Barnängen

Ár:   1799 Ft   Kategória:   Tusfürdők
Kiszerelés:   400 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: siss, Módosítva: 2020. február 25.

Kiszerelés:   400 ml
Lelőhely:   drogériák
Kategória:   Tusfürdők

• Krémtusfürdő kifáradt bőrre
  • Nyírfa vízzel és 5% védő Cold Creammel
  • Megtisztítja és megerősíti a bőrt
  • Vegán formula
  • 90%-ban természetes összetevővel

Tiria

barbarabalog

2022. szeptember 8.

Nagyon sűrű, kevés is elég belőle. Nekem jól habzik és az illata is nagyon kellemes

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. szeptember 8.

DrSilly

2021. november 9.

Bedőltem ennek a skandináv kényeztetés maszlagnak, amivel árulják, de ahhoz képest, hogy felturbózott SLS, eléggé túl van árazva meg bőrbarátnak beállítva. Ebben az árkategóriában sokkal jobb dolgokat találni, szulfátmenteset is, amiktől nem viszketek agresszíven. Hatalmas csalódás.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. november 9.

Virvatuli

Korcsoport:  -
2021. október 21.

Kellemes élmény vele zuhanyozni az illata és az állaga miatt is. Engem kicsit szárít (ami annyira nem meglepő, mert az SLES a második összetevője). A méretéhez képest elég gyorsan fogy.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2021. október 21.

Burya

2021. május 20.

Ezzel már elégedettebb vagyok, mint a rózsás társával. Az illata engem a zúzott zöld faágra emlékeztet, friss és nagyon ZÖLD. Egy kicsit ez is sűrűbb, mint ami jól esne, de legalább minimálisan jobban habzik, mint a rózsás. Az ára ennek is magasabb, mint amennyit kiadnék egy tusiért, úgyhogy nem hiszem, hogy újraveszem, de alapvetően tetszett.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. május 20.

fioretta

2021. április 19.

Az illata enyhe, visszafogott, kellemes zöld jellegű. A habzása jó és kiválóan tisztít anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. április 19.

indiigo

2021. március 30.

A midsommar-verzióhoz hasonlóan tetszik az illata, ezt is relatíve hosszan lehet érezni és praktikus a billentős kupak, de nekem ez is szárítja a bőröm sajnos. Az állaga picit mintha ragacsos lenne, nagyon sűrű, így nem túl takarékos, ami emellett az ár mellett azért nem egy jó pont. Ezzel együtt is azért kellemes kis tusi.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. március 30.

Pöti

2021. március 26.

Tényleg nagyon különleges illata van, és finom krémes. Én is inkább habzó tusfürdő párti vagyok, de ezzel nagyon kellemes fürdeni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. március 26.

gretik246

Bőrtípus: Zsíros
2021. március 19.

Nagyon jó illata van, hidratált érzést nyújt zuhanyzás után. Bár én a habzó tusfürdőket jobban kedvelem, mégis megadom neki az 5 csillagot, szeretek vele zuhanyozni.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. március 19.

HRenata

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2020. november 15.

Kedvencem a Barnangenek közül. Az illata miatt. Nem a szokásos édes-kedves gyümölcs vagy virág egy kis vaníliával. Hanem friss, nyers, hűvös zöld illat, jólesik egy sz@r nap után ezzel tusolni mert szinte kiránt a gondjaim közül pár percre azzal, hogy ilyen nem szokványos cukiság.
Szerintem elég jól habzik, ápoló hatást én nem várok egy tusfürdőtől, nyilván ne marja le a bőröm vagy okozzon allergiát, de engem a sima csapvíz is szárít, szóval úgyis testápolózok mindig.
Most már vannak 250 ml-s kiszerelésben is ezek a tusik, ha valakit riaszt a félliteres mennyiség.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2020. november 15.

random

2020. november 8.

ez az egyik legjobb barnangen tusi szerintem amit próbáltam. míg az átlátszóak engem egy cseppet szárítanak sajnos, ezzel nem tapasztaltam semmi ilyesmit, de ez is megfelelően habzik. és az illata is kellemes (szerintem simán unisex egyébként), ráadásul elég tartós is, de nem tömény, fullasztó (kicsit hasonlít az agyagos "radírozós" Palmolive illatára). viszont úgy vettem észre, hogy hamar megunom az illatát ha mindennap ezzel tusolok, ezért inkább csak egyszer-kétszer egy héten használom - így viszont tovább ki is tart, és jobban megéri az árát is. én elégedett vagyok vele, szerintem még újra is venném, szóval megkapja tőlem a max pontszámot.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. november 8.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Gyulladáscsökkentők: Allantoin, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract
Hidratálók: Glycerin, Sorbitol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer.  Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az...), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.

Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.

Glycerin h 0 0

Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.

Sorbitol h 1 1

Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.

Tengeri só. A CosIng a tengeri só kivonatot bőrjavító (skin conditioning) anyagként osztályozza. Nem oldott, szemcsés formában radírozó anyagként is használt.

A napraforgó olaja a növény magjából sajtolással nyert illatmentes olaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollient (bőrphító) hatású összetevő. Paula Begoun szerint gyulladáscsökkentő hatású és segít a bőr barrier funkciójának javításában a víz- és zsírháztartás egyensúlyban tartásával, valamint gazdag forrása a zsírsavaknak (így péládul a linolsavnak). Rendkívül jó hatással van a száraz bőrre.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Az ún. német kamilla vagy matricaria virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning) és maszkoló (nemkívánt illat, íz semlegesítése) összetevő, a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.

Guargumiból származó összetevő, ami a samponok gyakori összetevője. Hajkondícionáló, bőrkondícionáló és sűrűség szabályozó anyag.

Gyengéd felületaktív anyag. Kíméletes tisztítók, babaápoló termékek, könnymentes babasamponok gyakori összetevője. Enyhén habosító hatású.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Leggyakrabban samponokban és lemosókban található emulgeálószer, emollient, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó segédanyag.

Glicerinből és laurilsavból származó összetevő, melyet emollient anyagként és emulgeálószerként használnak a kozmetikumokban.

Laureth-4 ti I eu 5 4

Lauryl alkoholból előállított emulgeálószer, felületaktív anyag.

Felület aktív anyag, tisztítószer, habosító. A tisztító szerek között gyengédnek számít, mely nagy koncentrációban is csak kicsi irritációt okoz. Leggyakrabban samponokban, habfürdőkben, tusfürdőkben találkozhatunk  vele. (Forrás: truthinaging)

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

A szalicil sav só formája. Gyógyszerekben használják fájdalomcsillapítóként, valamint nem szteroidos gyulladáscsökentőként. Az aszpirint helyettesítheti az arra érzékeny embereknél. Nem világos hogy mi a funkciója a bőrre kenve.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.