Bőrproblémák: bőrproblémák and túlérzékenység

Uriage Bariésun Mineral Fényvédő Krém SPF50+

4.5
Hozzáadva 2022.07.07.by

Geszk

Kizárólag fizikai szűrőket tartalmazó, rendkívül erős fényvédelmet biztosító krém. Kifejezetten a kémiai szűrőkkel, illatanyagokkal és tartósítószerekkel szemben intoleráns, illetve a legérzékenyebb bőrre lett kifejlesztve. Sima, nem zsíros érzetű, kiválóan tolerált textúra.

• Rendkívül erős fényvédelmet biztosít
  • 100%-os fizikai fényvédő komplexének köszönhetően az érzékeny bőrt is megóvja az UVA és UVB sugaraktól.
  • Megelőzi a bőr kiszáradását
  • Az Aquaspongine-ok és az Uriage termálvíz hatóanyagai intenzív védelmet biztosítanak a bőrszárazsággal szemben.
Vásárold meg külső partnereinktől.

Utoljára szerkesztve: 2025.04.25. 11:56 - 2025.04.25. 11:37

Egyelőre a tesztelési fázisban vagyunk, de ásványi fényvédőhöz képest tökéletesnek látszik. Persze jó fizikai mivoltjához tartja magát, marad az arcon egy nagyon halvány fehér réteg - főleg a haj környékére érdemes figyelni - és egy picit talán nehéz viselet is, de tökéletesen végzi a dolgát. Nem okozozott még ezidáig irritációt, az allergiás tünetek nem jelentkeztek, ami sajnos a kémiai fényvédőknél jellemző (szemirritáció, "gumók" az arcon). Valamint egy egész napos forró kirándulás alatt is betöltötte feladatát, pedig újra applikálásra nem volt lehetőségem. Szerintem jó barátok leszünk.

2023.06.05. 03:59

Kicsit nehéz elkenni, vékony fehér réteget hagy a bőrön, de maximális védelmet biztosít. Zsíros érzetet nem hagy mega után és foltot sem a ruhán.

Utoljára szerkesztve: 2023.04.27. 13:08 - 2023.04.27. 13:07

Fizikai fényvédő (kizárólag), tehát a mechanizmusából adódóan a bőrfelszínen marad, mint bármelyik másik. Sűrű, fehér, elvárhatóan hozza az ijesztő sápadtságot a felkenése után, nekem is kell legalább fél óra mire valamennyire beszívódik. Egyébként rozaceas, enyhe hajszálerekkel átszőtt a bőröm itt-ott, semennyire sem bántotta, nem lettek pattanásaim, napon se égtem le, sminkelni is tökéletesen tudtam rá. Az érkezelésem után is jól szuperált, én maradok ennél a jövőben is!

Utoljára szerkesztve: 2025.04.05. 14:31 - 2023.04.22. 16:00

Tökéletes fényvédő szerintem nem létezik. Legalábbis nem abban az árkategóriában amit meg tudok, vagy meg akarok fizetni. Olyan fényvédőt kerestem,1) ami nem okoz sok pattanást2) ami nem csinál kiszedhetetlen narancssárga foltokat a fehér/világos ruháimra (vagyis nem tartalmaz Butyl Methoxydibenzoylmethane-t - egyszerűbb nevén avobenzont)3) aminek nem 50 ml-je kerül 6-8 ezer forintba4) amivel nem égek le.Eleinte ugyan okozott pár pattanást, de az valószínűleg amiatt lehetett, hogy van benne C-vitamin (vagy annak valamilyen származéka), és a bőröm nem bírta, hogy reggel ezt kentem az arcomra, este pedig niacinamidot. Az utóbbit kiszedtem a rutinomból, és így most egészen normális tud lenni a bőröm. A fehér ruháimat nem bántja, és az ára így, hogy 100 ml-t kap az ember egész korrekt. Eddig nem égtem le vele, de sajnos még nem is voltam vele annyit napon, hogy ez ennek a krémnek lenne betudható. Ha később leégnék vele jövök és lepontozom.Eléggé nehéz, sűrű krém, nehéz eldolgozni, ismerősök többször szóltak nekem, hogy fehér a fejem, illetve hogy kék a szemöldököm. (Sötétbarna amúgy, de úgy, hogy arra is került a krémből, tényleg kékesnek tűnt.) Nem pereg, és nem kukacosodik, viszont a ráncokban megáll, és nekem a szemem körüli bőrt kikezdte. Nehéz eltalálni az adagolását, mert ráírva az van, hogy az arcra+nyakra egy kiskanálnyit kéne használni, de ha tényleg annyit kenne az ember, akkor úgy nézne ki, mint akit megdobáltak valami jó habos sütivel. Még a két ujjnyi mennyiséget is nehéz annyira elkenni, hogy ne látszon, és ha az ember arca már nem is fehér, akkor is fénylik egy darabig. Összességében elég macerás, de én valószínűleg újra fogom vásárolni, mert kevesebb pattanást okoz, mint egy csomó más fényvédő amit használtam, nem fogja meg a fehér ruháimat, és okés az ára.