Dior

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Parfümök
Kiszerelés:   30 ml, 50 ml és 100 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   parfümériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: mczirjak, az összetevőket feltöltötte: nkatika, Módosítva: 2017. október 16.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   30 ml, 50 ml és 100 ml
Lelőhely:   parfümériák, online
Kategória:   Parfümök

Összetevők: szilva, rózsafa, csillagánizs, oponax, szegfű, méz, fahéj

VÁSÁROLD MEG

Ár: 2900 , Eladó: emitaylor23
Állapot: 10ml/ennyi , Helyszín: Sopron, fizetés: megbeszélés szerint
Ár: 2,5ml/ 1.700ft 5ml/ 3.000ft 10ml/ 5.500ft + Posta , Eladó: nina 69
Állapot: Frissen átfújva a saját parfümömből 2,5 - 5 vagy 10ml üveg vagy pattintós parfümszóróba., Helyszín: Budapest, XI., fizetés: Budapesten a XI. kerületben személyesen is átvehető vagy előre utalást követően ajánlottan postázom.

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Shenzi

Bőrtípus:  -
2023. március 15.

Mohón vetettem rá magam a szilva miatt, közben Alice Coopertől dudorásztam a Poisont.
Annyira szeretném szeretni, de az első fújásnál hátrahőköltem.Egy luxus prostituált budoárjában lehet ilyen illat, és ezt minden rosszmájúság nélkül mondom. Hivalkodó, szexi, buja, dög. Ez az illat ordít. Nem hétköznapi, szende jó kislányoknak való, ez egy PUMA illata, vagy Méregcsóké. Én nem érzem magam hozzá elég bátornak, de birizgálja a fantáziám, fogom tesztelni magamon is.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. március 15.

szigetizs

2023. március 12.

Nagyon fűszeres és erős parfüm, egyáltalán nem édes, inkább gyümölcsös illat. Nekem túl erős és régies, nagyon emlékeztet a régi fújós dezodorok illatára. Egyébként nem rossz, csak nem ilyen az ízlésem:)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. március 12.

shiningstar

2023. február 24.

Minek is reménykedtem.

Úgy tűnik a régebbi időszakban készült "klasszikus" dizájnerek nem az én orromnak gyártanak illatokat. Ez nekem kellemetlen - nem a tény, hogy a niche házakhoz kell fordulnom ami nem tesz jót a pénztárcámnak, persze az sem kellemes... -, hanem ez, ez a parfüm. Valahogy...mintha önmagamat ismételném amikor azt mondom gyógyszeres szekrény szaga van - pedig attól függően mi van benne az is lehet egy meglepően kellemes illatú katyvasz -, pedig az van. A leszáradás előfázisában a Kenzo elefántja ugrott be. Csak éppen az sokkal erőteljesebb, vehemensebb volt mint ez.

Kihagyom.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 24.

Minek is reménykedtem.

Kihagyom.

Lina6

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2023. január 22.

Fűszeres, 4 évszakos parfüm. Nem érzem édesnek. Tartóssága sajnos nem a legjobb.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2023. január 22.

Szucsveroni

2022. október 17.

Új szerzemény, egyelőre nagy szerelem. Nekem édeskés, kicsit karácsonyi illat. Tökéletesen tartós, nem émelyitő. Maga az ünnepi pompa.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. október 17.

stylo

2022. augusztus 20.

O azok a repteres duty free shopok..... Sokszor az ott magamra fujkalt illat egybefonodik az adott varos emlekevel. Ez nekem menthetetlenul karacsonyi illat :-) raadasul spanyol, sőt katalán, hogy pontosak legyünk. Persze semmi tuzrolpattant nincs benne magában, es persze semmi fenyőfa, mezeskalacs meg hopehely.... Nekem azokat a bagyadt, barcelonai, napsuteses delutanokat adja vissza advent idejen, mikor csak orakig bamultam a sagrada familia elotti parkban, ahogy szappanbuborekokat eregetnek a mutatvanyosok.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. augusztus 20.

Cintia04

2022. április 4.

2022.

Bátran merem állítani, hogy ez a világ egyik legszebb illata! Csodaszép jegyek, összhangban és harmóniában van az egész kívül, belül! Rajtam ánizsos szilva így tudnám jellemezni! Időtálló díva és olyan érzés viselni is! Szó szerint öltöztet, ha csak egy farmer póló van az ember lányán de ezt az illatot viseli biztos emlékezetes marad! Végre birtokosa lehetek egy üveges példánynak is és ettől most a világ legboldogabb embere vagyok! Virul a lelkem és szívem ha érzem! Iszonyat tartós illat felhő vesz körül ha ezt viselem! A Hypnotic Poison is nagy vad és veszett kis jószág de nekem ő az igazi Poison! Már nem tudok és nem is akarok egy illatról kis regényt írni... Ami jó az jó és ezen az idő pora sem fog ki! Csodaszép kis bestia! 💗

Ilyen kérem amikor az üveg szépsége összhangban van a belbeccsel. Egyszerűen fantasztikus az egész parfüm és a megjelenése is. Nem kislányoknak és nem kisgyerekeknek való. Ehhez bizony kell tartás, egy lelki érettség nem is kevés mert könnyen elképzelhető, hogy ő fog minket viselni és nem mi a parfümöt. Erős, bódító virágcsokor, a szilva ad neki egy zamatos üdeséget mégis meleg, puha illat amiben van kellem, van báj de mégis távolságtartó és oly rideg tud lenni de ez a kettősség ami megjelenik benne ettől lesz igazán méreg, és igazán ellenállhatatlan. Már első alkalommal amikor teszteltem beleszerettem és sokat gondoltam rá. Lehet, hogy egy illat ennyire elvegye az eszünket? Lehet bizony! Mérgét szépen lassan eresztette belém...most meg vergődöm minden cseppjéért ....igen kérem ezt így kell csinálni. Köszönöm Dior! <3

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. április 4.

2022.

j.gabika66

Korcsoport: >54
2022. február 21.

A 80-as években kaptam egy Poisont ajándékba és csak akkor használtam amikor épp nem volt más parfümöm. Talán az egyharmadát használtam el és elajándékoztam. Eltelt kb 30 év amikor nagy parfümkeresésbe kezdtem és egyszercsak beugrott, hogy mit keresek valójában. A Dior zöld üveges Poison-ját :D Azóta is hatalmas a szerelem, igazuk van akik azt mondják, hogy ehhez a parfümhöz fel kell nőni vagy hogy is fogalmazzak. :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: >54 |  Dátum: 2022. február 21.

Thoralille

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2022. február 6.

Egy kedves krémmániástól vettem egy 10ml-es próbát és azóta rá vagyok csavarodva. Ez az illat, úgy érzem a személyisegem 3/4 részével teljesen egyező. Úgy érzem magam vele, mint egy élet-halál papnő, aki átjött Mezopotámiából. (Talán az opoponax).
Ez az illat sötét, szexi, kifinomult, de durva, mély és fennkölt. Komolyan, hová lettek azok az idők, amikor ez az illat dizájner volt és mindenki értette?!
A kolléganőim csak nyifogni bírtak, hogy túl erőszakos nekik meg túl sok. Sajnálhatják, akik nem értik. De engem sem ért mindenki, szóval nem érdekelnek a kritikák, mert tudom, hogy ez a parfüm fantasztikus! Sőtmitöbb signiture scent! Szóval beszerzek belőle legalább 2 litert... rámérem a kolléga orrára a csapást :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. február 6.

daliah

2021. július 27.

“Ne haragudj, csak azt akarom mondani, hogy nagyon finom illatod van.” - mondta a vadidegen, nálam tíz évvel fiatalabb jóképű srác a Duna korzón, miután egy pici fújással a csuklómon teszteltem a Váci utcában.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. július 27.

Antioxidánsok: BHT

A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Színtelen vagy halványsárga olaj. Egyes illóolajokban található meg, mint például a szegfűszegolaj, szerecsendióolaj, fahéjolaj és babérolaj. Bőrirritáló, gyulladást okozó hatása van ismételt használat esetén. Egy 2006-s kutatás szerint pedig az eugenol sejthalált okoz. A kozmetikumokban illatanyagként használt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.

2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.

Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Növényi kivonat, melyet illatanyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Szintetikus illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Szintetikus lila festékanyag. Az EWG adatai szerint a bőrre káros, mérgező hatással lehet. Az összetevőleg elsősorban hajápolási termékekben találkozhatunk.

A fahéj fűszerességét adó sárgás, olajos folyadék. A kozmetikumokban illatanyagként használt. Előállítható mesterségesen, vagy kivonható a fahéjfa kérgéből is. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Ánizs illatú anyag. Legyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.