Clarins

Ár:   5200 Ft   Kategória:   Ajakápolók
Kiszerelés:   12 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   parfümériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: wishes, az összetevőket feltöltötte: Suoma, Módosítva: 2018. április 5.

Kiszerelés:   12 ml
Lelőhely:   parfümériák, online
Kategória:   Ajakápolók

Szilikonnal bevont 3D pigmenteket, valamint shea vaj, mangó, olíva kivonatokat, A- és E-vitaminokat tartalmaz. Feltölti, kisimítja és érzéki csillogást ad az ajkaknak. Mély kondicionáló hatással bír. Táplálja, puhítja és védi az ajkakat.

10 árnyalatban kapható

Teszt: Catrice Beautifying Lip Smoother vs. Clarins Eclat Minute Instant Light Lip Perfector

VÁSÁROLD MEG

5000 Ft - Clarins Eclat Natural Lip Perfector - 08
Ár: 5000 Ft , Eladó: Matzee
Állapot: Bontatlan vadonatúj , Helyszín: Budapest V. kerulet, fizetés: Személyes átvétel lehetséges, postán maradó, foxpost, packeta, MPL

bibi24

Doryca007

Bőrprobléma: Bőröregedés
2023. november 25.

Szép, de sajnos ragacsos, és hamar eltűnik az ajkakrol, így inkább kipróbálom az ajakolajst.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. november 25.

krikikirk

2023. október 31.

van egy ilyenem, 14 éve. akkor rengeteget, most kevesebbet használom. az egykori illat (részleges) transzformálódásán kívül semmi baja, viszont őrült időutazás az aranyosan fénylő, _szűziesen_ natúr barnáspinkes érába – nekem is gyakorlatilag ez volt az egyetlen sminkem hosszú éveken át, vagy amíg sminkeltem egyáltalán (egy rosewood-szürkésbarna matt szemfestékkel, amit vadul felkentem a szemöldököm kezdőíve alá).
tök jó, balzsam helyetti első bármi(m/)nemű szájszínezőm volt, hű társam.
most már inkább minden egyéb smink helyett használom, az akkori 04 (valószínűleg shimmering petal, de inkább selyemfényű-arany) árnyalatban, egyébként a lip oilra tértem meg/át

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. október 31.

tök jó, balzsam helyetti első bármi(m/)nemű szájszínezőm volt, hű társam.

KisCsi

Bőrtípus:  -
2023. október 28.

Rendelés mellé kaptam én is mintát, a Candy árnyalatút. Nagy színezést nem tapasztalok és hagy egy kissé ragacsos érzetet, de látványra nagyon bejön az eredmény. Elhasználom a mintámat és lehet beruházok egy normál méretre is!
A szivacsos kialakítás nekem sem tetszik, de könnyen eloszlatható.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. október 28.

A szivacsos kialakítás nekem sem tetszik, de könnyen eloszlatható.

angyalka1225

2023. augusztus 10.

2023.03.08. Vásárláshoz kaptam ajándékba. Sokáig nem is nagyon nyúltam érte, de aztán rájöttem, mennyire jó. A Candy Shimmer árnyalat van meg, ez épphogy megszínezi az ajkaimat. Kissé barackos beütése van. Meglepően sokáig simák tőle az ajkaim, a matt rúzs is jobban mutat így. (Akkor kentem fel, mikor a szín és a fény már lekopott, csak a hidratáló hatását éreztem.)

Update: Kitaláltam, hogy kell nekem ebből intenzívebb szín. Amit eredetileg akartam, az elfogyott, mire leakciózták, így az Intense Smoky Rose lett az enyém. Még épp csak kézbe vettem a tubust, már áradt felém az a fincsi illat, ami még a fentebb említett Shimmerénél is jobb. Itt tudtam, hogy kénytelen leszek mégis az Intense Maple-t is beszerezni valahonnan.. :D Ma jött meg és jól tettem, hogy megvettem, mert tökéletesen passzol a zöldeskék szememhez és vörös hajamhoz. ^_^ A Smoky Rose meg -ahogy írtàk előttem a Rosebudról is- az a tipikus MLBB-árnyalat.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. augusztus 10.

anile

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2023. július 8.

Az Intense Rosebud árnyalatot használom, tipikus my lips but better. A cserepes ajkakat másodpercek alatt rendbehozza, szépen ápol és nem ragad. A tartóssága valóban nem sok, de ezt nem is várom tőle. Megfelelő ápolást nyújt egy kis extrával. Lehet nélküle élni, de egyelőre nem akarok. Négy csillag.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. július 8.

PolarFox

2023. május 1.

A Natural Lip Perfector 16 Intense Rosebud árnyalatát vasztottam, ami világosabb, mint a csomagolás színe, természetes ajakszínemhez hasonló. Minimális színt és fényt ad, ami kb. fél óráig jól mutat, majd nyomtalanul eltűnik. Első szájfényem, így a marketingje megfogott, de inkább nyúlok egy rúzsért, ha színre vágyom, és egy Carmexért, ha ápolásra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. május 1.

Madison

Bőrprobléma: Bőröregedés
2023. január 13.

Sajnos nem hozza az elvárásokat. Ragacsos szájfény, amit csak szélmentes időben, vagy összefogott hajjal lehet viselni. Aki hidratálni is szeretné az ajkát, ne ezt a terméket válassza.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2023. január 13.

ThEster17

2023. január 11.

Ha egy valamit kellene választanom, amit egy lakatlan szigetre vihetnék magammal, akkor ez a termék lenne az. Miért? Mert egyszerűen tökéletes. Minden árnyalata szép, simul az ajkakon, kellemes a textúrája, nem ragad, nem zavar, életet lehet az ajkakba. Sokáig elég. Ha leszoknál a carmexről, szintén jó opció lehet. :D + akárkibe botlok megdicséri, ha ez van rajtam.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. január 11.

Kovacs.M.

Bőrtípus: Zsíros
2022. november 19.

A Clarins Natural Lip Perfectorból két-két példányom van, kettő az instant light és kettő az intense változatból. Előbbiből a 05 candy shimmer – amely egy nagyon halvány barackrózsaszín – és a 06 rosewood shimmer – egy barnás nude-os árnyalat – van a birtokomban, az intense változatból pedig a 16 intense rosebud és a 19 intense smoky rose. Utóbbiaknál a nevük alapján intenzívebb színre számítottam, de inkább visszafogott, mégis látható az árnyalat, amely a 16 intense rosebud esetén egy sötétebb nude-os mályvás szín, a 19 intense smoky rose-nál pedig egy fáradtrózsaszín. Az intense-eknek nekem nagyon tetszik a színe, a fénye és a textúrája is. Kellemes őket viselni, és ha hordom, szebbnek látom a számat, és úgy egyáltalán az összképet. Az instant light – azaz az itteni képen szereplő – változatok használata nem annyira hoz lázba, kissé halványak tartom őket és mintha nem adnának annyi pluszt az összhatáshoz. Különösen igaz ez a világosabb 05 candy shimmerre, a 06 rosewood shimmerrel ki vagyok békülve. Mindent összevetve az intense-ek közelebb állnak a szívemhez és nem kérdés, hogy újravenném-e őket, ha egyszer elfogynak. Azt viszont meg kell jegyezzem, hogy aki a tartósságot keresi, ne ezekhez az ajakfényekhez nyúljon, mert újra és újra kell kenni őket a nap folyamán, cserébe viszont egyáltalán nem szárítanak, sőt puhává varázsolják az ajkat. Mindegyik cukros-vaníliásan illatosított, szerintem egy cseppet túlságosan is, de nekem ez még nem a zavaró kategória. Kezelés szempontjából nincs panaszom egyikre sem, különbség sincs a változatok között, szépen lehet velük dolgozni. A tubusuk is tetszik, jó érzés őket elő-elővenni egy frissítés erejéig. Az eddigi tapasztalatok alapján – mind a két változatot figyelembe véve – erős négyesre értékelem és véleményem szerint akciósan érdemes rájuk beruházni.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. november 19.

dorkaww

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2022. október 8.

Kellemes vaníliás illata van, nagyon szépen puhítgatásában az ajkakat egy kevés kis színnel. Mindig a táskámban van!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. október 8.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Tocopherol, BHT
Peptidek: Palmitoyl Oligopeptide
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Tocopherol

Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni.  Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat  a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.

A természetben is előforduló paraffin viasz (szénhidrogének keveréke). Emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó anyagként használt a kozmetikumokban.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként.

Mesterséges bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló szer. Sűrűség szabályozó funkciója is van.

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emolliens), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.

Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleins összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként.  A komedogén indexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel.

Glyceril észter, mely bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyagként használt a kozmetikumokban.

Glicerin és behensav keveréke. Bőrpuhító (emollient) és bőrjavító anyagként használt.

A glicirrizin sav ammóniumsója. A glicirrizin nagy mennyiségben található az édesgyökérben, ez adja a növény édes ízét. Számos orvosilag kedvező hatása mellett a kozmetikai szerekben is alkalmazzák bőrkondícionáló illetve maszkoló (más összetevők kellemetlen szagának ill. ízének elfedésére szolgáló) összetevőként. Népszerű alkotó pl. az ajakbalzsamokban.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

A CosIng besorolás szerint felületaktív anyag és emulgeálószer.

Hexyl alkohol és laurinsav észtere (sav és alkohol kémai reakciójával keletkező vegyület), melyet bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.

Növényi alapú emulgeálószer, mely a kozmetikumokban lehetővé teszi a víz és olaj elegyedését.

Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav.

1987-ben felmerült, hogy a retinyl-palmitátnak bőrápoló termékekben történő alkalmazása fotoszenzibilizáló lehet bizonyos körülmények között, azonban 2016-ban a SCCS által összegzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az A-vitamin testápolókban, arckrémekben, lemosókban és kézkrémekben a megszokott retinol-ekvivalenssel számolva biztonságosan alkalmazható a szokásos napi alkalmazási gyakoriság mellett.

Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.

A napraforgó olaja a növény magjából sajtolással nyert illatmentes olaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollient (bőrphító) hatású összetevő. Paula Begoun szerint gyulladáscsökkentő hatású és segít a bőr barrier funkciójának javításában a víz- és zsírháztartás egyensúlyban tartásával, valamint gazdag forrása a zsírsavaknak (így péládul a linolsavnak). Rendkívül jó hatással van a száraz bőrre.

Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.

Zsírsavakból származó szintetikus vegyület, melyet a truthingaging információi alapján elsősorban a színező és pigmentációt adó tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Előnye, hogy szép egyenletesen terül és nem hagy zsíros, ragacsos érzetet a bőrön. Az összetevővel leggyakrabban sminktermékekben találkozhatunk.

Egy viszonylag új peptidféle, mely a Matrixyl 3000 néven ismert kettő peptidből álló hatóanyagkomplex egyik eleme (a másik a palmitoyl tetrapeptide-7). Az összetevőben egy három aminosavból álló peptid kapcsolódik palmitinsavhoz, aminek révén javul a peptid olajban oldhatósága, és ezáltal könnyebben beszívódik a bőrbe. Az összetevő peptid része a bőrben található I-es típusú kollagénnek (bőrünk feszességét többféle típusú kollagén adja) egy egysége. A bőrünk kollagéntartalma (a kollagén egy fehérje, azaz hosszú aminosavlánc) természetes módon peptidekké (rövid aminosavlánc) bomlik, és a peptidek keletkezése újabb kollagén termelésére serkenti a bőrünket. A palmitoyl oligopeptide működési elve, hogy ha a bőrünkbe kívülről kvázi lebomlott kollagént viszünk be, akkor ezzel  bőrünket „becsapjuk”, és kollagéntermelésre tudjuk ösztönözni. Vagyis a tudomány mai állása szerint a palmitoyl oligopeptide talán képes bőrünk kollagéntermelését serkenteni, amely bőrünk ránctalanodásához, feszesebbé válásához vezet. További részletek itt.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.