gerbaud
Illatjegyek: írisz, mirha, labdanum, tömjén, ámbra, fás jegyek, vetiver, ámbra, vanília, cukor
Utoljára szerkesztve: 2023.10.25. 10:11 - 2023.10.25. 10:07
Nagyon jól sikerült ez az illat. Azt sajnálom, hogy nincsen kisebb kiszerelés, mert a 75ml csak akkor fogyna el, ha minden nap használnám. Kétszer vásároltam újra, most lehet harmadjára is. Púderes, fás, édes, minden gyönyörű. A tömjén dominálhatna jobban és akkor balanszba kerülnének az édessel. Úgy gondolom, mert cukor van a jegyek között, attól még nem szirupos, hanem kellemesen édeskés. Viszont, túl lehet fújni és akkor zavaró tud lenni az édessége. Nekem más parfümöknél is az édesség kizáró ok a hétköznapokból, ha túl zavaró, erős. Itt azért annyira nem, de, ha 20x fújnám magamra reggel, lehet megfulladnék. :-) Mindenképpen érdemes kipróbálni, mert az internetenes árakhoz képest egy igen luxus illatot kapunk, ami tartós és különleges.Sokan hasonlítják a Prada Ires illatához, szerintem nagyon nem hasonlít, azt ki nem állhatom, szúros, erős, picit még maszkulin is az rajtam. Ősszel, télen kiváló, nappal-este egyaránt, hivatalos helyre, office-ba, komoly eseményekre való, de megállja a helyét a hétköznapokban is. Elegáns, szexi. Tartós, körbeölelős illat, de megérzik mások is. Ez a fás, krémes alap nagyon különleges, ahogyan belehabarodik az íriszes vaníliás cukros labdanumba. Hm...
2023.05.24. 21:29
Fás és édes illat. Ha az írisznek ilyen illata van, akkor én inkább kikerülöm. Az első Van Cleef & Arpels ami egyáltalán nem tetszik. Ugyan uniszex, de szerintem a férfi irányba billen az a mérleg.3/10
2022.02.17. 20:54
Annyira imádnám az írisz illatát... ha 10 percnél tovább megmaradna rajtam :") ez már a sokadik íriszes parfüm, amivel ugyanaz a problémám. Nem vagyunk kompatibilisek egymással, pedig kifejezetten tetszik a Prada iris-ére hajazó füstösség itt is.
Utoljára szerkesztve: 2019.07.26. 06:39 - 2019.07.25. 11:16
Isteni finom, tiszta írisz, nem a szokványos púderes típus. Lágy, légies, enyhén fás. Azt is mondhatnám, hogy az egyik legfinomabb íriszes illat, amit eddig éreztem. De ezt nem mondom szívesen, mert a tartóssága és hatósugara rajtam konkrétan semmi. Még csuklóra tapasztott orral is alig érzem. Kár érte.
2019.02.11. 15:31
Mindenféle íriszes illatot szeretek kipróbálni. Piroskának hála, ezt is sikerült.Mikor a fújóst kinyitottam tök meglepődtem. Meg is néztem a feliratot.🤣🤣persze ez volt, hiszen téptem fel a borítékot rögtön, ahogy kijöttem a postáról. Totál más illat mint amit elképzeltem. Első szippantásra vaníliás, és felfújva a bőrömre, rajtam végig cukros vanília. Íriszt, fákat sajnos nem érzek. Egyébként nagyon finom, puha illat, de az én orromnak nem íriszes. Ha írisz, akkor én totál másra asszociálok,illatélményt illetően is. Ettől függetlenül tetszik, ez az 5ml elég lesz egy darabig. Nagyon tartós.
2019.02.02. 17:53
Íriszes niche parfüm :-). Lehet, nem is kellene írnom mást :-). Első mintáim egyike volt, amit rögtön a teljes üveg beszerzése követett...Kifejezetten fás, íriszes-púderes, meleg, elegáns illat, nemes összetevőkkel. Csodálatos.