Chanel

Ár:   $34   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   0,8 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   parfümériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Tarzicia, az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2020. január 13.

Ár:   $34
Kiszerelés:   0,8 g
Lelőhely:   parfümériák, online
Kategória:   Sminkek szemre

Szemceruza és szemhéjfesték egyben, hosszantartó formulával.

12 árnyalatban kapható

VÁSÁROLD MEG

Ár: 6500 Ft , Eladó: Sara94
Állapot: 1-szer próbált , Helyszín: Budapest, Foxpost, fizetés: Személyes átvétel - készpénz, Foxpost - előre utalás
Ár: 6000.- , Eladó: blessed
Állapot: Érintetlen, Helyszín: Budapest, fizetés: fizetés banki utalással, postával küldöm, személyes átvétel lehetséges

Tiria

szeliger

2021. szeptember 29.

17 Contour Graphite. Egyelőre elég nagy pénzkidobásnak tűnik. A szín szürkés árnyalatú, apró csillámokkal, eddig rendben. Vízállónak és tartósnak mondja magát, a tapasztalataim azonban ezt nem erősítik meg. Van a Chanelnek egy klassz kis reklám videója, amiben ezt használják és a kékes-szürke szemhéjlakkot az idei őszi kollekció népszerűsítésére, na az volt az, amivel engem behúztak a csőbe. A ceruza először is vastag ahhoz, hogy kiváltsa a szemceruzát. Új állapotában még csak elmegy, amíg hegyes, de utána lesz egy bumszli a végén, aztán gondolkozz, hogy mire is fogod használni. Maximum felteszed a szemhéjra és gyorsan elsatírozod, de ehhez nekem ez a szín túl sötét. Hegyező nincs hozzá, ezt is házilag kell megoldani. A vízvonalra használva egy rövid ideig jó, mert mégsem fekete, nem erősíti fel annyira a vonásokat, de aztán elmászik, eltűnik, minden, csak tartósnak nem mondható, így hát ide sem.
Szóval mérges vagyok, itt töprengek felette, hogy hogyan is fog elfogyni, miként tudnám valahogyan a jó oldalát felderíteni.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2021. szeptember 29.

Tarzicia

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2021. szeptember 27.

2020.01.07.:
08 Rouge Noir.
A világos nude és a sötét barnás/szürkés színek nem vonzottak, aztán megláttam ezt, és mivel az ugyanilyen nevű Chanel körömlakkot használom télen, megvettem. Ez egy nagyon sötétbordó szín, ami majdnem feketének látszik, de azért van különbség, mert nem olyan szigorú, mint egy fekete, és a kékeszöld szemszínemhez jobban is illik.
A hivatalos leírás szerint a ceruza hegyével lehet precíz vonalat húzni, kicsit megdöntve, az oldalsó részét használva pedig szemhéjra is felvihető, satírozható.
Én csak szemceruzaként használom, szemhéjfestékként nem is próbálom ki, egyrészt ahhoz ez a szín túl sötét, másrészt jobban szeretem a hagyományos por alapú szemhéjpúdereket.
A fekete Chanel (Stylo Yeux Waterproof) szemceruzámmal összehasonlítva sokkal krémesebb az állaga, szinte siklik, nem csak könnyebb vele dolgozni, de szebb is vele a végeredmény. Hihetetlenül pigmentált, leesett az állam, egyetlen húzás is nagyon látványos vele.
Összehasonlítottam a bél átmérőjét két másik szemceruzámmal: kétszer vastagabb, mint a hagyományos Chanel szemceruza, a hasonló kategóriájú Sisley Phyto-Eye Twist-nél pedig vékonyabb, annak csak 2/3-a.
Ha valaki szemhéjfestékként is szeretné használni, igyekeznie kell, mert pár pillanat alatt megszárad, és utána már nem maszatolódik el, nagyon tartós.
2021.09.27.:
17 Contour Graphite.
Limitált őszi szín. Azonnal megtetszett, amint megláttam, pedig engem a szürkék sose vonzanak, ha szemre való sminkről van szó. Ez egy nagyon szép melegszürke szín, és szolíd ezüst csillámok vannak benne. Nem olyan pigmentált, mint a Rouge Noir, de én pont emiatt vettem meg. Kizárólag az alsó szempillatőben használom, és ott nem szeretnék éles, feltűnő vonalat, csak egy diszkrét árnyékot. Eddig por alapú szemhéjpúderből, kis ecset segítségével bűvészkedtem oda egy csíkot, több-kevesebb sikerrel, de ezzel a ceruzával sokkal könnyebben és gyorsabban megy. Nem kell megijedni, a csillámok nem feltűnők, csak megadják azt a bizonyos kis pluszt. Változatlanul 5 csillag.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2021. szeptember 27.

2020.01.07.:
08 Rouge Noir.
2021.09.27.:
17 Contour Graphite.

migfe

2021. január 2.

Hát, jó is ez a ceruza meg nem is. Jó, mert szép a színe, tartós, és viszonylag sokáig elég. Rossz viszont, mert semmi extra. Gyakorlatilag az első használatnál eltompul annyira, hogy utána már csak nehezen lehet szemceruzaként használni, mondjuk én annak használom, de például cicásítani nem nagyon tudok vele a tompasága miatt. Ha teljes szemhéjon akarom használni, akkor pedig tényleg nagyon kell sietni, mert gyorsn szárad, és utána robbanthatatlan. Vannak ennél sokkal jobb termékek ebben a kategóriában.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. január 2.

Antioxidánsok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate
Gyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Szilárd állagú szilikon gyanta, ami növeli a sminktermékek tartósságát és a fényvédő termékek vízállóságát. A bőrön légáteresztő réteget képez, megszáradva kellemes, nem ragadós érzetet hagy. (forrás)

Mesterséges viasz, mely különböző szénhidrogének komplex keveréke. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, megkötő (a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”)  és bőrpuhító (emollient) funkciói vannak a krémekben.

A CosIng besorolás szerint átlátszatlanná tevő segédanyag, a TruthInAging szerint pedig felületi hártya képző anyag, mely a többi szilikonhoz hasonlóan selymes, sima érzetet hagy maga után a bőrön.

Szilikonféle tiszta, folyékony formában. A CosIng besorolása szerint bőrkondícionáló anyag. Selymesen sima érzést, könnyű kenhetőség biztosít. Mint a legtöbb szilikon, képes átmenetileg feltölteni az apróbb ráncokat, így egy általános "teltebb" megjelenést biztosít. Paula Begoun szerint emollient, vagyis bőrpuhító tulajdonsággal is rendelkezik, ezen kívül enyhe tisztító hatása is van, a szájfényekben és rúzsokban pedig felerősíti a színt.

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag

Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

A C-vitamin egy zsírban oldódó formája, melyben a tiszta C-vitamint (Ascorbic Acid) palmitinsavval kombinálják. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Nagyon jól oldódik vízben.

Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.

Szürkés színű, alumíniumból készült por, melyet színezékként használnak a kozmetikumokban.

Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.

Minerál makeupokban gyakran használt por állagú anyag. Bár gyakran, mint a talcnál jobb, természetesebb összetevőt említik, Paula Begoun szerint ez nem egészen így van. A bizmut oxikloridot leginkább mesterségesen állítják elő bizmut, kloridionok és víz segítségével. A sminkekben az összetevőt leginkább azért használják, mert sajátos gyöngyszerű csillogása van és finom porszerű az anyaga, mely jól tapad a bőrhöz. Az összetevő hivatalos funkció besorolása színezék.

Krómoxidok keveréke, mely vízben oldhatatlan zöld por. Leginkább sminkekeben használt zöld pigmentanyagként.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Élénk kék színű, sminkekben használt pigment.

Porosz vagy berlini kék színű szintetikus kozmetikai színezék. Leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk az összetevővel.

Sminkekben gyakran használt lilás, rózsaszínes színű színpigment.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.