Bourjois Little Round Pot Blush Pirosító
Ár: | 2900 Ft | Kategória: | Sminkek arcra | |||
Kiszerelés: | 2,5 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogáriék, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: superhero, az összetevőket feltöltötte: giudittina1978, Módosítva: 2022. március 25.
Kiszerelés: | 2,5 g | |
Lelőhely: | drogáriék, online | |
Kategória: | Sminkek arcra | |
- meghatározza és hangsúlyozza az arccsont formáját
- ragyogóvá teszi az arcbőrt, és egészséges megjelenést biztosít
- átlátszó és könnyű textúrája tökéletesen rátapad a bőrre
- beépített tükör és praktikus ecset tartozik hozzá
- retikülbe és utazáshoz is ideális
- gyönyörű rózsaillata van
Titanium Dioxide / CI 77891
VÁSÁROLD MEG
Állapot: 1-szer sem használt
Állapot: Keveset használt
32 Ambre d´Or árnyalatban van meg. Szép színe van, de komoly küzdelem egy kis színt kiszedni belőle. Talán még az a "csodás" ecset, amit adtak hozzá a legjobb erre a célra.

Nekem is a 95-ös árnyalatában van meg. Én a saját ecsetével és egy rendes pirosító ecsettel felváltva használom már hónapok óta. Szépen építhet, különösen tetszik hogy van egy kis fénye is, a kreol bőrömön kifejezetten jól mutat.
Szerintem az a titka hogy a benne levő ecsettel kell használgatni, mert nekem egyáltalán nem keményedik a teteje.
Lehet őszre-télre beszerzek egy sötétebb árnyalatot is belőle.

Lehet őszre-télre beszerzek egy sötétebb árnyalatot is belőle.

A 95-ös Jasper Rose árnyalatot vettem meg féláron Joy-napokon. Nagyon cuki minőségi a csomagolása (bár az ecsetet ki se próbáltam), öröm ránézni. Nem túl intenzíven pigmentált, de ez számomra előny, mert építgetni még mindig könnyebb, mint a bohócarcot eltüntetni :D Finoman építgetve gyönyörű eredményt ad, nem csillámos, csak enyhén fényes üde színt ad az arcomnak, nagyon természetes hatású. Nap végéig kitart. Én illatot nem igazán érzek, de nem is bánom. Kedvenc lett!
Update: Egy időre félreraktam, mert másik pirosító került előtérbe. Mire újra elővettem, bekeményedett, nem vett fel semmi színt az ecset. Próbáltam megmenteni az itt olvasott és egyéb netes tippek alapján, de igazán semmi nem segített. Viszont baromi bosszantó volt minden reggel kaparászni és kínlódni hogy legyen valami minimális színe. Ennyi pénzért ez szerintem nevetséges, több olyan filléres pirosítóm is volt már, aminek évek alatt sem romlott a minősége. Mérgemben kidobtam, nonszensz, hogy csak negyedóra kaparászás után volt használható, nekem erre reggelente nincs időm. Nem venném újra.

Nagyon szeretem. Nem használok sok sminket, úgyhogy én csak megdörcsölöm a benne lévő kis aplikátorral és kb. 3-szor elhúzom az arcom két oldalán. Szerintem látszódik és enyhe fényt/csillámot is hagy. Nagyon sokáig elég, nagyon sok féle szín van belőle. Kicsi a doboza, szerintem nagyon dizájnos is. Egyetlen bajom, hogy szárít, dehát púder alapú, szóval ez van. Illata is kellemes :)

Csomagolása 5* érdemel, a minősége szuper már jó ideje megvan és nem sikerült eltorni még 🤣 Sajnos a pigmentaltsaga hagy némi kívánnivalót, mivel (ahogy előttem is írták) elég nehéz kinyerni a szint. Viszont mégis azon kapom magam,hogy minden nap nyúlok érte. Az essence kontúr ecsetevel egész szépen sikerül fel inni és valóban ragyogó, üde szint kapok. Újra nem vennem, mert alig fogy belőle annak ellenére hogy néha lekaparom róla a felső réteget,úgy brutal színe van.

3 árnyalat van meg belőle, de minek? A tégelye kompakt, tükör is van benne, nagyon tetszik, hogy mágneses záródása van. Kellemes az illata, kicsit olyan púderes, de nem tolakodó. A színek is szépek...legalábbis a kis tégelyében, mert egyébként eléggé sokat kell azon dolgozni, hogy az arcon is felcsillanjon valami. Éppen emiatt sajnos nem tudom hétköznapokra használni, mert nincs annyi időm sminkelésre, hogy a pirosító építésével pepecseljek. Az ecset ami hozzá járt max vészhelyzetben használható valamire, egyébként kuka.
Összegezve: 4*-ot akartam adni, de 3-at kap. Szép színe van a pirosítónak, de egyszerűen swatcholni is nehéz hogy lássak belőle valamit, annyira gyengusz. Ha van ideje az embernek akkor szép eredményt lehet vele elérni, de ennyi pénzért csalódás, olcsóbban különb pirosítót lehet már kapni.

Én szeretem ezt a pirosítót, kifejezetten örülök, hogy szolid és építhető - 54 Rose Frisson árnyalat (nekem ezzel is sikerült már túltolni a pirosítást), a fehér bőrömön nem szeretem a rikító pirosítókat. Nekem nem száradt be, pedig az itteni vélemények alapján ettől féltem, nagyon jó a mágneses zár, a tükör benne, egyedül a saját kis ecsete nem tetszik, az szerintem kuka, illetve a parfüm elég sok benne.

Sajnos hideg színtípusként nem találtam belőle megfelelő árnyalatot az arcomra és egy barackos árnyalatot vettem végül. Alig látszik a színe, így tényleg nem lehet nagyon elrontani a felvitelét. Ennél sokkal jobb pirosítók vannak még drogériás szinten is.

Szép színek, még talán azt is mondanám rá hogy visszafogott, elég sokszor kell belemártani az ecsetet, hogy az arcomon is látszódjon belőle bármi is. Ennek ellenére szeretem, de csak akkor használom ha van időm sminkelni és rétegelni. Az illata is nagyon jó, nekem egy gyerekkori emléket idéz fel. Nem tolakodó, nem erős, egyszerűen kellemes és csak akkor érzi az ember, amikor épp festi az arcát. A saját kis ecsetét nem értem, viszont azzal egy fokkal jobban láthatóra sikerül felvinni a terméket, mert igen kemény, erős szálai vannak. Ami pozitív az a csomagolás: végre valami aminek nem törik le a nyitókája és bírja a strapát.
Ha még az 1800-as években élnénk, azt mondanám, hogy nélkülözhetetlen darab és nagyon örülök, hogy van egy ilyenem, de mai szemmel a rengeteg más és jobb termék mellett tudnám nélkülözni.

Cuki kis kompakt kiszerelés, viszont hamar beszárad, és kapargatni kell, hogy látszódjon valami szín az arcon. Már az üzletben is nehéz volt megállapítanom, hogy melyik színt válasszam, mert egyik sem működött. Pedig nagyon vigyázok rá, mindig rendesen becsukom, alig éri levegő...

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Alkoholok: Cinnamyl AlcoholFényvédők: Benzyl Salicylate
Szilikonok: Dimethicone / Methicone Copolymer
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Hydroxycitronellal, Cinnamyl Alcohol, Eugenol, Benzyl Salicylate, Linalool, Evernia Prunastri (Ring Lichen) Extract, Citronellol, Geraniol, Amyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Coumarin, Benzyl Benzoate, Limonene, Benzyl Alcohol, Farnesol, Benzyl Cinnamate
Színezékek: Red 7 / CI 15850, Carmine / CI 75470, Ultramarines, Titanium Dioxide / CI 77891
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.
Egy agyag féle, melyet más agyag fajtákhoz hasonlóan zsír és olaj felszívó tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Szárító hatással van a bőrre, így ez egy a zsíros bőr számára hasznos összetevő.
Kukoricából előállított keményítő. Sűrűség szabályozó, csomósodást megakadályozó (anticaking agent) segédanyag
Szilikon féle, melynek elsődleges célja az összecsomósodás megakadályozása.
Színtelen, illékony olaj, mely többek között a lime, citrom és narancs illóolajában található meg. Erős, édes illata van. Illatanyagként használt a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Fahéjalkohol. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illat- és ízanyag, melytől kellemes, jázminhoz hasonló illata és aromája lesz az adott kozmetikumnak. A leggyakrabban parfümökben találkozhatunk vele. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A szénhidrátok csoportjába tartozó, de kémiai szerkezetben a keményítőhöz hasonlító vegyület. Megtalálható a vérben, a növényi nedvekben, a kenyérhéjban és a sörben is. A bőrön alkalmazva vízmegkötő, térfogatnövelő, sűrűség szabályozó anyag.
Átlátszatlanná tevő, összecsomósodást megakadályozó és főleg sűrítő segédanyagként használt a kozmetikumokban. Nagy molekulamérete miatt nem szívódik be a bőrbe.
Színtelen vagy halványsárga olaj. Egyes illóolajokban található meg, mint például a szegfűszegolaj, szerecsendióolaj, fahéjolaj és babérolaj. Bőrirritáló, gyulladást okozó hatása van ismételt használat esetén. Egy 2006-s kutatás szerint pedig az eugenol sejthalált okoz. A kozmetikumokban illatanyagként használt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A tölgyfazuzmó kivonata. Drogja (Lichen quercus) lichenol everniasav-metilészter tartalmú illóolajat, orcint és szénhidrátot tartalmaz. Klorofillmentes kivonatát szappankészítéshez, illatanyagként, illatrögzítéshez használják. Az EWG szerint az összetevő erősen allergizáló hatású, ezért a kozmetikumokban korlátozásokhoz kötött a használata. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Jázmin illatú szintetikus illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Növényi kivonat, melyet édes, virágos illata miatt illatanyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Benzil alkohol és a fahéjsav észtere. Szintetikus illatkomponens. Allergia és immuntoxicitás tekintetében közepes kockázatú vegyület, kozmetikumokban való felhasználását jogszabályok korlátozzák. Magasabb koncentrációban erőteljesen irritatív, allergén és idegkárosító hatású. Limitált koncentrációban biztonságos, de allergizálhat. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.
Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő, a termék tapadását elősegítő és csomósodását gátló ásványi összetevő, mely különféle szemcseméretben található meg a termékekben. A mineral makeupok gyakori összetevője.