Ezt a terméket már nem gyártják!

Essence

Ár:   545 Ft   Kategória:   Sminkek arcra
Kiszerelés:   1,7 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: lovecreams, az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2020. június 29.

Kiszerelés:   1,7 g
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Sminkek arcra

A márka 15. évfordulójára kiadott limitált kollekció része

Barackos tónusú highlighter púder, mely természetes ragyogást kölcsönöz az arcnak.

01 My Special Highlight árnyalatban kapható

bibi24

ilkaflora

2018. november 17.

Nekem a 01 my special highlight fantázianévre hallgató van meg, nagyon finom, enyhe fényű, nekem bejön a hétköznapokban, nem kell félnem, hogy túltolom :D szemhéjpúderként is bevethető ;)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. november 17.

pandahapci

2018. január 27.

Szolid, hétköznapi highlightot ad a bőrnek, sajnos semmi több. Ezt az egyet vettem meg a palettámba, azóta sem bővítettem, mert egyszerűen nem éri meg ennyi pénzért ez a minőség.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. január 27.

Buttercupcosplay

Bőrtípus: Zsíros
2017. július 24.

Lehet, hogy csak az én bőrszínemen, de nagyon nehéz belőle bármi highlightot kihoznom. Ha csak úgy felteszem, akkor nagyon poros, ha elkenem, akkor meg eltűnik. Érdekelne, hogy a legjobb feltenni. Nagyon praktikus és pici, nem tettem palettába, csak külön magamnál hordom a táskámban, de még várok a csodára.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. július 24.

lovecreams

2017. június 11.

Imádom ennek a kollekciónak a csomagolásait, mert tudom, hogy amit veszek, ahhoz nem nyúltak hozzá, nem tapizták össze:) Ez egy visszafogott, púderes alapú highlighter. Minimálisan porol, de arcon nagyon csodásan mutat, napközben kopik azért, de szépen, és nem tűnik el teljesen. A barátom szerint sápít és olyan mintha zsíros lenne az arcom..és igazából nem tudom, hogy ezt az ő "szakmai tudatlansága" miatt mondja, vagy tényleg igaz?:D Nem tudom..de én szeretem ezt a terméket, ár-érték arányban jó vétel.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. június 11.

Noncs

2017. április 26.

Inkább arany tónusú, nem csillámos, visszafogottabb highlighter. Kicsit porol, de feltéve nagyon szép.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. április 26.

Antioxidánsok: Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil
Hidratálók: Caprylyl Glycol

Talc 1 0

Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Lipid alapú szintetikus bőrkondícionáló szer, mely a kozmetikumokban emolliens és sűrűség szabályozó (viszkozitás növelő) funkciót tölt be. Sajtolt púderek kötőanyagként, szájfényekben és rúzsokban pedig konzisztencia szabályozókét találkozhatunk vele. A truthanaging szerint az összetevő gátat képez a bőr felszínén, ezáltal lasítja a bőr vízvesztését, vagyis óvja azt a kiszáradástól.

A CosIng hivatalos besorolása szerint csomósodást megakadályozó, színező és sűrűség szabályozó összetevő. Leggyakrabban por állagú sminktermékekben találkozhatunk vele.

Kukoricából előállított keményítő. Sűrűség szabályozó,  csomósodást megakadályozó (anticaking agent) segédanyag

Argán olaj. Más növényi olajokhoz hasonlóan számos a bőr számára hasznos anyag forrása: lipidek, zsírsavak és antioxidánsok (E vitamin, ferulic sav) is találhatók benne. Az egyik legjobb növényi olajként van számon tartva, E vitamin tartalma állítólag 3-szorosa az olíva olajénak.  A benne lévő omega-6 és  omega-9 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, valamint segítenek a bőr rugalmasságának fenntartásában. További info itt.

Bőrpuhító (emollient), emulgeáló és felületaktív anyag (surfactant).

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Vízmegkötő tulajdonsága is van, de leginkább segédanyagként használatos rendkívül kis mennyiségben, hogy a krém hidegben ne fagyjon meg, melegben pedig ne olvadjon meg.

Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.

Kókuszolajból készülő aminosav származék, melyet a kozmetikumokban elsősorban bőr- és a haj-kondicionáló tulajdonsága miatt használnak. Előnye, hogy magas hőmérsékleten is stabil maradt. Néhány tanulmény azt is kimutatta, hogy az összetevő gátolja a reprodukcióját a herpeszvírusnak. Az összetevővel leggyakrabban por állagú sminktermékekben (púderekben, bronzsítókban, szemhéjfestékekben) találkozhatunk.

A kozmetikum összecsomósodását megakadályozó segédanyag.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Nagyon jól oldódik vízben.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Sminkekben gyakran használt lilás, rózsaszínes színű színpigment.