Alverde Kétfázisú Szemfestéklemosó
Ár: | 1000 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 100 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | DM | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: eyeye, Módosítva: 2012. június 22.
Kiszerelés: | 100 ml | |
Lelőhely: | DM | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Az alverde 2 fázisú szemfestéklemosóban lévő tenzidek és értékes olajok tisztítják és ápolják a bőrt. Az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó mandula- és avokádókivonat menyugtatja az érzékeny arcbőrt. Az Aloe Vera kivonatot és jojobaolajat tartalmazó receptúra hidratál és jótékony hatással van az érzékeny szemkörnyékre.
Hatsása szemorvosok által igazolt. Kontaktlencsét viselők is használhatják.
Water / Aqua
Parfum/Fragrance
Limonene
Linalool
i
Régi barát, effektív és nem volt vele problémám eddig.

Régi barát, effektív és nem volt vele problémám eddig.

Nekem jól működik sminklemosóként, ezután egy nem olajos lemosóval is átmegyek az arcomon.

Nagyon rossz! Csípi a szemet, de közben nem szedi le a sminket...

Nagyon rossz! Csípi a szemet, de közben nem szedi le a sminket...

Ha lehetne mínusz csillagot adni, azt adnék. A szempilla spirálomat nem tudtam vele lemosni, pedig nem vízálló. Cserébe kimarta a szemem. Iszonyúan fáj, csip. Kidobtam mérgemben a kukába pedig alig hiányzott belőle.

Szeretem az Alverde termékeket, nagyon sok fajtát használok a márkából, így nagy bizakodással kezdtem ezt is használni. Nem sminkelem magam minden nap, csak alkalmakkor. Az elmúlt 3 alkalommal kisebesedett a jobb szemhéjjam, majd kiszáradt és jött le a bőr róla. Kidobtam a szemhéjjfestékeimet, újat vettem. Csak egy dolog volt azonos, ez a lemosó. Egy ekcémára használt krém tette mindhárom alkalommal rendbe a bőrt. Soha többé. Megjegyzem a nagylányomnak semmi baja tőle.

Sokadik véleményező leszek és amint látom szélsőséges véleményeket kap.
Véleményem a pozitív oldalt fogja erősíteni. Többedik üveg fogy el mindig ugyanazzal a véleménnyel. Na, lássuk: Natúr termék. Nem csíp. Vattakoronggal leszedi a festéket, igaz nem 100%-osan, csak kb. 97%. Összehasonlítva a Pupa Gentle Cleansing Milk szemfesték lemosójával, klasszisokkal jobb az Alverde. Így a leírtak alapján számomra továbbra is újra vevős lesz.

Sokadik véleményező leszek és amint látom szélsőséges véleményeket kap.

Borzasztó!! Szemfesték lemosó, amit a szemnkörnyéken lehet csak használni?! Fél óráig marta a szememet!! 0 pontot érdemelne.

Őszintén szólva nincs összehasonlítási alapom (ezért a 3 csillag), mert ez az első lemosó, amit használok. Sokáig nem sminkeltem, de tavaly kedvet kaptam hozzá és akkor találtam rá az Alverde termékeire. Szimpatikusnak tűntek, mert natúr termékek és német gyártmány. Vettem is rögtön egy szempillaspirált, egy szemhéjpúdert, egy szemceruzát és ezt a lemosót. Nekem tökéletesen lehozta a sminket egyetlen húzással is (bár nem vízálló sminket használok egyelőre), viszont csípte a szememet, ami fura volt. Így taktikát váltottam és fültisztító pálcikával töröltem át a szempillák tövét, hogy a szemembe ne tudjon bekerülni és a maradékot koronggal töröltem le a szemhéjamról (plusz a végén még egy vizes koronggal is át szoktam törölni). Így most már el tudom használni simán, de legközelebb kipróbálok egy másik terméket.

Ezt a szemfestek lemosót megvettem úgy, hogy nem olvastam el az itteni véleményeket... hiba volt... Szeretem a kétfázisú lemosókat, és mivel a Baleás, amit mindig használok (és szerintem a legjobb ár-érték arányban) épp nem volt elérhető már egy ideje, ezt vettem meg. Szeretem az Alverdés termékeket és több natúr terméket használok, de az a lemosó kritikán aluli. Én sem értem, hogyan mehetett gyártásba...? A sminket nagyjából levitte (nem vízállót használok), de annyira csípte a szemem, hogy nem hittem el. Adtam neki még egy esélyt, mégegyszer használtam, de aztán felhagytam vele, mielőtt szemkárosodást okoz. Elajándékoztam, de a legjobb megoldás inkább kidobni lett volna... mínusz 1 csillagot adnék, ha lenne olyan ...

Elég sok dörzsölés után kezdi el leoldani a szemfestéket, és persze nem is jól...csípett is. Az illata nagyon rémes...

Antioxidánsok: Olea Europaea (Olive) OilGyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Extract, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract
Hidratálók: Glycerin, Sodium Lactate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract
Alkoholok: Alcohol
Emolliensek: Glycine Soja (Soybean) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract, Olea Europaea (Olive) Oil, Helianthus Annuus Seed Oil
Emulgeálószerek: Coco-Glucoside
Tisztítószerek: Coco-Glucoside, Sodium Coceth Sulfate, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate
Illatanyagok: Glycine Soja (Soybean) Oil, Parfum/Fragrance, Limonene, Linalool
Színezékek: CI 75810
Szójababból származó természetes növényi olaj, melyet bőrpuhító (emolliens), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban. 48-59%-ban linolsavat, valamint olajsavat és némi linolénsavat is tartalmaz, melyek hirdratálják, táplálják és erősítik a bőr védőrétegét. Tanulmányok kimutatták, hogy a szójában található vegyületek segítenek elhalványítani a napsugárzásból és más forrásokból származó makacs elszíneződéseket és csökkentik a hiperpigmentációt is. A szójababolaj ezen kívül olyan antioxidáns hatású polifenolokat is tartalmaz, melyekről kimutatták, hogy segítenek megvédeni a bőrt az UV-fény által kiváltott károsodásoktól és a vízvesztéstől. (forrás)
A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Kókuszvaj és a szőlőcukor reakciójával keletkező cukortenzid. Habképző felületaktív anyag és emellett kiváló emulgeátor. Sokszor alkalmazzák samponokban, mert használata után a haj simább, puhább, és könnyebben fésülhető lesz. Anionos felületaktív anyagként gyengéden tisztítja a bőrt és a hajat azáltal, hogy segíti a víznek az olajjal és szennyeződésekkel való összekeveredését, így azok könnyen leöblíthetők lesznek vízzel. Emulgeálószerként megakadályozza az emulzió olajos és vizes részeinek szétválását, valamint javítja a termékben található elsődleges tisztító és hidratáló szerek hatását. Kíméletes a bőrhöz és a hajhoz, emiatt babáknak gyártott termékekben is gyakran találkozhatunk az összetevővel.
A tejsav nátrium sója, melyet hidratáló és ph szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A kozmetikumokon kívül élelmiszerekben is találkozhatunk vele E325 néven, ahol gombaellenes hatása miatt húskészítmények szavatosságának a meghosszabítására használják.
Aloe vera növényből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
Jojobaolaj. Természetes növényi olaj, melynek a szerkezete nagyon hasonló az ember által termelt faggyúhoz (sebum). Kiváló összetevő a pattanásokra hajlamos bőr számára, mert képes csökkenteni a faggyútermelést az aknekezelésektől kiszárított bőrben (sokszor a túlszárítás nagyobb faggyútermelésre ösztönzi a bőrt). A jojobaolaj kiváló tisztító, lemosó összetevő is, ugyanis feloldja a fölösleges faggyút, és ezáltal vízzel lemoshatóvá teszi azt. Mind a zsíros, mind a száraz bőr számára remek emollient és hidratáló anyag. A fenti tulajdonságain túl Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy a jojobaolaj gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik.
Az avokádó termésének kivonata. A CosIng szerint emollient, hidratáló, bőrkondícionáló, bőrkisimító hatású összetevő.
A kivi gyümölcsének a kivnata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollient és bőrkondícionáló hatású összetevő. A Wikipedia informáciai alapján némi A-, nagy mennyiségben B-, C- és K vitaminokat, valamint természetes antioxidánsokat, makró- és nyomelemeket tartalmaz. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint a kozmetikumokban emolliens és bőrkondícionáló.
Klorofill. Természetes eredetű zöld színezék, melyet zöld növényekből, algákból nyernek. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint dezodoráló tulajdonsága is van.
Olívaolaj. Kiváló természetes emolliens és hidratáló összetevő a száraz bőrre. Számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: polifenolok (antioxidáns), squalane, zsírsavak (elsősorban olajsav, melyből akár 55-83%-ot is tartalmazhat) és E-vitamin is található benne. Néhány állatokon végzett kísérlet arra is utal, hogy védi a bőrt az UVB-sugárzás okozta károktól. A squalene egyik legjobb növényi forrása.
A napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.
Egy tenzid, vagyis tisztító összetevő. Természetes vegyületek természetes kötéssel való összekapcsolásával nyerik. Tisztító és habképző tulajdonságú. BDIH által jóváhagyott, natúrkozmetikumokban használható összetevő.
Kókuszolajból származó tisztítószer, melyet Paula Begoun szerint a kemény víz lágyítására használnak.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.