Dr. Konopka's Mélytisztító Testradír
Ár: | 3500 Ft | Kategória: | Testápolók | |||
Kiszerelés: | 500 ml | Bőrtípus: | Normál | |||
Lelőhely: | bioboltok, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: dgyongyi93, Módosítva: 2017. október 13.
Lelőhely: | bioboltok, online | |
Kategória: | Testápolók | |
Bőrtípus: | Normál | |
Dr. Konopka 54. számú extra hidratáló növényi esszenciát, tengeri sót és bio zsályakivonatot tartalmaz. Tisztítja a bőrt, támogatja a bőr megújulását, javítja tónusát és rugalmasságát.
BDIH minősítésű natúrkozmetikum. Vegán.
Sodium Chloride
Glycerin
h
Cetearyl Alcohol
eo I eu I al
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
eo
Limonene
Linalool
Citral
i
Szerettem volna egy olyan testradírt ami segít megbirkózni a helyenként itt-ott előforduló pattikkal a testem különböző részein és van benne só is, mert kád hiányában nem tudok sófürdőt venni, gondoltam legalább a testradír legyen sós. Kibontás után az illatába rögtön beleszerettem, nagyon kellemes gyógynövényes, frissítő illata van, azonban önmagában nem sokat tudtam vele kezdeni radírozás szempontjából ezért daráltam hozzá egy kis barna cukrot és hozzá kevertem. Így már nagyon szépen puhította a bőröm és tisztábbnak, feszesebbnek éreztem a használatával. Nagyon jól hidratál, tisztábbnak érzem magam tőle. Amiért le kell vonnom egy csillagot az a benne lévő túl nagy, durva szemcséjű só ami olykor hagyott néhány karcolást a bőrömön ugyanakkor ahhoz képest kevés a "radírozó anyag" ahhoz, hogy hatékonyan távolítsa el az elhalt bőrt (önmagában). Újravenni éppen ezért nem fogom, de az alapkoncepció jó lenne, ha finomabbra őrölt só vagy radírozó szemcse lett volna benne és nagyobb mennyiségben.

Antioxidánsok: Melilotus Albus Flower/Leaf/Stem ExtractGyulladáscsökkentők: Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water
Hidratálók: Glycerin, Saccharide Isomerate
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Alkoholok: Cetearyl Alcohol
Emolliensek: Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Glyceryl Caprylate
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol, Cocamidopropyl Betaine, Caprylyl/Capryl Wheat Bran/Straw Glycosides, Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides, Polyglyceryl-5 Oleate, Glyceryl Caprylate
Tisztítószerek: Cocamidopropyl Betaine, Caprylyl/Capryl Wheat Bran/Straw Glycosides, Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides, Sodium Cocoyl Glutamate
Illatanyagok: Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract, Benzyl Alcohol, Parfum/Fragrance, Limonene, Linalool, Citral
Színezékek: Chromium Oxide Greens / CI 77288, CI 77499
Tartósítószerek: Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.
Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.
Tengeri só. A CosIng a tengeri só kivonatot bőrjavító (skin conditioning) anyagként osztályozza. Nem oldott, szemcsés formában radírozó anyagként is használt.
Más néven Pentavitin. Növényi eredetű összetevő, melyet az Ecocert és a Nature is certifikált. A TruthinAging információi szerint az összetevő olyan szénhidrátokat tartalmaz, melyek nagyon hasonlóak az emberi bőrben természetes formában megtalálható szénhidrát komplexhez. Mivel nagyon jól közödik a bőrhöz, ezért nem lehet egykönnyen lemosni, emiatt hosszantartó hidratációt biztosít. Paula Begoun szerint az összetevőnek kiemelkedően jó a vízmegkötő, bőrpuhító képessége.
A közönséges levendulából nyert olaj, melynek fő komponensei a linalyl acetate (51%) és linalool (35%). A levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes illetve sebgyógyító hatása is, illetve úgy tűnik, hogy a pattanásokat okozó P.Acnes baktériumot is képes elpusztítani (forrás). Egy 2004-es tanulmány szerint több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló valamint a 0,25%-os koncentráció felett nagy valószínűséggel sejtmérgező hatású.
További info az összetevőről a KM-blogon >>
Borsmenta olaj. A CosIng besorolása szerint a borsmenta olaj frissítő, tonizáló, maszkoló (kellemetlen íz és illat semlegesítése) összetevő és illatanyag. Paula Begoun szerint bár a borsmentának antibakteriális hatása van, a bőrt irritálhatja és érzékennyé teheti.
A fehérmályva, vagy más néven orvosi ziliz gyökeréből készült kivonat. Kozmetikumokban bőrkondícionálónak használják. A fehérmályva kivonata főként gélesedő szénhidrátokat, és flavonoidokat tartalmaz, ami miatt erős gyulladásgátló, bőrpuhító tulajdonságú lesz. Néha még hidratáló effektust is tulajdonítanak neki.
A nagylevelű csodamogyoró különböző részeiből készülő vizes kivonat - jellemzően a levelek, gallyak és kérgekből vonják ki, ezek a különböző részek pedig eltérő mennyiségű biológiailag aktív összetevőt tartalmaznak. Tonikokban gyakran használt szövetösszehúzó. Összehúzó, nyugtató, antioxidáns és antibakteriális hatása is van. Ugyanakkor viszont Paula Begoun szerint a csodamogyoró-kivonatba az előállításakor 14-15%-nyi alkoholt (ethanol) tehetnek, ami viszont érzékenyítő, irritáló hatással lehet a bőrre, ahogy az összetevő magas tannin tartalma is, ezért érdemesebb inkább kerülni az összetevőt, ha valakinek gyulladt, pattanásos, irritált bőre van, rosaceával küzd vagy kipirosodásra hajlamos az arca.
A vadrózsa termésének, a csipkebogyónak a kivonata. A csipkebogyó legnagyobb mennyiségben C-vitamint tartalmaz, ezenkívül B1-, B2-, P-, K- és A-vitamin, valamint gyulladáscsökkentő hatású flavonoidok, karotinoid, pektin és szerves savak (pl. alma- és citromsav) is találhatók benne. Több kutatás is arra jutott, hogy magas a C vitamin, valamint polifenol tartalma révén a csipkebogyó kivonatnak a bőrön antioxidáns hatása van, valamint a Dr. Hauschka honlapja szerint szövetösszehúzó és nyugatató hatású összetevő is. E szerint a kutatás szerint gyulladáscsökkentő hatással is bír.
Ph stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illat, íz semlegesítése) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag.
Kókuszolajból származó tisztítószer, melyet Paula Begoun szerint a kemény víz lágyítására használnak.
Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer.
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak.
Krómoxidok keveréke, mely vízben oldhatatlan zöld por. Leginkább sminkekeben használt zöld pigmentanyagként.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.