Annemarie Börlind Kompakt Alapozó
Ár: | 5570 Ft | Kategória: | Sminkek arcra | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Douglas, Müller | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: melange, Módosítva: 2011. szeptember 25.
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | Douglas, Müller | |
Kategória: | Sminkek arcra | |
Krémes állagú kompkat alapozó. Variálható fedőhatást biztosít. A krémesen könnyű és púderesen finom állag kellemes bőrérzést nyújt, az E vitamin védi a bőrt a káros környezeti hatások miatt fellépő idő előtti öregedéstől. Természetes, sugárzó fényt kölcsönöz a bőrnek. Természetes színezőanyaggal készült kozmetikum, mesterséges tartósítószer nélkül.
Ethylhexyl Palmitate
CI 77492
Iron Oxides
CI 77491
sz
mivel a gyártó honlapján sem találtam, ami nekem van, csak ezzel tudom azonosítani, mert tulajdonképpen ugyanez, csak fekete a csomagolás/doboz.
mikor hirtelen felindulásból megvettem, az győzött meg, hogy tökéletesen passzolt a színe a bőrömhöz és nagyon szerettem volna egy olyan terméket, ami egyszerre tud többet. ez - első ránézésre - mindent tudott, amit kerestem: alapozó/púder, tükrös, természetes(nek mondott) a versenytársakhoz képest, nincsen szaga, tökéletes. mikor elkezdtem használni, pár hétig talán még hozta is ezt, elégedett voltam, azonban a bőröm sajnos nagyon rosszul reagált a rendszeres használatra. máshoz nem tudom kötni, csak ehhez: rettenetesen kiszáradt, hámlott, mindenfelé és mindenféle pattanások képződtek, és gyakorlatilag fájt. most kb. egy hete már egyáltalán nem használom, mintha kezdene normalizálódni a helyzet, remélem, visszaáll oda, ahonnan indultam, bár az sem volt tökéletes, de ez így már kezd egészen elviselhetetlenné válni.
mondanám, hogy remélem, csak az én bőrtípusomhoz nem megfelelő, de igazából a hatékonyságával sem vagyok elégedett - habár főleg azután, hogy elkezdett tönkremenni a bőröm.

A hatás tökéletes! Nagyszerűen fed, de egyáltalán nem maszk hatású. Tartós, nem csomósodik, kellemes tapintású tőle a bőr. Nem zsíros, nem szárít. Szóval tényleg tökéletes, természetes hatású, jólfedő alapozó.
Viszont az aluminiumon én is ki vagyok akadva. Ezért adtam ennyit????!!!! "Oly tisztán, ahogy a természet engedi" a cég jelszava, úgy látszik, az aluminiumot engedi....:((((

Teljesen meg vagyok elégedve vele. De miután megláttam az aluminiummal kapcsolatos kockázatokat :SSS azt hiszem hamar elhasználom és többet nem veszek...kár érte, mert ezt leszámítva egy nagyon jó alapozó és kíméletes a bőrrel is.

Jó ez az alapozó, semmi baj nincs vele...viszont hatalmasat csalódtam ebben a márkában:( Azt hittem, én kis naiva, hogy nincsenek benne káros anyagok...pedig vannak. Igaz , ebben csak egy dolgot tudok kifogásolni, az alumíniumot, de nekem ez bőven elég ahhoz, hogy kiessen a kosaramból:( Ezért az árért már veszek egy olyan tökéletesen fedő alapozót, amiben nulla káros anyag van. Ennek ellenére nem rossz, úgyhogy kap egy hármast.

Antioxidánsok: Ascorbyl Palmitate, TocopherolGyulladáscsökkentők: Bisabolol, Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Phytantriol
Vitaminok: Ascorbyl Palmitate, Tocopherol
Alkoholok: Phytantriol
Emolliensek: Ethylhexyl Palmitate, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba, Hydrogenated Coco-Glycerides, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Lecithin
Emulgeálószerek: Lecithin
Illatanyagok: Ethylhexyl Palmitate, Ascorbyl Palmitate
Színezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77947 / Zinc Oxide, CI 77492, Iron Oxides, CI 77491
Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként. A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)
Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.
Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű emollient anyag, amely csillogó felületet hagy maga után, így a kozmetikai iparban leginkább csak szájfényekben, szőlőzsírokban és egyéb smink termékekben használják.
Keményítőféle, melyet csomósodás elleni (anticaking) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A truthinageing szerint az összetevő képes növelini a fényvédők faktorszámáti (mindössze 5% Aluminum Starch Octenylsuccinate 40%-al növelheti a Titanium Dioxide fényvédő képességét.) Az EWG szerint fő kockázata az összetevőnek, hogy nehéz fémmel és ólommal is szennyezett lehet. A CIR (Cosmetic Ingredient Review) szerint az összetevő használata bizonyos mennyiségi és minőségi előírásokat betartva biztonságos a kozmetikumokban.
Glyceril észter, mely bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyagként használt a kozmetikumokban.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Alkohol féle, melyet csomósodás elleni, haj- és bőrkondícionáló valamint hidratáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Leggyakrabban hajápoló termékekben találkozhatunk vele, mert állítólag képes megakadályozni a haj töredezését, valamint pantenollal kombinálva javítja a haj szerkezetét. Hidratáló tulajdonságának köszönhetően azonban arcápoló termékekben is találkozhatunk vele. További info itt.
Kamillából kivonható vagy mesterségesen előállítható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató.
A C-vitamin egy zsírban oldódó formája, melyben a tiszta C-vitamint (Ascorbic Acid) palmitinsavval kombinálják. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.
Ásványi színezék UV-visszaverő és -védő tulajdonságokkal. Gyulladáscsökkentő hatású.
Vasból és oxigénből álló keverék, amelyeket a kozmetikumokban (piros, sárga és fekete) színezőanyagként használnak már az 1900-as évek óta. Bár a vas-oxidok természetesen fordulnak elő, a kozmetikumokban használt formák jellemzően szintetikusak annak érdekében, hogy elkerüljék a természetesen előforduló vasoxidokban található szennyeződéseket.