ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Eucalyptus Globulus

Funkciók:

Illatanyag

EWG Kockázat:

(0 - alacsony)

EWG Adat:

korlátozott

Komedogén index:

(nincs adat)

Irritatív index:

(nincs adat)

Mik ezek az adatok?

Eukaliptusz, mely alatt leggyakrabban az eukaliptusz illóolajat kell érteni. A Cosing szerint az illóolajon kívül a levél kivonata és a levélből készült por is használt a kozmetikumokban. A hivatalos funkció besorolás szerint az eukaliptusz illatanyag és bőrkondícionáló. Paula Begoun szerint bár az eukaliptusznak  gomba és baktérium ellenes hatása van a bőrön, irritáló is, főleg sérül vagy epillált bőrfelületen.

 A legismertebb eukaliptuszolaj az eukaliptol, amelyet az Eucalyptus globulus leveleiből nyernek ki. Hatása a benne lévő cineolnak köszönhetően antiszeptikus, nyákoldó és hűsítő hatású, köptető és görcsoldó. Hatóanyagai miatt légúti megbetegedések esetén inhalálásra és a fogászatban szájöblítésre használják.

TERMÉKEK, AMIBEN MEGTALÁLHATÓ

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.