Essence Kajal Szemceruza
Ár: | 349 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 1 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
Vedd meg online a Bellosmink.hu-n 349-ért | megnézem |
A krémet feltöltötte: sokkismalac, az összetevőket feltöltötte: nyrktlin, Módosítva: 2015. január 29.
Kiszerelés: | 1 g | |
Citric Acid
kh
Tin Oxide
VÁSÁROLD MEG
Fizetés: banki utalás, utánvét, bankkártya, Szállítás:futárszolgálat

Nekem fehérben van meg. A felvitele egyszerű, nem karcolja a vízvonalat, viszont a tartósság hagy maga után némi kívánni valót. Nem tudom, milyenek a sötétebb színek, de ez a fehér szó szerint eltűnik a szememről. Talán nagyon halványan látható némi maradék, de egyébként semmi. Biztosan nem veszem újra, csalódás volt. :(

Én is ajánlás miatt szereztem be. Szerintem ár-érték arányban nagyon jó termék, bár nem annyira pigmentált, mint amit én szeretek, de ennyi pénzért megéri és valóban nem folyik le a szemem alá.

Sajnos nagy csalódás nekem:( Ajánlás miatt vettem meg, hogy "ez nem mászik ez a vízvonalról, nem ül meg a szem szélénél, egész nap kibírja.."
Hát, nem egészen. Felkenés után pár órával mintha nem is használtam volna semmilyen szemceruzát. Az a pozitívum egyedül, hogy nem karcol, mert puha és nem túl drága

Az hagyján h nem tartós, de nekem csípte a szemem, könnyezett tőle.. Eddig még nem tapasztaltam ilyet más Szemceruzáknál... :/
Kuka.

Kuka.

Nekem bevált , de lássuk be ennyi pénzért túl nagy csodát ne várjunk , pár óránként korrigálni kell.

Én ezt a terméket nagyon szeretem, de nem szemceruzaként. Mivel annak nem a legjobb, a vízvonalról kis idő múlva szinte teljesen eltűnik, bár legalább nem a szem alatt végzi csúnya foltot képezve, egyszerűen csak eltűnik.
Én szemöldökceruzának használom, annak tökéletes: akár napokig is simán ott marad és természetesen mutat. 😀

Sajnos én jól befürödtem vele a hülyeségem miatt, mert egyből vettem 3db-ot vélemények olvasása nélkül. A kék szín van meg, ami egy gyönyörűszép árnyalat egyébként! Nagyon puha a ceruza, szinte faraghatatlan, kenődik, darabokban "mállik". Ami a hátránya, az az előnye is: jól megfogja a vízvonalat, nem karcol, tartós. Az olcsósága miatt nem vonok le sok csillagot.

04-es white van meg belőle, amit vízvonalra használok. Nem tart ki egy napig, de ár-érték arányban tökéletes.

Nekem a 04-es fehér színű van meg belőle, alsó vízvonalra használom. Eddig jól teljesített. Megfelelő a puhasága, de annyira nem puha, kicsit azért rá kell nyomni. Az ára verhetetlen. Összességében elégedett vagyok vele.

Nekem a fehér(04 White) és a barna(08 Teddy) van meg. A fehér szerintem tökéletes vízvonalra. Elég puha, viszonylag tartós, bár a nap végére nem olyan feltűnő, mint mikor frissen vittem fel. A barnát is csak a felső vízvonalamra raktam fel, eddig az is jól teljesített. Ami plusz pont neki, hogy mikor pislantok egyet, nem kenődik le az alsó vonalamra is a barna szín! Majd jövök updatelni!

Antioxidánsok: Tocopherol, Ascorbyl PalmitateGyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate
Alkoholok: Behenyl Alcohol
Emolliensek: Hydrogenated Coconut Oil, Hydrogenated Palm Kernel Glycerides, Hydrogenated Palm Glycerides, Myristyl Myristate, Behenyl Alcohol, Hydrogenated Coco-Glycerides, Cetyl Palmitate, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba, Hydrogenated Castor Oil, Lecithin, Glyceryl Stearate, Glyceryl Oleate
Emulgeálószerek: Hydrogenated Palm Glycerides, Hydrogenated Castor Oil, Sorbitan Palmitate, Lecithin, Glyceryl Stearate, Glyceryl Oleate
Tisztítószerek: Hydrogenated Castor Oil
Illatanyagok: Ascorbyl Palmitate
Kókuszolaj egy kicsit módosított változata (a kókuszolajhoz egy kémiai folyamat révén hidrogént adnak, így megnövekszik az olvadáspontja, valamint a benne lévő telítetlen zsírok telített zsírokká alakulnak). A kozmetikumokban a kókuszolaj és származékai bőrpuhító (emollient) anyagként használtak.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.
Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.
Pálmaolajból előállított glyceryl észter. Bőrpuhító (emollient), emulgeáló és sűrűség szabályozó anyag.
A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.
A mirisztil-alkohol és a mirisztilsav észtere. Bőrpuhító (emollient), sűrítő és átlátszatlanná tevő (opacifying) anyag. Száraz, púder -szerű utóérzetet hagy maga után. Leslie Baumann a The Skin Type Solution című könyvében a pattanásos bőrűek számára a kerülendő összetevők közé sorolja.
Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt zsíralkohol.
Glyceril észter, mely bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyagként használt a kozmetikumokban.
Fehér, kristályos, wax-szerű anyag, melyet bőrpuhító (emollient) anyagként használnak a kozmetikumokban.
Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű emollient anyag, amely csillogó felületet hagy maga után, így a kozmetikai iparban leginkább csak szájfényekben, szőlőzsírokban és egyéb smink termékekben használják.
Ricinusolaj. Bőrpuhító (emollient) anyag, emulgeálószer, felületaktív anyag és sűrűség szabályozó. A ricinusolajnak a bőrön ragadós érzete lehet.
Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.
A C-vitamin egy zsírban oldódó formája, melyben a tiszta C-vitamint (Ascorbic Acid) palmitinsavval kombinálják. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.
Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.
Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Tág pórusok