dr. Organic

Ár:   3990 Ft   Kategória:   Hidratáló krémek
Kiszerelés:   50 ml   Bőrtípus:   Száraz
Lelőhely:   Müller, bioboltok, online   Bőrprobléma:   Vízhiány
Vedd meg online a Szepsegtrend.hu-n 3990 Ft-ért megnézem

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Szendi, Módosítva: 2012. szeptember 17.

Kiszerelés:   50 ml
Lelőhely:   Müller, bioboltok, online
Kategória:   Hidratáló krémek
Bőrtípus:   Száraz
Bőrprobléma:   Vízhiány
Vedd meg online: Szepsegtrend.hu, 3990 Ft

Könnyű hidratálókrém tápláló szűz kókuszolajjal, papaya, füge, narancs és mangóbio esszenciális olajok és kivonatok és aloe vera lékeverékével együttesen táplálják és hidratálják a bőrt. A kókuszolajban található, trigliceridek mélyen hidratálják és táplálják a bőrt, fokozzák a feszességet és a bőr tónusosságát, védelmeznek a sejtkárosító szabadgyökökkel szemben, üde, egészséges megjelenést biztosítanak.

VÁSÁROLD MEG

Ár: 3990 Ft , Eladó: Szepsegtrend.hu
Személyesen: VI. Podmaniczky u. 11 Futárral: 1090 Ft

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Dyana91

2022. február 2.

Termékmintát próbáltam és abszolút elégedett vagyok vele. Könnyen kenhető,gyorsan felszívódik,kellően hidratált érzést nyújt. Bőrön nem irritálta. Illata is teljesen kellemes enyhén édeskés kókuszos. Szerintem meg fogom venni a teljes kiszerelést. Egyetlen hátránya sajnos, hogy nem tartalmaz fényvédőt.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. február 2.

Marlene

2020. december 20.

Imádom, évek óta ezt használom. Száraz, felszíni vízhiányos bőröm van ez a krém télen-nyáron jól kordában tartja az arcbőrömet.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. december 20.

EncsyCoconut

2020. május 9.

Best of! Mindig visszatérek hozzá. Eddig még nem találtam jobbat nála.
Száraz arcbőrre kiváló, nincs ragacsos hatás.
Sajnos már csak egy helyen láttam...remélem nem kifutó termék. :(

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. május 9.

Best of! Mindig visszatérek hozzá. Eddig még nem találtam jobbat nála.
Száraz arcbőrre kiváló, nincs ragacsos hatás.
Sajnos már csak egy helyen láttam...remélem nem kifutó termék. :(

barbarahella

Bőrprobléma: Bőröregedés
2019. június 29.

Kedvenc hidratáló krémem. Feszesít, feltölt, hidratál, nem leszek tőle pattanásos. Az én bőröm imádja.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. június 29.

flamingo25

2019. április 11.

Egész jó kis arckrém, bár inkább nyárra javaslom a használatatát, mert a téli nagy hidegben nekem nem állta meg a helyét, sokkal vastagabban kellett magamra kennem. Most tavasszal már viszonylag gyakran nyúlok érte, mert hamar beszívódik és sminkelni is lehet rá. Ami pluszpont, hogy állatkísérletmentes.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. április 11.

alphecca

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2019. március 5.

Kellemes nem édes illatú, gyorsan felszívódó krém,de exra szára bőrre télen többször is kenni kell.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2019. március 5.

RekaT8

2019. január 7.

Nagyon szeretem, már a sokadikat használom belőle. Nagyon száraz, érzékeny bőröm van, ez tökéletesen hidratálja télen is, nálam alapdarab lett és lesz is még sokáig.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. január 7.

DreamyGirl

2018. szeptember 16.

Egy kellemes hidratálókrém, bár nem csodaszer. A téli hidegben az éjszakai változatát használom nappalra is. Sminkelni tökéletesen lehet rá.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. szeptember 16.

skrillexeeee

2018. július 25.

A kókuszos előtt az aloe verásat ajánlotta egy eladó a boltban, de valamiért nem jött be, így utánanéztem, melyik Dr Organic krém jó még zsíros/kombinált bőrre, és ezt dobta ki. Csodaszer, amióta használom, nem "rügyezek", és estig hidratált marad a bőröm, úgy is, hogy a munkahelyemen naponta többször is leöblítem az arcom. Úgy emlékszem, két vagy három hónapja vettem, és még mindig csak a harmada fogyott el, így szerintem totál megéri az árát, nálunk 3500 Ft körül kapható egy tégely.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. július 25.

emmamiddleton92

2018. április 17.

Én is jártam már úgy, hogy "félig töltött tégelyben gyertyaviasz állagú krémet" sikerült kifognom az egyik Müllerben. Fogtam magam és másnap visszavittem nekik. Nem volt semmi gond, simán kicserélték, még fel is bontották nekem, hogy biztos jót vigyek el :) Azóta 2x is újra vettem és nappalra, smink alá tökéletes. Nem zsírosít, hamar felszívódik és szuperek az összetevői. Én estére is ezt használom összekeverve pár csepp natúr jojoba olajjal a "testesebb" hatásért. Tuti újraveszem még, bár még sosem adtam ki érte az eredeti árát, általában megvárom, hogy akciós legyen :))

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. április 17.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Ascorbic Acid
Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice
Hidratálók: Glycerin, Ficus Carica (Fig) Fruit Extract
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Ascorbic Acid

Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.

Ez a vegyület két természetes molekula természetes kötéssel való összekapcsolásából keletkezett, tehát "natur"-nak mondható emoillent és bőrápoló kozmetikai összetevő. Noha az alapanyagai természetes anyagok, amiket széles körben kipróbáltak és alkalmaztak már, magáról a coco-caprylate/caprate vegyületről kevés hozzáférhető információ található (hiszen csak az utóbbi időben kezdték használni a kozmetikában).

Glycerin h 0 0

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Glicerinből, sztearinsavból és citromsavból származó, természetesnek számító emulgeálószer, amivel stabil olaj a vízben formulát lehet készíteni. Viszonylag könnyen használható, költséghatékony összetevő, így natúr formulákban különösen népszerű.

Nátrium-magnézium-szilikát. A kozmetikumokban kötőanyagként használt (binding agent, segíti a többi összetevő egymáshoz kötődését).

Krumpliból előállítható összetevő, melynek funkciója elektromos töldődés megakadályozása, bőr- és hajkondícionáló. A Kimberly Sayer honlapja szerint hidratáló összetevő, mely feltölti a bőrt.

A Sumach fa, vagy más néven szömörce gyümölcsének a héjából kinyert viasz. A CosIng besorolása szerint bőrpuhító (emollient) és stabilizáló összetevő.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

A papaja gyümölcsének kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. A kozmetikumokban általában 5-10%-os koncentrációban használatos. Enzimdús összetevő, enyhe bőrhámlasztó és tisztító hatást is tulajdonítanak neki.

A mangó gyümölcsének a kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő.

Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.

A közönséges füge gyümölcsének kivonata. A CosIng besorolása szerint az összetevő segít a bőrben tartani a nedvességet, az EWG szerint pedig borkondicionáló, bőrlágyító tulajdonsággal is bír. Paula Begoun szerint pszoláréneket tartalmaz, ezért napfény hatására bőrirritációt, fitofotodermatitiszt válthat ki.

A bergamot terméséből kivont illóolaj, melyet maszkoló, illatanyagként használnak a kozmetikai szerekben. A bergamot héjából, leveléből kivont illóolajjal ellentétben, ebben az illóolajban nincs fényérzékenységet fokozó összetevő, így valamivel biztonságosabb a használata, mint más bergamotolajaké, de mint minden illóolaj, ez is kiválthat allergiás reakciót.

Tisztító, emulgeáló, bőr- és hajkondícionáló szer.

Kókuszolajból készülő aminosav származék, melyet a kozmetikumokban elsősorban bőr- és a haj-kondicionáló tulajdonsága miatt használnak. Előnye, hogy magas hőmérsékleten is stabil maradt. Néhány tanulmény azt is kimutatta, hogy az összetevő gátolja a reprodukcióját a herpeszvírusnak. Az összetevővel leggyakrabban por állagú sminktermékekben (púderekben, bronzsítókban, szemhéjfestékekben) találkozhatunk.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

A fitinsav (phytate acid) só formája, a kozmetikumokban ún. kelátképzőként (chelating agent) használják. Ez azt jelenti, hogy fémes jellegű vegyületekkel keveredve képes megelőzni azok bőrfelszínre vagy hajra tapadását, és azt, hogy valamiféle elszíneződést okozzanak. Ezenkívül erősíti a tartósítók baktériumok és más apró organizmusok elleni harcát, és hozzájárul az összetevők stabilitásának megőrzéséhez is.

Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.

Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.

A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.

Forrás: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.