Avon True Color Kettős Szemhéjpúder
Ár: | 1399 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 3,6 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | tanácsadónők, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: hagicica20, Módosítva: 2017. január 6.
Kiszerelés: | 3,6 g | |
Polyethylene Terephthalate
Alumina
Tin Oxide
VÁSÁROLD MEG
Állapot: Új, bontatlan termék, sosem használt (eredeti dobozában)
Helia-D Regenero Hajvégápoló Szérum
Kata791Most már bő 1 hónapja használom, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Ki kellett tapasztalni a mennyiséget, nekem a 3 pumpálásnyi az ideális, aminek már látom a hatását, de nem nehezíti el, vagy zsírosítja a hajamat. A hajam alsó kb. 10 centijére szoktam kenni. Száraz és nedves hajra is ugyanolyan jól használható. Szép sima, fényes lesz tőle a haj, és elég lassan fogy. Nem csak a hajamra használom, hanem a körmeimre/kézfejemre is szoktam kenni, pár percig masszírozom a körömágyba, kezembe, maradéktalanul felszívódik és a hatása is nagyon jó. Én akciósan vettem 1490,-Ft-ért, de teljes áron is újra fogom venni ha egyszer elfogy.
Retro Glamour árnyalatom van, gyönyörűek a színei. Szépen tudok dolgozni vele, pedig nem vagyok egy Bobbi Brown. Visszafogott, mégis nagyon csinos sminket lehet vele készíteni.
Az egyetlen problémám a tartóssága, 2-3 óra elteltével alig látom, hogy sminkeltem volna. (Remélhetőleg ez egy szemhéjpúder alapozóval orvosolható a későbbiekben). 2018. 12. 25.
Update: Beszereztem egy szemhéjpúder alapozót (nem találom KM-en, de szuper), így tartósak maradnak ezek a csodaszép színek.

Barnás árnyalata van meg, én bronzosítóként is használom, így többfunkciós termék 😁

A deep forest zöldes árnyalatú példány van meg nekem. A színekkel semmi probléma, pigmentáltak is és könnyen felvihetők (a dobozban lévő applikátort én nem használtam, szerintem nem praktikus). Annyi problémám volt vele, hogy több órás viselés után igazítani kellett rajta, különben megüllt a szemhéj redőiben és csomósodott. Ettől eltekinve szerintem klassz kis duo.

Retro Glamour és Warm Cashmere árnyalatokban van meg a termék. Nekem kicsit porzik, de szemhéjpúder alappal együtt tökéletesen fent marad egész nap. Visszafogott sminket tudok készíteni vele a hétköznapokra. Számomra ár-érték arányban elfogadható a termék.

Van egy kettes szemhéjpúderem, és egy Make Up Revolution palettám. Én azt vettem észre, hogy amikor a Revolution palettámat használom több óra után sincs semmilyen negatív hatása. Viszont ez az Avon-os szemhéjpúder kb. 7-8 óra elteltével iszonyatosan elkezdi marni a szememet. Azért nem mondom, hogy pénzkidobás, én is elfogom használni, csak valószínűleg nem olyan esetekben, ha reggeltől estig a szememen kéne lennie. :)

A Deep Wine árnyalatai vannak meg, és nagyon elégedett vagyok vele. Egész nap tartós és közepesen pigmentált. A két színből a képen bézsnek tűnő fele sajnos sáros sárgásbarna szín, de szépen eldolgozva a csodaszép lila másik felével már működik. Csak szerintem elegánsabb lett volna ha a lila mellett egy igazi világos bézs van, hogy szépen lehessen vele dolgozni, ne két sötét szín legyen egy duóban..

Anyumanak van ilyenből egy aranyos-bronzos árnyalat,ő nem tud sminkelni,megvan már vagy 3 éve,de a kis applikátor (ami egyébként meglepően jó minőségű) még mindig használatlan,mert ő kézzel fest. :D no comment. Néha én szoktam kifestetni.Jól pigmentált,lágyabb,nem száraz az állaga,nekem tetszik.

Nem tudom, hogy hívják a színösszeállítást, Kb 13 évvel ezelőtt nyúltam le anyukámtól, azóta sem fogyott le, mivel nem tudok sminkelni :) néha a sötétbarnával festem a szemöldökömet, arra tökéletes, mind színben , mind tartósságában.

Warm cashmere árnyalatúm van. Nagyon halványan látszik, csak akkor használom ha pici színt akarok csak. Egyébként ránézésre szép a két szín, nem az a közönségesen csillogós. Ajándék volt, nem hiszem, hogy megvenném.

A Warm Cashmere árnyalat nagyon-nagyon szép. tartóssága nekem megfelel, természetes a hatása, de a szín tényleg gyönyörű :)

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Alkoholok: OctyldodecanolEmolliensek: Bis-Hydroxyethoxypropyl Dimethicone, Octyldodecanol, Caprylic/Capric Triglyceride
Szilikonok: Polymethylsilsesquioxane, Phenyl Trimethicone
Illatanyagok: Octyldodecanol
Parabének: Methylparaben
Tartósítószerek: Imidazolidinyl Urea, Methylparaben
Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.
Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.
Kukoricából előállított keményítő. Sűrűség szabályozó, csomósodást megakadályozó (anticaking agent) segédanyag
Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
A polytetrafluoroethylene rövidítése. A kozmetikumokban térfogat növelő (bulking) szerként használt.
A CosIng besorolás szerint átlátszatlanná tevő segédanyag, a TruthInAging szerint pedig felületi hártya képző anyag, mely a többi szilikonhoz hasonlóan selymes, sima érzetet hagy maga után a bőrön.
Kémiailag és funkcióban is a diazolidinyl ureához hasonló gombaellenes hatású tartósítószer, ami formaldehidet bocsát ki magából. További info itt.
Szilikon féle, mely a dimethicone-nál szárazabb utóérzetet hagy maga után. A többi szilikonhoz hasonlóan bőr- és hajkondícionáló anyag. Habzásgátló tulajdonsága is van, vagyis megakadályozza, hogy a krém habozzon ha rázzák.
A kozmetikum összecsomósodását megakadályozó segédanyag.
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Kovasav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulziókat stabilizáló, porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású összetevő és dörzsszemcse (aránylag enyhe). Nagy duzzadóképessége miatt paszták, pakolások készítésére, fogkrémekben és fogporokban is alkalmazzák.
Boroszilikát üveg, amely a kozmetikai és testápolási termékekben pehely formában kerül felhasználásra. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatcsökkentő segédanyagként használatos összetevő. A Cosmeticsinfo információi szerint a legtöbb boroszilikát vegyülethez hasonlóan kémiailag nem reaktív anyag, vízben rosszul oldódik. Az összetevővel leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk.
A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.
A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.
Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.
Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.
Helia-D Regenero Hajvégápoló Szérum
Helia-D Classic Hidratáló Éjszakai Krém
Helia-D Botanic Concept Tokaji Aszús Hidratáló Krém Normál/Kombinált Bőrre
Újravevős termék nálam. Nagyon könnyen beszívódik, nem hagy filmréteget. Télen is kellőképp hidratálta a bőröm. Sokan panaszkodnak, hogy erős az illata, szerintem abszolút kellemes. Csomagolása pedig ezért az árért csak plusz pont!!!
Helia-D Krémes Hidratáló Testápoló Száraz Bőrre (régi)
Kiváló testápoló,imádom. Hamar felszívódik és nem hagy zsíros érzést,mint egyes drágább termékek.Nagyon jó illata van.Tescóban vettem leárazva 850 Ft-ért,ennyiért sehol nem kapni jobbat.Az érzékeny bőröm miatt kicsit aggódtam,hogy irritálni fogja-e az olaj ami benne van....ééés nem! Mindenkinek ajánlom! :)
Helia-D Regeneráló Hajhullás Elleni Esszencia
Imádom ezt a kis csodaszert!! Időszakosan szokott hullani a hajam, sok mindent kipróbáltam már, de ez tényleg használt. Én minden nap jól befújkálom vele a fejbőröm és alaposan belemasszírozom, ilyen használat mellett a 2. hét végére jelentősen csökkent a hajhullásom, és azóta rengeteg babahajam is nőtt az egész fejemen. Nagy meglepetéssel tapasztaltam, hogy nem csak új hajszálaim nőttek, hanem a meglévő hosszú szálak is mintha megvastagodtak volna, erősebbek lennének. Már a 2. flakonnál járok, de biztos, hogy mindig lesz belőle itthon. Persze nem fogom mindig minden nap használni, csak kúraszerűen.