KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

YOU Skincare Chocolate & Roses Brightening Mask
YOU Skincare Chocolate & Roses Brightening Mask

YOU Skincare

YOU Skincare Chocolate & Roses Brightening Mask

  (0 vélemény)
Ár:   $69   Kategória:   Pakolások, Hámlasztók
Kiszerelés:   50 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín


A krémet és az összetevőket feltöltötte: ftbnny, Módosítva: 2021. április 6.

Ár:   $69
Kiszerelés:   50 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Pakolások, Hámlasztók
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

TERMÉKLEÍRÁS

Limitált kiadás

A bőrtökéletesítő maszk kvalitásait az összetevői igazolják. Hámlasztó baktériumok, sütőtök enzimek, acai és gránátalma olaj, C-vitamin és kakaó biztosítja ennek a szelíd, nem irritáló formulának a hatékonyságát, mely radírozás nélkül tisztítja meg a bőrt a felszín károsítása nélkül. A vaníliás csoki illatával kényeztető bőrmegújító maszk gyengéden hámlaszt, alaposan kipucolja a pórusok mélyét, mialatt tápanyagok sokaságával gondoskodik a bőr vitalitásáról, lágyságáról és kiegyensúlyozott működéséről.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Krémes Hidratáló Testápoló Száraz Bőrre

Helia-D Krémes Hidratáló Testápoló Száraz Bőrre
bibi24   
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Ascorbyl Palmitate, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Tocopheryl Acetate, Ascorbic Acid
Gyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Glycerin, Lactic Acid, Caprylyl Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid, Lactic Acid
Vitaminok: Panthenol, Ascorbyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Ascorbic Acid

Összetevők megmagyarázva

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Korpaolaj, melyet a rizs korpájából sajtolnak ki. Zsírsavakban és természetes antioxidánsokban (elsősorban E-vitaminban) gazdag, illatmentes olaj. Könnyen felszívódik a bőrön, nem hagy ragacsos érzést maga után. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollinet hatású összetevő, vagyis puhítja, nyugtatja, simítja a bőrt, és segíti a krémek kenhetőségét. 

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Enzimes hámlasztó hatással rendelkező összetevő. A gyártó szerint enyhe, de hatásos alternatívája az AHA savaknak, vagyis a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatással van, ezáltal simítja a bőrt, és felgyorsítja a sejtek életciklusát (cell turnover).  Az összetevőt általában 2% körüli koncentrációban használják otthoni hámlasztók esetén, és a krém pH-értékének 5 és 8 között kell lennie ahhoz, hogy hasson, ezért érzékeny bőrre is ideális.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Az acai nevű pálmafajta bogyós termésének kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint hajkondícionáló hatású összetevő. Paula Begoun szerint az összetevő kifejezetten gazdag antioxidánsokban, így ferulic acidban és epicatechinben. Az in vitro kuutatások azt mutatták, hogy az acai kivonatának magasabb antioxidáns tartalma, mint a vörös áfonya, a málna, a szeder, az eper vagy az áfonya kivonatáénál.

Gránátalmamag olaj, mely más növényi olajokhoz hasonlóan zsírsavakban gazdag, kiváló emollient, bőrpuhító olaj. E szerint a tanulmány szerint a gránátalma mag olaj serkenti az epidermisben (bőrünk felső rétege) lévő sejtek osztódását, vagyis az epidermisre regeneráló hatással van. Szájon át bevéve a gránátalma mag olaj rákellenes és gyulladás csökkentő hatású is, de nem találni információt arról, hogy ezt a tulajdonságát a bőrre kenve is megőrzi-e.

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

Az Ascorbyl Palmitate a tiszta C-vitamin (Ascorbic Acid) és palmitinsavval lipofil észtere. Az össszetevő védi a termékekben levő olajok telítettlen zsírsavait, és egyéb más olaj-összetevőket is, ami azt jelenti, hogy a krémekben az olajak nem avasodnak meg, és nem lesz kellemetlen illatuk. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják Tocopherol-lal együtt; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

Szőlőmagkivonat. Kiváló antioxidáns, és segít megvédeni a bőrt a napsugárzás okozta károktól. Ezenkívül sebgyógyító, bőrvédő hatása is van. További infó itt.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

A napraforgó magjából nyert kemény, kristályos szerkezetű, magas olvadáspontú viasz. Sok kozmetikumban a rizskorpa viasza, a pálmaviasz, és a kandelillaviasz alternatívájaként használják. Leginkább szilárd jellegű kozmetikumokban használt (pl. rúzs) sűrítőanyagként, mivel javítja a kozmetikumok keménységét és textúráját, ezen túl pedig segíti a filmréteg kialakulását, és a termékeknek síkosságot ad.

Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló, felületi hártya képző, hajfixáló és sűrűség szabályozó anyag.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Nátrium-glukonát. Kálcium- és vasionokkal erős komplexet képez, ezért segíti az antioxidánsok valamint a zselésítő- és sűrítőanyagok működését. Ezen kívül bőrkondícionáló összetevő is. Egyes források szerint szem- és bőrirritációt okozhat az arra érzékenyeknél. 

Az összetevőnek még nincsen leírása.

C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.

Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.

A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.

Forrás: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Vasból és oxigénből álló keverék, amelyeket a kozmetikumokban (piros, sárga és fekete) színezőanyagként használnak már az 1900-as évek óta. Bár a vas-oxidok természetesen fordulnak elő, a kozmetikumokban használt formák jellemzően szintetikusak annak érdekében, hogy elkerüljék a természetesen előforduló vasoxidokban található szennyeződéseket. 

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Szantálfa olaj . A halványsárga, viszkózus, enyhén fás és balzsamos illatú illóolaját az összeaprított fakéregből és gallyakból vízgőz-desztillációval állítják elő. A szantálfa olaj ayurvédikus gyógynövény, melynek antimikrobiális, nyugtató és a lelkiállapotot, hangulatot kiegyensúlyozó hatása van. A szantálfa olajat a kozmetikai iparban elsősorban illatfixálóként és parfümök összetevőjeként használják szappanok és parfümök előállításához. Paula Begoun szerint a szantálfa illóolajában lévő illatanyagok bőrirritációt és allergiát okozhatnak.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.