A bőrön légáteresztő réteget képez, megszáradva kellemes, nem ragadós érzetet hagy. (forrás)
Foszforsav. A kozmetikumokban pH stabilizáló anyagként használatos összetevő.
A cellulóz egy összetett szénhidrát. A cellulóz a földön előforduló leggyakoribb szerves anyag, mert a növények vázanyagának nagy része cellulóz (a fa 40%-a, a gyapot 50%-a, a len és a kender 80%-a). A vatta és a papír szinte 100%-ban cellulózmolekulákból áll. A CosIng besorolása szerint az összetevő kozmetikumokban használva felszívó, emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó segédanyag.
Szilícium dioxidot tartalmazó üledékes kőzet, melyet fehér por formában tartalmaznak a kozmetikumok és dörzsölő, bőrradírozó anyagként szolgál.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.
Algakivonat. Az algakivonat a kozmetikumokban sűrítőanyagként, antioxidánsként és hidratáló, vízmegkötő anyagként használatos.
A mannit egy cukoralkohol. A CosIng besorlolása szerint segédanyag, mely a nem szükséges anyagokat semlegesíteni képes (masking, binding funkciók). Hidratáló, bőrjavító (humectant, skin conditioning) tulajdonsága is van.
Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-350 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Napfényvédő képessége viszonylag gyenge, önmagában használva nem nyújt kellő védelmet. Viszont nagy stabilitású összetevő, mely megvédi a többi fényvédőt az UV-sugárzás okozta károktól. (Sok fényvédő az UV-sugarak hatására lebomlik, és nem véd többet a fénytől.) Az octocylene viszonylag könnyen beszívódik a bőrbe, és felmerült a gyanú, hogy ott elősegíti a káros szabad gyökök keletkezését. Egy 2010-es kutatás szerint egyre gyakoribb, hogy az octocrylene fény hatására előjövő kontakt dermatitiszt (bőrgyulladást) vált ki különösen gyerekekben és kétoprofénre allergiás felnőttekben. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt. Részletesebb információ a smartskincare-en.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Cink-szulfát. A CosIng hivatalos besorolása szerint szövetösszehúzó és fertőtlenítő hatású összetevő. Paula Begoun szerint kevés kutatás van arról, hogy lenne bármi haszna az összetevőnek a bőr számára, és nagy mennyiségben potenciális bőrirritáló, így Paula a kerülendő összetevők közé sorolja. Kis mennyiségben a magas C-vitamin tartalmú termékek stabilizásására használják, ebben az esetben (és mennyiségben) viszont nem valószínű, hogy irritál.
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.
Helia-D Krémes Hidratáló Testápoló Száraz Bőrre (régi)
Helia-D Classic Hidratáló Éjszakai Krém
Helia-D Regeneráló Hajhullás Elleni Esszencia
Imádom ezt a kis csodaszert!! Időszakosan szokott hullani a hajam, sok mindent kipróbáltam már, de ez tényleg használt. Én minden nap jól befújkálom vele a fejbőröm és alaposan belemasszírozom, ilyen használat mellett a 2. hét végére jelentősen csökkent a hajhullásom, és azóta rengeteg babahajam is nőtt az egész fejemen. Nagy meglepetéssel tapasztaltam, hogy nem csak új hajszálaim nőttek, hanem a meglévő hosszú szálak is mintha megvastagodtak volna, erősebbek lennének. Már a 2. flakonnál járok, de biztos, hogy mindig lesz belőle itthon. Persze nem fogom mindig minden nap használni, csak kúraszerűen.
Helia-D Botanic Concept Tokaji Aszús Hidratáló Krém Normál/Kombinált Bőrre
Újravevős termék nálam. Nagyon könnyen beszívódik, nem hagy filmréteget. Télen is kellőképp hidratálta a bőröm. Sokan panaszkodnak, hogy erős az illata, szerintem abszolút kellemes. Csomagolása pedig ezért az árért csak plusz pont!!!
Helia-D Regenero Hajvégápoló Szérum
Most már bő 1 hónapja használom, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Ki kellett tapasztalni a mennyiséget, nekem a 3 pumpálásnyi az ideális, aminek már látom a hatását, de nem nehezíti el, vagy zsírosítja a hajamat. A hajam alsó kb. 10 centijére szoktam kenni. Száraz és nedves hajra is ugyanolyan jól használható. Szép sima, fényes lesz tőle a haj, és elég lassan fogy. Nem csak a hajamra használom, hanem a körmeimre/kézfejemre is szoktam kenni, pár percig masszírozom a körömágyba, kezembe, maradéktalanul felszívódik és a hatása is nagyon jó. Én akciósan vettem 1490,-Ft-ért, de teljes áron is újra fogom venni ha egyszer elfogy.