Estée Lauder

Ár:   $28   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   4 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Estée Lauder szaküzlet, parfümériák   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Ildu, Módosítva: 2019. november 15.

Ár:   $28
Kiszerelés:   4 ml
Lelőhely:   Estée Lauder szaküzlet, parfümériák
Kategória:   Sminkek szemre

"Intenzív és fényűző: könnyed gél-krém színek egy vonással. Növeld a szín intenzitását, ahogy kedved tartja: Viseld erőteljes, figyelemfelkeltő árnyalatként, vagy könnyed, vékony rétegben. Az erősebb fedéshez vidd fel a szemhéjadra az applikátorral, vagy finoman vidd fel az ujjad begyével a visszafogott, selymes fényű hatásért. Akárhogy is viseled, a sminked egész nap tökéletes marad! Egyenletesen, könnyedén eloszlatható. Nem ül bele a ráncokba, nem pereg le. Viseld önmagában, vagy a kedvenc púder szemhéjfestéked alatt, bázisként."

6 árnyalatban kapható

Tiria

Alsace

2020. május 15.

2020.05.15
Tegnap kipróbáltam a Midnight fury árnyalatot is, már jobban megy a felvitel, alsó pillatőre ecsettel viszem fel. Csodaszép kékes-fekete árnyalat lila, kék és ezüst mikrocsillámokkal, amik csak úgy ragyognak ha fény éri őket. 10 órán át bírta, meg se moccant, nem gyűlt be a redőkbe. Estére már elfáradtam és az ásításnál könnyezett az egyik szemem, ott egy kicsit megfolyt. Gyönyörű ez a szín is, a Jade árnyalatot szeretném majd egyszer beszerezni.

2019.dec.03

Életem első Estée Lauder szemfestéke. A midnight fury (gyönyörű éjkék) és a mood (burgundy színű) árnyalat van meg, egyelőre még csak swatcholtam, de elképesztő a pigmentációja. Könnyű felvinni, krémes, lágy állaga van. Amikor megszáradt, alig bírtam lemosni is, kíváncsi vagyok, hogy viselkedik majd viseléskor. Különösen tetszik, hogy ha keveset viszek fel, jobban kijönnek a csillámok és egy nappali sminkhez is fel lehet tenni.

Update:
Egyszerűen csodás egy a szemhéjfesték. Ujjal vittem fel, még kicsit gyakorolni kell, hogy szépen kenődjön, mert nagyon sűrű és krémes a festék (a jó értelemben :) ) A "Mood" árnyalatot próbáltam ki elsőnek, rajtam inkább lilás beütésű, nagyon szép árnyaló. Különösen füstös szemekhez. Ha kevesebbet teszek fel a rózsaszínes csillámok érvényesülnek jobban. Tartós, nem mászkált el, egyszer sem kellett igazítani.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. május 15.

2020.05.15

2019.dec.03

Update:

Hidratálók: Butylene Glycol

Emulgálószer, melyet a kozmetikumokban az emulzióstabilizáló (nem válnak szét idővel a az egyébként nem keveredő víz és olaj bázisú összetevők) tulajdonsága miatt használnak.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Lipid alapú szintetikus bőrkondícionáló szer, mely a kozmetikumokban emolliens és sűrűség szabályozó (viszkozitás növelő) funkciót tölt be. Sajtolt púderek kötőanyagként, szájfényekben és rúzsokban pedig konzisztencia szabályozókét találkozhatunk vele. A truthanaging szerint az összetevő gátat képez a bőr felszínén, ezáltal lasítja a bőr vízvesztését, vagyis óvja azt a kiszáradástól.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.

Ez egy átlátszatlanná tevő segédanyag, melyet kiváló fedése, nedvesség és zsírosság felszívó hatása miatt használnak kozmetikumokban, és kiváló bőrkondícionáló hatásáról sem szabad megfeledkezni.

Sűrűség szabályozó, könnyen kenhető, selymes érzetet maga után hagyó szilikon féle.

Kókuszolajból készülő aminosav származék, melyet a kozmetikumokban elsősorban bőr- és a haj-kondicionáló tulajdonsága miatt használnak. Előnye, hogy magas hőmérsékleten is stabil maradt. Néhány tanulmény azt is kimutatta, hogy az összetevő gátolja a reprodukcióját a herpeszvírusnak. Az összetevővel leggyakrabban por állagú sminktermékekben (púderekben, bronzsítókban, szemhéjfestékekben) találkozhatunk.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.

A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.

Boroszilikát üveg, amely a kozmetikai és testápolási termékekben pehely formában kerül felhasználásra. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatcsökkentő segédanyagként használatos összetevő. A Cosmeticsinfo információi szerint a legtöbb boroszilikát vegyülethez hasonlóan kémiailag nem reaktív anyag, vízben rosszul oldódik. Az összetevővel leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk.

Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védi a kozmetikumokat a megromlástól. Már nagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítja a baktériumok és gombák szaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja el a már kifejlett mikrobákat.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Szürkés színű, alumíniumból készült por, melyet színezékként használnak a kozmetikumokban.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Minerál makeupokban gyakran használt por állagú anyag. Bár gyakran, mint a talcnál jobb, természetesebb összetevőt említik, Paula Begoun szerint ez nem egészen így van. A bizmut oxikloridot leginkább mesterségesen állítják elő bizmut, kloridionok és víz segítségével. A sminkekben az összetevőt leginkább azért használják, mert sajátos gyöngyszerű csillogása van és finom porszerű az anyaga, mely jól tapad a bőrhöz. Az összetevő hivatalos funkció besorolása színezék.

Porosz vagy berlini kék színű szintetikus kozmetikai színezék. Leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk az összetevővel.

Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.

Sminkekben gyakran használt lilás, rózsaszínes színű színpigment.

Zöld színezék, mellyel leggyakrabban sminkekben és hajfestékekben találkozhatunk.

Krómoxidok keveréke, mely vízben oldhatatlan zöld por. Leginkább sminkekeben használt zöld pigmentanyagként.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.