Essence

Ár:   349 Ft   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   1 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --
Vedd meg online a Bellosmink.hu-n 349-ért megnézem

A krémet feltöltötte: sokkismalac, az összetevőket feltöltötte: nyrktlin, Módosítva: 2015. január 29.

Kiszerelés:   1 g
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Sminkek szemre
Vedd meg online: Bellosmink.hu, 349

VÁSÁROLD MEG

Ár: 349 , Eladó: Bellosmink.hu
Fizetés: banki utalás, utánvét, bankkártya, Szállítás:futárszolgálat

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Viktoria_fks

2023. július 14.

25- Feel the Mari-Time árnyalatban vettem meg. A külseje alapján inkább zöldes árnyalatra gondolunk, de ez inkább egy világoskék szín.
Nagyon puha, jól lehet vele dolgozni. Nekem a szemhéjamat kicsit megfogja felül, de nyár van, ragadok mindenhol, gondolom ezért :D
Nagyon szuper kis ceruza, ennyi árért pedig tökéletes.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. július 14.

Nagyon szuper kis ceruza, ennyi árért pedig tökéletes.

g0809

Bőrtípus: Zsíros
2023. június 9.

Nekem a 08-as Teddy, a 25-ös Feel the mari-time, a 30-as Classic blue és a 04-es White árnyalatokban van meg. Én szeretem ezeket a ceruzákat, a színük pedig csodaszép. Könnyű vele dolgozni, nem mászott el a szín a helyéről.

Update: megvettem egy fekete színben is, és bár nagyon könnyű vele dolgozni, a nap végére csúnyán elmászott a helyéről.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. június 9.

jane79

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2022. november 22.

A 21 Feel the Eclipse árnyalat van meg nekem. Nem sokat használom, egy picit kemény, de aránylag tartós. Ezért a pénzért én nem is várok többet.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. november 22.

Cofi1234

2022. augusztus 6.

Nekem a 04 white (fehér) árnyalat van meg. Nagyon sokáig tart a faragás mert mindig letörik a hegye, tehát sokat kell pazarolni. Egyébként egész jó krémes, bár nem túl tartós.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. augusztus 6.

BLili

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2022. április 9.

A kifejezetten inner eyera való van meg belőle, alsó vízvonalra - ami tört fehér színű. Nagyon puha, de az alsó vízvonalnál ez a jó.
Időnként törik a hegye. De ennyi pénzért valószínűleg újra fogom venni, mert az összetevők is rendben vannak.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. április 9.

noricza

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2021. november 5.

Feketét sikerült vásárolnom belőle, mert a szokásos nem volt a boltban. Nem mondanám a legpuhábbnak, használható de sajnos hamar elillan, mintha ott sem lett volna. A színe intenzív, piszok olcsó volt de szerintem soha többet :(

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. november 5.

Kitsyke

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2021. január 20.

Nekem a white 04-es van meg, fehér kupakos. Puha minőségű, a vízvonalamnál szoktam használni de fél óra múlva olyan mintha nem festettem volna ki , eltűnik... :(

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. január 20.

xXMariann91Xx

2021. január 13.

Árához képest nagyon jó termék. Nekem a fekete van meg. Ha megfelelően fixálva van, akkor meg tartósnak is lehet mondani.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. január 13.

birdnerd

2020. december 3.

Az árához képest nagyon jó ceruza, a feketéjét vettem meg. Puha, jól pigmentált és könnyen hegyezhető.

Update: Hamar megkeményedett, már egyáltalán nem olyan, mint elsőre. 5 helyett így 3 csillag.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. december 3.

NovErke

2020. október 11.

Nagyon rossz pedig bíztam benne mert sok jó essence szemceruza van. Könnyű vele dolgozni de hiába, ha végeredmény önálló életre kel és elmászik... Nagyon olcsó volt de annyit sem ér.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. október 11.

Antioxidánsok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate
Gyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate

A kókuszolaj egy kicsit módosított változata (a kókuszolajhoz egy kémiai folyamat révén hidrogént adnak, így megnövekszik az olvadáspontja, valamint a benne lévő telítetlen zsírok telített zsírokká alakulnak). A kozmetikumokban a kókuszolaj és származékai bőrpuhító (emollient) anyagként használtak.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Talc 1 0

Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.

Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.

Pálmaolajból előállított glyceryl észter. Bőrpuhító (emollient), emulgeáló és sűrűség szabályozó anyag.

A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.

A mirisztil-alkohol és a mirisztilsav észtere. Bőrpuhító (emollient), sűrítő és átlátszatlanná tevő (opacifying) anyag.  Száraz, púder -szerű utóérzetet hagy maga után. Leslie Baumann a The Skin Type Solution című könyvében a pattanásos bőrűek számára a kerülendő összetevők közé sorolja.

Sumac viasz, ismertebb nevén Japán viasz, amelyet a Viaszszömörce nevű Japánban található fa bogyójából nyernek. Leggyakrabban természetes kozmetikumok, színes make-up és testápolási termékekben használják. A japán viasz kompatibilis a legtöbb növényi és ásványi eredetű viasszal, valamint a növény olajokkal, ásványi olajokkal és a vazelinnel. Remekül sűríti a formulákat és kellemesen képlékeny textúrát ad a keverékeknek.

Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt zsíralkohol.

Glyceril észter, mely bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyagként használt a kozmetikumokban.

Fehér, kristályos, wax-szerű anyag, melyet  bőrpuhító (emollient) anyagként használnak a kozmetikumokban.

Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű emollient anyag, amely csillogó felületet hagy maga után, így a kozmetikai iparban leginkább csak szájfényekben, szőlőzsírokban és egyéb smink termékekben használják.

Ricinusolaj. Bőrpuhító (emollient) anyag, emulgeálószer, felületaktív anyag és sűrűség szabályozó. A ricinusolajnak a bőrön ragadós érzete lehet.

Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

Az Ascorbyl Palmitate a tiszta C-vitamin (Ascorbic Acid) és palmitinsavval lipofil észtere. Az össszetevő védi a termékekben levő olajok telítettlen zsírsavait, és egyéb más olaj-összetevőket is, ami azt jelenti, hogy a krémekben az olajak nem avasodnak meg, és nem lesz kellemetlen illatuk. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják Tocopherol-lal együtt; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Más néven gliceril monooleát. Glicerin és olajsav észtere, melyet a természetben előforduló, magas olajsav tartalmú zsírokból és olajokból nyernek. Sárgás folyadék, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló és sűrítőszerként használnak a kozmetikumokban.

Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.