Catrice

Ár:   1650 Ft   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   2,9 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: orchidea8627, az összetevőket feltöltötte: Katie, Módosítva: 2021. április 27.

Kiszerelés:   2,9 ml
Lelőhely:   drogériák, online
Kategória:   Sminkek szemre

Hosszantartó, vízálló szemhéj primer, ami megakadályozza hogy a szemhéjpúderek összecsússzanak, elkenődjenek vagy kifakuljanak. Lágy rózsaszínes színben, matt hatású.

Tiria

neome

Bőrtípus:  -
2022. szeptember 14.

Nehez rajta eldolgozni a pudereket, ragacsos, fixalni kell de ugy meg kevesbe ragad ra a masodik reteg, vagy ugyeskedni az elsovel. De a csillamos (nem glitter) tammy tanuka pigmenteket egesz nap fent tartja, felutogetve jol megtapadnak. Ceruzaval nem mukodik jol onmagaban, az valahogy lecsuszik rola, de meg porral fedve a ceruzat sem az igazi. Nekem igazabol osszessegeben tetszik, de nem akarmihez jo, szerintem egyszer meg ujraveszem, bar kritikusnak hangzott amit irtam de ez egy ilyen mufaj, altalaban kifejezetten utalom amiket kiprobalok, drogerias viszonylatban ez jo. Az ud primer potion (regebbi) es az etude house primerek jobbak.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. szeptember 14.

Katie

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2021. március 19.

Nem tudom, pontosan milyen műanyagból van, de nagyon érdekes textúrája van a csomagolásnak.
Maga a termék sajnos nem vált be igazán arra, amire vettem. Nagyon könnyezni szokott szabad levegőn a szemem, és mindig szétkenődik a szemsminkem. Azért vettem meg ezt, mert vízállóként van reklámozva, de sajnos egyáltalán nem az. Ugyanúgy kenődik rajta a smink, mint nélküle, sőt, még az egyébként tényleg vízálló szupertartós szemhéjtusom is szétkenődött, amikor ezzel alapoztam alá, pedig alapjáraton meg se szokott mozdulni. Szóval a tartóssága nulla. Viszont a szemhéjfesték-színeket olyan szépen élénkíti és olyan jól eldolgozhatóvá teszi, hogy nem volt szívem háromnál kevesebb csillagot adni neki annak ellenére se, hogy ami miatt eredetileg megvettem, abban pocsékul teljesít. Sminkfotózáshoz nagyon jó, de egész napos hétköznapi használatra nem ajánlom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. március 19.

AkInImOd

2021. január 31.

2021. jan. 24.
Eltört a Nyx tubusom, amit nagyon szerettem, viszont nem akartam elmenni egy Douglasbe (mostmár csak ott kaphatóak Nyx termékek, mert megszűntek a márkaboltok Magyarországon :(). Körülnéztem a jó öreg Müllerben, és kiszúrtam ezt a terméket, alig egy ezresért árulták nem akciósan. Kemény és hideg tubus tároló, állagra olyan, mint az üvegreszelőm, csak sima felülettel. Annak kifejezetten örülök, hogy rózsaszín a krém alapszíne, illik a bőrömhöz - de eltűnik, ahogy szétterítem. Alig kell belőle pár érintés a szemhéjamra, és kész is. Szép színt ad, de én nem fixálom le előtte, hanem adok neki fél percet, hogy "száradjon", és utána viszem fel a sminket. Jól fenntartja a sminket, és nap végén szappanos víz + sminklemosó kombóval jól leszedhető. Remélem, sokáig ilyen jól fog teljesíteni.

2021.01.31.
Le kell vennem 1 csillagot. Ezen az áron, amin vettem (1000 forint volt a Müllerben), nagyon jó termék és szárnyukat próbálgató ifjú sminkeseknek tökéletes választás, de azon kaptam magam, hogy hiányolom még mindig a Nyxemet. A nagyon nehéz sminkek bekopnak a ráncokba 5-6 óra után, ami a másik termékkel sosem fordult elő. Mindenképpen elhasználom ezt is, mert ebbe a pandémiás időszakba megfelel, főleg a nappali nude sminkekhez, de ahogy lehet, visszatérek a Nyxhez.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. január 31.

2021. jan. 24.

2021.01.31.

Candy21

2020. december 17.

Nagyon szeretem egész nap fenn tartja a szemhéjpúder szépen bele tapad. Picit nehéz rajta satírozni úgyh jobb lefixálni előtte élinkíti is a színeket.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. december 17.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Hidratálók: Caprylyl Glycol, Glycerin
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Szénhidrogén, mely elsősorban oldószerként használt a kozmetikumokban. Az isododecane javítja  a krémek kenhetőségét, könnyed érzete van a bőrön. Mint minden szénhidrogénnek van némi elzáró (occlusive) hatása, melynek révén megakadályozza a vízveszteséget a bőr felső rétegéből (transepidermal water loss).

A CosIng hivatalos besorolása szerint sűrűségszabályozó és kötőanyag. Ragadós jellege miatt elsősorban rúzsokban és ajakápolókban találkozhatunk vele.

Szilárd állagú szilikon gyanta, ami növeli a sminktermékek tartósságát és a fényvédő termékek vízállóságát. A bőrön légáteresztő réteget képez, megszáradva kellemes, nem ragadós érzetet hagy. (forrás)

Csomósodást megakadályozó (anticaking), sűrűség szabályozó, térfogatnövelő és bőr puhító (emollient) szilícium dioxid származék.

Felületi hártya képző anyag.

Talc 1 0

Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.

Un. Dimethicone Copolyol, ami egy általános kifejezés  a dimethiconból (szilikon féle) és polyoxyethyleneből / polyoxypropyleneből előállított polimerekre. A PEG-10 Dimethicone bőr- és hajkondícionáló anyagkénet használt a bőr- ás hajápoló termékekben.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják  sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.

A CosIng hivatalos besorolása szerint emulgeálószer, azaz a vizes és olajos komponenesek keveredését teszi lehetővé. A molekula nagyrészt olajban oldódik és csak kis részt vízben, így önmagában főleg magas olajtartalmú, víz-az-olajban típsú emulziókban használják, vagy kombinálják másik, vízben jobban oldódó emulgeálószerekkel. Részletesebb infó az INCIDecoderen.

Bőrjavító (skin conditioning) és bőrpuhító (emollient) anyag. A többi szilikonhoz hasonlóan könnyen kenhető és selymes érzetet hagy maga után.  Nem szívódik fel a bőrbe, hanem a bőr felszínén védőréteget képez.

Filmképző összetevő, amivel leggyakrabban vízálló naptejekben és szempillaspirálokban találkozhatunk. Segíti a fényvédő bőrhöz tapadását és vízzel szembeni ellenállóságát, azonban hatása néhány óránál nem tart tovább.

Forrás: http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/vpeicosene-copolymer

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag

Glycerin h 0 0

Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.

Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.