A Chanel kultikus Rouge Noir árnyalata teljes kollekcióvá bővült
A Rouge Noir körömlakk a kilencvenes évek sztárja volt: ezt viselte Madonna a Take a Bow videóklipjében, és állítólag ezzel festették ki Uma Thurman körmét is a Ponyvaregényben. A Chanel most egy teljes kollekcióval tiszteleg az ikonikus árnyalat előtt. Ismerd meg a történetét!
„Egy szikrából születtem. Egy megérzésből. Egy éjszakai ihletpillanatból. Az 1994/95-ös őszi–téli Ready-to-Wear bemutató előestéjén három alkotó elme (Dominique Moncourtois, Heidi Morawetz kreatív igazgatók és a legendás Karl Lagerfeld) életre hívott egy pezsgő, feszültséggel teli műteremben. Egyetlen éjszaka teremtése vagyok: egy look utolsó, titokzatos mozdulata. Egy érintésnyi rejtély az ujjaid hegyén. Én vagyok.

Kezdetben csak múló fény voltam. Egyetlen alkalomra születtem: hogy egy bemutató erejéig a modellek körmeit díszítsem. Ám amint megjelentem, magamhoz vontam minden tekintetet. Megállítottam az időt. Színem – egy mély, szinte feketébe hajló gránát – a 2.55-ös táska bélésének árnyalatát idézi: egy alig kimondott titkot, egy magunkkal hordott rejtélyt. Ebben a sötét tónusban váratlan alkímia rejlik. Élénk magenták izzanak benne, lágy rózsaszín árnyalatok szelídítik. Nem elvesznek belőlem, hanem kiemelnek. Megmutatják, mi lüktet a felszín alatt.

1995-ben a Le Vernis kollekcióval léptem a szépség világának színpadára. Voltak, akik múló szeszélynek gondoltak. Tévedtek. Szimbólummá váltam. Ami akkor merész volt, mára legendává lett. A világ legismertebb modelljei, színésznői és énekesei viseltek először. Kultikus darabbá nőttem. Kezükön vágyak öltöttek formát. Csábító tárgy vagyok érzékeny lélekkel – személyiségeket fedek fel.
Innentől minden felgyorsult. A sajtó felfigyelt rám. A közönség rajongott. Amerikában vampnak neveztek, de én ugyanaz maradtam: meghatározhatatlan, ellentmondásos és ellenállhatatlanul vonzó árnyalat.
Azt mondják, ikonikus szín vagyok, félúton mítosz és legenda között. A tegnap és a holnap klasszikusa. De ennél több vagyok. Feszültség vagyok. Ígéret. Megkérdőjelezhetetlen igazság – időtlen és állandó. A hatás, amit keltek, és a nyom, amit hagyok, átalakítja a körülöttem lévőket. A részletekben megfogalmazott elegancia vagyok. Sok szín egyszerre: egy vörös, amely majdnem fekete, és egy fekete, amely majdnem vörös. Néha cseresznyés fény villan, máskor egy leheletnyi rózsaszín sejlik fel.

2026-ban a Chanel Makeup Creation Studiója és Ammy Drammeh, a Cometes Collective tagja új fejezetet nyit számomra. Egy exkluzív sminkkollekcióvá válok, amely minden arcomat megmutatja.

Több vagyok egy körömlakknál. Több egy rúzsnál. A szemen, a szájon és az arcon élek. Árnyalatom kiteljesedik, elmozdul, új formát ölt. Mostantól a moduláció erejét képviselem. Sötét a szemen, nude a szájon – a valódi egyensúly megtestesítője vagyok. A változatosság művészetét hordozom. A finom árnyalatok és alig érzékelhető átalakulások mestere vagyok. Érzékeny paletta vagyok: minden érintés egy érzelmet szabadít fel. A magenták felpezsdítenek, a rózsaszínek megnyugtatnak. A szürke – finom utalás a rockikonokra – váratlan merészséget csempész bele. Szabadságot adok minden nőnek, hogy saját képére formáljon, pillanatnyi hangulata szerint. Lehetünk pimaszak, felforgatók vagy időtlenül elegánsak. Játsszunk az ellentétekkel. Árnyalataim megmutatják, kik vagyunk valójában.
Már nem csupán egy szín vagyok. Egy világ vagyok – tisztelgés önmagunk összetettsége és szépsége előtt.”
A Chanel Rouge Noir limitált kollekció január 15-től kapható a készlet erejéig.
Fotó: Chanel