Dove

Ár:   1400 Ft   Kategória:   Tusfürdők
Kiszerelés:   200 ml   Bőrtípus:   Száraz
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Naftalin, Módosítva: 2020. április 8.

Kiszerelés:   200 ml
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Tusfürdők
Bőrtípus:   Száraz

98%ban természetes forrásból származó alapanyagokkal készült olajtusfürdő. Növényi hatóanyagokkal, amelyek segítik a bőr természetes önmegújító folyamatait. A láthatóan megújult, puha, ragyogó bőrért.

Vegán

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Illa

2022. augusztus 5.

Nekem nagyon tetszik. Az illat kérdése szerintem szubjektív, én szeretem. A bőrömet kiválóan táplálja, a nyári hőségben nem szeretek testápolót használni, és e mellé nem is igényli a bőröm. Jól habzik, természetes alapanyagokat tartalmaz, megfelelően ápol. Jelenleg a kedvencem.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2022. augusztus 5.

hajkedvelo

2021. november 12.

Elhasználtam egy flakonnal ha már megvettem, de szerintem jobban szárította a bőröm mint egy sima tusfürdő. Nem is kellemes az illata, többet nem veszem újra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. november 12.

Futureline

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2021. június 23.

Kivancsi voltam mit tud egy drogerias tusfurdo (ezer eve nem hasznaltam ilyet). A kinalatbol ez tunt a legjobbnak a DM-ben, ja es Cocamidopropyl Betaine is van benne(itt nem szerepel). Kellemes teafa olaj szeru illata van. Elegge hig allagu viszont irdatlanul jol habzik(Bioderma Atoderm olajtusfurdohoz viszonyitva). Tusolas kozben husiti a bort picit. Mar elso alkalommal is ereztem hogy a megszokottol szarazabb lett a borom. Aztan a 3.zuhanyzasnal megjelent a mellkasomon az ekcema. Tovabb hasznaltam es pattanasok jelentek meg a vallamon, hatamon. Meg ebben a meleg idoben is feszult tole a borom. El sem tudom kepzelni hogy ezt valaki telen tudja hasznalni. Ugy nez ki mosogatoszer lesz belole mielott total lerohasztja a boromet. Egyebkent a literes Bioderma 6000 Ft korul van, ebbol 1 liter 5600 Ft-ra jonne ki. Es veheted melle az Elocomot testapolonak. Soha tobbe!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. június 23.

Chrissy

Bőrprobléma: Bőröregedés
2021. február 25.

Nem az a megszokott krémes, intenzív illatú Dove termék. Viszonylag visszafogott az illata, nagyon természetes geránium illat. Rózsamuskátlinak is hívják, és valóban muskátli illatú. Nem kellemetlen, de nem is az az igazi finom virágillat. Aromaterápiás ismereteim alapján ez az illoólaj ránctalanító hatású, stresszoldó, gyógyítja az ekcémát és a pattanásokat, antibakteriális tulajdonságai is vannak. Régen, mikor még szerettem itthon krémet kotyvasztani (és azt hittem értek is hozzá 🤓) gyakran tettem belőle az arckrémekbe. Ettől nosztalgikus nekem az illata.
Az állaga selymesen olajos, kifejezetten kellemes, símogató érzés a bőrön. 😍 Ez a legjobb tulajdonsága, a kényeztető állaga.
Minimálisan habzik, de nem baj, mivel csúszósabb, nekem nem hiányzik a nagy hab. Jól esik ezzel fürödni, bár legközelebb talán másik illatot válsztanék. Szeretem a spa feelinget, az illatokat, és jobban esnek a jó kis hmmmm illatkompozíciók vagy a krémes tisztaság illatok. Ez mono illat, csak geránium. Unalmas és nem ad olyan élményt.
Gyorsan fogy és drogériás tusfürdő vonalon nem számít olcsónak. Ha találnék belőle spa élményt adó illatút, akkor azt megvenném, még akkor is, ha ez a természetesség rovására menne.
A hatását tekintve jó, nem húzódik utána a bőröm, tehát nem szárít, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell utána testápoló. Viszont ha kihagyom a testápolót, akkor sem szenvedek akut bőrviszketéstől és nem lobban be az ekcémám a felkaromon.
Így összességében nekem 4 csillag.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. február 25.

Így összességében nekem 4 csillag.

dzsuzsanna

2020. november 26.

Furcsa ötletnek tartottam, hogy egy kozmetikai terméket muskátli illattal látnak el, de az a francos marketing (a fenti szöveg is milyen jól hangzik, nem? :)
A célnak megfelel, de különösebben hidratáló hatást sem érzek, az illata nem marad meg, nekem nem is habzik, ezért viszonylag gyorsan ürül a flakon. Amit annyira nem is bánok :(

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. november 26.

Rarity

2020. november 21.

Egy pozitívuma van: kevés kell belőle, mivel jól habzik.
Ezen kívül én semmilyen extra puhaságot nem érzek a bőrömön.
Az utolsó két tusfürdőm Nature Box volt, nem érzem, hogy ez jobban táplálna, ráadásul az illata sem olyan intenzív.
Szerintem túl van árazva, nekem nem igazán jött át. :(

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. november 21.

Egy pozitívuma van: kevés kell belőle, mivel jól habzik.
Ezen kívül én semmilyen extra puhaságot nem érzek a bőrömön.
Szerintem túl van árazva, nekem nem igazán jött át. :(

violetti

2020. október 30.

A 3 illat közül ez tetszett a legkevésbé, de nagyon tetszik ez az új vonala a Dovenak. Nem olcsó, de nem kell belőle sok, mert jól habzik és tényleg puha lesz tőle a bőr.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. október 30.

Kata791

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. október 28.

Múlt héten voltam a DM-ben, és nagyon megörültem, amikor a kasszánál megpillantottam ezt az új olajos tusfürdőcsaládot, mert a hideg idő beköszöntével elképesztően hajlamos kiszáradni a bőröm, akármilyen tápláló tusfürdőt is használok és akármennyire is testápolózok. Ha tusolás közben is már extra táplálást akartam eddig, akkor az Yves Rocher krém állagú tusfürdőjét használtam, de annak elég borsos az ára ahhoz képest, hogy milyen gyorsan fogy. Ez a tusfürdő pár nap alatt kedvenccé vált, olajos, de rendesen habzik, így az eloszlatása sokkal egyszerűbb, mint az említett YR tusfürdőnek, ezért jóval kevesebb is kell belőle. A bőrömön érzem, hogy ott marad egy tápláló réteg, de ez abszolút nem zavaró. Az illat is nagyon finom, ezt és a gyömbéreset vettem meg.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. október 28.

Hidratálók: Glycerin, Glutamic Acid
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Glycerin h 0 0

Gyengéd felületaktív anyag, amely természetes és újrahasznosítható forrásokból származik. Kókusz olaj és glutaminsav reakciójából jön létre, jól tisztít és habzik és az érzékeny bőr is jól tolerálja.

Forrás: ITT

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

A laurinsav nátriumsója. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, emulgeáló és felületaktív (segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát) hatású összetevő. Leggyakrabban a samponokban, szapanokban találkozhatunk ezzel az összetevővel.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Lauric Acid ti I eu 4 1

A kókuszolajban és az olajpálma magjának olajában is megtalálható zsírsav. Antibakteriális hatást tulajdonítanak neki. Megtalálható még a tehén- és kecsketejben, valamint az anyatejben is. In vitro (azaz kémcsőben végzett) tanulmányok szerint hasznos összetevő lehet a pattanások kezelésében. Forrás: wikipédia

Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer.

Az glutaminsav egyike a 21 fehérjealkotó aminosavnak, mely a szervezetben található fehérjék egyik alap építő köve. Az emberi szervezet szabad aminosav tartalmának legnagyobb részét glutaminsav teszi ki. A glutaminsavat általában a búzában található gluténből állítjak elő. Az aminosavaknak a kozmetikumokban vízmegkötő, sebgyógyító és antioxidáns tulajdonsága van.

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Geránium (gólyaorr) virágjának az olaja. A Dermaxime honlapja szerint a geránium olaj élénkíti a vérkeringést, erősíti a bőrt, szabályozza a faggyútermelést. Paula Begoun szerint bár a geránium olajnak antibakteriális hatása van, a bőrt irritálhatja és érzékennyé teheti.

Természetes eredetű színezék. Élelmiszer-minőségű szénhidrátok hőkezelésével nyerik.

Ausztrál teafa cserje leveléből kivont olaj. A teafa olajnak fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. Ezen tulajdonságának köszönhetően a teafa olaj természetes alternatívája lehet a benzoyl peroxidnak (BP). Egy 119 beteg részvételével készült tanulmány 5% BP és 5% teafa olaj pattanások elleni hatékonyságát vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy mindkettő hatásos a pattanások kezelésében, de azért a BP számottevően hatásosabb, viszont a BP esetén a szárító, irritáló hatás is jelentősebb. A pattanások hatékony kezelésére 5-10% teafaolajat tartalmazó készítmény ajánlott. (Forrás: cosmeticscop)

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.