Burt's Bees Nourishing Lip Balm with Mango Butter
Ár: | 1090 Ft | Kategória: | Ajakápolók | |||
Kiszerelés: | 4,25 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Müller | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Pandácska, Módosítva: 2014. június 4.
Kiszerelés: | 4,25 g | |
Lelőhely: | Müller | |
Kategória: | Ajakápolók | |
Természetes alapanyagokból készült ajakbalzsam mangó vajjal, ami hidratálja, védi és nyugtatja az ajkakat.
Kiszerelés: 4,25 g
Canola Oil
Limonene
Linalool
i
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Szupcsi!:) A lime-os Carmex nálam az állandó tartozék, de most egy német rendelés miatt ez csúszott be a packba. Szájra szerintem minél természetesebb annál jobb, hiszen a felét véletlenül úgyis lenyalogatod. Az illata elég erős, édes, nekem nagyon bejön bár nem tűnt fenemód természetesnek. Első használatra azt hittem csalódni fogok, mivel nem hozta olyan gyorsan a hidratálást mint a Carmex, de igazából 1 nap múlva olyan balzsamos, pihe-puha ajkakat varázsolt a megtépázott ajakbőrömből hogy 5*. Azóta se kell feltétlenül naponta használnom mert a hatása hosszan tartó, de persze azért kedvtelés miatt van hogy néha előveszem. :)

Jó illatú, kellemes használni, elég jól hidratál ápol, de a HIPP ajakápolót nem tudja felülmúlni. Ja és az apró kupak sem a kedvencem.

Szuper illattal, nagyon hatásos kis ajakápoló. Nagyon szépen helyre tette a kicserepesedett ajkaim pár nap alatt. A kupakja nem az igazi, kicsi, nehéz rajta fogást találni...

Nsgyon szeretem a márka ajakápolóit, az eredetit kivéve (a mentaolaj miatt..brrr).
Ebben nincs, és ízben/illatban verhetetlen. Az összetevői nagyon jók, a hatása is remek. Könnyen kenhető, és kánikulában sem olvad.
Újravevős.

Újravevős.

Egy praktikus, kellemes ajakápoló, végre nem olyan az összetevők listája mint a többi menőnek..nem száraz, nincs rá késztetésem hogy mindig azonnal újrakenjem, napi egyszer elég elővenni de előfordul hogy elfelejtem, mert egyszerűen nem száraz a szám ha ezt használom. Nem tudok rá igazából semmi kiemelkedőt mondani (a mangós illaton kívül persze), de semmi negatívumot sem, belegondolva nekem ez bőven elég. Pedig mostmár kb három éve, hogy megvettem Angliában. Újraveszem ha elfogy, nem próbálkozom mással.

Két fajtát próbáltam ebből a termékből, ez egészen bejött! Nálam a klasszik gyógyszertári ajakápoló hatása a mérce, annyira azért nem jó, de az illata meg a kiszerelése ezt valamelyest kompenzálja.

Nekem nem kiemelkedő a hatása, és az illatát sem szeretem. Nem fogom újravenni.

Nekem nem kiemelkedő a hatása, és az illatát sem szeretem. Nem fogom újravenni.

Nagyon jól hidratál, kellemes krémes érzést hagy maga után. Számomra negatívum a szaga, szerintem a Burt's Bees ajakápolók közül ennek a legkevésbé finom az illata, de ezért nem pontoznám le nagyon mert barátnőmnek pl. ez a kedvence, szóval ez ízlés kérdése :)

Ajándékba kaptam de régebben is sok jot hallottam errol a markarol, imadom h natur termek plusz h meg mangos dupla orom, kremes az allaga , illata nekem az egyik gyerek ragora emlekeztet. Remekul hidratalja a szamat

Mézeset szerettem volna eredetileg, de az nem volt, és már nem is bánom, mivel ez simán csak isteni.
Imádom ezt a márkát, van egy a fürdőben, egy a konyhában egy az éjjeliszekrényemben, és nem tudom abbahagyni a vásárlását. A mangós jelenleg az esti darab.
Komolyra fordítva a szót. Első körben ugye ez 100% természetes, nem kőolajat kenek a számra, mint más népszerű ajakápolók. (fel nem tudom fogni, mindegy…)
Ize nincs, nem fogom megenni, ez nálam külön jó (az EOS-t rendszeresen megeszem). Az illata kiváló, bár ha nem lenne, azzal se lenne bajom. A hidratáló hatása kiváló, viszont nem undi. A puhaságára nem panaszkodom, szerintem pont úgy fog fogyni, mint az Yves Rocher-es szőlőmagos. (a Lip shimmer, a vékony színezett ajakápolója a márkának sokkal jobban fogy).
Kenem a számat, akkor is ha nem is kéne (bár ez ritka), csak mert olyan jó érzés. Nekem ez simán megéri a különbséget árban, hogy nem a muszáj miatt kenem, nincs a „jajj ne felejtsd el mert fájni fog”, hanem, tényleg kellemes.

Antioxidánsok: TocopherolHidratálók: Lanolin
Vitaminok: Tocopherol
Emolliensek: Helianthus Annuus Seed Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Lanolin, Glycine Soja (Soybean) Oil, Canola Oil
Illatanyagok: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Ammonium Glycyrrhizate, Limonene, Linalool
A napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.
Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.
Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.
Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.
Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.
Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.
Mangó magjából kivont vaj, mely e szerint a cikk szerint összetevőiben, zsírsav tartalmában, állagában és ízében is meglehetősen hasonló a kakóvajhoz. Elég kevés információ van a mangóvajról, de a Skin Deep szerint elzáró es bőrjavító összetevő. A Lush honlapja szerint a mangóvaj értékes ásványi anyagok és vitaminok forrása és a mangó leve magas enzim tartalma révén kiváló tisztító, fényt adó és dúsító összetevő a hajnak.
Gyapjúzsír (gyapjút viselő állatok, mint pl a birka által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) . Kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz bőrre. Bár korábban a lanolint megvádolták azzal, hogy allergén anyag, egy 2001-es kutatás ezt alaposan megcáfolta. A kutatásban több mint 24000 tesztelő vett részt, és csupán 1.7% volt azok aránya, akik allergiások vagy érzékenyek voltak a lanolinra. Ez az arány még kisebb volt akkor, amikor az alkalmazott lanolin koncentrációja 50% alatt volt. Tehát a lanolin egy száraz bőrűek számára kiváló emollient és hidratáló anyag, a zsíros bőrre azonban nagy sűrűsége és zsíros állaga miatt nem ajánlott.
A glicirrizin sav ammóniumsója. A glicirrizin nagy mennyiségben található az édesgyökérben, ez adja a növény édes ízét. Számos orvosilag kedvező hatása mellett a kozmetikai szerekben is alkalmazzák bőrkondícionáló illetve maszkoló (más összetevők kellemetlen szagának ill. ízének elfedésére szolgáló) összetevőként. Népszerű alkotó pl. az ajakbalzsamokban.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Rozmaring levelének a kivonata. Lásd rozmaring.
Szójababolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.
A "canola olaj" egy speciálisan nemesített repcefajból készült növényi olaj. Mind megenni, mind a bőrünkre kenni kiváló, hiszen nagyon gazdag telítetlen zsírsavakban, sőt az esszenciálias zsírokban is. Kozmetikumokban főként bőrkondícionálónak, és emollientnek használják.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.