Catrice

Ár:   1485 Ft   Kategória:   Sminkek arcra
Kiszerelés:   30 ml   Bőrtípus:   Normál
Lelőhely:   drogériák, online   Bőrprobléma:   Vízhiány

A krémet és az összetevőket feltöltötte: BloodFay, Módosítva: 2019. július 22.

Kiszerelés:   30 ml
Lelőhely:   drogériák, online
Kategória:   Sminkek arcra
Bőrtípus:   Normál
Bőrprobléma:   Vízhiány

A tökéletes bőr. A bambusz víz hidratálja, megújítja és előkészíti a bőrt a sminkeléshez. Frissítő, könnyű textúra. A sminkalap előkészíti a bőrt az alapozásra és hosszan tartó hatást biztosít. Ezenkívül a Prime és Fine Aqua Fresh Hidratáló Sminkalap bambusz vízzel frissíti a bőrt. Az üdítő hatásnak köszönhetően az arc azonnal rózsásnak és sugárzónak tűnik. Ugyanakkor mély hidratációt kínál. A sminkalap frissítő hatását útközben is igénybe veheted, és alkalmazható alapozó nélkül is, önmagában.

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

csotieszti

2021. június 8.

Nagyon szuper primer, jól működik kombinált arcbőrön, ápolja a száraz részeket, de nem zsírosítja el az olajosabb területeket. Kellemes, enyhén ragadós textúrát képez az arcon, ami ideális az alapozó felviteléhez, használatával tartósabb és szebb lesz a végeredmény.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. június 8.

Panni21

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2021. május 15.

A Nyx Hydra Touch primere helyett (amit imádok) kerestem valami olcsóbb, de hasonlóan jó alternatívát, ez pedig meglepően jól teljesít.
Nem használok alapozót, BB krém alá keresek extra hidratálást, mivel így 30 felé a korábban kombinált bőröm már inkább szárazabb. Tökéletesen ellátja a feladatát primerként, rendesen meg is lepett hogy a reggel feltett sminkem este még tökéletesen mutat, se a szemem alatt, sem a mosolyráncokban nem ült meg, és tökéletesen állta a maszkpróbát is.
Sminklemosáskor érzem, hogy a bőröm hidratáltabb, mint ugyanezzel a BB krémmel, de primer nélkül lenni szokott. Jó, talán nem tölti fel annyira mint a Nyx (illetve azzal a smink is valahogy dewy-bb), de tapintható a különbség.
Ár-érték arányban lenyűgözött.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. május 15.

Ár-érték arányban lenyűgözött.

Moncsii04

2020. szeptember 24.

Vízhiányos a bőröm, ezért mindenből olyat igyekszek választani, ami valamennyire hidratál is. Ez a primer abszolút bevált. Nem húzódik a smink alatt a bőröm, nem hámlik, nem viszket. Én biztos újra fogom venni :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. szeptember 24.

Brunettee

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2020. augusztus 31.

Száraz bőrre szerintem tökéletes primer. Kellemes viselet, bármivel lehet rá dolgozni, eddig még sose okozott gondot (nem kukacoskodik). Nem zsírosít, és nem lesz tőle diszkógömbösen csillogó az ember arca. Újravevős.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. augusztus 31.

JVica98

2020. június 27.

Megvagyok vele elégedve 🙃 főleg akkor szoktam ezt a primert használni, amikor vannak az arcomon szárazabb foltok, elég szépen rendbe teszi, tényleg hidratál. Enyhén ragacsos, nekem eddig bármilyen alapozó szépen mutatott rajta. Hosszantartóságról nem tudok mit mondani, alapvetően nem szoktam alapozót primer nélkül használni, de szerintem fent tartja. Önmagában is szép bőrt eredményez 😊 már nincs benne nekem sok, és újra fogom venni🙃

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. június 27.

Petra0408

2020. április 28.

Erősen kombinált lett a bőröm, a száraz részeket kellően hidratálja, míg a zsírosabb területek sem tocsognak tőle. Nem okozott pattanásokat. Valószínűleg újraveszem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. április 28.

palotaizs

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2020. március 22.

Az egyik legjobb drogériás hidratáló primernek mondanám. Mikor elég száraznak, húzódónak érzem a bőröm, na akkor vetem be és imádja a bőröm egész nap. Alapból hidratálok de ad egy kis pluszt, hogy tovább bírja a sminkem a nap végéig. Ha elfogy tuti újra fogom venni.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. március 22.

Nemesene

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. március 4.

Szerintem ár-érték arányban ez az egyik legjobb primer, amit valaha használtam. Nagyon kellemes a textúrája, nem hagy maga után ragacsos érzetet és nagyon gyorsan beszívódik a bőrbe. Könnyű eldolgozni, szépen mutat rajta az alapozóm. Száraz bőr esetén remek választás! Tetszik, hogy pici és tubusos, így utazás során is könnyen magammal vihetem, nem kell félnem attól, hogy kifolyik és nem foglal sok helyet. Újra vevős ^^

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. március 4.

vrabrigi

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2020. február 19.

Nem rossz termék, de nem is igazán jó sajnos. Eddig Clinique Superprimert használtam, de mivel elég drága, illetve nekem kicsit szárít, így gondoltam kipróbálom ezt (ajánlották). Tényleg hidratál, de sajnos primerként nem túl jó, a pórusaim ugyanolyan tágak és a smink sem lesz különösebben tartós tőle.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. február 19.

lovereira

2020. január 3.

Én már próbáltam jó sok primert, de ő nem lesz a kedvencem. Kombinált bőröm van, lehet, hogy száraz bőrűeknek jobban be jön majd. Nem vettem észre, hogy meghosszabbítaná a sminkem tartosságát. L'Oréal Fresh Weart/Estee Lauder DW-t/Nyx Can't Stop Won't Stop-öt használom felváltva, egyikkel se müködött jól sajnos.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. január 3.

Antioxidánsok: Tocopherol
Hidratálók: Sodium Hyaluronate
Vitaminok: Tocopherol

Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként.  A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)

Szintetikus polimer, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint gél- és filmképző összetevő, csökkenti a kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét, ezen kívül emulzió stabilizáló, csomósodást gátló és sűrűség szabályozó hatása is van. Az összetevő a bőrhöz érve szinte beleolvad, és bársonyosan puha, firss érzést hagy maga után.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint sűrűségszabályozóként, emulzióstabilizálóként használt segédanyag, valamint csökkenti a kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét.

A tövises pillangófa gumiszerű váladékának hidrolizátuma. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőr- és hajkondícionáló, emolliens és nedvszívó hatású összetevő.

Szójaglicin, melyet a szójababból nyernek ki. A kozmetikumokban a szójaglicint sokféle formában használják (szójabab kivonat, olaj és fehérje.) Paula Begoun szerint a szójabab kivonat hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő anyag. A szójában található genisteinnek állítólag kollagén termelést elősegítő hatása van, valamint befolyásolja a bőr rugalmasságát és vastagságát is, így egyre többször találkozhatunk a szójababbal és annak különféle formáival anti-aging termékekben.

Néhány állatokon végzett tanulmány szerint a szója tej és más szójabab származékok is védik a bőrt az UVB sugárzás ellen. Van olyan tanulmány is (a Johnson and Johnsontól), ami szerint a szójának hajnövekedés serkentő és pigment folt elleni hatása is van.

Sokan allergiásak a szójára, ezért a szójaglicin-tartalmú termékeket körültekintően kell alkalmazni allergia esetén.

Retek gyökeréből, fermentálással előállított összetevő. A fermentálás során egy antimikrobiális peptid keletkezik, aminek antimikrobiális, természtes tartosító hatása van. Megtalálható az összetevő természetes tartósítszer komplexekben is, bár nem olyan hatékony, mint a jól ismert egyéb tartósítók (parabének vagy phenoxyethanol.)

Forrás: truth-in-aging, BFT

A tövises pillangófa gumiszerű váladéka. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló, filmképző és viszkoitást (sürűséget) szabályozó összetevő. Az összetevővel elsősorban szempillaspirálokban találkozhatunk. A Prospector szerint az összetevő azonnali hidratálást nyújt a bőrnek, és sima, nem ragacsos érzést hagy maga után.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

A fitinsav (phytate acid) só formája, a kozmetikumokban ún. kelátképzőként (chelating agent) használják. Ez azt jelenti, hogy fémes jellegű vegyületekkel keveredve képes megelőzni azok bőrfelszínre vagy hajra tapadását, és azt, hogy valamiféle elszíneződést okozzanak. Ezenkívül erősíti a tartósítók baktériumok és más apró organizmusok elleni harcát, és hozzájárul az összetevők stabilitásának megőrzéséhez is.

Emulgálószer, melyet a kozmetikumokban az emulzióstabilizáló (nem válnak szét idővel a az egyébként nem keveredő víz és olaj bázisú összetevők) tulajdonsága miatt használnak.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Koleszterinhez hasonló, növényi eredetű zsírsav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló, emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt összetevő. Jó hidratáló és gyulladáscsökkentő hatással bír.

Squalane eo 1 0

A squalene ún. hidrogenizált formája. Az emberi bőrben, a bőr által termelt faggyúban is megtalálható természetes anyag. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító emollient anyag, természetes hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor). Mivel ez a forma kevésébé oxidálódik, mint a squalene, a squalane-t gyakrabban használják a kozmetikumokban.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.