Clinique

Ár:   8600 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   200 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online külföldről   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Pöti, Módosítva: 2023. november 17.

Kiszerelés:   200 ml
Lelőhely:   online külföldről
Kategória:   Lemosók, Tonikok

Gyengéd, tejes sminklemosó

• Hatékonyan eltávolítja még a makacs arc sminket és napvédőt is
  • Nem hagy maradékot a bőrön
  • A bőr tiszta, puha és kényelmes lesz
  • Minden bőrtípusra alkalmas

Tiria

Netti96

2020. november 23.

Sajnos a többi hozzászólóhoz hasonlóan nekem is csípi a szemem, így arra más terméket használok. A sminket nekem kicsit nehezen szedi le, de lehet én használom rosszul...
Ár-érték arányban szerintem nem a legjobb, így csak 3 csillag.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. november 23.

Ár-érték arányban szerintem nem a legjobb, így csak 3 csillag.

nius

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. július 3.

A legroszabb kozmetikum valaha. Sőt. A legroszabb bármi is valaha. Ha megkerdezné valaki, hogy melyik a legroszabb papírvágó olló, azt mondanám, hogy ő az. Take the day off balzsamért mentem, de sajnos nem volt, így lekaptam őt a polcról, gondolván hogy olyan rossz nem lehet. Hát valóban nem olyan rossz, mert annál is sokkal rosszabb:
1. R*hadtul csípi a szemet.
2. Nem hozza le azt a minimális sminket sem, amit én viselek(szempillaspiral és szemöldök cerka). Vajon hogy birkozna akkor meg egy jobb alapozóval mondjuk?!
3. Bár az állaga tejes, és a sminket nem mozdítja meg, mégis lemosas utan marad az arcon egy furcsa filmes réteg. Ki érti ezt...? :D
4. Legalább 10 pumpálás kell, hogy elég legyen az arcomra, pedig esküszöm, hogy nincsen XXL-es fejem. 😁
5. Talán 5x ha használtam, de már egy jelentős része (kb a negyede) hianyzik. (nem mintha sajnálnám, hogy elfogy, de azért na....)
6. Nem hogy tisztábbnak nem, de éppen koszosabbnak érzem az arcom, ha ezt használom.
7. A legolcsóbb baleás lemosó/étolaj/ sima víz is jobb.
8. Sz*r, de legalább k*rva drága.
Az mondjuk mindenképpen pozitívum, hogy most megint évekig nem csinálok impulzus vásárlást. Nem, clinique-t sem.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. július 3.

1. R*hadtul csípi a szemet.
7. A legolcsóbb baleás lemosó/étolaj/ sima víz is jobb.
8. Sz*r, de legalább k*rva drága.

NovakneViki

Bőrprobléma: Bőröregedés
2019. december 8.

Ez a balzsamos kiszereléshez képest egy rakás fos. A szemet csípi a tartós sminkkel nem tud mit kezdeni csak szétmaszatolni, lemosásnál zsíros réteget hagy az arcbőrön, amit nem is értek, mivel ez egy tej állagú krémes termék. Kínomban krémtusfürdőnek használom el, annak viszont bazi drága

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. december 8.

Sziporka88

Bőrtípus: Zsíros
2019. október 20.

A csomagolása nagyon guszta és jó, hogy pumpás. Viszont iszonyatosan csípi a szemem, arra külön lemosó szükséges. 3-4 pumpányival le tudom szedni a többi sminket, így sokáig elég. Nem szárít és az illata is kellemes. A szem miatt csak 4-es.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. október 20.

Lorna

2019. október 7.

Szeretem benne a 1. szép pasztell halványlila üvegét, 2. hogy pumpás, és 3. sokáig elég, szerintem konkrétan egy éve vettem és még mindig van benne egy kicsi.
Nem szeretem, hogy a sminket csak úgy hébe-hóba hozza le. Nagyon kell arra figyelni, hogy mindenhova jusson, és hogy az ember használja a kezét, és dörzsölje rendesen az arcát, mert különben sok sminket hagy a bőrön.
Első pár alkalommal érdemes micellás vattakoronggal utánatörölni, hogy lássa az ember, hogy milyen helyeket hagy ki kategórikusan, és hogy eléggé erősen masszírozza-e az arcát, aztán következő alkalommal a tanulságot felhasználva változtatni az arcmosási technikán. Ezt most olyan tudományosan írtam. :)
Mert végülis leszedi a sminket - alapozót, bb-krémet, csak hogyha az ember mindig résen van.
Az ára miatt azt hiszem nem venném újra. Van ennél olcsóbb lemosó is, ami küzd a sminkkel - meg olyan olcsóbb, ami nem küzd.
(ja, spirált egyáltalán nem szed le, ahhoz mást használtam.
De az üvegét megtartom. ;)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. október 7.

(ja, spirált egyáltalán nem szed le, ahhoz mást használtam.
De az üvegét megtartom. ;)

nori93

Bőrtípus: Zsíros
2018. július 31.

3-4 pumpányi kell, hogy leszedjen egy napi sminket, de valamiért mégis nagyon szeretem. Jól végzi a dolgát, sajnos -1 csillag mert a szemet azt nagyon csípi :D szemsminket ne ezzel szedjétek le :D

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. július 31.

Catwalk

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2017. február 19.

Hát aki használ alapozót és a szemét, szemöldökét rendesen kisminkeli, mint én, annak 2 pumpálásnyi egyáltalán nem lesz elég :D szóval gyorsan fogy. Ennyi pénzért én valami extrát vártam tőle, de bevallom, nem tud semmivel sem többet, mint egy Nivea-s arctisztító tej ötöd ennyi áron. Csalódott vagyok, mert csípi a szemem minden alkalommal, pedig más sminklemosó nem szokta. Én megbántam :( De mivel még csak pár napja használom, így reménykedem, hogy majd változik a véleményem és akkor javítom a kommentem...

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2017. február 19.

Igh12

2016. július 27.

Jól leszedi a sminket, mondjuk teljes arc megtisztítása egy 8-10 pumpálásnyi krém nálam.
Ami nagyon tetszik, az az üvege. A kupak lecsavarható, és ha elfogy, szerintem feltöltöm, az itthon, általam készített kókuszolajos lemosóval, mert azt jobban szeretem. :D

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. július 27.

julia.tunde

2014. augusztus 18.

Eredetileg a balzsam változatot szerettem volna beszerezni, de azt nem sikerült megtalálni itt sem (Törökországban élek) :D Egy elég agresszív lemosót cseréltem le erre, miután rendesen utána olvastam, hogyan kéne bánnom a bőrömmel... Teljes arctisztításra használom, nem szárít és nem hagy zsíros érzetet sem maga után, mondjuk lemosom vízzel használat után. Több pattanásom sem lett, pedig attól féltem kicsit :) Sőt talán azt is mondhatom, hogy kevésbé zsíros a bőröm, mióta ezt használom.
Esténként használok 2 pumpálásnyi adagot, szerintem 2 hónapig legalább ki fog tartani.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. augusztus 18.

BubuMaczko

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2014. január 30.

Az első olyan sminklemosóm, ami nem elmaszatolja, hanem maradéktalanul leszed minden sminket. A bőrömnek is jót tesz, tisztítja és puha lesz tőle. Nem irritál, szépen ápol. A tejes alap pedig kifejezetten jó a kombinált bőrömnek, nem szárít, de nem is lesz zsíros. Kár, hogy nem előbb fedeztem fel. Az ára szerintem nem vészes ahhoz képest, hogy mekkora mennyiségben adják. Imádom!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. január 30.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Linoleic Acid
Gyulladáscsökkentők: Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Linoleic Acid
Hidratálók: Butylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Panthenol

Színtelen, szagtalan, krémes, sűrű állagú bőrpuhító anyag (emollient) és oldószer. Magas tisztaságú isoparaffinok keveréke, ami nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Sűrűbb állagú krémek, alapozók gyakori összetevője.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

A Triethylhexanoin egy zsírsavakból és glicerinből származó triészter (triglicerid). Viszonylag tiszta zsírféle, melynek szerkezete nagyon hasonlít a természetben fellelhető állati- és növényi zsírokéhoz, péládul a kókuszolajhoz. A Triethylhexanoin egy elég sokoldalú összetevő, többek közt antisztatikus, bőrápoló és bőrpuhító tulajdonságai miatt használják a kozmetikumokban.

Bőrpuhító, emollient anyag, amely selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Paula Begoun szerint észter (egy alkohol és egy sav reakciójából víz kilépésével keletkező vegyület) féle, mely természetesen a kakaóban és a levendulaolajban található meg.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Cukorból és kókuszolajból előállított bőrpuhító és hidratáló anyag. Sűrű, sárgás folyadék, melyet kíméletes tisztítókban és hidratálókban használnak.

A kozmetikumokban igen gyakran használt felületaktív anyag, emulgeálószer és sűrítő anyag.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Az ún. német kamilla vagy matricaria kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning), a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Koffein. A Futurederm információi szerint bőrön alkalmazva három fő hatása van: antioxidáns, vízhajtó (átmenetileg simább bőrt eredményez) és érszűkítő (vagyis szem alatti puffadás, sötét karikák ellen hatásos lehet, ha azt nem melaninfelhalmozódás okozza), Paula Begoun szerint viszont nincs olyan kutatás, mely szerint bármilyen hatása lenne a szem alatti karikákra, bár nyugtató és antioxidáns hatása miatt azért nem kifejezetten felesleges, ha van egy (szem)krémben. E szerint a kutatás szerint a koffein fotoprotektív hatással is bír.

Cholesterol eo I eu 0 0

A zsírsavak és keramidok mellett a koleszterol a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) harmadik fő összetevője, mely a védőréteg mintegy 20%-t teszi ki. A bőrön alkalmazva a koleszterol segíti a bőr normál működését, bőrpuhító (emollient), vízmegkötő, stabilizáló és emulgeálószer.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.

Linolsav vagy más néven omega-6 zsírsav. Telítetlen zsírsav, melyet bőrpuhító (emolliens) anyagként használnak a kozmetikumokban és számos növényi olajban is megtalálható. A bőr felső rétegében is megtalálható összetevő, aminek fontos szerepe van a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) fenntartásában, antioxidáns és gyulladáscsökkentő. A linolsav hasznos összetevő lehet a pattanásokkal küzdők számára is, mert gyulladáscsökkentő hatása van a pórusokon belül is és folyékonyabbá teszi a sébumot (faggyú), ami így kisebb valószínűséggel tömíti el a pórusokat, e szerint a tanulmány szerint pedig jelentős mértékben képes csökkenteni a pigmentfoltok méretét és súlyosságát is.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak. Viszkózus, átlátszó géleket hoz létre, amelyek kellemes és nem ragadós érzetűek a bőrön. A legtöbb készítményben jellemzően 1% vagy kevesebb mennyiségben használják.

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó és felületi hártya képző segédanyag.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)