Clean&Clear

Ár:   895 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: apolka, az összetevőket feltöltötte: pottom1216, Módosítva: 2014. augusztus 1.

Kiszerelés:   150 ml
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros

A pórusok mélyebb rétegeit is tisztítja, így hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket és a feleslegesen képződött faggyút anélkül, hogy eltömítené a pórusokat. Speciális összetevője révén napi használattal segít megelőzni a pattanások kialakulását.

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Ella

2017. április 24.

Nagyon csípte az arcomat és nem vettem észre, hogy bármit is javítana a pattanásaimon. Az állaga is rettenetes.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. április 24.

HardCandy092

2016. június 15.

Szerintem nem egy rossz termék, de nem lett a kedvencem. Az átlagnál egy kicsit jobb arclemosó. Tisztít, nem hagy nyomot maga után.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. június 15.

macskusz

2016. június 5.

Sokáig ezzel mostam arcot, nem ártott, de nem is használt.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. június 5.

Sokáig ezzel mostam arcot, nem ártott, de nem is használt.

Ennie86

2016. május 21.

Szeretem a hűsítő hatását. Szerintem jól tisztít és nem szárít. Én meg vagyok vele elégedve! :)

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. május 21.

diahlin

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2016. május 14.

Borzasztó, tényleg csak rosszat tudok mondani róla, senkinek nem ajánlom. Nem szedi le a sminket, de legalább csípi a szememet a benne lévő mentol, nem is tudom, hogy gondolták, hogy ez jó lesz, ezen kívül zsíros érzetet hagy a bőrön, bár ahogy írják, olajmentes. Nem gondoltam volna, hogy egy arclemosó lehet ennyire rossz is. Komolyan, mintha az lett volna a cél, hogy a legalkalmatlanabb, legkellemetlenebb arclemosót fejlesszék ki.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. május 14.

RCC

2016. március 25.

Reggel arcot mosni jó vele, mert frissítő, de amúgy nem használ semmit. Párszor reggel jó volt kicsit felfrissülni vele, de nem nagyon szoktam reggel krémekkel bíbelődni időhiány miatt, hanem este szeretem használni őket. Akkor meg inkább az számít mennyire szedi le a sminket meg az egész napos szennyeződéseket, illetve mennyit segít a problémás bőrömön. Hát ez nem vált belőle, pedig a tonikot is használtam mellé.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. március 25.

szivecske

2015. december 25.

Először féltem megvenni, mert itt nem kapott túl sok pontot, de 2 ismerőstől is jót hallottam róla, ezért egy Rossmann hétvégi akcióban lecsaptam rá. És ennek nagyon is örülök végül, mert eddig nekem eléggé tetszik. Jól tisztít, hűsít, akár az alapozót is lemossa szépen és friss, puha, tiszta bőrt hagy maga után. Remélem hosszú távon is beválik, a tonik testvérét is kipróbálom majd.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. december 25.

merchajnalka

2015. november 6.

Ezt is kipróbáltam, de a géles verzió jobban bejött. Ennek furcsa az állaga ezzel a szinte folyékony gipszszerű valamivel. Az illata sem éppen lehengerlő. Tisztításban hozza amit ígér, nagyon kellemes tapintású lett a bőröm az ezzel való reggeli arctisztítás után, de inkább a gélt választom a továbbiakban.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. november 6.

minus8

2015. november 1.

Nyáron a Garnier arctisztítóját használtam és mivel nem sminkeltem elég is volt, bár ugye a zsíros részeken az sem segített. A hideg idő beköszöntével azonban elkezdtem sminkelni, tele lettem mitesszerrel (amúgy is sok van) és sajnos nemhogy szebb, de rosszabb lett a bőröm a garnieres arctisztitotol. Találomra vettem le ezt a polcról, mert gyorsan kellett valami. Eddig kellemes csalódás. Nem habzik ugyan, de nekem egész szépen letisztítja az arcom, a mitesszerek is szebbek, sminkmaradékot lemossa és mintha több idő után zsirosodna a bőröm. Legközelebb vmelyik pumpás verziót is kipróbálom ebből a márkából.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. november 1.

erikah

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2015. május 18.

Ahogy előttem is írták: nem habzik, nem tisztít. Én nem sminket mosok le vele, hanem simán csak arcot mosnék. Miután ezt használom, tonikkal áttörlöm az arcom. Inkább nem részletezem mennyire piszkos lesz a vatta ennek a használata után. A tusfürdőm jobban tisztítja az arcom. :( Elhasználom, mert drága volt. De hogy a márkáját is hanyagolom ezután az tuti.

Update: Nem bírtam elhasználni, mert már nagyon csúnya lett az arcom tőle. Viszont olyan élmény volt kidobni......

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. május 18.

Antioxidánsok: BHT
Gyulladáscsökkentők: Salicylic Acid
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid

Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak.  Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban.  A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.

A többi zsíralkoholhoz hasonlóan elsősorban bőrpuhító (emollient), másodsorban emulgeáló, sűrűség szabályozó, habosító.

Stearyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, stabilizáló és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A stearyl alkoholnak a kis molekulasúlyú alkoholokkal ellentétben nincs szárító hatása a bőrre, hanem kifejezetten hidratáló hatású.

Felületaktív anyag (surfactant),  emulgeálószer, tisztítószer.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Mentol, melyet borsmentából állítanak elő. A CosIng besorolása szerint nyugtató, frissítő hatású anyag. Paula Begoun szerint viszont a mentolnak a borsmentához hasonlóan irritáló hatása van a bőrre.

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Mesterséges illatanyag. Potenciális allergén, mely az ekcémás betegek 2-3%-nál okoz allergiás reakciókat. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás).

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.