Catrice Liquid Camouflage Korrektor
Ár: | 1399 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 5,5 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: Colette221, az összetevőket feltöltötte: sosebocsi, Módosítva: 2023. június 22.
Kiszerelés: | 5,5 g | |
Lelőhely: | drogériák, online | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
- megbízhatóan fedi el a bőrhibákat
- biztosítja az arcbőr tökéletes megjelenését
- hosszantartó fedés
CI 77492
CI 77499
Titanium Dioxide / CI 77891
VÁSÁROLD MEG
Nagy reményeket fűztem hozzá, ezért kidobtam az essence matt korrektorát. Megbántam. Az essence-nek jobb volt a fedése a szem alatti lila színemre :/ Ez alig, sőt szinte el se fedi. Annyi, hogy könnyű eldolgozni.

Az itteni vélemények alapján ruháztam be rá. Egyelőre elájulva nem vagyok, de talán csak, mert nagyon nehezen találom meg a vöröses alaptónusú bőrömre a megfelelő árnyalatot. A 007-es Rose Natural-ra ruháztam be végül, ez is egy picit világos lett. Az alap kis pigment foltokkal, bőrhibákkal szépen megbirkózik, gyulladt pattanásra még nem kellett tennem. Nem maszk-hatású, nem szárít, néha kicsit beleül a száraz arcbőrön feltűnő apró ráncocskákba. Nekem tetszik, de árnyalatban még keresgélnem kell.

Nagyon szépen fed és elég könnyű beszerezni...én a 001-es árnyalatban használom. 5-6 óra elteltével a t zónában picit zsírosodik ,de én nem szoktam púderezni, szóval ha valakinek ilyesmi problémája lenne, púderrel megoldható :)) a szem alatti apró ráncokba sem ül bele

Nem rossz, a fedése közepesnél picit erősebb. Ár érték arányban kifejezetten jó választás, könnyen felvihető, nekem a textúrájával sincs problémám. A tartóssága is jó, kevés fixáló púderrel egész nap kitart.

Nem lett a kedvencem, de elhasználom. Erős fixáló spray mellett sem bír ki egy fél napot, talán 3-4 órát. Nem viszek fel sokat, különben gyűrődik, viszont így is fed rendesen. Pozitívuma, hogy sok árnyalta van, meg lehet találni a bőrömhöz leghasonlóbbat. Összességében nem rossz, pláne ennyiért, de nem fogom újravenni.

Update: EGYSZERŰEN IMÁDOM!!! Remekül elfedi a bőrhibákat, és púder fixálással egész este a helyén marad, nagyon tartós!
Én a 036-os Hazelnut Beige árnyalatban vettem meg, ami egy jó választásnak bizonyult, mert remekül passzol a kreol bőrömhöz. Ár-érték arányban tökéletes a termék, erősen fed, könnyű eldolgozni. Minimálisan ül bele a ráncokba, egyáltalán nem csúnya a végeredmény, sőt! Simán felveszi a korábbi kedvencemmel, a Fit Me-vel a versenyt. Engem nagyon meggyőzött, biztosan újra fogom még venni!

Szeretem a Catrice termékeit, de ez nem a legjobb. Igazán fedése nincs, csak akkor, ha vastagabb rétegben egyengetem el a szemem alatt, viszont akkor egy idő után beül a ráncokba, és átütnek a sötét karikák. Állaga pattanások fedésére nem igazán alkalmas, arra a tégelyest használom. A legvilágosabb árnyalat is sötét nekem.

Nagyon jó korrektor. Sajnos a legvilágosabb színe is sötét, lehetne nagyobb színválaszték, mert így sajnos csak nyáron tudom használni.

Én túlságosan világos árnyalatot vettem magamnak, ezért nem sokat volt használva. Amit viszont tapasztaltam, az az, hogy gyorsan szárad, nem okoz semmiféle irritációt és a fedése is egész jó.

Évek óta ezt a korrektort használom, nagyon szeretem. Szép a fedése és tartós.

Évek óta ezt a korrektort használom, nagyon szeretem. Szép a fedése és tartós.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Ascorbyl PalmitateGyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Butylene Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate
Emolliensek: Isododecane, Cyclopentasiloxane, Hexyl Laurate, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Lecithin
Emulgeálószerek: Polyglyceryl-4 Isostearate, Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone, Peg/Ppg-19/19 Dimethicone, Xanthan Gum, Lecithin
Szilikonok: Cyclopentasiloxane, Triethoxycaprylylsilane
Tisztítószerek: Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone, Potassium Cetyl Phosphate, Xanthan Gum
Illatanyagok: Ascorbyl Palmitate, Parfum/Fragrance
Színezékek: CI 77491, CI 77492, CI 77499, Titanium Dioxide / CI 77891
Tartósítószerek: Phenoxyethanol
Szénhidrogén, mely elsősorban oldószerként használt a kozmetikumokban. Az isododecane javítja a krémek kenhetőségét, könnyed érzete van a bőrön. Mint minden szénhidrogénnek van némi elzáró (occlusive) hatása, melynek révén megakadályozza a vízveszteséget a bőr felső rétegéből (transepidermal water loss).
Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.
Szintetikus polimer, melyet filmképző tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Paula Begoun szerint biztonságos összetevő, gyakran használják orvosi műszerek alapanyagául is.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Növényi alapú emulgeálószer, mely a kozmetikumokban lehetővé teszi a víz és olaj elegyedését.
A CosIng besorolás szerint felületaktív anyag és emulgeálószer.
Hexyl alkohol és laurinsav észtere (sav és alkohol kémai reakciójával keletkező vegyület), melyet bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.
Felületaktív anyag (surfactant), emulgeálószer, tisztítószer.
Filmképző összetevő, amivel leggyakrabban vízálló naptejekben és szempillaspirálokban találkozhatunk. Segíti a fényvédő bőrhöz tapadását és vízzel szembeni ellenállóságát, azonban hatása néhány óránál nem tart tovább.
Forrás: http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/vpeicosene-copolymer
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.
Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag
Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.
Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.
Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.
Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.
Az Ascorbyl Palmitate a tiszta C-vitamin (Ascorbic Acid) és palmitinsavval lipofil észtere. Az össszetevő védi a termékekben levő olajok telítettlen zsírsavait, és egyéb más olaj-összetevőket is, ami azt jelenti, hogy a krémekben az olajak nem avasodnak meg, és nem lesz kellemetlen illatuk. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják Tocopherol-lal együtt; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.
Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)