Ezt a terméket már nem gyártják!

Avon

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Sminkek arcra
Kiszerelés:   30 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   tanácsadónők, online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: thaly, Módosítva: 2016. augusztus 23.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   30 ml
Lelőhely:   tanácsadónők, online
Kategória:   Sminkek arcra

Gazdag természetes hidratálókban, ásványokban és vitaminokban.  Fokozza a bőr ragyogását, egyenletesebbé teszi a bőrtónust, ásványi alapú formula, e-vitamint tartalmaz az egészségesebb bőr érdekében, hidratál, segít elfedni a bőrhibákat, csökkenti a bőr kipirosodását, lehelletkönnyű formulája hagyja lélegezni a bőrt, könnyen elsimul az arcon, SPF 15 fényvédőt tartalmaz.

5 árnyalatban kapható.

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Ocainin

2017. augusztus 2.

Sajnos szerintem ez a termék nem alkalmas kombinált bőrre. Túl zsíros, krémes az állaga és engem nagyon bosszantottak a csillámok benne. Tatróssága sem a megfelelő, nem vettem belőle többet. A legvilágosabb árnyalat sem volt megfelelő az én bőrszínemhez.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2017. augusztus 2.

Virvatuli

Korcsoport:  -
2017. július 11.

Megszoktam, hogy az Avontól mindenből a legvilágosabb árnyalat kell, de ebben az esetben melléfogás volt (mint kiderült, a Shell-nek volt jó a színe, azt el is használtam). Vámpírfehér lettem tőle, ráadásul csillogtam is, nem volt túl előnyös, ráadásul vesztemre egyből nagy kiszerelést vettem. Eltartott egy darabig, amíg kikísérleteztem, hogy tudom elhasználni. Összekevertem az Anthelios színezett fényvédőmmel, ami viszont túl sötét, ragad, nem hidratál eléggé, és minden összefog, amihez hozzáér. Alatta csak tonik és c-vitaminos szérum van, fölé jön még az Avon ásványi poralapozója. Ez a kombináció meglepően természetes és jól fed, eltakarja a szeplőket, piros foltokat és apró ráncokat, és szép egyenletes arcszínem lesz tőle, pont olyan színű, mint a dekoltázsom és a vállam. Ezzel most meg vagyok elégedve, jó tükörbe nézni, de azért macera volt kikombinálni, magában pedig nem tudtam használni, ezért csak három csillag.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2017. július 11.

HardCandy092

2016. május 24.

Használom, de nem lett kedvenc. Nem fed túl jól és nekem nem tetszenek a csillámok, amik benne vannak, cserébe nincs maszk hatása/érzete.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. május 24.

Nelly91

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2016. május 19.

Én alapozóra használtam, nekem nagyon bevált. Kevesebb lett tőle a pattanásom. Lágy, de nem olyan jó a színének a fedése.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. május 19.

hbrigi25

2015. december 4.

Nem szeretem. Fura illata van, több árnyalatot is kipróbáltam és egyik sem passzolt az én bőrömhöz. Borzasztó az a sok csillám, ráadásul néha úgy éreztem, hogy fulladozik alatta a bőröm. A fedése viszont nem rossz.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. december 4.

Adrusz

2015. október 10.

Nekem nagyon nem jött be,egy használat utan tovább is ajándékoztam.
Fedése gyenge, zsíros hatású volt tőle a bőröm.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. október 10.

Nekem nagyon nem jött be,egy használat utan tovább is ajándékoztam.
Fedése gyenge, zsíros hatású volt tőle a bőröm.

Bogyinci

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2015. szeptember 27.

Először imádtam a csillámok ellenére is... Nem is tudom, hogy miért? Hogyan? BORZALMAS! Már vagy a felét elhasználtam és akkor vettem észre! A fedése nekem elég (ezért a 2 csillag). Azóta csak fotózásokhoz használom, keverve alapozóval. Így elhasználható.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. szeptember 27.

Magneto

Korcsoport:  -
2015. július 29.

Nagyon okosan kell kiválasztani a szinárnyalatot véleményem szerint. A fényvédőt is tartalmaz, és fény hatására egy árnyalattal legalább sötétebb lesz, legalábbis én ilyen tipussal rendelkeztem. Minden használata során olyan volt mintha épp most érkeztem volna szoláriumból... Az illata érdekes, nem mondanám kellemetlennek. A krémes állaga az ami igazán tetszett ebben a termékben és tényleg egyenletesen jól ellehet oszlatni, viszonylag képes elfedni az apróbb bőrhibákat + apró csillámok. Egésznapos viselet során kellemetlen is tud lenni, mert egy idő után zsirosodást és csillogást idéz elő, gondolom ezt erősen befolyásolja a bőrtipus és az aktuális uralkodó hőmérséklet. :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2015. július 29.

deliaberes

2015. június 20.

Nekem egyáltalán nem vált be, foltokban maradt fent az arcomon. Fényes és a szaga se tetszett Pattanásaim lettek tőle.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. június 20.

rafi

2015. június 14.

Nekem nagyon nem vált be. Ha túl keveset használtam belőle, nem fedett eléggé, ha kicsit többet akkor meg már maszk hatása volt és kifejezetten zavaró volt az arcomon. A színe sem passzolt teljesen a bőrömhöz, bár ez lehet hogy csak a rossz színválasztás eredménye. A csillámok nagyon felidegesítettek, alapvetően sem mattított semmit az arcomon, csak még fényesebb lett tőle, de a csillámok rátettek még egy lapáttal. Az illata sem tetszik. Elajándékoztam és nem is fogom újravenni. Maradok a maybelline-nél.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. június 14.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Hidratálók: Glycerin, Butylene Glycol, Trifluoromethyl C1-4 Alkyl Dimethicone, Aluminum Hydroxide, Caprylyl Glycol, Calcium PCA, Zinc PCA, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Juice
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Emolliensek: Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Octyldodecyl Neopentanoate, Aluminum Hydroxide, Caprylyl Glycol, Stearic Acid, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Hexyl Laurate, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Juice, Methicone
Emulgeálószerek: Stearic Acid, Hexylene Glycol, Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate
Fényvédők: Titanium Dioxide
Szilikonok: Cyclopentasiloxane, Phenyl Trimethicone, Dimethicone, Polysilicone-11, Caprylyl Methicone, Methicone, PEG/PPG-20/23 Dimethicone, Triethoxycaprylylsilane
Tisztítószerek: Hexylene Glycol, Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone, PEG/PPG-20/23 Dimethicone
Illatanyagok: Methyl Undecylenate, Ethyl Undecylenate
Színezékek: Aluminum Hydroxide, Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491, CI 77499, Bismuth Oxychloride / CI 77163
Tartósítószerek: Phenoxyethanol

Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják  sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.

Szilikon féle, mely a dimethicone-nál szárazabb utóérzetet hagy maga után. A többi szilikonhoz hasonlóan bőr- és hajkondícionáló anyag. Habzásgátló tulajdonsága is van, vagyis megakadályozza, hogy a krém habozzon ha rázzák.

Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő.  A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano).  (forrás)

Glycerin h 0 0

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Un. Dimethicone Copolyol, ami egy általános kifejezés  a dimethiconból (szilikon féle) és polyoxyethyleneből / polyoxypropyleneből előállított polimerekre. A PEG-10 Dimethicone bőr- és hajkondícionáló anyagkénet használt a bőr- ás hajápoló termékekben.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.

Bőrápolási termékekben, leggyakrabban a fényvédő termékekben található potenciális SPF-felerősítő tulajdonságok miatt alkalmazott bőrlágyító hatású emolliens. A L'Oreal által benyújtott szabadalom szerint a Octyldodecyl Neopentanoate egy savas észter, amely "kiváló hatóanyag a szilikon tartalmú vegyületek egymással és / vagy a szilikon tartalmú vegyületek szénhidrogénvegyületekkel történő kompatibilizálásához". Olajos textúrájú, figyelemre méltó diszpergáló tulajdonságú, és homogén diszperziót eredményez.

Felületi hártya képző anyag.

Egy alumíniumból előállított mesterséges összetevő, ami a CosIng besorolása szerint átlátszatlanná tevő, bőrvédő, vízmegkötő és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A gyakorlatban az összetevőt az INCIDecoder szerint sokkal inkább pigment technológiákban használják: egyrészt a Titanium Dioxid-on védőréteget képez, ami stabilabbá teszi a fényvédőt, másrészt "fordítva" használva (vagyis nem bevonóanyagként, hanem alapanyagként, amit másik pigmenttel bevonnak) növeli a pigmentek színezőképességét.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Lipid alapú szintetikus bőrkondícionáló szer, mely a kozmetikumokban emolliens és sűrűség szabályozó (viszkozitás növelő) funkciót tölt be. Sajtolt púderek kötőanyagként, szájfényekben és rúzsokban pedig konzisztencia szabályozókét találkozhatunk vele. A truthanaging szerint az összetevő gátat képez a bőr felszínén, ezáltal lasítja a bőr vízvesztését, vagyis óvja azt a kiszáradástól.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

A kozmetikum összecsomósodását megakadályozó segédanyag.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.

Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.

Vízmegkötő tulajdonsága is van, de leginkább segédanyagként használatos rendkívül kis mennyiségben, hogy a krém hidegben ne fagyjon meg, melegben pedig ne olvadjon meg.

A cink önmagában a pattanások ellen hatásos gyulladáscsökkentő, míg a PCA (pyrrolidone carboxylic acid) egy aminosav származék, ami egy a bőrben természetesen is megtalálható hidratáló elem (NMF - natural moisterizing factor). A cink PCA állítólag nem csak hogy e kettő összetevő előnyét ötvözi, hanem még csökkenti is a bőr faggyútermelését (amit a cink magában nem tesz meg).

Hexyl alkohol és laurinsav észtere (sav és alkohol kémai reakciójával keletkező vegyület), melyet bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.

A CosIng besorolás szerint felületaktív anyag és emulgeálószer.

Növényi alapú emulgeálószer, mely a kozmetikumokban lehetővé teszi a víz és olaj elegyedését.

Cink ionok jelenlétében erjesztett élesztő kivonat. Paula Begoun szerint antioxidáns, a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint pedig bőrkondícionáló hatású összetevő. Az összetevő gazdag fehérjékben, vitaminokban és poliszacharidokban.

Ez egy átlátszatlanná tevő segédanyag, melyet kiváló fedése, nedvesség és zsírosság felszívó hatása miatt használnak kozmetikumokban, és kiváló bőrkondícionáló hatásáról sem szabad megfeledkezni.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Szilikonféle tiszta, folyékony formában. A CosIng besorolása szerint bőrkondícionáló anyag. Selymesen sima érzést, könnyű kenhetőség biztosít. Mint a legtöbb szilikon, képes átmenetileg feltölteni az apróbb ráncokat, így egy általános "teltebb" megjelenést biztosít. Paula Begoun szerint emollient, vagyis bőrpuhító tulajdonsággal is rendelkezik, ezen kívül enyhe tisztító hatása is van, a szájfényekben és rúzsokban pedig felerősíti a színt.

A Methicone egy szilikon alapú polimer, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, emolliens és bőrkondícionáló hatású összetevő. A truthinaging szerint az összetevő segít megakadályozni, hogy az izzadság és az olaj átjöjjön alatta, ezáltal segít meghosszabbítani a sminkek tartósságát.

Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Minerál makeupokban gyakran használt por állagú anyag. Bár gyakran, mint a talcnál jobb, természetesebb összetevőt említik, Paula Begoun szerint ez nem egészen így van. A bizmut oxikloridot leginkább mesterségesen állítják elő bizmut, kloridionok és víz segítségével. A sminkekben az összetevőt leginkább azért használják, mert sajátos gyöngyszerű csillogása van és finom porszerű az anyaga, mely jól tapad a bőrhöz. Az összetevő hivatalos funkció besorolása színezék.