Essie

Ár:   2790 Ft   Kategória:   Körömlakkok, lemosók
Kiszerelés:   13,5 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   DM   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: malvina, az összetevőket feltöltötte: UnVraiAnge, Módosítva: 2022. augusztus 1.

Kiszerelés:   13,5 ml
Lelőhely:   DM
Kategória:   Körömlakkok, lemosók

Magasan pigmentált körömlakk, amely az első rétegtől kezdve magas fedést biztosít. A szélesebb ecset, jól illeszkedik a körmök formájához, a pontos felvitel érdekében.

VÁSÁROLD MEG

Essie Körömlakk - Nr. 27 watermelon
Ár: 1000,-Ft + pkg , Eladó: hajnas
Állapot: párszor próbált, Helyszín: Halásztelek, fizetés: banki előre utalás után postázom a választott módon (részletek a termékleírásban)
Ár: 1300 Ft , Eladó: nita358
Állapot: 1-szer próbált, Helyszín: Debrecen, fizetés: Személyes átvétel: Debrecen. Előre utalás esetén Foxpost, posta is megoldható (vevő terhére)

Borostyan

g0809

Bőrtípus: Zsíros
2023. június 4.

Kedvenc körömlakk márkám. Nagyon szép színei vannak, nekem 5 db volt/van meg, a Not just a pretty face, Fiji, a Spin the bottle, a Swoon in the lagoon és a Lovie dovie, ezek gyönyörű kis mindennapi színek. Illetve van még nekem a márkától egy top coat is. A swoon in the lagoon egy gyönyörű kis lilás-rózsaszínes üde nyári szín, a Lovie dovie egy nagyon szép rózsaszín, a többi abszolút a nude vonalat képviseli. 2 rétegben viszem fel mindig, és úgy kitart 1 hétig minimum, több ideig is, de én általában 1 hét után színt váltok. :) Örülök, hogy már itthon is kapni, én anno ezeket külföldön szereztem be. Szerintem nem szárad annyira gyorsan, mint amennyire mondják, de ennyi baj legyen. Gyönyörű színek, szépen fednek, és tartósak. Megéri 1-1x beruházni rá, én is fogok még venni a nyárra 1-2 színt. :)

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. június 4.

zdoreebaba

2023. június 2.

Univerzális színt választottunk belőle, ami minden kornak, időszaknak, eseménynek megfelel. Ez a Muchi Muchi névre hallgat, egy valódi kortalan, hétköznapi mégis különleges szimpla fényes hatású visszafogott babarózsaszín, francia manikűr árnyalat. A márkával még csak most ismerkedek, pedig pontosan tisztában vagyok vele, hogy régóta a piacon vannak. Valóban egy-két kategóriával magasabb szintet képvisel, mint az átlagos körömlakkok. Széles applikátora van, ezzel inkább az erősebb, nagyobb, szélesebb körmű hölgyeknek kedveznek. Aprócska körmökre macerásabb a felvitele. Egy rétegben is természezes, de két rétegben jobban fed és tapasztalatból írom, hogy kell rá egy szuper fedőlakk is, hogy a legjobb tartós eredményt lehessen vele elérni. Én az Oriflame gél lakk hatású top coat lakkját szoktam erre a célra bevetni. Csak akkor tartós ez az Essie lakk, ha tényleg nem csinálok itthon semmit, maximum fotoszintetizálok. Egyáltalán nem ütésálló, egy kis csapódás és máris lepattog.
Mosogatás és kedves háztartásbeli barátai pedig szóba se jöhetnek, mert akkor tényleg maximum 3-4 nap és búcsút lehet vetni a szép manikűrnek.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. június 2.

Csillagporocska

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2023. május 20.

Két árnyalatom van belőle. Lényegesen tartósabb mint más, olcsóbb körömlakkok (mosogatok is mellette), szerintem megéri beruházni pár színre, mert tartós és szépen fed.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. május 20.

hakata

2023. április 14.

Nekem három árnyalatban van meg.
15- Sugar Daddy egy visszafogott tejes rózsaszín.
101- Lady Like visszafogott barnás-rózsaszínes nude szín
718- Suits you well egy visszafogott, halvány lila
Először a 15-ös árnyalatot vásároltam meg. Mivel egy teljes munkahetet kibírt pattogzódás nélkül, így megvettem a 101 és 718 árnyalatokat is.
Nos.. Tartóssága szempontjából a 101-es még jó, mondjuk 3- 4 napot bír, de a 718 nálam nem szerepelt jobban, mint egy Essence körömlakk.
Azt hozzá kell tennem, hogy edzek,otthon kézzel mosogatok, így egy körömlakk sem lesz rajtam sokáig. A 15 és 101-es árnyalat marad az irodai, ugyanis halvány árnyalatuk miatt kevésbé feltűnö egy-egy kis hiba. Valószínű árnyalata válogatja a tartósságot.
Megkapja a 4 csillagot, mert szuperül fed egy rétegben is, gyorsan szárad (körömszárító cseppekkel pedig extra gyorsan!)
Szeretem az ecsetét, mert tényleg olyan jó, ahogy írják.
A csavart üvegű körömlakkokhoz már láttam base és fedőlakkot, szerintem ki fogom próbálni azokkal is.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. április 14.

Nekem három árnyalatban van meg.
15- Sugar Daddy egy visszafogott tejes rózsaszín.
101- Lady Like visszafogott barnás-rózsaszínes nude szín
718- Suits you well egy visszafogott, halvány lila
Szeretem az ecsetét, mert tényleg olyan jó, ahogy írják.

Dalma027

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2023. március 1.

A színek mindig gyönyörűek, de nem éri meg több rétegben felkenni különben nem szárad meg. Egyébként tényleg tartós.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. március 1.

gagea

2023. március 1.

Ajándékba kaptam egyet, eleinte szkeptikus voltam vele, de valóban nagyon tartós, szépen fed és szép a színe.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. március 1.

Fannie

2023. február 14.

Dm-ben Valentin napi 50%-os akcióban van most néhány árnyalat, ha valaki arra jár és érdekelné :) Már évek óta hallottam innen-onnan, hogy milyen jó lakkok ezek, ezért ma gondoltam, beruházok egyre, ha már féláron lehet kapni és pont azokat az árnyalatokat, amiket én szívesen hordok. Az egyik a 60 Really Red, ami a tökéletes Ferrari tűzpiros, nekem az örök etalon körömszín. Az utóbbi években több márkától is próbálgattam ilyen pirosakat, eddig a Moyra 906-osa jött be a legjobban, ez szinte az ikertestvére, úgyhogy ha 1-2 hét múlva is ilyen jó véleménnyel leszek róla, akkor lehet, hogy később is újraveszem. A másik árnyalat, ami ma hazajött velem, a 13 Mademoiselle, egy visszafogott, áttetsző púderrózsaszín, 2-3 réteges lakk lesz, már előre látom, de annak, aki nem szereti a feltűnő körmöket vagy a tökéletes francia manikűr alapot keresi, tökéletes lehet. Széles, lapos, sarkainál lekerekített az ecsete mindkettőnek, a pirossal is elképesztően könnyű volt dolgozni, szépen terül, nem kell vastagon felvinni, hogy ne csíkozzon, a második réteg is ugyanúgy viselkedik. Gyorsan szárad és még fedőlakk nélkül is tökéletes a fénye, úgyhogy ha SOS kell körmöt festeni, ez jó választás lehet. Kíváncsi vagyok a rózsaszínre is, a piros után azt fogom kipróbálni és visszatérek az update-tel, hogy miként muzsikáltak. :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. február 14.

Odil

Bőrprobléma: Bőröregedés
2023. február 13.

Olyan, mint minden korrekt lakkom, csak a legolcsóbbaknál (Essence, Moyra) sokkal drágább. Talán egy-egy szín miatt talán újravenném, de a minőség miatt semmiképpen.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 13.

kalmaniki

2023. január 17.

Legtartósabb körömlakkom valaha, már többet is beszereztem belőle. Drága, de megéri az árát.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. január 17.

hdia

2023. január 10.

Talán picit tovább tart, mint az átlagos párszáz forintos lakkok, de ez is lepattogott 3 nap után és az árát nem éri meg.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. január 10.

Kémiai hámlasztók: Citric Acid

A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer.  Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.

Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.

A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.

Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.

Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

A trifenil-foszfát (TPhP) egy kémiai vegyület, melyet különböző termékekben használnak lágyító és tűzálló anyagként. Kevés információ áll rendelkezésre arról, hogy mennyire károsító az emberi egészségre nézve, de egyre több bizonyíték utal arra, hogy hatása nem annyira ártalmatlan. A Triphenyl phosphate alacsony toxicitást mutat bőrrel, vagy szájon át történő érintkezés esetén. A körömlakkokban, illetve hidraulikus folyadékokban mint lágyító veszik hasznát a Triphenyl phosphate-nak.

Kámfor. Friss, hideg, jellegzetes illatú, viaszos szilárd anyag, mely az Ázsiában élő örökzöld kámforfában található.  A kámfort a gyógyászatban használják fel fertőtlenítőszerek gyártásánál és helyi keringésfokozóként reumás kenőcsökben. Érzéstelenítő tulajdonságainak köszönhetően a a bőrbe dörzsölve hatásos fájdalomcsillapító ezért hátfájásra vagy akár idegbecsípődési fájdalmak enyhítésére is használhatjuk.

Paula Begoun szerint a kámfor a bőrre kenve hűsítő érzést okoz és értágító hatása van. Az ismételt, vagy gyakori használat bőrirritáló és allergiát válthat ki.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Nagyon jól oldódik vízben.

Színezék. Piros.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

Élénk kék színű, sminkekben használt pigment.

Vasoxid. Piros színezőanyag.