Ezt a terméket már nem gyártják!

Chanel Les 4 Ombres Szemhéjpúder
Ár: | 17 590 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | parfümériák, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: andrea.horvath79, az összetevőket feltöltötte: sugar, Módosítva: 2019. január 20.
Ár: | 17 590 Ft | |
Ultramarines
Bismuth Oxychloride / CI 77163
Chromium Oxide Greens / CI 77288
sz
bibi24Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.
Most akadt a kezembe, a legelső Chanel-palettám, ez még az ősrégi kiadású 16-os, Murillo, még a kemény állagú, gyönyörű swatch-képet nyújtó, de szemhéjon kissé pipifaxos verzió. Nedvesített ecsettel, vagy aplikátorral viszont élni kezdenek a színek, felragyognak, teltek és könnyen kezelhetővé válnak, a helyükön is maradnak, van egy különleges derengésük. Ez egy piszkos paletta, szürkés vízzöldek triója- egy egészen finom ezüstös szürke, amiben dereng egy kis zöld is, egy álomszép zöldesszürke, és egy erős,sötét, de nagyon játékos, irizáló méregzöld, amiben a szürkeség is visszaköszön. A negyedik szín pedig egy aranyló rózsaszín, persze nem gigászi aranyszemcsékkel, csak úgy felragyog, megcsillan, nem több.Nem közönséges, hanem nagyon kifinomult négyes, kifejezetten kiemeli a szem zöldességét- nekem változó a szemszínem, zöldes világoskék, némi szürkével, lehet játszani a ruhákkal, sminkkel, hogy melyik árnyalat ugorjon ki inkább, hát ő a vízesség, lágy zöldesség nagy barátja.

A Candeur et Experience (268) négyesem van (amelyikben a pirosas árnyalat is szerepel). Régóta fájt rá a fogam, mert nagyon bejött a pirosas szemsmink, amit a kampányban Kristen Stewartnak csináltak. Akcióban sikerült beszerezni, így 25%-al olcsóbb volt, de még így is húzós ára van (összehasonlításként egy UD paletta ugyanennyiért 12 színt tartalmaz).
Egyáltalán nem bántam meg, nagyon szeretem. A barnák teljesen jól használhatók napközben, szépen pigmentáltak, nem potyognak, nem poroznak, jól árnyalhatóak, kombinálhatóak, elég tartósak is. A pirossal pedig nagyon meg lehet bolondítani az egészet, iagzán vagány kinézetet kölcsönöz, főleg sötét haj, sötét szemek mellett.
A kis bársonytasak,amiben van, csak fokozza a luxusérzetet.

A kis bársonytasak,amiben van, csak fokozza a luxusérzetet.

A nagy klasszikus szemhéjpúder-palettám, amit mindig is nagyon szerettem, több mint tíz évvel ezelőtt a kékes árnyalatokkal kezdtem, aztán jött a többi. Tartós, gyönyörűek a színei, de már nem használom, mert a tapasztalataim szerint mindig volt egy-egy olyan szín a palettán, ami megmaradt, vagy nagyon ritkán használtam. Ezzel együtt nagyon jó kis termék!

2 palettát használok a Chaneltől. Nagyon szeretem őket. Gyönyörű színei vannak és technikától függően akár gyengébb, akár erősebb sminket is tudok vele készíteni. Utazáshoz is előszeretettel választom, mert a saját aplikátora tökéletes, így nem kell az ecseteimmel bíbelődni. Ha az olcsó árkategóriában nem is, a középkategóriában már van olyan, ami hasonlóan jó, de azért az ember lánya boldog, ha van egy Chanele...

0-24 órás tartósságú és kifinomult színei vannak, lehet velük az ember lánya kreatív és klasszikus is :).
Bár nem venném meg mert a szavatossága és az ára nem egyenes arányú, kipróbálni egy élmény volt.

Mély megdöbbenéssel látom, hogy nagyon sokan nincsenek ezzel a palettával megelégedve. Nekem a 39 Raffinement árnyalatú van meg, több mint fél éve, azóta majdnem minden nap ezt használom és alig van megkopva, sokáig elég lesz. A pigmentációval nincs gond, HA a saját applikátorával visszük fel, más ecsettel tényleg nem működik sajnos. Ha még a saját applikátorral sem működne, mert vannak a színek között eltérések, ott van a wet & dry technika, egyébként nedvesen tényleg sokkal szebben és intenzívebben lehet felvinni a festéket, de kinek van kedve minden reggel ezzel pepecselni. Én szárazon is maximálisan elégedett vagyok vele. A sötétebb matt színek sem porzanak, így nem kell utána az alapozással bajlódni. Ha lehetne, csak ilyen szemhéjfestéket vennék!

Nos, egy régebbi lila árnyalatokban van meg. Elsőre beleszerettem, utána jött a hidegzuhany: amíg nem tudtam meg, mi az a szemhéjalap, addig azt hittem kuka. 1 óra múlva nem látszott, hogy sminkeltem. Borzasztó!!! Azóta mióta vannak alapjaim, megint szeretem, de jobb szeretem azokat a sminkeimet, amikhez nem kell ilyesmi, mert nélküle is tartanak. Hát, nekem erős közepes, főleg ilyen áron. Ezerszer inkább Bobbi Brown vagy Clinique.

2013.03.21.
39 Raffinement. Szuper nappali sminket lehet vele készíteni, gyönyörű természetes árnyalatú színei vannak. Én szárazon viszem fel, így is nagyon tetszik. Az állaga is jó, nem ül be a ráncokba. Alapdarab, hacsak nincs már egy másik jó minőségű neutral paletta otthon.
2014.09.23.
234 Poésie. Az idén újított a cég, a teljes palettasorozatot lecserélték jobb minőséget ígérve. Ebben a négyesben is már az új formulát használták, ráadásul ez az összeállítás a limitált kiadású őszi kollekció része. A színkör hasonlít a Raffinement színeire, de annál kicsit fényesebb, hidegebb tónusú. Ezt is szárazon használom, ecsettel viszem fel, szemhéjalapra. Nagyon könnyű vele dolgozni, jól pigmentált, tartós, a színek szépen összedolgozhatók. Első használatnál azt hittem, nem is vett fel az ecset festéket, annyira nem láttam az ecset szőrein, mégis a szemhéjra gyönyörűen felkerült a festék. Nagyon szeretem, ezek az én színeim, főleg azoknak javaslom, akiknek a hidegebb színek állnak jól. Mivel már korábban is öt csillagot adtam, sajnos most már nincs hová fokozni, pedig a korábbihoz képest sokkal jobb. Ez egy hiba nélküli, kifogástalan minőségű termék.

2013.03.21.
2014.09.23.

Nekem semmilyen rossz tapasztalatom nincs vele. Felvitellel nem volt problémám (ecsettel), nem pergett le, pedig szárazon vittem fel. A színek gyönyörűek és nem koptak meg. Tartóssága kiváló, nem mászkál el, és nem halmozódik fel a szemhéjamon csíkokba, mint olcsóbb társai. Számomra igazi alap darab, többet is beszereztem, hogy teljes legyen a színskála.

Sajnos egyáltalán nem tudott meggyőzni, az értéke egyszerűen nem éri meg az árát. Kívülről nézve gyönyörűek a színek de felekenve semennyire se pigmentáltak, porzik és nem is tartós. Nem nyújt többet mint egy nála 5x olcsóbb szemfesték, ennek a terméknek csak a szépségét kapod meg a funkcióját nem.

Antioxidánsok: BHTHidratálók: Aluminum Hydroxide
Alkoholok: Lanolin Alcohol
Emolliensek: Paraffinum Liquidum/Mineral Oil, Aluminum Hydroxide, Lanolin Alcohol
Emulgeálószerek: Lanolin Alcohol
Illatanyagok: Methylparaben
Parabének: Methylparaben, Propylparaben
Színezékek: Aluminum Hydroxide, Carmine / CI 75470, Aluminum Powder / CI 77000, Ultramarines, Bismuth Oxychloride / CI 77163, Chromium Oxide Greens / CI 77288
Tartósítószerek: Methylparaben, Propylparaben, BHT
Egy agyag féle, melyet más agyag fajtákhoz hasonlóan zsír és olaj felszívó tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Szárító hatással van a bőrre, így ez egy a zsíros bőr számára hasznos összetevő.
Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni. Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.
A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.
Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.
Egy alumíniumból előállított mesterséges összetevő, ami a CosIng besorolása szerint átlátszatlanná tevő, bőrvédő, vízmegkötő és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A gyakorlatban az összetevőt az INCIDecoder szerint sokkal inkább pigment technológiákban használják: egyrészt a Titanium Dioxid-on védőréteget képez, ami stabilabbá teszi a fényvédőt, másrészt "fordítva" használva (vagyis nem bevonóanyagként, hanem alapanyagként, amit másik pigmenttel bevonnak) növeli a pigmentek színezőképességét.
Lanolinból (gyapjút viselő állatok által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) előállított zsíralkohol, mely bőrpuhító (emollient) anyag . A lanolin alkoholnak a kis molekulasúlyú alkoholokkal ellentétben nincs szárító hatása a bőrre, hanem kifejezetten hidratáló hatású.
A nagy tisztaságú, és magas koleszterol tartalmú lanolin alkohol az eucerit, mely egy fontos összetevő a Nivea krémekben és a "normál" lanolin alkoholnál jobban tolerált.
Átlátszatlanná tevő, összecsomósodást megakadályozó és főleg sűrítő segédanyagként használt a kozmetikumokban. Nagy molekulamérete miatt nem szívódik be a bőrbe.
Kukoricából előállított keményítő. Sűrűség szabályozó, csomósodást megakadályozó (anticaking agent) segédanyag
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.
A szénhidrátok csoportjába tartozó, de kémiai szerkezetben a keményítőhöz hasonlító vegyület. Megtalálható a vérben, a növényi nedvekben, a kenyérhéjban és a sörben is. A bőrön alkalmazva vízmegkötő, térfogatnövelő, sűrűség szabályozó anyag.
Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.
Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.
Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.
Szürkés színű, alumíniumból készült por, melyet színezékként használnak a kozmetikumokban.
Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.
Minerál makeupokban gyakran használt por állagú anyag. Bár gyakran, mint a talcnál jobb, természetesebb összetevőt említik, Paula Begoun szerint ez nem egészen így van. A bizmut oxikloridot leginkább mesterségesen állítják elő bizmut, kloridionok és víz segítségével. A sminkekben az összetevőt leginkább azért használják, mert sajátos gyöngyszerű csillogása van és finom porszerű az anyaga, mely jól tapad a bőrhöz. Az összetevő hivatalos funkció besorolása színezék.
Krómoxidok keveréke, mely vízben oldhatatlan zöld por. Leginkább sminkekeben használt zöld pigmentanyagként.