Dior Diorshow 5 Couleurs Couture - Dioriviera Limited Edition Szemhéjfesték Paletta

Dior

Ár:   25 290 Ft   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   7,4 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   parfümériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Tarzicia, az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2022. május 2.

Ár:   25 290 Ft
Kiszerelés:   7,4 g
Lelőhely:   parfümériák, online
Kategória:   Sminkek szemre

2022 nyár limitált kiadás

"Mindegyik Dioriviera limitált kiadású szemhéjpaletta olyan árnyalatokat tartalmaz a fényes réztől a rózsás barackig vagy a vadító bronzig, amelyeket olyan intenzív színekkel kombinálhat, amelyek a nyári nap meleg csillogását idézik."

2 változatban elérhető: 479 Bayadere és 779 Riviera

VÁSÁROLD MEG

Dior Diorshow 5 Couleurs Couture Birds  offf a Feather Limited Edition Paletta
Ár: 15000 Ft postával együtt. , Eladó: Gyuag
Állapot: 2-szer próbált, az applikátorok érintetlenek., Helyszín: Cegléd, fizetés: Utalás után postázom.
Ár: 11000 , Eladó: Lencseee
Állapot: Pár sminket készítettem vele, Helyszín: Bp. XI., fizetés: Foxpost,illetve személyese az Alleenál

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Tarzicia

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2022. április 29.

779 Riviera.
Szemet gyönyörködtető ez a limitált paletta. A rányomott minta is szép, és a színösszeállítás is harmonikus. Én az ilyet szeretem, semmi kontraszt, amikor megláttam, tudtam, hogy ez én vagyok, kivétel nélkül mindegyik szín tetszik, és jól ki tudom majd használni.
A másik, a 479-es Bayadere meleg tónusú, és főleg a középső sárgás szín miatt nem tetszett.
Ez a paletta élőben sokkal, de sokkal szebb, mint a fotókon, és nem is annyira hideg, mint amilyennek tűnik. Hasonló színvilág, mint a tavaly karácsonyi Atelier of Dreams 739-es, ami nagy kedvencem. A különbség durván az, hogy ebben kicsit élénkebbek a színek, a fényük meleg, és a középső ezüst helyett a jobb felső sarokban egy halvány aranyat kapunk.
Finish szempontjából is nagyon tetszik. Mindegyik színnek selymes, lágy fénye van, a jobb alsó matt bordós barnát kivéve, ami viszont linernek tökéletes. Semmi túlzás, az arany is visszafogott, nem csillámos, simán bevállalható hétköznap is. A színek a pan-ben hideg tónusúnak tűnnek, de feltéve az összhatás valahogy mégis nyárias hangulatú lesz. Tetszik, hogy ettől még nem kimondottan nyári paletta, az már amúgy is van nekem, a 699-es Mirage. Ezt bármikor máskor is tudom használni, mint ahogy az Atelier of Dreams se csak télen jó.
A doboz már megújult, nem az a fényes karton, ami volt, hanem matt recés. A kompakt maga és az applikátorok maradtak. A minőség is ugyanolyan kiváló, tartós, nem potyog, nem porzik, pigmentált, krémes, és úgy satírozható, mint egy álom.
Nagyon örülök, hogy a kis Dior kollekcióm tagja lett ez a paletta, repül az öt csillag.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2022. április 29.

779 Riviera.

Kamea

2022. április 29.

479 Bayadére. Nehéz volt a döntés, de ennek a palettának voltak melegebbek az árnyalatai, így emellett döntöttem. Nem bántam meg, mert éppen a kedvenc színeimet tartalmazza.
Az öt színből csak a legsötétebb matt, ez egy burgundi vörösesbarna. Az eggyel világosabb bronzbarna már átmenet a matt és a shimmer között. A többi három szín pedig egyértelműen shimmer finish. Ezek közül a legvilágosabb szín egy pezsgőszín, ezt követi egy barackos lazac árnyalat, középen pedig egy óarany-sárga kapott helyet, ami csak árnyalatnyival világosabb a bronzbarnánál, valamint teljes mértékben shimmer.
A festékek selymesek, krémesek, megfelelően pigmentáltak, egyáltalán nem potyognak és a szemhéjon tartósak is. Ennek a kis palettának a színei végre úgy vannak összeválogatva, hogy ebből valóban elkészíthető egy komplett szemsmink, nem kell mellé másik palettákkal zsonglőrködni.
Régebben a nagy palettákat részesítettem előnyben, mostanra viszont jobban kedvelem az ilyen kisebb kompaktokat. A csomagolása is nagyon luxi, a Diortól megszokott. A szokásos Dior kartondobozban érkezik. Jár hozzá 2 db applikátor is, ezeket én nem szoktam használni, de biztosan van az a helyzet, amikor jó szolgálatot tesznek. Talán régebben járt hozzá bársonyszütyő is, nem tudom, akkoriban nekem még nem voltak ilyen elegáns cuccaim. Egyébként egyre több véleményben olvasom, hogy ezek a nagy világmárkák már kispórolnak a csomagolásból minden luxust, amit csak lehet. Nem értem, illetve sajnos értem ezt a tendenciát és nagyon kiábrándítónak tartom.
A fekete magasfényű doboz elegáns ugyan, de rettentő módon gyűjti az ujjlenyomatokat. Ezen a palettán kívül 2 db másik limitált 5-ös palettám van még a Diortól, azoknak is ugyanilyen műanyag lakkdoboza van, de úgy láttam, hogy a legeslegújabb kiadás már matt tetővel kerül majd a boltokba.
Boldog vagyok vele annak ellenére, hogy nem volt az első látásra szerelem, hanem fokozatosan alakult ki részemről a vonzalom. :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2022. április 29.

Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice
Hidratálók: Caprylyl Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.

Talc 1 0

Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.

Lipid alapú szintetikus bőrkondícionáló szer, mely a kozmetikumokban emolliens és sűrűség szabályozó (viszkozitás növelő) funkciót tölt be. Sajtolt púderek kötőanyagként, szájfényekben és rúzsokban pedig konzisztencia szabályozókét találkozhatunk vele. A truthanaging szerint az összetevő gátat képez a bőr felszínén, ezáltal lasítja a bőr vízvesztését, vagyis óvja azt a kiszáradástól.

A CosIng hivatalos besorolása szerint csomósodást megakadályozó, színező és sűrűség szabályozó összetevő. Leggyakrabban por állagú sminktermékekben találkozhatunk vele.

Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.

Csipkebogyó olaj, ami kedvelt magas omega zsírsav tartalma (linolsav- 51%,olajsav - 20%), és regeneráló tulajdonsága miatt. Bár gyakori tévhit, hogy a csipkebogyó olaj C vitamint tartalmaz, mivel a csipkebogyó gyümölcsnek valóban magas a C vitamin tartalma, a C vitamin vízben oldódó, így a csipkebogyó (és semilyen) olaj nem tartalmazza. A csipkebogyó olajbanban olajban oldódó antioxidánsok találhatóak, például E-vitamin félék, és karotenoidok (A-vitamin elővegyületek), amik valószínűleg hozzájárulnak az olaj regeneráló tulajdonságához. (forrás)

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Oldószerként, bőrjavító anyagként (skin conditioning) használt, selymes érzetű glikolféle.

Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védi a kozmetikumokat a megromlástól. Már nagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítja a baktériumok és gombák szaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja el a már kifejlett mikrobákat.

Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.

sáfrányos szeklicéből kivont, illatmentes olaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrpuhító hatású (emollient) összetevő. Paula Begoun szerint ételekben fogyasztva antioxidáns hatású, de nem ismert, hogy ezt a tulajdonságát a bőrön alkalmazva is megtartja-e. Az összetevő gazdag viszont jótékony zsírsavakban, elsősorban is Omega-6 zsírsavban, amely segít a bőr természetes védőrétegének fenntartásában. Az összetevő különösen hasznos a száraz bőr számára.

A selyemhernyó által a selyem készítés során kibocsájtott fehérje féle. A CosIng szerint bőr- és hajkondícionáló, bőrsimító összetevő. Egy szabadalom szerint pedig a sericin megfelelő mennyiségben antioxidáns és pigmentfoltok ellen is hatásos összetevő.

Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.