Dado Sens

Ár:   6890 Ft   Kategória:   Sminkek arcra
Kiszerelés:   30 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Müller   Bőrprobléma:   Túlérzékenység

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Macsek23, Módosítva: 2016. szeptember 7.

Kiszerelés:   30 ml
Lelőhely:   Müller
Kategória:   Sminkek arcra
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

Nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású alapozó érzékeny bőrre

Érzékeny, rosaceás és pattanásos bőrre is alkalmas.

Borostyan

NovErke

2023. március 10.

Szépen fed és jól beleolvad a bőrszínembe, pedig egy kicsit világosabbat kaptam a kelleténél. Érzékeny bőrre való, szerencsére semmilyen problémát nem is okoz. Viszont, ami miatt nem tudom jobbra értékelni, hogy az apró mimikai ráncokat és a tág pórusokat nemhogy nem fedi el, még jobban kiemeli. Valahogy mintha túl sűrű lenne hozzá hogy ezekbe az apró részletekbe is belesimuljon. Mondjuk legalább el sem tömíti, nade akkor is... A másik hogy ha nem bánsz vele elég óvatosan, maszkhatású. Amikor először kipróbáltam, a párom is megjegyezte hogy ez a smink most túl sok lett. Pedig semmi mást nem kentem magamra csak ezt, még a szemem sem festettem ki. Mégis olyan hatást keltettem mint aki túltolta a sminkelést. Tehát tényleg csak nagyon vékonyan szabad felvinni, mondjuk úgy meg nyilván kevésbé fed. Elhasználom ha már kaptam, de meg biztos hogy nem venném, nem lett a kedvencem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. március 10.

PSz

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2020. április 30.

Még nem használom túl régóta, majd lehet, hogy később módosítom. De most, hogy kiderült, hogy rozaceás az arcom, jobban meggondolom, mit kenek rá, és ez tökéletesen kímélő, végre valami ami egyáltalán nem ront az arcom állapotán. Nem használom mindennap, mert most nem járok be napi szinten munkába, így nem tudom, ápoló hatása mennyire van. Több rétegben kell felvinni, hogy rendesen fedjen, és nem árt még rá végül a saját púdere is, de ezek után viszont egész tartós a hatása. Jobb lenne, ha lenne hozzá egy primer is, mert a nap végére kicsit beleül a pórusokba, és közelről nézve már nem ad igazán szép képet. Általában Dado Sens Sensacea krémre viszem fel, akkor jobb, de van, hogy gyógyszeres krémmel kell kennem az arcom, és azon nem marad meg olyan jól. Összességében mégis ez a legjobb megoldás most a számomra, figyelembe véve a bőröm állapotát, és az alapozó "teljesítményét" is.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2020. április 30.

Szandsza

2019. december 1.

Szinte semmit sem fed, viszont hamar zsírosodik a bőröm tőle, hiába használok felette púdert. Biztosan nem venném újra. Talán akinek nagyon száraz/száraz a bőre beválik, de zsíros/kombinált bőrűeknek semmiképpen sem ajánlom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. december 1.

despoina

2019. február 20.

Véletlen találtam rá a belvárosi Müllerben, igazából Annemarie Börlind alapozót szerettem volna de feltűnt ő is a világosabb színével. Néztem, kipróbáltam majd elmentem a Mccafe-be egy capuccinot inni és közben rákerestem a neten a márkára. Kiderült hogy az Annemarie Börlind márkája és speciálisan hipoallergén termékeket gyárt érzékeny bőrre. Mivel a színe világosabb és előnyösebb volt számomra mint a Börlind hidratáló alapozója, vissza is mentem érte azonnal és jött vele a púdere. Nagyon jó alapozó, van egy erősebb fedése és nem okoz irritaciót és nincs telenyomva minden fajta szilikonnal mint rengeteg más alapozó. Nekem egy picit sárgás igy is a legvilágosabb árnyalat, de kiderítettem hgy kapható belőle egy világos szinte porcelános szín ami rózsás tónusú csak sajnos Budapesten nagyon de nagyon gyenge volt a kínálat. Volt 2-3 árnyalatban ez az alapozó, árnyalatonként maximum 2 darab termék volt kirakva. A púdere pedig csak a legvilagosabb árnyalatban volt elérhető. Németországban remélem tudok majd vásárolni belőle megfelelő árnyalatot. Egy enyhe fény hiányzik nekem, de ezt kiegészítem highlighter púderrel. Minőségi termék minden tekintetben.
Tőlem 5*

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. február 20.

Tőlem 5*

zuzka

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2018. február 21.

Nagyon örülök, hogy megvettem! A Müllerben a krémmánia oldal kommentjeit bújva vadásztam megfelelő alapozót érzékeny rozaceas bőrömre. Egyszercsak rátaláltam erre, megvettem. Nagyon szép eloszlású, eltaláltam a színt is, nem irritál, nem viszket a bőröm tőle, nyugodt. Szupi, hogy nincs benne illatozóelem. Köszönöm ennek az oldalnak és a márkának, bevált!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. február 21.

Najtha89

2017. május 9.

Nekem egy nagyon nagy csalódás volt ez az alapozó.
Röviden az arcbőrömröl.
Nagyon érzékeny, sajnos meg mindig pattanásos,tág pórusok illetve kiszáradásra hajlamos részekkel főleg a szám alatti résznél. Ilyen szép reményekkel keresem a nekem megfelelő alapozót. Ez is sorra került.
Amikor a tesztert próbálgattam megfogott a krémes sűrűbb állag és az hogy kifejezetten érzékeny problémás bőrüeknek ajánlják.
Megvettem ìgy a legvilagosabb szìnt.
Másnap reggel ki is próbáltam.
sajnos ki se jött a pumpás részből előszőr, majd mikor már szerencsètlenkedtem vele félórát, egy vizes szétesett állagú trutyi jött ki.
Nem ezt vártam.
De nem adtam fel rázogattam, míg végül összeállt.

Kentem fel hidratálóra, sminkalapra de mindegy volt neki mászott amerre látott az arcomon,amellett hogy pont a lényeget nem fedte le. DE azért egységes fedést biztosít habár a pirosabb és szárazabb részek határozottan látszanak. Illetve nekem a kényes, szám alatti résznél be is sárgult.
Többször próválkoztam vele,még tényleg primerrel mutat úgy ahogy de ezen hátranyai miatt mehetek a mosdóba többször csekkolni mikor kezdek el bohócosodni.

Ìgy újra biztos hogy meg nem veszem, mert ezért az árért többre számìtottam.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. május 9.

Nekem egy nagyon nagy csalódás volt ez az alapozó.
Röviden az arcbőrömröl.
Megvettem ìgy a legvilagosabb szìnt.
Másnap reggel ki is próbáltam.
Nem ezt vártam.
De nem adtam fel rázogattam, míg végül összeállt.

Ìgy újra biztos hogy meg nem veszem, mert ezért az árért többre számìtottam.

Moringa

2017. április 19.

Nagyon jó alapozó. Nem illatozik mint egy parfüm, ezt külön szeretem benne. Nem okoz bőrérzékenységet a sok "rossz" összetevő miatt.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. április 19.

Wattty

2016. szeptember 6.

IMÁDOM
Fantasztikus alapozó.
nagyon érzékeny, száraz és ekcémás a bőröm, ráadásul a szemkörnyékem is gyorsan kiszárad, sötét karikáim is vannak.
ez az alapozó szépen fed, egyáltalán nem irritálja a bőröm, jól építhető, illatanyagmentes, és alkoholmentes.
mindenkinek ajánlom aki hasonló problémákkal küzd mint én.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. szeptember 6.

IMÁDOM
Fantasztikus alapozó.
mindenkinek ajánlom aki hasonló problémákkal küzd mint én.

Ria13

2016. április 9.

Nagyon szép bőrképet varázsol, jó erősen közepes a fedése, elsőre sűrűbb állagú, de szépen, egyenletesen terül el a bőrön. Pórusokat nem emeli ki, hajszálerecskéket, apróbb hegeket, pattanásokat is elfedi, de csak építgetve és/vagy korrektor használatával. 4 árnyalatban kapható: Beige 01k, Almond 02k, Naturel 01w, Hazel 02w. ( A k-s színűek sem túlzottan rózsaszínűek, inkább neutrálisnak mondható árnyalatúak, a w-s színek picit sárgásabbak.)
Én az Almond 02k-t használtam: néhány alkalomra elegendő mennyiséget kaptam tesztelésre a Müllerben. Ha nem púdereztem át az arcom, hűvösebb időben természetes bőrfényű maradt, melegebb időjárásnál picit átfényesedett a T-Zónában. Alapvetően nagyon jó alapozónak tartom( jobban bejött, mint az anyacég, azaz a Börlind termékei) és szerintem Édesanyámnak is vásárolni fogok belőle, hisz Neki enyhén rozaceás a bőre, néha ekcémás foltokra hajazó kis pörsenések is megjelennek rajta, majd nyomtalanul eltűnnek. Szerintem 6000 Ft-ot abszolút megér!!!! A transzparent púdere lesz a következő áldozatom😀

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. április 9.

Antioxidánsok: Tocopherol
Hidratálók: Glycerin, Sorbitol, Magnesium Stearate
Vitaminok: Tocopherol

Squalane eo 1 0

A squalene ún. hidrogenizált formája. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító, bőrpuhító, selymes és sima bőrt nyújtó emolliens anyag, mely segít megelőzni a vízhiányt és a transzepidermális vízvesztést (TEWL). Mivel ez a forma kevésébé oxidálódik, mint a squalene, a squalane-t gyakrabban használják a kozmetikumokban. Minden bőrtípus számára hasznos összetevő, aknés bőrre is használható, mi több, az Incidecoder leírása szerint gombás eredetű bőrproblémák, például seborrhea vagy gomba okozta pattanások esetén is jótékony hatással van a bőrre.

Glycerin h 0 0

Sorbitol h 1 1

Az élelmiszeriparban cukorpótlóként használt (édes ízű) anyag. A kozmetikumokban vízmegkötő és sűrítő anyagként használatos.

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emolliens), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag

Talc 1 0

Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Ásvány. Kisebb mennyiségben sűrítő, fehérítő és síkosító segédanyagként, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédőként használt. Fizikai fényvédőként kiváló UVB és UVA blokkoló egyaránt, megfelelő védelmet nyújt a 290-400 nm hullámhosszú napsugarak ellen, és még a 700nm hullámhosszú sugarak ellen is nyújt némi védelmet. Meglehetősen fotostabil. Talán nyugtató és antioxidáns hatása is van. Fő hátránya, hogy kozmetikailag kellemetlen, fehér réteget hagy maga után.

Kelátképző segédanyag, amely a krémben a víz révén jelenlévő fém ionokkal reakcióba lép és semlegesíti azokat, vagyis a krémet stabilizáló funkciója van.

A fekete ribiszke magjának az olaja. Bőrpuhító (emollient) anyagként használnak a kozmetikumokban. Gazdag forrása a gamma- és az alfa-linolénsavaknak, melyek segítenek helyreállítani a bőr védőgátját, megakadályozzák a bőr kiszáradását és gyulldáscsökkentő hatásúak.

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.

Ricinusolaj. Bőrpuhító (emollient) anyag, emulgeálószer, felületaktív anyag és sűrűség szabályozó. A ricinusolajnak a bőrön ragadós érzete lehet.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Napraforgómagolajból kivont el nem szappanosítható lipidek, melyek ellenállnak a szappankészítés során fellépő kémiai reakciónak. Az ún. el nem szappanosítható lipidek olyan a növényi zsírokban természetesen jelen lévő anyagok, és melyek bőrápoló tulajdonságaik miatt kerülnek felhasználásra a bőrtápláló termékekben. Az összetevő gyártójának információi szerint hosszantaró hidratációt biztostó, védőréteget erősítő (lipidpótló) és nyugtató hatású hatóanyag.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Rozmaring levelének a kivonata. Lásd rozmaring.

Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő.  A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano). (forrás)

Vasoxid fajta. A kozmetikumokban az egyik leggyakrabban használt, sárga színű színezőanyag.

Vasoxid. Az egyik leggyakrabban kozmetikumokban használt színezőanyag, mely rozsdavörös színt ad a termékeknek.

Vasoxid féle. Az egyik leggyakrabban használt, fekete színű színezőanyag. Gyakran talákozhatunk vele smintermékekben, mivel szabályozza az alapozó sötétségét vagy épp feketeséget kölcsönöz a szempillaspirálnak.