CV Cadea Vera

Ár:   995 Ft   Kategória:   Szemkrémek
Kiszerelés:   15 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Müller   Bőrprobléma:   Bőröregedés

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Brigitta, Módosítva: 2012. március 9.

Kiszerelés:   15 ml
Lelőhely:   Müller
Kategória:   Szemkrémek
Bőrprobléma:   Bőröregedés

Koreai ginseng-kivonat, Q10-koenzim és lipidkomplexet tartalmazó parfűmmentes krém, amely regeneráló és bőrsimító hatású. A szemránckrém érezhető rugalmasságot kölcsönöz az érzékeny szemkörnyék számára. A bőr hosszan tartóan hidratálttá és tartósan ápolttá válik. Mindennapos használata támogatja a bőr saját kollagéntermelését. A bőr érezhetően feszesebb és símább lesz.

Borostyan

BrienneLannister

2022. július 28.

Jól hidratál de kb csak ennyit tud. Sajnos nem vettem észre semmi más pozitívumot miközben használtam

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. július 28.

Zanot

2021. április 20.

Nagyon szeretem a CV márkát, sok más terméket próbáltam már tőlük (piros és kék vonal a kedvenceim) és ez az első termék, amit nem tudtam elhasználni. Elkezdett a szemhéjam kipattogzani, apró dudorokkal. Érzésre szárazabb is volt, mint előtte. Nem azonnal történt ez a negatív változás, hanem néhány hét használat után. Eddig még soha, egyik szemránckrém vagy hidratáló sem csapta szét a szemhéjam, szóval ebben lehet valami, amit nem bírok. :( Anyukám megörökölte tőlem a krémet, majd írok up-datet, hogy neki is okozott-e hasonló reakciót.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. április 20.

Kazylo

Bőrtípus:  -
2020. február 20.

Hidratálónak teljesen jó, könnyen beszívódik, nem irritálta a szemem, de sajnos a táskákra n volt jó, szerettem volna, ha egy kicsit halványítja a sötét karikákat. Alapvetően jó krém ennek ellenére.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. február 20.

uhuka

2019. január 9.

Jól hidratál és valóban könnyen felszívódik. Ránctalanító hatás helyett, inkább hidratálásra alkalmas.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. január 9.

Mmiranda

2018. március 12.

Túl sokat nem vártam ettől a krémtől,de nagyon jól hidratál,nem irritál még ha a szembe kerül,akkor sem. Halványította a táskákat,jól feltölti a szemem alatti részt, bár biztosan az is kellett, hogy végre kialudjam magam :) Ráncaim ugyan nincsenek,erre vonatkozó hatásáról nem tudok nyilatkozni,de valóban jól hidratál és halványít,még a nagy mínuszokban is. Ha változik a véleményem,jövök updatelni,de addig 5 csillag :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. március 12.

Akara

2017. augusztus 6.

Nagyon megszerettem ezt a kencét. Az ára, és az összetevői igazán kecsegtetők, de kissé félve emeltem le a polcról, miután az igen hasonló Baleás krémmel nagyon csúnyán befürödtem. Az utána maradó irritációra és kiszáradásra, illetve mély barázdákra is jótékony hatással volt ez a krém, jól hidratált, nem csípett, nem irritált.
Azóta is használom, még a szemhéjamra is kenhetek, nem okoz problémát, pedig eléggé érzékeny a szemem. Nem zsíros, tényleg lehet rá sminkelni, jól beszívódik. Azért inkább csak estére kenem vastagabban, nap közben pedig kevesebbet használok.
Nem 35+-os vagyok ugyan, de szerintem ez nem probléma, főleg mert a szemműtétem és szemcseppjeim miatt tényleg a kortársaimhoz képest fokozottabban jelentek meg ráncok a szemkörnyékemen. Tökéletesen bevált, enyhítette a ráncokat és a sötét karikákat is.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. augusztus 6.

erika81

Bőrtípus: Zsíros
2017. április 8.

Az ára verhetetlen, hidratál, nem zsíros, lehet rá sminkelni és illatmentes.
Egyenlőre jóban vagyunk! :)

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. április 8.

Az ára verhetetlen, hidratál, nem zsíros, lehet rá sminkelni és illatmentes.
Egyenlőre jóban vagyunk! :)

Detti

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2016. július 20.

Az árának nagyon örültem és reméltem, hogy csinál is valamit, de csalódnom kellett. Félretettem, hátha enyhébb napokon jó lehet és télre vettem egy jóval nehezebb krémet. Mikor újra elővettem már avas szaga volt, így nem használtam el.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2016. július 20.

piperepozitív

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2016. április 13.

Van tartása, de könnyen kenhető és gyorsan felszívódik. Nappalra használom, jól lehet rá sminkelni, egyáltalán nincs olajos vagy zsíros utóérzete.
Nekem elégnek bizonyul az azonnali hidratáló hatása, hosszútávú hatást nem igazán tudok megállapítani, pár hete használom.
Összességében szeretem, előfordulhat, hogy újraveszem (biztos jó, kedvező áron).
Egyáltalán nem okozott irritációt.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. április 13.

Egyáltalán nem okozott irritációt.

timilla

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2015. november 25.

Igazság szerint egy ideje nem is használok külön szemkrémet, mivel hiszek Paula néninek, és olyan krémeket és szérumokat veszek, amiket mindenhová kenhetek. Így aztán ez a krémecske impulzusvásárlás útján került hozzám, mert 500 Ft-ra le volt árazva és szép összetevői vannak. Egészen jó kis cucc, nekem szépen simítja és hidratálja a szem környéki bőrt, téli plusz táplálásnak éppen jó lesz.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. november 25.

Antioxidánsok: Persea Gratissima (Avocado) Oil, Tocopheryl Acetate, Ubiquinone
Hidratálók: Glycerin, Butylene Glycol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Sodium Hyaluronate, Pantolactone
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Panthenol

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

A makadámia fa terméséből előállított olaj. Kiváló hidratáló, védi a hajat és a bőrt. Magas arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat (olein sav, palmitolein sav), ezért kiváló helyettesítője állati olajoknak.  Hasonlít az emberi bőr faggyú szerkezetéhez. Viszonylag stabil olaj. Elsősorban nehezebb krémekhez és a száraz bőr számára ideális összetevő. (Forrás: Wikipédia)

Glycerin h 0 0

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Squalane eo 1 0

A squalene ún. hidrogenizált formája. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító, bőrpuhító, selymes és sima bőrt nyújtó emolliens anyag, mely segít megelőzni a vízhiányt és a transzepidermális vízvesztést (TEWL). Mivel ez a forma kevésébé oxidálódik, mint a squalene, a squalane-t gyakrabban használják a kozmetikumokban. Minden bőrtípus számára hasznos összetevő, aknés bőrre is használható, mi több, az Incidecoder leírása szerint gombás eredetű bőrproblémák, például seborrhea vagy gomba okozta pattanások esetén is jótékony hatással van a bőrre.

Szójababból származó természetes növényi olaj, melyet bőrpuhító (emolliens), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban. 48-59%-ban linolsavat, valamint olajsavat és némi linolénsavat is tartalmaz, melyek hirdratálják, táplálják és erősítik a bőr védőrétegét. Tanulmányok kimutatták, hogy a szójában található vegyületek segítenek elhalványítani a napsugárzásból és más forrásokból származó makacs elszíneződéseket és csökkentik a hiperpigmentációt is. A szójababolaj ezen kívül olyan antioxidáns hatású polifenolokat is tartalmaz, melyekről kimutatták, hogy segítenek megvédeni a bőrt az UV-fény által kiváltott károsodásoktól és a vízvesztéstől. (forrás)

Avokádóolaj. Vitaminokban és zsírsavakban gazdag (70%-a olajsav) természetes olaj, mely könnyen a bőrbe szívódik, kiváló emolliens és hidratáló anyag a száraz, érett bőr számára. Ekcémás és atópiás bőr számára is kiváló összetevő, mely hatásos a szárazság és viszketés enyhítésében. Antioxidáns tulajdonsága is van.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Átlátszatlanná tevő, összecsomósodást megakadályozó és főleg sűrítő segédanyagként használt a kozmetikumokban. Nagy molekulamérete miatt nem szívódik be a bőrbe.

Elsősorban kókuszdióból származó detergens. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, habképző, és felületaktív (segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát) hatású összetevő. Paula Begoun szerint igen kíméletes és egyben hatékony összetevő.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

A rendkívül értékes, Ázsiában őshonos gyógynövény, az Araliaceae, azaz az ázsiai ginzeng gyökér kivonata. Hatását irodalmi adatok igazolják. A kozmetikában emoillent, hajkondícionáló, tonizáló és bőrvédő hatásáért használják. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, fiatalít és talán elősegíti a sebgyógyulást is.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.

Közismertebb nevén Q10-koenzim, mely megtalálható az emberi sejtben, és fontos szerepet játszik a sejtek energiatermelésében. A Q10-koenzim számos ételben is megtalálható: például halakban, kagylóban, spenótban és mogyoróban. A bőrre kenve hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő. Szájon át bevéve is hasznos étrendkiegészítő antioxidáns és energizáló hatása miatt (ez utóbbi miatt reggel célszerű bevenni). Részletes információ az összetevőről a Wikipédián és Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében.

Nagyon kevés információ érhető el a pantolactoneról, mint kozmetikai összetevőről. Hajápló termékekben hajkondícionáló anyagként használt, bőrápoló termékekben pedig vízmegkötő hatása van. Fehér, porszerű anyag, melyet a B5 vitamin különböző formáinak gyártásához is használnak.