Vichy

Ár:   4290 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   200 ml   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   patikák   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet feltöltötte: apolka, az összetevőket feltöltötte: Rebeka528, Módosítva: 2019. április 25.

Kiszerelés:   200 ml
Lelőhely:   patikák
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

Megújult formula!

Mélytisztító gél problémás bőrre. Eltávolítja a szennyeződéseket és a felesleges faggyút. Mélyen kitisztítja a pórusokat.

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

nikoooo20

2023. március 2.

Szerintem egy jó lemosó, elég keveset is használni belőle, szépen tisztítja a bőröm, könnyen eltávolítja a sminket és összehúzza a pórusokat. Minden nap használom.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. március 2.

ahorvathadrienn

2022. január 27.

Az első tubusomon vagyok túl, és sajnos akciósan megvettem a következő tubust utánpótlásra belőle, de mire az első tubus végére értem, akkor tapasztaltam meg igazán, hogy mennyire is szárít és húzódik utána a bőröm...

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. január 27.

kinguka13

2021. június 7.

számomra hatásos viszont elviselhetetlen szagú termék... nem használtam el

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. június 7.

számomra hatásos viszont elviselhetetlen szagú termék... nem használtam el

Bettina0225

2021. január 21.

Nem ereztem kulonosebb hatast, sot egy ido utan kiszaritotta az arcborom. Egy pumpanyi boven eleg. Csomagban vettem de mar nem vennem ujra. A
Bioderma sensibio rozsaszin arclemosoja sokkal jobb!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. január 21.

Bioderma sensibio rozsaszin arclemosoja sokkal jobb!

biankaedlinger

Bőrtípus: Zsíros
Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2020. december 3.

Jól, kíméletesen tisztít, puhább lett a bőröm és olyan kellemes érzetű, kevésbé zsírosodott. Én nagyon szeretem, de sajnos hozzászokott a bőröm, és már nem éreztem annyira a pozitív hatásokat, így eljött a szünet ideje, pedig ez már a második nagy flakonom volt... Talán majd egyszer újra veszem... 🙃

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. december 3.

takacszora

2020. november 9.

Jó ez a lemosó, egy pumpányi elegendő belőle, jól fel lehet habosítani, esténként használom fürdéskor.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. november 9.

Benedetta88

2020. október 16.

Régebben használtam ezt a lemosót, amikor az éjszakai Normaderm krémmel volt össze csomagolva.
Most megint sikerült kapnom belőle egy kis kiszerelést. Az illatát kedvelem, nagyon jól habzik és kíméletesen tisztít.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. október 16.

Matuka

2020. szeptember 4.

Jól habzik, tiszta érzeted ad és ennyi. Az arckrémmel együtt használtam, szerintem semmivel sem tud többet, mint egy filléres arctisztító.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. szeptember 4.

PrincessBell

2020. január 28.

Nagy reményeket fűztem hozzá a márka miatt, de sajnos mindent csinál, csak azt nem, amire való. Nagyon nagyot csalódtam, mert elhasználni sem tudtam. Zsírosította a bőrömet, amire egyáltalán nem volt már szüksége és sok sok pattanást okozott.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. január 28.

SugarB

2019. október 17.

Nekem ő nagyon nem csinált semmit, és nagyon küszködtem az elfogyasztásával....még zsírosabb lett a T vonalam mint szokott lenni, a pattanások szemberöhögték kb...Akkor vettem, mikor elfogyott az LRP Effaclar, mert azzal mindig tartok egy két hónap szünetet (megszokja a bőröm), de ezt nekem még a Ziajas 800 forintos normalizáló lemosó is lekörözte, pedig nagy reményekkel futottam anno neki.:( Azért kap két csillagot, mert irritációt nem okozott... nagyjából semmit sem okozott se pozitív se negatív értelemben....

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. október 17.

Gyulladáscsökkentők: Salicylic Acid, Dipotassium Glycyrrhizate
Hidratálók: PEG-8, Caprylyl Glycol
Kémiai hámlasztók: Glycolic Acid, Salicylic Acid, Capryloyl Salicylic Acid, Citric Acid

Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer.  Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.

A PEG a polyethylene glycol rövidítése. A PEG-8 egy vízmegkötő anyag. A kozmetikumokon kívül fogkrémekben is megtalálható.

Kókuszolajból előállított, halványsárga folyadék. Tisztítókban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag, habosítószer, haj- és bőrkondícionáló, valamint sűrűség szabályozó segédanyag. A coco-betaine gyengéd, nem irritáló tisztítószer, mely alkalmas a száraz és érzékeny bőr tisztítására is.

Vízmegkötő tulajdonsága is van, de leginkább segédanyagként használatos rendkívül kis mennyiségben, hogy a krém hidegben ne fagyjon meg, melegben pedig ne olvadjon meg.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.

Felületaktív anyag, tisztítószer és emulgeálószer. Nagy molekulamérete miatt nem igazán szívódik be a bőrbe.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

Színezőanyag. Zöld.

Glikolsav. Az AHA-savak (alpha hydroxy acid) leggyakoribb formája. A bőr legfelső rétegére hámlasztó hatással van, ezáltal simítja a bőrt, felgyorsítja a sejtek életciklusát (cell turnover). A bőr legfelső rétege (stratum corneum) 3-5 hetente teljesen kicserélődik, ezen gyorsítanak a kémiai hámlasztók. A glikolsavat általában 5-15% közötti koncentrációban használják otthoni hámlasztók esetén, és a krém pH-értékének 3 és 4 között kell lennie ahhoz, hogy hasson. A  megfelelő mennyiségben és pH-értéken enyhén irritáló összetevő, mely csípős, csipkedő érzést okoz a legtöbb bőrön. Mivel vízben oldódó, csökkenthetünk az irritáción, ha teljesen száraz bőrre kenjük. A glikolsav külön figyelmet érdemel azért is, mert 10% feletti koncentrációban nemcsak hámlaszt, hanem a kollagéntermelést is serkenti.  Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon. Részletesebb infó a glikolsavról a futuredermen

Erősen lúgos (pH 10) pH szabályozó, amely segít a kozmetikai készítmények megfelelő pH-értékének a beállításában.

Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban.  A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Az édesgyökér (licorice) kivonata. Kiváló bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő összetevő. Az atópiás dermatitisz (az ekcéma egy fajtája) és a hiperpigmentáció kezelésében is hatékony. További információ a truthinagingen.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Az LHA-k (lipo hydroxy acid) csoportjába tartozó összetevő, mely a többi hidroxisavhoz hasonlóan kémiai hámlasztó. Egy a L'Oreal által végzett tanulmányban, melyben a glikolsav és a capryloyl szalicilsav hatékonyságát hasonlították össze, azt találták, hogy az 5-10%-os LHA-hámlasztó hasonlóan hatásos, mint a 20-50%-os GA-hámlasztó a pigmentfoltok és a finom ráncok kezelésében. A L'Orealtól független kutatások az összetevővel kapcsolatban azonban még nem léteznek.