Sminkek arcra

Paris Berlin Le Fluide Alapozó

4.5
Hozzáadva 2016.10.07.by

Zsófi

Arc és test alapozásra alkalmas folyékony alapozó. Hosszantartó, vízálló fedést biztosít. Lágy texturája okán, könnyen felvihető kézzel vagy szivaccsal.

2021.06.10. 09:04

Ez és a loreal true match a kedvenc alapozóm. Munkám során őket használom, attól függően, hogy természetes vagy erősebb fedésre van szükség. Tetszik, hogy tartós, vízálló, könnyű eldolgozni. Ár/érték arányban tökéletes.

Utoljára szerkesztve: 2025.02.13. 20:46 - 2021.04.02. 13:41

Nagyszerű alapozó, de megvannak a trükkjei, főleg mindennapos használatkor. Egyrészt rettenetesen nehéz online kiválasztani a megfelelő színt, a képek nagyon csalókák. Az én bőröm sem nem rózsaszínes, sem nem sárgás, a legszebben a barackos világos színek állnak általában, mert a neutrálisok sokszor vagy szürkék, vagy simán sárgák. Nos, ebből kiindulva a 30-as árnyalatot választottam. Nem totális melléfogás, de éppen egy hajszálnyival sötétebb és éppen egy hajszálnyival melegebb tónusú, mint az arcbőröm. Így megrendeltem mellé az 50-es porcelán árnyalatot, és utóbbiból egy nagyon kicsit hozzákeverve megkapom a tökéletes színt. Viszont így már van 100 ml alapozóm, és mivel nagyon kevés kell belőle, nem biztos, hogy az egy év szavatossági időn belül el fogom használni. A másik trükk, hogy teljes arcápolási rutin után lehet csak használni, tehát nem lehet kihagyni egyetlen lépést sem, ami a bőrtípusunk ápolásához kell, legfőképpen nem a hidratáló szérumot/krémet előtte. Az én bőröm már öregedő, de jó állapotú, viszontvízhiányra hajlamos és nagyon tágpórusú. A harmadik trükk éppen ezért az, hogy egy szilikonos primerrel "töltsük fel" leheletvékonyan a tág pórusokat és hajszálvékony ráncocskákat, mielőtt felvinnénk ezt az alapozót, mert sokkal szebben fog mutatni. És a negyedik trükk szerintem a felvitel eszköze és módja: igaz, hogy kézzel is szépen el lehet dolgozni, de nem jó kenni, inkább beütögetni érdemes a bőrbe, és egyszerre csak pár cm2-nyi területre fókuszáljunk. Beauty blenderrel szintén nem kenve-húzva hanem a bőre nyomkodva-ütögetve egészen természetes lesz a végeredmény, de lapos fejű kabukival szintén szépen eldolgozható. Ami nekem nem vált be egyáltalán, azok a kerek fejű alapozóecsetek (buffer ecsetek), amelyekkel körkörösen kell eldolgozni az alapozót, ettől nekem foltos lett és megült a pórusok tetején. Viszont ha megvan a tökéletes árnyalat, a bőr előkészítése és a jó technika, akkor egy leheletvékonyan is szépen fedő, egészen természetes hatású és szuper tartós alapozóra tehetünk szert benne, amit napközben nem igazán kell igazgatni. A finishe önmagában nem fényes, de átfénylik pár óra után, tehát matt, de nem mattít, pont annyira lesz fényes a bőrünk a használatakor, mint amennyire nélküle lenne, és ez nekem kifejezetten tetszik.Nem ápol (ezért kell végigvinnünk a teljes rutinunkat előtte), de nem is szárít. Nem gyűlik meg a ráncocskákban és nem lesz cakey. Összességében a legláthatatlanabb jó fedésű alapozó (a fenti trükkök alkalmazásával), amit valaha használtam. Fotókon pedig maga az álom.

2021.03.10. 11:19

Nagy reményeket fűztem ehhez az alapozóhoz az olvasott vélemények alapján. Zsíros bőröm van, kevés bőrhibával, de ez az alapozó még a szemem alatti enyhén sötét karikák fedésére sem volt alkalmas... a bőröm egy! óra alatt átfénylett, az alapozó szabályosan elszublimált 5 óra alatt az arcomról, néhány foltban csinosan megmaradt itt-ott, képes volt olyan mértékű zsírosodást okozni hogy az elkenhetetlen szempillaspirálom is leoldotta egyenesen a szemhéjamra. Ha ruhára vagy esetleg bárhová kerül belőle egy csepp, vízzel lehetetlen lemosni, de még szappannal is küszködős, annyira tartósan megmarad a felületeken, akkor a bőrömön miért nem volt erre képes? :( Gyorsan vissza is tértem a jól bevált double wear-hez... hatalmas csalódás, az eddigi legrosszabb alapozó amivel dolgom volt (pedig már kipróbáltam szó szerint mindent a drogériásaktól kezdve a drágább high-end darabokig...).

2021.01.20. 11:52

Alkalmi sminkekhez vettem, ahol gondoltam fontosabb a szebb és tartósabb smink készítése. Számomra nem jött be, nagyon maszkhatású lett pár óra múlva és átfénylett a bőröm. Majd egy hónap múlva sminkesnél jártam, ahol szintén ezt tapasztaltam, megkérdeztem mivel dolgozott. (ott nem is figyeltem nála) Ő is ezt a terméket használta, és mindketten aládolgoztunk természetesen. Sajnálom, mert úgy éreztem nagy barátság kezdete lesz a miénk. Egy Pupa-s termék fele ennyiért számomra többet adott.

Utoljára szerkesztve: 2020.07.30. 09:57 - 2020.07.30. 09:54

Második üveggel használom és az egyik legjobb alapozó amit valaha próbáltam! Szépen fed, építhető, kiadós mennyiség, nagy színválaszték, tényleg csak jót lehet róla mondani. Ha mondjuk csak egy könnyű, hétvégi rohangálós sminket szeretnék , akkor krémbe keverve viszem föl+ spirál, bronzosító, stb...és nekem úgy is klassz de bármilyen termékkel alatta-fölötte-vele jól működik együtt. Profi alapozó!

2020.05.12. 21:21

Hétköznapi használatra nagyon sok. Vízálló formulája végett a száraz,vízhiányos/zsírhiányos bőrt megviseli,még úgy is, ha aláhidratálnak. Viszont fotózásokra, alkalmakra tökéletes, magas fedést biztosít. Ritkán passzol pont a szín, így keverni szoktam, magamra általában fehér alapozóval, így kiüti a sárga pigmenteket és oxidáció során nem üt el a fehérkés bőrszínemtől.