Chanel Le Vernis Körömlakk
Ár: | 9500 Ft | Kategória: | Körömlakkok, lemosók | |||
Kiszerelés: | 13 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | parfümériák, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: hopihe11, az összetevőket feltöltötte: Tarzicia, Módosítva: 2022. január 24.
Lelőhely: | parfümériák, online | |
Kategória: | Körömlakkok, lemosók | |
A régi Chanel Le Vernis körömlakkok 2016-ban megújult, gél hatású, körömerősító hatású biokerámiával és ceramiddal gazdagított változatai
15 árnyalatban kapható
Aluminum Powder / CI 77000
Ultramarines
Bismuth Oxychloride / CI 77163
sz
Black 2 / CI 77266 (Nano)
CI 77491
CI 77492
CI 77499
Ferric Ammonium Ferrocyanide / CI 77510
Ferric Ferrocyanide
Manganese Violet / CI 77742
Titanium Dioxide / CI 77891
VÁSÁROLD MEG
Állapot: teljesen új, nem próbált!
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Szerk.: már a második nap lepattogzott... Teljes pénzkidobás...
Többet várna az ember lánya egy luxusmárkától, bizony ez a körömlakk nem a csúcsok csúcsa. 911-es árnyalatban birtoklom, ez egy vörös szín, amit csak másodszori felvitelkor kapunk meg teljes pompájában, picit rozsdás, vagy vér színűvé válik, nem tudom jobban leírni. Ez a 'kétlépcsős' kupakmegoldás engem nem zavar, de teljesen feleslegesnek tartom (mikor először találkoztam vele, egész egyszerűen azt hittem selejt termékbe futottam, amiről szerencsétlenségemre elsőre sikerült leapplikálnom a tetőbe rejtett ecsetet. ..). Az ecset... hm... hosszúak és vékonyak a sörték, haladóknak, ügyeskezűeknek nem okoz majd gondot, de az egyszerű földi halandó hajlamos lesz majd félrekenni az anyagot... Az meg már úgy nem túl mutatós...Körömerősítő hatásáról még nem tudok nyilatkozni, a gélhatás az adott. Ezen kívül találkoztam már gyorsabban száradó lakkal is. Nem lesz a kedvencem... Drága is.

Szerk.: már a második nap lepattogzott... Teljes pénzkidobás...

Gyönyörű piros árnyalat az enyém, de sajnos csalódás. Kényelmetlen a kupakja: a négyszögletű rész csak dizájnelem, lehúzandó. Alatta van egy kevesebb, mint 1 cm átmérőjű henger, ezt fogva kellene bűvészkedni. Az ecset nagyon vékony - lehet, hogy a széleken ezzel precízebben lehet dolgozni vele, viszont sokkal macerásabb az egész lakkozás, nem lehet egy mozdulattal szép egységesre teríteni a festéket. A Sally Hansen és az Essie ecseteit is sokkal jobban szeretem.
Az "elvárásom" egy lakkal szemben nem nagy: egy alapozóréteg fölött egy réteget húzva, nem strapás körülmények között 2-3 napot bírjon ki vállalható módon. Utána úgyis lemosom. Egy rétegben - lehet, hogy a vékonyka ecset miatt - nem elég szép, nagyon gyorsan le is pattog. Két rétegben már rendben van, de annyira csak, mint bármelyik drágább drogériás lakk. Próbáltam fedőlakkal és anélkül is - nem a sajátjával. Két nap elteltével akárhogyanis bűvészkedem, ugyanúgy kopott a széle, mint a többi lakkomé. Lehet, hogy ez az én technológiai hibám, mégis ennél az árkategóriánál már jobban elvárom, hogy fool-proof legyen.
A színek persze gyönyörűek. Mégsem érzem, hogy annyi pluszt adna, ami miatt ezt kellene vennem mondjuk 4 essie helyett. Főleg mer kevés lakkot használok, és a változatosság itt is gyönyörködtet. Ez van, inkább veszek egy évben négy jó minőségű, szép színt, mint egyet.
Összegezve: minőség átlagosan jó, felhasználóbarátság gyenge. Nálam ez csak 3 csillag.

Ahhoz képest, hogy mennyire szeretem a Chanelt, sajnos a körömlakkjaival nem vagyok maradéktalanul elégedett. Semmi extra. Sőt! Ilyen áron egyáltalán nem ezt vártam volna. Annyi féle lakkot próbáltam már és próbálok folyamatosan, hogy rátaláljak a tökéletes lakkra. Reményteljesen kentem fel. A használata sem volt kiemelkedő. Nekem picit vékony az ecset. De az még hagyján. A tartóssága az, ami problémásabb. Két nap és kopik. .Természetesen alappal és fedőlakkal használtam. Szóval számomra egy közepes minőséget hozott csak.

913 Rouge Intemporel, a 2021. évi limitált karácsonyi kiadás piros lakkja. Régebben gyakrabban használtam a Chanel lakkjait, az utóbbi időben viszont már csak nagyon ritkán ruházok be rá. A régebbi lakkoknál is ingadozó volt a minőség, bizonyos színek szuperül teljesítettek, másokkal csak kínlódva lehetett vállalható végeredményt elérni. Amiben nagyon ütős volt a Chanel, az a szín: egyedi és szikrázó színek. Mostanság a kevésbé nagynevű márkák is elég jól használható, szép lakkokat dobnak piacra és ha valaki rátalál a megfelelő alaplakkra és fedőlakkra, akkor voltaképp teljesen mindegy, hogy mi kerül középre. Mivel én már rátaláltam a tökéletes párosra, a párszáz forintos lakkokkal is jól kijövök.
Szóval vissza a Chanelre, erre a piros lakkra. Az üveg a jól ismert, az ecset is a korábbi vékonyabb fejű. Szeretem ezt a formát is, mert szépen, precízen lehet vele dolgozni, de azért van olyan highend márka, aminek sokkal jobb az ecsete, úgyhogy még lehet fejlődni. A szín nekem csalódás volt, az üvegben pirosabbnak látszódik, a kezemen valahogy a piros barnás tónust kap, nem mutat úgy, ahogy azt elképzeltem. Egy rétegben gyenge a teljesítmény, minimum két rétegben kell felvinni, hogy teljes legyen a fedése. A fénye önmagában kevés, fedőlakkal sokkal jobban tetszik, arról nem is beszélve, hogy mindent összefog, ha nincs felette semmi. Egy papírlapot nem tudok felemelni úgy, hogy ne hagyjon nyomot. A száradás pedig lassú, a lakk felülete sokáig sérülékeny.
Összességében nem nagy szám, legalábbis az említett árnyalat. A rúzsok területén el kell ismernem, hogy nagyon sokat fejlődött a Chanel, a körömlakkokkal viszont szerintem nem nagyon foglalkoztak.

Nekem az ecsettel semmi gondom: igaz, hogy vékony, de ügyesen forgatva az ecset a lehető legszélesebb terjedelmében tudja bevonni a körmöt (ha jobban megnézed, az átmérője/szélessége mahinálható attól függően, hogyan forgatod - nem túl nagy a különbség, de hacsak nem túl széles körmeid vannak, ez az apró plusz szélesség megkímél legalábbis engem, hogy ilyeneken bosszankodjak, mint hogy nagyon keskeny az ecset. Én már az üvegcséből így veszem ki, tehát nem kell vele órákat szüttyögni se.)
A kupakkal sincs gondom: Tarzicia elég logikus választ adott rá, illetve más lakkoknál is megfigyelhető, hogy átálltak erre a megoldásra (az olcsó közt is van ilyen).
Megfogadtam a Tarziciától olvasottakat (Tarzicia - köszönet ezért!): elkezdtem a saját alapozó- és fedőlakkjukkal használni és kiválóak így! Meg vagyok döbbenve, hogy mennyire tartós így minden szín. Gyenge, de gyorsan növő körmeim vannak sajnos. Pár napig tudnám értékelni, ha minden lakk megmaradna rajtuk, de ez a koprodukció az első, ami valóban működőképes nálam is. Eddig is használtam fedőlakkot (pl. a Catrice-tól), főleg az erős/sötét színekhez, mert a halálom, mikor mindent megfognak. Viszont ezek az olcsó fedőlakkok elfáradnak már a 2-3. napra, azaz megkopik a fényük és szó szt. elfáradnak, repedések jelennek meg a felszínén, majd nem sokkal később persze ez is ugyanúgy lepattogzik - nekem legalábbis.
Majd ha egyszer nagyon ki leszek lazulva agyilag, utánaolvasok, hogy mi a tudományos magyarázat erre (van-e vagy a marketing csak), másszóval, mért nem lehet megspórolni egy kört, és miért nem alapból ilyen tartósak a színes lakkok. Mondjuk az a bevételeikre is hatással lenne, gondolom, nem? De.
A Chanel gél fedőlakja valóban gélhatást eredményez, alig tudom elhinni. 4 napig csodásak voltak a körmeim, ami nálam nagy szó. Mivel gyorsan nő a körmöm és utálom, ha hosszú (plusz nagyon nem higiénikus különösen így a pandémia alatt a hosszú köröm.....), és mert meg is unom az adott színt, ezért én elég "sűrűn" lemosom az adott színt illetve kurtítok és formázok a körmeimen. Tehát alapból nincs arra igényem, hogy 7 -10 napig ne kelljen hozzányúlnom.
Van még kb. 5-6 évvel ezelőttről 2 lakkom, amiknek semmi bajuk. (Az Essie/Catrice, stb-k pl. beszáradnak néhány hónap után.) Ezenkívül nekem is a 18 Rouge Noir és a 735 Daydream van meg, valamint az 586 Rose Prodigious, ami egy Rouge Noirnál világosabb, de bordó szín aranyos derengéssel (=mikrocsillámokkal)
Szerintem felesleges (bár lehet nyilván...) szidni az árukat, minőségüket, stb., de nagyon egyszerű a helyzet, többet nem kell venni tőlük, ha nem vagyok elégedett. A színviláguk (nekik, Diornak és YSL-nek) számomra egyedüliek, ezeket nem tudja szerintem sem kopizni a drogériás vonal.

Évek óta csak Chanel és Dior körömlakkot használok, én nem kísérletezek már mással. Mindkét márkának kifogástalan minőségű lakkjai vannak, nagy a színválaszték, és évről-évre mindig vannak újak, és limitált színek is.
A Chanel lakkjának ecsete kissé vékony, ügyelni kell, hogy ne legyen csíkos a végeredmény. Ebből a szempontból a Dior vastagabb ecsete nekem jobban bevált, könnyebb vele lakkozni.
Én a lakk külsejével és a kupakmegoldással is meg vagyok elégedve. A Dior és az YSL lakkoké is ilyen: kis műanyag rész van az ecset végén, és a kupakot külön kell rátenni az üvegre. Szerintem ez a design és a praktikusság ötvözete. A kupak az üveg négyszögletes formáját viszi tovább, ez így elegáns. De nagyon kényelmetlen lenne, ha lakkozás közben ezt a bumszli kupakot kellene fogni. Az a pici, recés műanyag az ecset végén pont ezt a problémát orvosolja.
Nem értek egyet azokkal a véleményezőkkel, akik szerint egy olcsó, drogériás lakk ugyanezt tudja. Ha valaki ezt állítja, akkor valamit nem jól csinál, vagy a köröm előkészítésénél, vagy a lakkozási technikájával van gond.
Egy ilyen high end körömlakk minden szempontból más, mint egy drogériás társa. Külső megjelenés, felhasznált anyagok, INCI, tartósság és színválaszték.
Inkább legyen kevesebb, de prémium minőségű lakkom, mert az tovább tart, és ritkábban kell lakkoznom. Nem szeretnék olcsó, vegyszerszagú, egészségre ártalmas, esetleg mérgező drogériás vackokkal bíbelődni, és aztán bosszankodni, hogy csak két napig bírja. És az olcsóbb lakkok többnyire pár hónap alatt be is száradnak.
A Chanel színes lakkjait mindig csak a saját alaplakkjával (La Base) és fedőlakkjával ( Le Gel Coat) együtt használom, és soha nem kombinálom más márkával. Arckrémeknél is egy időben csak egy fajtát szeretek használni, így épülnek egymásra a dolgok.
Mindig egy réteg alaplakkra két réteg színeset teszek, arra pedig a fedőlakkot. Nekem általános igénybevétellel egy hetet így simán kibír. Nem pattogzik, nem repedezik, csak a körmöm végén szokott egy nagyon vékony csíkban kopni, de ezt nem szoktam megvárni, inkább már az első jeleknél lemosom.
Évek során sok színt kipróbáltam, és vannak állandó kedvenceim, amiket mindig újraveszek. Ilyen pl. az 578 New Dawn (drappos nude) és a 18 Rouge Noir (sötétbordó).
Ami nem tetszett igazán, és nem vettem újra, az a 167 Ballerina és az 548 Blanc White. A Dior 108 Muguet mindkettőnél ezerszer szebb.
Az előző formulából a 661 Precious Beige (csillogó, áttetsző, meleg bézs), az 563 Vertigo (sötétszürke) és az 589 Elixir (vidám, tavaszi világospiros) van meg. Mindegyik több, mint 2-3 éves, és nem száradtak be, nem váltak ketté, kutya bajuk.
A leggyakrabban a nude színeket használom, ezek: az 504 Organdi (drapp, enyhén rózsaszín), a 735 Daydream (nude rózsaszín) és a 703 Afterglow (csillogó, nyári).
Az 538 Gris Obscur (szürke) és a 713 Pure Black (fekete) elegáns, komoly téli szín, és mindkettő nagyon dögös.
A legújabb kollekcióból a 907 Rouge Brun (barnás-bordó, mily meglepő), a 909 Beige Cendré (szürkésdrapp) és a 911 Terre Brûlée (meleg, sötétpiros) van meg.

Nem is tudom hol kezdjem... a színe nagyon szép, egyedi (Pirate árnyalat) bent cseresznyepiros kint a napfényben pedig élénk piros színe van. Tartósnak tartós, nekem 10 nap után kezdett pattogni és nagyon lenőni a körmöm ezért mostam csak le. Nekem az Essie lakkok is ennyi napot bírnak tehát ez nem elég erős indok nekem, hogy Chanel lakkot vegyek. Na de! Az ecset borzalmas, vékony, nem terül szét sehogysem a körmön és lehetetlen vele nagyobb felületet lakkozni (elég hosszú körmeim vannak és 2-3x kell belemártani az üvegbe az ecsetet, hogy be tudjam fedni). Annyira felidegesítettem magam, hogy az Essie egyik ecsetével csináltam meg a körmöm, ami elég körülményesnek számít főleg ennyi pénzért (szerencsére akciósan 8 ezerért tudtam megszerezni de nem ért ennyit). Maradok az Essie-nél köszönöm szépen.

Ajándékba kaptam, azonban nagyon drága lett volna, ha megvettem volna és 2 nap alatt lepattogott. Én biztosan nem venném meg. Pár száz forintért lehet kapni sokkal, de sokkal tartósabb társát. A színe gyönyörű, ezért adok csillagot.

Hááát, és ha valami nálam így kezdődik, abból biztosan nem lesz 5 csillag.
És nem egy próba alapján alkotok véleményt, lapul a fiókomban több üvegecske ebből a márkából is és több év tapasztalata, amióta használom.
De azok a színek... mindig levesznek a lábamról. Így jártam a 612, 586, 735, stb. árnyalatokkal is.
Sajnos tényleg nem a legtökéletesebb az ecsete, ez a keskeny kivitel nekem sem tetszik. Alapra kerül belőle két réteg, mert egy önmagában nem is lenne elegendő, majd erre jön a fedőlakk. Ebből könnyen megfejthető, hogy rá kell szánni a rétegek közötti száradásra az időt. És még így is előfordul, hogy nem lesz tökéletes, ami bosszantó. Amikor elkészül a mű, mindig konstatálom, hogy ezt egy jó drogériás lakkal is elértem volna. Aztán amikor ismét a Chanel állvány elé kerülök, újra elveszek.
A tartóssága jó, de erősen függ nyilván attól, hogy mennyi házimunkát végzünk.
Négy csillag jár a mágikus hatásért, mert azzal biztosan állíthatom, hogy rendelkezik.Belecsempészték valahogy a "kell nekem" faktort.

Hááát, és ha valami nálam így kezdődik, abból biztosan nem lesz 5 csillag.
A tartóssága jó, de erősen függ nyilván attól, hogy mennyi házimunkát végzünk.

Teljes áron nem vennék ennyiért lakkot, általában úgyis előbb megunom, mint hogy lekopna, de szerettem volna kipróbálni valami különlegesebb színét, így akciósan lecsaptam rá. Sajnos az nem volt köztük, amit neten kinéztem, így a kevés akciós színből a Blue Boyra esett a választásom, mert egy jó kis szürkés-kékes, őszi-téli szín. Az első rétegnél csalódás volt, hogy ilyen áttetsző és semmi kékség nincs benne, viszont a másodiknál már jobban előjött és nagyon szép lett a végeredmény, gondolom, a vékony ecset miatt is. Mintha körmös csinálta volna. :) Az is tetszik, hogy gyorsabban megszárad, mint bármelyik lakkom, így végre nem nyúlkálok bele/mászik el a lakk. Csak ne emlékeztetne annyira egy régi Miss Sporty lakkomra.. :D Bár az egyértelműen szürke volt, ebben meg tényleg van egy kis kék is, még ha nem is annyi, mint ami a bolti neonfénynél látszott. Ha nem lesz tartós, majd visszatérek lepontozni.
Update: Tartós volt, ezért marad az 5 csillag. :) (Abba inkább nem szeretnék belegondolni, hogy nincs-e ugyanennyire tartós Yves Rocher-es lakkom.. :D)

Hidratálók: MannitolAlkoholok: Isopropyl Alcohol
Illatanyagok: Ethyl Acetate, Isopropyl Alcohol, N-Butyl Alcohol
Színezékek: CI 12085, Red 7 Lake / CI 15850, Red 34 Lake / CI 15880, Yellow 6 Lake / CI 15985, Yellow 5 Lake / CI 19140, CI 42090, Red 30 / CI 73360, Carmine / CI 75470, Aluminum Powder / CI 77000, Ultramarines, Bismuth Oxychloride / CI 77163, Black 2 / CI 77266 (Nano), CI 77491, CI 77492, CI 77499, Ferric Ammonium Ferrocyanide / CI 77510, Ferric Ferrocyanide, Manganese Violet / CI 77742, Titanium Dioxide / CI 77891
Tartósítószerek: Sorbic Acid
Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.
A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer. Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.
A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.
Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.
Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.
A mannit egy cukoralkohol. A CosIng besorlolása szerint segédanyag, mely a nem szükséges anyagokat semlegesíteni képes (masking, binding funkciók). Hidratáló, bőrjavító (humectant, skin conditioning) tulajdonsága is van.
Foszforsav. A kozmetikumokban pH stabilizáló anyagként használatos összetevő.
Kovaföld. Komplex alumínium-szilikát keverék, amely több féle ásványi nyomelemet tartalmaz. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint dörzsszemcseként, porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású, csomósodásgátló, és kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét csökkentő összetevőként használatos. Erős nedvszívó hatással bír, ezért gyakori összetevője különféle arcmaszkoknak.
Cink-szulfát. A CosIng hivatalos besorolása szerint szövetösszehúzó és fertőtlenítő hatású összetevő. Paula Begoun szerint kevés kutatás van arról, hogy lenne bármi haszna az összetevőnek a bőr számára, és nagy mennyiségben potenciális bőrirritáló, így Paula a kerülendő összetevők közé sorolja. Kis mennyiségben a magas C-vitamin tartalmú termékek stabilizásására használják, ebben az esetben (és mennyiségben) viszont nem valószínű, hogy irritál.
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.
Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Nagyon jól oldódik vízben.
Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.
Szürkés színű, alumíniumból készült por, melyet színezékként használnak a kozmetikumokban.
Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.
Minerál makeupokban gyakran használt por állagú anyag. Bár gyakran, mint a talcnál jobb, természetesebb összetevőt említik, Paula Begoun szerint ez nem egészen így van. A bizmut oxikloridot leginkább mesterségesen állítják elő bizmut, kloridionok és víz segítségével. A sminkekben az összetevőt leginkább azért használják, mert sajátos gyöngyszerű csillogása van és finom porszerű az anyaga, mely jól tapad a bőrhöz. Az összetevő hivatalos funkció besorolása színezék.
Élénk kék színű, sminkekben használt pigment.
Porosz vagy berlini kék színű szintetikus kozmetikai színezék. Leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk az összetevővel.
Sminkekben gyakran használt lilás, rózsaszínes színű színpigment.