KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Anora Skincare Anti-Aging Serum
Anora Skincare Anti-Aging Serum

Anora Skincare

Anora Skincare Anti-Aging Serum

  (0 vélemény)
Ár:   $110   Kategória:   Szérumok, Kezelések
Kiszerelés:   30 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Bőröregedés


A krémet és az összetevőket feltöltötte: ftbnny, Módosítva: 2021. augusztus 31.

Ár:   $110
Kiszerelés:   30 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Szérumok, Kezelések
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   Bőröregedés

TERMÉKLEÍRÁS

"Az öregedésgátló szérum fájdalom és mellékhatások nélkül fejti ki BTX-analóg ránctalanító hatását a bőrre. A növényi, gyümölcs- és planktonkivonatok fúziója segít minimalizálni az öregedés látható jeleit, a finom vonalak és ráncok láthatóságát, és maximálisra fokozni az arcbőr természetes vitalitását.

  • XEP™-018  kúpos csigaméregből előállított kiváló transzkután penetráló képességű biomimetikus konopeptid, mely a botulinum toxinhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Segít ellazítani a ráncokat, jelentősen csökkenti a finom vonalak és ráncok megjelenését, hatására az arckifejezések természetesebbé és lágyabbá válnak.
  • MariMoist® -  tengeri alga eredetű, aloe hatású hidratáló összetevő, amely kisimítja, hűsíti és megnyugtatja a bőrt.
  • GenoFix ® CPD - plankton kivonatból származó tisztított szinergikus enzimkoncentrátum, amely segít helyreállítani az UV-sugarak által károsodott sejtes DNS-t, megvédi a bőrt a ráncok kialakulásától és a fotoöregedéstől."

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Botanic Concept Ápoló Krém Tokaji Bor Kivonattal

Helia-D Botanic Concept Ápoló Krém Tokaji Bor Kivonattal
alexa12   
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Ferulic Acid, Leptospermum Scoparium (Manuka) Oil, Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract
Gyulladáscsökkentők: Allantoin, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Dipotassium Glycyrrhizinate
Hidratálók: Glycerin, Sodium Hyaluronate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Esters, Butylene Glycol, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Egy bizonyos fajta alma kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning), a belőle kivont pectint pedig sűrítő anyagként használják a kozmetikumokban. Az alma jótékony bőrápoló hatása elsősorban annak köszönhető, hogy a káros sejtreakciókkal szemben védő polifenolokban (melyek közül kiemelendő a katechin, az epikatehin és a quercetin) gazdag, ezért erőteljes antioxidáns hatással van a bőrre.

 

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Octyldodecanol és mirisztilsav keveréke, melyet emollientként használnak a kozmetikumokban.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak.  Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

Természetes, növényi eredetű emulgeáló és emollient hatású összetevő. Az összetevővel elsősorban certifikált, organikus kozmetikumokban  találkozhatunk.

Méhviaszból és poliglicerinből származó emulgeátor, mely segíti a vizes és olajos összetevők elegyedését. 

A jojobaolaj észtereinek komplex keveréke, wax szerű anyag. Kiváló bőrpuhító (emollient) és elzáró (occlusive) anyag, különösen ha glicerinnel van kombinálva. A jojoba észterekből jojoba "gyöngyöcskéket" (jojoba beads) is készítenek, melyet bőrradírokban használnak fizikai dörzsölő anyagként.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Az ír moszat nevű vörösmoszat kivonata, mely bőrkondícionáló, sűrűségszabályzó anyagként használatos a kozmetikai szerekben. 

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Plankton kivonat. Egy tengeri eredetű kozmetikai összetevők gyártására szakosodott cég szerint a plankton kivonat segíti a bőr sejtjeinek anyagcserefolyamatát, serkeni az ATPase nevű, a sejt energiatermelését elősegítő enzim termelődését és védi a bőrt az oxidációs károktól. A CosIng besorolás szerint a plankton kivonat bőrkondícionáló anyag.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Zselésítő anyag a vízalapú készítményekben, stabilizáló, sűrítőanyag a víz-olaj alapú krémekben

Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Édes narancshéj illóolaj. A CosIng szerint összehúzó, bőrkondícionáló és tonizáló hatású. Ezen kívül természetesen illatanyagnak is kiváló. Mint minden citrusfélével érzékeny bőrűeknek érdemes óvatosnak lenni az összetevővel.

A kínai teacserje nem fermentált változatának a kivonata, közkeletűbb néven zöldtea-kivonat. Jelentős mennyiségű szakirodalom támasztja alá a zöld teának, illetve a benne lévő aktív komponenseknek (EGCG és a zöld tea polifenolok, GTPPs) a számos kedvező hatását a bőrre. Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevő, rákellenes tulajdonsága is van. Különösen jól dokumentált a zöld tea napsugarak, illetve UVB károk elleni védő képessége. A kozmetikumokba kerülő zöld tea kivonat minősége nagyban eltérő lehet a benne lévő aktív komponensek (EGCG és polifenolok) mennyiségétől függően. (Forrás: Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, Vol 27, 2008, Natural approaches to management of photoaging)

Az ún. német kamilla vagy matricaria virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning) és maszkoló (nemkívánt illat, íz semlegesítése) összetevő, a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.

Az édesgyökér kivonatának egy fajtája, amit a kozmetikumokban gyulladáscsökkentő, és pigmentfolt halványító tulajdonsága miatt használnak. 

Növényi eredetű antioxidáns összetevő. A ferulic sav egy ún. hálózati antioxidáns, mely növeli egyéb antioxidánsok (pl. C-vitamin, E-vitamin) hatását. További részletek a cosmeticssop-on.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Manuka olaj. A manukafa leveléből vízgőz-desztillációval nyert antioxidáns hatású illóolaj. Nagyon hasonló a hatása a teafa olajéhoz. A kozmetikumokban használva elsősorban fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. 

Keményítőből előállított összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül ételadalékként is használnak. A CosIng szerint a maltodexrin emulzió stabilizáló, a krémet homogénné tevő, felületi hártyaképző, bőr- és hajkondícionáló anyag.

Az indiai köszméte (Phyllanthus Emblica) néven ismert amla, egy C-vitaminban kiemelkedően gazdag ehető gyümölcs. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő és segít megtartani a bőr nedvességtartalmát. A kozmetikában a gyümölcse használatos, firssen és szárítva is. Paula Begoun szerint az összetevő antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A truthanaging ezen kívül úgy tudja, hogy az amla szabályozza a bőr melanin termelését, csökkenti öregségi foltok kialakulását és gátolja a leégést

A CosIng besorolás szerint átlátszatlanná tevő segédanyag, a TruthInAging szerint pedig felületi hártya képző anyag, mely a többi szilikonhoz hasonlóan selymes, sima érzetet hagy maga után a bőrön.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Tisztító, emulgeáló, bőr- és hajkondícionáló szer.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított sűrítőanyag

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Színtelen, vízben jól oldódó alkohol féle. Tartósítószerként használt. Nagyobb mennyiségben a bőrre szárító, irritáló hatással van.

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.