Avon

Ár:   1500 Ft   Kategória:   Sminkek arcra
Kiszerelés:   30 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   tanácsadónők, online   Bőrprobléma:   Vízhiány

A krémet feltöltötte: macooka, az összetevőket feltöltötte: ktothkriszti94, Módosítva: 2020. szeptember 21.

Kiszerelés:   30 ml
Lelőhely:   tanácsadónők, online
Kategória:   Sminkek arcra
Bőrprobléma:   Vízhiány

A városi környezet káros hatásai ellen védő és bőrhidratáló alapozó. A-, C-, E-vitaminnal, antioxidánsokkal és 50-es fényvédő faktorral. Hibátlan külsőt nyújt a bőrnek, könnyedtől közepesig terjedő fedéssel.

6 árnyalatban kapható

Tiria

KisTigris

2021. szeptember 25.

Nekem teljesen jól bevált, nem ült bele a nevető ráncomba. Hamar átfényesedett, de ezt lehet korrigálni egy kis púderrel. A fedése közepes. Tetszik.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. szeptember 25.

Petra0408

2021. április 9.

Szerencsére csak mintát vettem, a szín nem is lényeges. Kezdjük a pozitívummal: jó az állaga, az illata sem bántó, könnyű eloszlatni. Ígéret szerint szinte semmi fedése, max kicsit egységesíteni jó.
És a másik oldal: építeni nem lehet, felszedi az alatta lévő réteget, emiatt csak vékony rétegben lehet felvinni, így nem érvényesül annyira a fényvédelem sem. Az én kombinált, orrtőben tág pórusú bőrömre undorítóan felült mind a zsíros, mind a száraz részeken. Adtam neki egy esélyt, nem mostam le lendületből. Hiba volt. Kb 3 perc után olyan szinten kezdte el csípni a szemem, hogy azt hittem, megvakulok, az államig folyt a könnyem, aminek köszönhetően az alapozó fehér szín kíséretében egy az egyben feloldódott. Mondanom sem kell, hogy mi lett a sorsa. Ezen felül még száradás után is elmászik, hozzáérve minden a kezemen maradt. Szörnyű. Eddig a márka általam próbált legrosszabb alapozója.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. április 9.

Saraagr

2021. január 13.

Nagyon rossz. Én a SHELL árnyalatot választottam, mivel elég fehér vagyok. Primerre elkezdtem szivaccsal eldolgozni, de nem sikerült valami jól, elég nehezen lehet eldolgozni. Majd kb 2 perc után durván elkezdett sárgulni, konkrétan úgy néztem ki mint egy narancs. A következő pillanatban éreztem hogy nagyon elkezdi ÉGETNI a bőröm. Gyorsan le mostam és baromi piros lett utána a bőröm. Soha nem tapasztaltam ilyet, pedig már jo pár féle alapozót használtam. Szörnyű.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. január 13.

ZsuzsannaToth

2020. november 3.

Pár napja kezdtem használni, egy egész tubust vettem Nude árnyalatban (sokáig hezitáltam a Medium Light és a Nude között világos bőröm végett, de végül a Nude tökéletesen passzol).
Nagyon könnyen lehet vele dolgozni, nincs sűrű állaga, viszont ami biztos: valóban nem ad erős fedést. Én nem is ilyen alapozót kerestem,
szerencsére csak 1-2 maszk általi pattanásom bukkan elő, mindenesetre ennek jobb tudatában lenni vásárlásakor.
Amin a leginkább meglepődtem, mennyire tökéletesen fent marad jó pár óra után is. Nem gyűlik össze az apró ráncokban, vagy a szárazabb részeken,
hanem tökéletesen illeszkedik bőrömön.
A másik, ami nálam csillagot ér, az az 50-s SPF. Egyetértek az előttem szólóval, hogy ha az Avon ezt nyár elején dobja piacra, lehet picit hasznosabb lett volna a termék. De mivel fényvédelemre az év minden szakában szükség van, ezért én megtartom! :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. november 3.

hanem tökéletesen illeszkedik bőrömön.

macooka

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2020. szeptember 9.

Két használat után írom a véleményemet. Szerencsére csak mintát rendeltem, már csak azért is, mert a katalógusban található fotók az árnyalatokról eléggé csalókák. Shell és Nude volt, amit kipróbáltam, az igen világos bőrömre mindkettő megfelelő volt, talán a Nude volt az igazi telitalálat színben, kissé neutrálisabb beütésű, a Shell elég rózsaszínes.
Kezdjük ott, hogy a leírás nem hazudik, ez az alapozó tényleg maximum egy gyenge közepes fedést nyújt még ecsettel felvíve is. Mondanám azt, hogy nyárra tökéletes (már csak az SPF50 miatt is), csak tudnám az Avon miért ősz elején dobta piacra?
Próbáltam primerrel és anélkül is, előbbivel csúfos kudarcot vallott, mivel borzalmasan nézett ki rajtam főleg az orcáimon, illetve az orrom körül. Anélkül elég vállalható lett a végeredmény, de nekem ez a fedés kissé kevés őszre.
Azt mondanám, hogy az Avonnál hiánypótló lenne nyárra ez az alapozó, talán még én is megvenném jövőre, de most biztosan passzolom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. szeptember 9.

Antioxidánsok: Dilauryl Thiodipropionate, Ascorbyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Retinyl Palmitate, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Tocopherol
Gyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Hidratálók: Propanediol, Glycerin, PEG-8, Caprylyl Glycol, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Vitaminok: Ascorbyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Tocopherol

A HMS az FDA által jóváhagyott, nemzetközileg használt fényvédő összetevő, mely elsősorban az UVB sugarak (295-315 nm) ellen védi a bőrt. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatása is van, és UV absorber, vagyis magát a terméket is óvja az UV sugárzástól. Jelenléte a termékekben maxium 15%-os koncentrációban engedélyezett.  Paula Begon szerint nincs érzékenyítő vagy toxikus hatása a bőrre. Az összetevővel leggyakrabban SPF30-as vagy annál magasabb faktorszámú napvédő termékekben találkozhatunk.

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Részletesebb információ a smartskincare-en.

Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő.  A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano).  (forrás)

Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt

A szalicilsav egyik észtere. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint haj-és bőrkondícionáló hatású összetevő, valamint oldószer. Az összetevőt gyakran használják fotostabilizátorként nem túl nagy stabilitású, fény hatásra lebomló fényvédőt (pl. Avobenzone-t) tartalmazó kozmetikumokban, mivel lassítja a lebomlásukat.

Egyszerűbb néven oxybenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-360 nm hullámhosszú) ellen véd. Magas stabilitású összetevő, amely véd más összetevőket is az UV-sugárzás okozta károktól. A oxybenzone viszonylag gyenge fényvédő, önmagában nem véd eléggé, így leginkább csak a többi összetevőt védő segédanyagként használt. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt. Az összetevővel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy elősegíti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. További információ a smartskincare-en.

Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják  sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-350 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Napfényvédő képessége viszonylag gyenge, önmagában használva nem nyújt kellő védelmet. Viszont nagy stabilitású összetevő, mely megvédi a többi fényvédőt az UV-sugárzás okozta károktól. (Sok fényvédő az UV-sugarak hatására lebomlik, és nem véd többet a fénytől.) Az octocylene viszonylag könnyen beszívódik a bőrbe, és felmerült a gyanú, hogy ott elősegíti a káros szabad gyökök keletkezését. Egy 2010-es kutatás szerint egyre gyakoribb, hogy az octocrylene fény hatására előjövő kontakt dermatitiszt (bőrgyulladást) vált ki különösen gyerekekben és kétoprofénre allergiás felnőttekben. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Ceteareth-20 eo I eu I al 2 3

Cetearyl alkohol és ethylene oxide keverékéből készülő zsíralkoholok a ceteareth vegyületek. Az összetevő nevében a szám az ethylene oxide molekulák számára utal. Az összetevőt leginkább emollient és emulgeáló szerként valamint elegyítő, sürítő anyagként használják a kozmetikumokban. Némileg vitatott az, hogy az összetevő mennyire biztonságos. Az EWG magas kockázatú összetevőnek sorolja be, és a ceteareth vegyületek kerülését javasolja, mert azok - az EWG szerint - potenciális káros és karcinogén anyagok bőrbe szívódását segíthetik elő. A Cosmetic Ingredient Review (CIR) szerint azonban ezek az állítások nem valami megalapozottak, és szerintük az igazság az, hogy csupán sérült bőrön nem szabad használni a ceteareth vegyületeket, egészséges bőrön alkalmazva nem jelentenek problémát. Részletesebb információ az összetevőről a TruthInAgingen.

Glycerin h 0 0

A PEG a polyethylene glycol rövidítése. A PEG-8 egy vízmegkötő anyag. A kozmetikumokon kívül fogkrémekben is megtalálható.

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Kaolin 0 0

A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.

Stearyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, stabilizáló és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A stearyl alkoholnak a kis molekulasúlyú alkoholokkal ellentétben nincs szárító hatása a bőrre, hanem kifejezetten hidratáló hatású.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Szintetikus polimer, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint gél- és filmképző összetevő, csökkenti a kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét, ezen kívül emulzió stabilizáló, csomósodást gátló és sűrűség szabályozó hatása is van. Az összetevő a bőrhöz érve szinte beleolvad, és bársonyosan puha, firss érzést hagy maga után.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Színtelen, szagtalan, krémes, sűrű állagú bőrpuhító anyag (emollient) és oldószer. Magas tisztaságú isoparaffinok keveréke, ami nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Sűrűbb állagú krémek, alapozók gyakori összetevője.

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

A C-vitamin egy zsírban oldódó formája, melyben a tiszta C-vitamint (Ascorbic Acid) palmitinsavval kombinálják. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

Az édesgyökér gyökerének a kivonata. A CosIng besorolása szerint az édesgyökér-kivonat bőrvilágosító (pigmentfoltok elleni), gyulladáscsökkentő, nyugtató, bőrsimító és puhító összetevő.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

A kínai teacserje nem fermentált változatának a kivonata, közkeletűbb néven zöldtea-kivonat. Jelentős mennyiségű szakirodalom támasztja alá a zöld teának, illetve a benne lévő aktív komponenseknek (EGCG és a zöld tea polifenolok, GTPPs) a számos kedvező hatását a bőrre. Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevő, rákellenes tulajdonsága is van. Különösen jól dokumentált a zöld tea napsugarak, illetve UVB károk elleni védő képessége. A kozmetikumokba kerülő zöld tea kivonat minősége nagyban eltérő lehet a benne lévő aktív komponensek (EGCG és polifenolok) mennyiségétől függően. (Forrás: Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, Vol 27, 2008, Natural approaches to management of photoaging)

Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav.

1987-ben felmerült, hogy a retinyl-palmitátnak bőrápoló termékekben történő alkalmazása fotoszenzibilizáló lehet bizonyos körülmények között, azonban 2016-ban a SCCS által összegzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az A-vitamin testápolókban, arckrémekben, lemosókban és kézkrémekben a megszokott retinol-ekvivalenssel számolva biztonságosan alkalmazható a szokásos napi alkalmazási gyakoriság mellett.

Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.

A C-vitaminnak egy kifejezetten stabil, olajban oldódó formája, melynek in vitro tesztek szerint a tiszta C vitaminnal (Ascorbic Acid) elvileg egyező a hatása, ráadásul a bőrbe is könnyen felszívódik. A truthinaging információi szerint az összetevő képes arra, hogy a bőrt glikozaminoglikánok termelésére ösztönözze, vagyis növeli a hidratáltságát.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology