dr. Organic

Ár:   3685 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Müller, bioboltok, online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Ria13, Módosítva: 2011. július 26.

Kiszerelés:   150 ml
Lelőhely:   Müller, bioboltok, online
Kategória:   Lemosók, Tonikok

Élénkítő, aromatikus illóolaj, amely természetes bioaktív hatóanyagokkal egyesítve kíméletes, mégis hatékonyan eltávolít minden szennyeződést. Felfrissíti és kiegyensúlyozza az arcbőrt.

Nem tartalmaz parabéneket, SLS-eket, mesterséges színezéket, illatanyagokat és tartósítószereket.

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Kriszti1976

2018. december 10.

Kicsit zsíros érzetet hagy a bőrön, de ezért való száraz bőrre. A sminket nem szedi le erőteljesen mert sűrű az állaga, inkább csak szétkeni. Tonik használata szükséges a használata után. Az illata kellemes, de jobb lenne tejesebb folyósabb állagban, ezért 4 pont!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2018. december 10.

Nikk89

2018. március 30.

Már majdnem elhasználtam a teljes flakonnal. Nekem elég érzékeny, és mindenre allergiás bőröm van, viszont ez a termék nem okozott semmi panaszt. Az illata, mint a valódi rózsáé, nem pedig az a műillat. A szememet abszolút nem irritálta, nem szárította az arcom. A korrektort leszedi, egyéb sminkről nem tudok nyilatkozni.
Igazából olyan semleges, de inkább jó, mintsem rossz termék. Szerintem drága, és az olcsóbb arctejek is tökéletesen tudják ezt. De megadom rá az ötcsillagot, mert semmi rosszat nem tett a bőrömmel (ami nálam végülis csoda), de ugyanilyen jó a Balea olajos arclemosója is, csak az fele ennyibe kerül.
De igen, a flakonja az elég rossz kialakítású, az utolsó "cseppeket" elég nehéz lesz kinyernem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. március 30.

meaviolet

2014. október 14.

Száraz bőrre csodaszer! Az enyém kényes, és csak a tejes-krémes állagú tisztítókat tűri meg magán, mert az nem szárítja. Nagyon kellemes vele arcot tisztítani, jól tisztít, kellemes krémes-tejes állaga van, visszafogott illata, puha a bőröm utána, nem húzódik.

A flakonja viszont rémálom, két kéz kell hozzá, hogy ki tudjak belőle nyomni bármit is....=/

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. október 14.

ylexe

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2013. december 18.

Szuper! De engem bánt, hogy nem lehet szemre használni... Úgyhogy a sminket mással kell lemosni a szememről. Amúgy tényleg egy csodaszer.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. december 18.

Morci

2013. augusztus 13.

Enyhe rózsa illatú, nagyon sűrű állagú ez az arclemosó. Én csak úgy tudom használni, hogy fejjel lefelé tárolom a flakont, különben küzdeni kell vele, hogy ki lehessen nyomni a megfelelő mennyiséget. Nem szárít és nem is zsírosít, viszont a fényvédővel nem birkózik meg, így csak reggel tudom használni. Az árát is figyelembe véve ezért csak közepest érdemel.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2013. augusztus 13.

krisztaster

2012. november 19.

Az én bőrőm is inkább kombinált, elvagyok ezzel a lemosóval egyenlőre. Nem lett tőle zsíros, vagy zsirosabb a bőrőm, én eleve nagyon szeretem a Dr Organic termékeket. Azt azért meg kell hagyni, hogy ez nem a csillagos ötös közülük. Jó, de nem a legjobb. Néha picit ragadósnak érzem, várni kell egy két percet míg szépen beszívja az arcod...Szemről sminket még nem próbáltam leszedni vele, arcról púdert, alapozót lehozza. Az illata finom, természetes rózsa illat. Nálam egy négyest érdemel. Jah...most látom, hogy ez az arctej verzió:-) Ezt is kipróbáltam, nagyjából ugyanazokat tudom elmondani róla, mint a tonikról...jó jó de nem a legjobb, leszedi ez is a sminket, de én nem használnám arra...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. november 19.

samsarah

2012. november 9.

Szeretném kérdezni, hogy leszedi a sminket arcról, szemről is esetleg?Köszi

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. november 9.

Szeretném kérdezni, hogy leszedi a sminket arcról, szemről is esetleg?Köszi

Nancy

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2012. július 17.

Annak a kevés tisztítónak az egyike, amit hosszú távon is tolerál az amúgy nagyon kényes bőröm. Ami érdekes, mert van benne illatanyag, és az nem szokott működni. Kicsit élénkíti a bőrt, de nem irritál. Üde, szép lesz a bőröm tőle, külön jó, hogy nem hagy ragadós érzést, mint némely más arctej.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. július 17.

sydney

2012. március 13.

Pár napja használom, reggel-este, eddig nagyjából meg vagyok vele elégedve. Az illata nekem nagyon tetszik, finom rózsás. Állagra egy sűrű hidratáló krémhez tudnám hasonlítani, egyáltalán nem folyik. Kicsit szárítja és mattítja a bőröm, a nyáron zsíros, télen kombinált bőröm most így tavasszal érezhetően több krémezést igényel a termék használata után, ennek köszönhetően viszont szép üde, és egyenletesebb a bőröm felszíne. Száraz bőrre én nem igazán ajánlanám. Nagy negatívuma a csomagolása, ugyanis rendkívül nehéz pont megfelelő mennyiséget kipasszírozni a tubusból.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. március 13.

MelC

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2011. november 7.

Tegnap vettem a Müllerben, mert ezidáig az Alverde rózsatonikját használtam. Meg voltam elégedve az Alverde-vel is, bár egy kicsit túlvizezettnek találtam, de elfogyott és gondoltam kipróbálom az Organic-ot, mert már régóta szerettem volna damaszkuszi rózsásat. Egyszerűen organikus az illata! Csodálatos, de tényleg. De ez nem számít, mert a hatása jobban érdekelt. Még csak 2x használtam, de már azt tudom nyilatkozni, hogy sokkal jobb, mint az Alverde. Jobban hidratál, nem olyan vizezett, érzem, hogy a bőröm jobban "örül" neki, nem rántja össze a bőrt, hosszantartó a hatása és az illata. Szóval én nagyon meg vagyok elégedve vele. De mint minden márkának, így ennek is vannak gyenge termékei. Na de ez nem az! Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a rózsavizet.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2011. november 7.

Antioxidánsok: Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Ascorbic Acid
Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Calendula Officinalis (Pot Marigold) Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract
Hidratálók: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Glycerin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Ascorbic Acid

Alkoholok: Cetearyl Alcohol
Emolliensek: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Dicaprylyl Ether, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Theobroma Cacao (Cacao) Seed Butter, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Humulus Lupulus (Hops) Extract
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Cetearyl Glucoside, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate
Tisztítószerek: Cetearyl Glucoside, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate
Illatanyagok: Caprylic/Capric Triglyceride, Humulus Lupulus (Hops) Extract, Parfum/Fragrance, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Oil, Rosa Damascena (Rose) Flower Oil, Benzyl Alcohol, Citronellol, Geraniol
Tartósítószerek: Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate

Aloe vera növény leveléből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van, valamint némi antibakteriális hatással is bír. Segíti a sebgyógyulást és a bőr regenerálódását is .

Glycerin h 0 0

Bőrpuhító (emollient), bőrjavító (skin conditioning) és oldószer. Száraz érzetet hagy maga után.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Más néven GMS (Glyceryl Monostearate). Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.

Csipkebogyó olaj, ami kedvelt magas omega zsírsav tartalma (linolsav- 51%,olajsav - 20%), és regeneráló tulajdonsága miatt. Bár gyakori tévhit, hogy a csipkebogyó olaj C vitamint tartalmaz, mivel a csipkebogyó gyümölcsnek valóban magas a C vitamin tartalma, a C vitamin vízben oldódó, így a csipkebogyó (és semilyen) olaj nem tartalmazza. A csipkebogyó olajbanban olajban oldódó antioxidánsok találhatóak, például E-vitamin félék, és karotenoidok (A-vitamin elővegyületek), amik valószínűleg hozzájárulnak az olaj regeneráló tulajdonságához. (forrás)

Az abrakzab kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antioxindáns, emollient, bőrkondícionáló, nagyobb méretben bőrradírozó hatású összetevő. Paula Begon szerint gyulladáscsökkentő hatása is van. Az összetevő tartalmaz glutént. További információ --->

Közönséges komló kivonata. Paula Begoun szerint a komló nővénynek nincs a bőrre semmilyen hatása, bár talán a komló bizonyos részeinek van antioxidáns és baktériumellenes hatása. A CosIng a komló kivonatot szövet összehúzó, tonizáló, baktériumellenes, emollient és bőrnyugtató anyagnak kategorizálja.

Rózsa kivonat. A CosIng szerint ez egy maszkoló (nem kívánt íz, illat semlegesítése), tonizáló összetevő. In vitro (azaz kémcsőben végzett) tanulmány szerint  a rózsa kivonatnak anitoxidáns hatása is van.

Az orvosi körömvirág virágának a kivonata. A körömvirágnak számos pozitív hatása van a bőrünkre, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, bőrápoló tulajdonságú. Kozmetikumokban mindezen hatások együtteséért alkalmazzák, noha a hivatalos megfogalmazás szerint csak bőrápolónak nevezik. Gyakorlati tapasztalatok szerint nagy koncentrációban alkalmazva az igénybe vett bőrt kiválóan regenerálja. Használatakor vigyázzunk a fészkesvirágzatúakkal kapcsolatos allergiákra.

Az ún. német kamilla vagy matricaria virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning) és maszkoló (nemkívánt illat, íz semlegesítése) összetevő, a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.

C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.

Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.

A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.

Forrás: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Tisztító, emulgeáló, bőr- és hajkondícionáló szer.

A rózsamuskátli (más néven geránium) nevű növényből kinyert olaj. A Dermaxime honlapja szerint a geránium olaj élénkíti a vérkeringést, erősíti a bőrt, szabályozza a faggyútermelést. Paula Begoun szerint bár a geránium olajnak antibakteriális hatása van, a bőrt irritálhatja és érzékennyé teheti.

A szegfűszeg virágának olaja. A CosIng besorolása szerint szagokat, ízeket semlegesítő hatása miatt használnak a kozmetikumokban. A TruthInAging szerint a szegfűszeg olajnak gomba és baktérium ellenes tulajdonsága is van. A szegfűszegolajban található a kozmetikumokban illatosítóként gyakran használt eugenol, mely bőrirritáló hatású. Lásd szegfűszeg.

A rózsaolaj a rózsa szirmaiból vízgőz-desztillációval nyert illóolaj. 1 liter olaj előállításához 3-5tonna friss rózsaszirom szükséges. A CosIng hivatalos besorolása szerint maszkoló (egyéb összetevők illatát semlegesítő) és bőrkondícionáló összetevő. Paula Begoun szerint illatanyagként használt illóolaj, amit nem javasol a bőrre.

Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak. Ecocert és Cosmos jóváhagyással rendelkezik, ezért népszerű tartósító összetevő natúrkozmetikumokban.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.