Yves Saint Laurent

Ár:   14 000-20 000 Ft   Kategória:   Parfümök
Kiszerelés:   90 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   parfümériák   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Tenshi_ligth, az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2018. március 5.

Ár:   14 000-20 000 Ft
Kiszerelés:   90 ml
Lelőhely:   parfümériák
Kategória:   Parfümök

A csábítás maga. A ritka és értékes illatösszetevőknek köszönhetően a Belle d'Opium keleti, orientális hangulatot kelt

VÁSÁROLD MEG

Ár: 48.000 , Eladó: glitterdecay
Állapot: A képen látható mennyiség 50ml-ből, Helyszín: Budapest, fizetés: Banki utalás után személyes átvétellel.
Ár: 38900 , Eladó: Phantomia
Állapot: használt, doboz nélkül, Helyszín: Budapest, fizetés: előre utalás után Packeta vagy foxpost (végül postán maradó)

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

nashko77

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2022. február 5.

Hogy lehet, hogy még nem véleményeztem??? Nem hiszek a signature illat dologban, szerintem az illatoknak nem embereket kell definiálniuk, hanem emlékeket kell előhívniuk és az igazán kedvenceket nem szabad unalomig fújni magunkra. De ha lenne signature illatom... ez lenne az. Persze szép az eredeti Opium is, de attól még legalább 20 évre vagyok szerintem. Ez viszont, ez én vagyok. A kapcsolatunk úgy indult, hogy még gyerek voltam, amikor rá voltam kattanva nagyon egy celebparfümre (Kate Moss Velvet Hour), amit aztán kivontak a forgalomból. Én meg nagyon kerestem, hogy mi az, ami a leginkább hasonlít rá... akkor is, ha drágább. A legtöbb helyen ezt írták, úgyhogy kvázi vakon berendeltem az első fizumból. Évekkel azelőtt elfogyott már a VH-om, de arra emlékeztem, hogy az egy picit más volt. Viszont ez volt az, amibe egy szippantás után beleszerettem, és ma is az általam legszebbnek tartott illat, magamon legalábbis. Tudom, hogy 10 éve még uncsinak számított, de manapság meg annyira eltűntek a hasonló illatok a piacról, (ez is, a Rasasi Roohy Tehebakját se lehet már kapni nálunk), hogy szó szerint vadászni kell őket. Dohányos, füstös, gyümölcsökkel megédesített liliom, mély, buja, tartós, pont jó a szillázs, nem tudok jobbat elképzelni. Nálam ez az alkalmi illat, remélem, sokáig kitart az 50 ml-s üvegcsém.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. február 5.

Leoka

2021. december 16.

Hosszú ideje kerülgetem a fűszeres, keleti illatokat, nagyon tetszenek, de amikor magamra fújom mégsem tudok azonosulni velük.
Eladom újraveszem - ördögi kör, szerintem nem fog bezárulni soha.
Az anyaillat rajtam nagyon sok, tömény szinte megfolyt. A Black változatokkal nem tudok mit kezdeni, kávás - nuti illata van rajtam, túl sütis.
Megörültem amikor rátalátam erre, mert úgy éreztem, na talán ez az….és mégsem.
Az én bőrömön olyan, mintha Mauboussin by Mauboussin EDP, és Guerlain Samsara illatát összeöntötték volna… ☹
Nem az a púderes füstösség van benne, mint a Shalimarokban, amit imádok, rajtam nagyon öregnénis lesz.
Értékelem az illatot, de velem nem illik össze.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. december 16.

Eladom újraveszem - ördögi kör, szerintem nem fog bezárulni soha.
Megörültem amikor rátalátam erre, mert úgy éreztem, na talán ez az….és mégsem.
Értékelem az illatot, de velem nem illik össze.

ChubbyCat

2020. október 12.

Sikerült hozzájutnom kb 20ml üveges maradékhoz, egy nagyon kedves lánytól. Régebben már volt ilyen parfümöm, de kényszer leépítés miatt meg kellett válnom tőle. Azóta is kerestem... most megint egymásra találtunk. Nekem erről az illatról a bujaság jut eszembe, szerintem az viselje, akinek nem okoz gondot kitűnni vele a tömegből. Nem cukorkás, nem tucat. Számomra egyedülálló. Hosszú órák után is körül ölel és számomra nagyon komfortos illat. Illatbirodalmam újraépítésének első darabja. Úgy helyeztem be a szekrénybe mint egy kincset, hiszen nekem az egyik vagy talán legkedvesebb illat.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. október 12.

Timi8

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2020. március 14.

Kincs ez a parfüm. Varázslatos, magával ragadò. Eszméletlenül tömény, buja, füstös, mégis balzsamos. Igazi időutazò! Elvileg ugyebár 2010-es kiadásù a kicsike, nekem valahogy sokkal-sokkal régiesebbnek hat. Ha 30 éves illatnak mondanátok, azt is elhinném. Érzetre meg, ha be kellene lőnöm, melyik korhoz, korszakhoz passzolna igazán, akkor olyan '20-as évek Amerikája-feeling, lokál-hangulat... (Bár tudom, akkor nem ilyen tìpusù parfümök voltak kedveltek, de mégis ahhoz az időszakhoz társìtom.) Akár a Chicago filmhez is készülhetett volna :)))) Nagyon-nagyon tetszik, attòl függetlenül is, hogy én nem vagyok és nem is leszek olyan tìpus akinek jòl áll ez a fajta illat. Én ennél azért (picit ;D ) szolìdabb vagyok. De tökéletes illat és nem mellékesen extra-minőség.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. március 14.

Erika80

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2020. január 25.

Vettem belőle pár millit, így van szerencsém róla is véleményt formálni. Már másodjára fújtam magamra, de az első másodpercek nem igazán tetszenek. Túl erős, füstös... nem tudom pontosan melyik összető(k) munkája ez. Aztán csillapodik, krémesebbé, összerendezettebbé válnak a jegyek. Leginkább gyümölcsös, dohányos, fás, krémes virágos és pacsulis jegyek érződnek ki belőle. Kellemes illattá válik, abszolút nem hasonlít az "ősanyára", szerintem nem is kellett volna az ő flankereként kiadni, inkább önálló parfümként, mert így azt sugallják, hogy rejlik benne valami abból amiről a nevét kapta. De ebben nem rejlik abból a jellegzetes, erőteljes és korántsem visszafogott illatból semmi.
Egyébiránt egyáltalán nem nagy hatósugarú, kellemes, de számomra nem különleges parfüm. Nagyon hamar eltűnik a bőrömről, illetve nem teljesen, csak annyira bőrközeli, hogy alig érzik. Nem igazán nyerte el a tetszésem. Ár-érték aránya számomra 2 csillag.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. január 25.

eveartstar

2019. április 22.

Sikerült mintát szereznem belőle, nagyon kívancsi voltam, hogy mi is ez.
Füstös gyümis eleg sokáig az eleje, de inkább moderált szillázsúnak mondanám, és egyszercsak leszárad abba a nyanyás ámbrába amit annyira imádok!
Annyira jó lenne, ha egy kicsit üvöltene, mert nem győzöm szagizni a csuklómat.
Még télen bepróbálom majd, mert ebben a tavaszi melegben már sok lenne.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2019. április 22.

Sikerült mintát szereznem belőle, nagyon kívancsi voltam, hogy mi is ez.
Annyira jó lenne, ha egy kicsit üvöltene, mert nem győzöm szagizni a csuklómat.
Még télen bepróbálom majd, mert ebben a tavaszi melegben már sok lenne.

Yeticica

Bőrprobléma: Bőröregedés
2018. december 23.

Timcsikemet ujfent atkozva eltetem 😂 - frasznak kuld nekem allandoan ilyen szepsegeket!
Hat en az egesz ujkoru Opium vonaltol nem vagyok elragadtatva, tul edes, tul vanilias, tul kaves, tul kortes stb stb.
Az eredeti Opiumot meg gimiben hasznalgattam (edes jo Anyukam arany szive miatt tehettem), de akkor is furan ereztem magam benne, igy utolag meg egyenesen nevetsegesnek tunik a dolog. De hat ugyebar passzolta a Bahiaban vasarlas fustolos aurajahoz.
Es akkor most kezembe akadt a Belle D’opium. Direkt nem neztem meg az osszetevoit hanem felfujtam. Ajulat! Aztan hopp, edesedik-gyumolcsosodij. Aztan elobujik a szamomra beazonosithato opiumos vonal, a fustos bujasag. Aztan lassan, ovatosan ferfiasodik. Na kozel sem annyira mint a sima edt peldaul, azt nem tudom viselni pedig az eleje meseszep.
Szoval elkepesztoen tetszik! Valtozekony de nagyon, es ez jo, kicsit unom a megbizhatoan egysiku illataimat.
Boritekolom, hogy a zuramnak nem fog tetszeni de nem erdekel. Meg nem sok parfumnel ereztem azt, hogy erot ad. Es o ad.
Egeszen biztosan enyem lesz egy uveges peldany.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. december 23.

Egeszen biztosan enyem lesz egy uveges peldany.

Parfuwoman

Korcsoport:  -
2018. augusztus 26.

Anyukám használta gyerekkoromban, még emlékszem, apukámmal választottuk neki karácsonyra, kb 8-10 éves lehettem. Tudom, hogy több üveggel is elhasznált belőle, mindig ott sündörögtem a parfümjei körül és szerette is, ellentétben az eredeti Opiummal, amire én is allergiás vagyok. Kár, hogy már nem kapható, szívesen megillatolnám újra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2018. augusztus 26.

havana74

Bőrtípus:  -
2018. május 12.

Számomra YSL: Addict. Nem tudom nem fújni, mióta lett egy másodpéldányom.
Nem ennek a kornak a divatja, nem is találkozom vele máson.
IMÁDOM!
NEM is kapható már...:-(((

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2018. május 12.

Számomra YSL: Addict. Nem tudom nem fújni, mióta lett egy másodpéldányom.
Nem ennek a kornak a divatja, nem is találkozom vele máson.
IMÁDOM!
NEM is kapható már...:-(((

kittkatt

2017. október 10.

Teljesen egyetértek tóthszilvi75-el! Eddig nem tudtam megfogalmazni, hogy milyen érzés használni, de pontosan olyan, mint ahogyan ő leírta! :) Egy századfordulós mesés időutazás! Famme fatale! :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. október 10.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Alkoholok: Alcohol
Fényvédők: Benzyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octinoxate, Ethylhexyl Salicylate, Tris(Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Benzyl Alcohol, Limonene, Coumarin, Isoeugenol, Geraniol, Linalool, Citronellol, Benzyl Benzoate, Farnesol
Színezékek: Yellow 6 Lake / CI 15985, Red 33 Lake / CI 17200
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol

A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Színtelen, illékony olaj, mely többek között a lime, citrom és narancs illóolajában található meg. Erős, édes illata van. Illatanyagként használt a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Részletesebb információ a smartskincare-en.

Más néven octyl salicylate vagy octisalate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (295-315 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására némileg veszít fényvédő képességéből. Önmagában használva nem nyújt elégséges védelmet, ezért egyéb fényvédőkkel szokták kombinálni.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Szintetikus illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Növényi kivonat, melyet illatanyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Színezék. Lilás piros.