Erboristica Arctisztító Tej Argánolajjal és Növényi Aha Savakkal
Ár: | 2790 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 300 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Myropolium, online | Bőrprobléma: | Bőröregedés |
A krémet feltöltötte: bavarbivi, az összetevőket feltöltötte: Rekissima, Módosítva: 2012. november 1.
Kiszerelés: | 300 ml | |
Lelőhely: | Myropolium, online | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrprobléma: | Bőröregedés |
Ideális az arc és a szemkörnyék tisztítására, a bőr egyensúlyi állapo-tának helyreállítására. A szépség valódi elixírje argánolajjal és virá-gokból kivont AHA-sav tartalommal. Értékes növényi összetevői csa-rabfű, ezerjófű, vadrózsa, vasfű, hibiszkusz és árvácska kivonatából származnak.
Water / Aqua
Cinnamic Acid
Hexyl Cinnamal
Linalool
i
Az én bőrtípusomhoz ez a tökéletes arctisztító. Tisztít és puhít, nagyon szeretem.

3 Euróért sikerült megvennem a tonikjával egy csomagban, szóval szinte ingyen volt, szép összetevőkkel, gondoltam kipróbálom. Nem csalódtam. Száraz vagy vízhiányos bőrre ez alapdarab. Nyáron nem ezt használom, mert akkor nekem sok a kombinált bőrömre, de mikor jön a hidegebb idő ezt veszem elő, mert nem húzódik utána a bőröm és remekül tisztít. Plusz pont, hogy többféleképpen lehet használni, számomra az enyhén vizes arcba masszírozás és leöblítés vált be, ha nagyon száraznak érzem a bőröm akkor vattakoronggal törlöm át az arcom a leöblítése helyett.

Nagyon sokat kerestem a számomra tökéletes arctisztítót, nekem ez AZ, már 3X vettem újra, imádom, minden használat után újjászületik tőle a bőrőm.

Hidratál, de nem hagy zsíros érzést. Sokáig tart. Viszont az illata nagyon sok. Emiatt nem veszem újra.

Szerintem nagyon jó, nem szárít, nem zsírosít és még a sminkemet is leszedi. Egyszóval tökéletes.

Alapvetően pattanás elleni arctisztítót és tonikot használok, de azok rettenetesen szárítanak, így azt találtam ki, hogy a pattanás elleni tisztítókat használom este, és keresek valami nem szárító alternatívát a reggeli arcápoláshoz. Így jutottam el ehhez az arctejhez, mivel tetszettek a növényi összetevők, és hogy van egy kis hámlasztó hatása. A tonikjával együtt vettem meg itt KM-en egy kedves lánytól. Én egyelőre elégedett vagyok, tényleg nem szárít, szépen tisztít, és felébreszti reggel a bőröm, a használata után üde, friss, ragyogó tőle az arcom.

Életemben nem vettem még ilyen drága arctisztító tejet, de adtam neki egy esélyt, mert ilyenkor télen jól jön még egy kis plusz a vízhiányos bőrömnek. Jól tisztít, viszont szerintem nem igaz, hogy alkalmas szemkörnyékre is, mert majdnem kimarta a szemem. Nagyon jól hidratálja a bőrt, viszont nekem eltömítette a pórusaimat, pattanásokat és mitesszereket okozott. Egyébként is hajlamos a bőröm a fehér komedókra, és sajnos ilyen szempontból nem vált be. A tonikjával együtt használom, az jobban bevált, de nagy hámlasztást és komoly csodákat egyik sem okozott. Összességében nekem csalódás volt.

Nagyon szeretem ezt a terméket is, mint a tonikját. Együtt használom őket, és tényleg nagy puha lesz az arcom tőlük, de ennyiben meg is állt a hatás. Egyáltalán nem tapasztalok hámlasztást, és igaz, hogy csípi a szemet, nem lehet szemsmink eltávolítására használni. Mint az összes arctej, ez is gyorsan fogy, de ez nem ennek a terméknek a hibája, hanem általánosságban az arctejeké, úgyhogy ezért nem vonok le pontot. De mivel elmaradt a nagy bumm, és az ára sem olcsó, négy csillag. Mindenesetre valószínűleg újra fogom venni, miután elfogadtam, hogy csodák nincsenek :D

Nagyon kellemes bőrérzetet hagy és alaposan tisztít, de sajnos egy használat után pattanásaim lettek tőle. Az illata csuda jó!
Ha valakit érdekel ez az arclemosó tej, a hozzá tartozó tonik és arcradír, amik tényleg csak egy alkalommal voltak kipróbálva, akkor írjon, kedvező áron odaadom őket!:)

A termék kívül belül csodás. Engem a csomagolása is megfogott, aztán ott az illata, ami nagyon tetszik. Arclemosásra keresve sem találhatnék nála jobbat. Táplálja a bőrt, mégis alaposan tisztít és valahogy fényesebb, kipihentebb, élettel telibb használat utána bőröm. Én ezt az AHA savaknak tulajdonítom, már ha ugye nem csak képzelem az egészet. :D
Sminklemosásra nem is próbáltam, mert nálam az olajos cuccok soha nem váltak be ilyen célra, arra van más jól bevált termékem. Őt a reggeli arctisztítás során vetem be. Funkcióját tökéletesen betölti és élmény használni. Csodaszer!

Antioxidánsok: Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Hibiscus Sabdariffa (Roselle) Flower Extract, Tocopheryl AcetateGyulladáscsökkentők: Allantoin
Hidratálók: Glycerin, Betaine, Lactic Acid, Diglycerin, PCA, Sodium PCA, Sorbitol, Urea
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid, Citric Acid, Glycolic Acid
Vitaminok: Tocopheryl Acetate
Emolliensek: Isoamyl Laurate, Coco-Caprylate/Caprate, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Palmitate, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Verbena Officinalis (Vervain) Extract, Viola Tricolor Extract
Emulgeálószerek: PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
Tisztítószerek: PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
Illatanyagok: Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Palmitate, Benzyl Alcohol, Parfum/Fragrance, Cinnamic Acid, Hexyl Cinnamal, Linalool
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol
Kókuszolajból és glicerinből származó, a leggyakrabban tisztítókban használt, gyengéd PEG féle. Gyakori eleme a micellás tisztítóknak, mivel egyrészt könnyen oldódik vizes felületaktív anyagokban, másrészt pedig oldja az olajokat és az olajban oldódó összetevőket. Kellemes bőrérzetet hagy maga után.
Ez a vegyület két természetes molekula természetes kötéssel való összekapcsolásából keletkezett, tehát "natur"-nak mondható emoillent és bőrápoló kozmetikai összetevő. Noha az alapanyagai természetes anyagok, amiket széles körben kipróbáltak és alkalmaztak már, magáról a coco-caprylate/caprate vegyületről kevés hozzáférhető információ található (hiszen csak az utóbbi időben kezdték használni a kozmetikában).
Cukorrépából kivont aminosav származék, amit főleg mint szuper hidratáló összetevő használnak a kozmetikumokban. Különlegessége, hogy egy ozmolita, ami képes a sejtek vízháztartását fenntartani. További pozitívuma, hogy sok más hidratálóval szemben nem tapad, sőt kifejezetten kellemes és selymes érzete van. Irritáció ellen is segít védeni, emiatt arra is használják, hogy pl. lemosókat gyengédebbé tegyen. A Cosing szerint továbbá antisztatikus (pl. a haj összetapadását gátló), hajkondicionáló és viszkozitásnövelő tulajdonsága is van.
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleins összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként. A komedogén indexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel.
Ricinusolajból és polyethylene glycolból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer. Leggyakrabban illatanyagok oldására használják vízbázisú formulákhoz.
Korpaolaj, melyet a rizs korpájából sajtolnak ki. Zsírsavakban és természetes antioxidánsokban (elsősorban E-vitaminban) gazdag, illatmentes olaj. Könnyen felszívódik a bőrön, nem hagy ragacsos érzést maga után. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollinet hatású összetevő, vagyis puhítja, nyugtatja, simítja a bőrt, és segíti a krémek kenhetőségét.
Argán olaj. Más növényi olajokhoz hasonlóan számos a bőr számára hasznos anyag forrása: lipidek, zsírsavak és antioxidánsok (E vitamin, ferulic sav) is találhatók benne. Az egyik legjobb növényi olajként van számon tartva, E vitamin tartalma állítólag 3-szorosa az olíva olajénak. A benne lévő omega-6 és omega-9 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, valamint segítenek a bőr rugalmasságának fenntartásában. További info itt.
Kis ezerjófű kivonat. Az összetevőről elég kevés információ található a neten, a CosIng besorolás szrint bőrjavító összetevő. A magyar wikipédia szócikk szerint pedig a kis ezerjófű kivonat antioxidánsok forrása (felulic sav, flavonoidok).
A hibiszkuszvirág húsos kelyhéből nyert piros színű kivonat. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. Antioxidáns tulajdonsággal bír, és támogatja a kollagén és elasztin szálak épségének megőrzését. Javítja a bőrhám vízmegkötő képességét szabályozó anyagok megtartását a bőrben, például a hyaluronsav kiürülését is fékezi.
Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.
Almasav, a gyengébb AHA-savak közé sorojuk. A CosIng szerint ugyan csak a kozmetikumok pH-jának beállítására használják, de kémiai szerkezete miatt egyéb hatásokat is tulajdoníthatunk neki. Noha a kozmetikumokban található koncentrációban nem hámlaszt, de mindenképpen segít a hatóanyagok felszívódásában, és a bőr tisztításában.
Glikolsav. Az AHA-savak (alpha hydroxy acid) leggyakoribb formája. A bőr legfelső rétegére hámlasztó hatással van, ezáltal simítja a bőrt, felgyorsítja a sejtek életciklusát (cell turnover). A bőr legfelső rétege (stratum corneum) 3-5 hetente teljesen kicserélődik, ezen gyorsítanak a kémiai hámlasztók. A glikolsavat általában 5-15% közötti koncentrációban használják otthoni hámlasztók esetén, és a krém pH-értékének 3 és 4 között kell lennie ahhoz, hogy hasson. A megfelelő mennyiségben és pH-értéken enyhén irritáló összetevő, mely csípős, csipkedő érzést okoz a legtöbb bőrön. Mivel vízben oldódó, csökkenthetünk az irritáción, ha teljesen száraz bőrre kenjük. A glikolsav külön figyelmet érdemel azért is, mert 10% feletti koncentrációban nemcsak hámlaszt, hanem a kollagéntermelést is serkenti. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon. Részletesebb infó a glikolsavról a futuredermen.
Borkősav (vagy szőlősav), mely a szőlőben, borban és tamarinduszban megtalálható szerves sav. A CosIng besorolása szerint maszkoló (kellemetlen íz, illat semlegesítése) és ph szabályozó összetevő. Borkősav és szódabikarbóna keveréke adja a Lush habfürdők alapját, és elsősorban a borkősavnak köszönhetőek a habfürdők habjai.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő, oldószer, valamint segít a bőrben tartani a nedvességet. Az összetevő viszkózusabb, mint a sima glicerin, és a vízmegköző képessége is alacsonyabb, viszont a hatása hosszabb távú.
Természetben előforduló poliszacharid, mely számos növényfajban megtalálható. Nevét az örvénygyökér (inula) növénynemzetségről kapta. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondicionáló hatású összetevő, ami védi a bőrt a kiszáradástól, és kellemes, sima tapintásúvá teszi a bőrt.
Búzából előállított, leginkább hajápolókban használt hajkondícionáló, hidratáló összetevő. Alacsony molekulasúlyának köszönhetően könnyen beszívódik a hajszálak belsejébe.
A lizin egyike a 21 fehérjealkotó aminosavnak, mely a szervezetben található fehérjék egyik alap építő köve. Az aminosavaknak a kozmetikumokban vízmegkötő, sebgyógyító és antioxidáns tulajdonsága van. A lizin erősíti a bőr felületét.
A bőrben természetesen is megtalálható aminosav származék. Természetes hidratáló elem (NMF - Natural Moisterising Factor), melynek kiváló vízmegkötő képessége van.
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Az élelmiszeriparban cukorpótlóként használt (édes ízű) anyag. A kozmetikumokban vízmegkötő és sűrítő anyagként használatos.
Természetes módon a vizeletben található, de a kometikumokban mesterségesen előállított ureat használnak. Kis mennyiségben hidratáló, vízmegkötő anyag, nagyobb mennyiségben azonban gyulladást okozhat.
Gyulladáscsökkentő, nyugtató, puhító és bőrvédő hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.
Nátrium-glukonát. Kálcium- és vasionokkal erős komplexet képez, ezért segíti az antioxidánsok valamint a zselésítő- és sűrítőanyagok működését. Ezen kívül bőrkondícionáló összetevő is. Egyes források szerint szem- és bőrirritációt okozhat az arra érzékenyeknél.
Emulzió stabilizáló, felületi hártya képző (film forming) és sűrűség szabályozó segédanyag. Nagyon gyakori összetevő olyan gél típusú formulákban, amelyek olajos fázist is tartalmaznak, valamint a tisztító hatású készítményekben, mivel a legtöbb tisztítószerrel is jól együttműködik.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Fahéjsav, mely bizonyos illóolajokban található meg. A kozmetikumokban illatanyagként használt.
Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.